Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio






Τρίτη 23 Απριλίου 2002

Επαγρύπνηση για την επιδημία
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες υγείας, τα νοσοκομεία και το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τη συνεχιζόμενη εμφάνιση περιστατικών της θανατηφόρου ιογενούς μυοκαρδίτιδας. Ας σημειωθεί, ότι ο καθηγητής Δημήτρης Τριχόπουλος δήλωσε, πως ο αριθμός των κρουσμάτων προσδίδει χαρακτηριστικά επιδημίας.

Αύριο στη Μέση Ανατολή Παπανδρέου - Τζεμ
Αύριο Τετάρτη το απόγευμα αρχίζει η κοινή επίσκεψη των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη. Στόχος των κ. Γιώργου Παπανδρέου και Ισμαΐλ Τζεμ είναι να συναντηθούν με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν και τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ και να δώσουν στις δύο πλευρές ένα συμβολικό μήνυμα συνεργασίας. Στην ελληνοτουρκική πρωτοβουλία αναφέρθηκε ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στην 5η Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη που πραγματοποιείται στη Βαλένθια.

Νέες πιέσεις για τον Ευρωστρατό
Νέος γύρος πιέσεων προς την Αθήνα για το ζήτημα του Ευρωστρατού. Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για ευρωπαϊκά θέματα, Ελίζαμπεθ Τζόουνς συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Γιάννο Παπαντωνίου, προς τον οποίον -όπως δήλωσε- υπογράμμισε τη σημασία επίτευξης συμφωνίας, ώστε να προχωρήσει το θέμα του Ευρωστρατού και να μην δημιουργηθούν προβλήματα μεταξύ ΕΕ και ΝΑΤΟ. Ο κ. Παπαντωνίου επανέλαβε ότι το λεγόμενο κείμενο της Άγκυρας είναι απαράδεκτο για την Ελλάδα.

Αντιδράσεις στην Κύπρο για δήλωση Σολάνα
Αντίθετη προς τις αποφάσεις της ίδιας της ΕΕ είναι η άποψη που εξέφρασε σε συνέντευξή του ο ύπατος εκπρόσωπος της Κοινότητας Χαβιέρ Σολάνα σχετικά με την ένταξη της Κύπρου, σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο Μιχάλη Παπαπέτρου. Στη συνέντευξή του, που προκάλεσε αντιδράσεις, ο κ. Σολάνα ανέφερε ότι αν δεν επιτευχθεί λύση στο κυπριακό, θα ενταχθεί στην ΕΕ το ελληνοκυπριακό τμήμα. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης τόνισε σχετικά, ότι η Κύπρος θα ενταχθεί ολόκληρη στην ΕΕ και αν δεν έχει λυθεί μέχρι τότε το κυπριακό, το ευρωπαϊκό κεκτημένο θα εφαρμόζεται μόνο στις ελεύθερες περιοχές.

Τουρκοκύπριος ποδοσφαιριστής στη Λάρνακα
Σημαντικό πολιτικό μήνυμα χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού συλλόγου ΑΕΚ Λάρνακας Σταύρος Ξενής τη μεταγραφή στην ομάδα του του Τουρκοκύπριου ποδοσφαιριστή Σαμπρί Σελντέν. Ο αθλητής, που ανήκε στην Μπινατλί της κατεχόμενης Μόρφου, δοκιμάσθηκε από την Ανόρθωση αλλά κατέληξε στην ΑΕΚ. Ο μέχρι τώρα προπονητής του δήλωσε πως δεν συμφωνεί με την απόφαση του Σελντέν, αλλά την κατανοεί.

Συναίνεση για την οικονομία
Συμφωνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις γενικές κατευθυντήριες γραμμές της οικονομικής πολιτικής διαπιστώθηκε σε παρουσίαση βιβλίου, όπου μίλησαν ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης και ο εκ των συγγραφέων, συντονιστής θεμάτων Οικονομίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Αλογοσκούφης. Ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε ότι κοινός στόχος είναι η πραγματική σύγκλιση της οικονομίας με των προηγμένων χωρών της ΕΕ, προσθέτοντας ότι τα δύο μεγάλα κόμματα διαφέρουν ως προς τους τρόπους επίτευξης του στόχου αυτού. Ο κ. Χριστοδουλάκης δήλωσε, ότι σε γενικές γραμμές συμφωνεί με τους άξονες πολιτικής που προτείνει στο βιβλίο του ο κ. Αλογοσκούφης, αλλά δίδει μεγαλύτερη έμφαση στην κοινωνική αναδιανομή μέσω της εισοδηματικής πολιτικής.

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το "βασικό μέτοχο"
Κατατέθηκε στη Βουλή το από καιρού αναμενόμενο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των δημοσίων συμβάσεων με πρόσωπα ή επιχειρήσεις του χώρου των ΜΜΕ. Tο νομοσχέδιο υλοποιεί τις επιταγές του νέου Συντάγματος για τις απαγορεύσεις στην ταυτόχρονη επιχειρηματική δραστηριοποίηση στο χώρο των μέσων ενημέρωσης και στο χώρο των εταιρειών που συνάπτουν συμβάσεις με το δημόσιο. Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις καθιστούν την ιδιότητα του ιδιοκτήτη, εταίρου, βασικού μετόχου ή διευθυντικού στελέχους μιας επιχείρησης MME ασυμβίβαστη με τις αντίστοιχες επιχειρήσεων που συνδέονται με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με συμβάσεις έργου, προμηθειών, ή παροχής υπηρεσιών - είτε άμεσα, είτε έμμεσα, μέσω τρίτων προσώπων.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.