Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τετάρτη, 3 Απριλίου 2002)

Διακομματική αντιπροσωπεία στην Ιερουσαλήμ
Διαδήλωση για το παλαιστινιακό
Η ελληνική προεδρία στο υπουργικό συμβούλιο
Κρατική χρηματοδότηση στο ΙΚΑ έως το 2032
Νέος γύρος επαφών με ΔΟΕ
Προηγείται στη Β' Αθηνών η ΝΔ
Μετά τα μεσάνυχτα τα ριάλιτι τηλεπαιχνίδια
Στη δικαιοσύνη οι καταγγελίες για διαφθορά στο ποδόσφαιρο

Διακομματική αντιπροσωπεία στην Ιερουσαλήμ
Συναντήσεις με ειρηνιστικές οργανώσεις του Ισραήλ και εκπροσώπους της ισραηλινής κυβέρνησης έχει διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής στην Ιερουσαλήμ. Στην αποστολή συμμετέχουν και στελέχη εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων, κοινωνικών φορέων και δημοσιογράφοι. Μέλη της αποστολής μετείχαν στη μεγάλη πορεία ειρηνιστών στη Ραμάλα που διαλύθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις. Η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να προβεί σε διάβημα προς την ισραηλινή πρεσβεία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Ραμάλα, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί και Έλληνας διαδηλωτής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας ανέφερε ότι πρέπει να εφαρμοσθούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ και να απομακρυνθεί ο ισραηλινός στρατός, ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα όχι μόνο καταδικάζει τις επιθέσεις, αλλά παίρνει και μέτρα για την άρση του αδιεξόδου.

Διαδήλωση για το παλαιστινιακό
Νέα διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και επί κεφαλής τη ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά της στρατιωτικής δράσης του Ισραήλ στα αυτόνομα παλαιστινιακά εδάφη. Περίπου 4.000 άτομα διαδήλωσαν έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, όπου επεχείρησαν να επιδώσουν ψήφισμα καταδίκης της πολιτικής του Ισραήλ και των ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να το επιτύχουν αφού ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να πλησιάσουν το κτήριο της πρεσβείας. Εξ άλλου, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίο προς τον οποίον εξέφρασε τη συμπαράστασή του τις κρίσιμες αυτές ώρες. Ο κ. Χριστόδουλος είχε επικοινωνία και με τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Αθήνα προς τον οποίον απηύθυνε έκκληση να δοθεί τέλος στην αιματοχυσία και να μην τεθεί σε κίνδυνο ο ναός της Γεννήσεως. Δεήσεις για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή θα γίνουν την Κυριακή σε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας, ύστερα από απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Η ελληνική προεδρία στο υπουργικό συμβούλιο
Μεγάλη ευκαιρία και πρόκληση για την Ελλάδα αποτελεί η ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2003, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Ένας από τους στόχους της ελληνικής προεδρίας θα είναι η ολοκλήρωση της ένταξης της Κύπρου και των υπόλοιπων υποψηφίων χωρών, ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Θα είναι μία σημαντική στιγμή για την Ένωση, την Κύπρο και τις άλλες 9 χώρες που θα ενταχθούν. Δημιουργούνται νέα δεδομένα για την ΕΕ. Είναι μία στιγμή εκκίνησης της ΕΕ για νέους στόχους, μία στιγμή ολοκλήρωσης". Εξ άλλου, ο υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών Τάσος Γιαννίτσης δήλωσε, ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί δεδομένο, πως η τελετή υπογραφής των συμφωνιών προσχώρησης των νέων μελών θα γίνει επί ελληνικής προεδρίας στην Αθήνα.

Κρατική χρηματοδότηση στο ΙΚΑ έως το 2032
Η κυβέρνηση προτίθεται να συνεισφέρει ετησίως το ισόποσο του 1% του ΑΕΠ μέχρι το 2032 προκειμένου να καλυφθούν τα ελλείμματα του ΙΚΑ, ανέφεραν οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Ρέππας. Σχετικά με τις προοπτικές επίλυσης του κρίσιμου προβλήματος του ασφαλιστικού συστήματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε, ότι η κυβέρνηση εγγυάται τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών οργανισμών για τα επόμενα 30 χρόνια.

Νέος γύρος επαφών με ΔΟΕ
Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην εκτέλεση των Ολυμπιακών έργων για τους αγώνες τους 2004 στην Αθήνα θα ζητήσει το κλιμάκιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που επισκέπτεται την Αθήνα με επί κεφαλής το Ντένις Όσβαλντ. Εξ άλλου, στην Αθήνα βρίσκεται και ο υπουργός των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ Μάικλ Νάιτ, ο οποίος χαρακτήρισε θετική τη μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας της Ολυμπιάδας του 2004.

Προηγείται στη Β' Αθηνών η ΝΔ
Με τεσσερεισήμισυ ποσοστιαίες μονάδες προηγείται στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία στη Β' εκλογική περιφέρεια Αθηνών, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση. Τη σφυγμομέτρηση παρήγγειλαν στην εταιρεία Kapa Research βουλευτές του κόμματος στην περιφέρεια αυτή, που παραδοσιακά αποτελεί προνομιακό χώρο του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, αν γίνονταν τώρα βουλευτικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα ελάμβανε ποσοστό 28,9 %, η ΝΔ 33,4%, το ΚΚΕ 7,3%, ο Συνασπισμός 4,7%, το ΚΕΠ 3,7% και το ΔΗΚΚΙ 1,4%. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας αμφισβήτησε την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων που από καιρού εις καιρόν βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Μετά τα μεσάνυχτα τα ριάλιτι τηλεπαιχνίδια
Προς μετάθεση της ώρας μετάδοσής τους μετά τα μεσάνυχτα βαίνουν τα δύο επίμαχα τηλεπαιχνίδια, Big Brother του Αντέννα και Bar του Mega, μετά τη σχετική σύσταση που απηύθυνε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Μετά την υπογραφή της από τον υπουργό Τύπου η σύσταση θα λάβει δεσμευτικό χαρακτήρα, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΣΡ καθηγητής Σπ. Φλογαΐτης.

Στη δικαιοσύνη οι καταγγελίες για διαφθορά στο ποδόσφαιρο
Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτήρης Μπάγιας σχετικά με τις αποκαλύψεις σε τηλεοπτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA περί κυκλώματος "στημένων" διαιτησιών σε όλα τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα. Η προανάκριση θα διενεργηθεί σε συνδυασμό με την έρευνα για ανάλογες καταγγελίες του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Φλωρίδη.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.