Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio





Σάββατο 13 Απριλίου 2002

Η Ελλάδα πρώτη στις εκτρώσεις στην Ευρώπη
Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στις εκτρώσεις σε σχέση με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Τα συγκεκριμένα στοιχεία ανακοινώθηκαν στο 17ο Βορειοελλαδικό Ιατρικό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη και θεωρούνται ο βασικός λόγος ύπαρξης τόσο υψηλού  ποσοστού υπογονιμότητας. Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα 150.000 ζευγάρια περίπου δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν λόγω προηγούμενων εκτρώσεων, οι οποίες ετησίως υπερβαίνουν τις 250.000. Το 16% αυτών διενεργούνται σε κορίτσια κάτω των 16 ετών. Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί επίσης ότι το ένα τρίτο των εκτρώσεων γίνονται σε παντρεμένες γυναίκες, οι οποίες δηλώνουν ότι αν είχαν τα οικονομικά μέσα για μεγαλύτερη οικογένεια, θα τις απέφευγαν.

Ισμαήλ Τζεμ: "Το Κυπριακό δυσκολότερο από το Αιγαίο"
Σε αντίθεση με το Αιγαίο, το Κυπριακό είναι πολύ δυσκολότερο πρόβλημα, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ. Ο κος Τζεμ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Επενδυτής, τάσσεται υπέρ των εγγυήσεων για την Κύπρο που προβλέπουν οι συμφωνίες του 1960, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος μονομερούς επέμβασης της χώρας του και υποστηρίζει ότι το Ελσίνκι δε συνδέει την πολιτική της Τουρκίας στο Κυπριακό με την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δηλώνει βέβαιος πως μία λύση στο Κυπριακό θα είχε ως βάση δύο συστατικά κράτη, το καθένα από τα οποία θα ήταν μια κυρίαρχη οντότητα.

Για τη συνέχιση ή μη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν οι αγρότες
Σήμερα αποφασίζουν οι βαμβακοπαραγωγοί των νομών Πέλλας, Θεσσαλονίκης και Κιλκίς αν πρόκειται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Οι εκπρόσωποι των συντονιστικών επιτροπών τους δήλωσαν μερικώς ικανοποιημένοι από τη συνάντησή τους με τον υφυπουργό Γεωργίας Βαγγέλη Αργύρη, παρουσία του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Γιώργου Πασχαλίδη.

Σύντομα στην κυκλοφορία ο ανισόπεδος κόμβος Κηφισίας-Αττικής Οδού
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρείας, στην κυκλοφορία παραδίδεται τη Δευτέρα ο ανισόπεδος κόμβος της λεωφόρου Κηφισίας με την Αττική Οδό, έξι μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Το έργο αναμένεται να διευκολύνει την κίνηση των οχημάτων στην περιοχή, αφού μέχρι σήμερα η κίνησή τους διεξαγόταν από παρακαμπτήριες οδούς.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.