Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Δευτέρα 6 Μαϊου 2002

'Άρχισε η επιστροφή των εκδρομέων
Άρχισε η επιστροφή των κατοίκων των μεγάλων αστικών κέντρων που εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα για να γιορτάσουν το Πάσχα στην επαρχία. Σύμφωνα με υπολογισμούς της Τροχαίας η φετινή έξοδος ήταν αυξημένη κατά 15% περίπου σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο δεν έλειψαν και πάλι τα τροχαία δυστυχήματα. Από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα έγιναν συνολικά σε όλη την Ελλάδα 423 τροχαία ατυχήματα με 45 νεκρούς και 558 τραυματίες.

Πασχαλινές επισκέψεις πολιτικών στους στρατευμένους
Τους στρατευμένους επισκέφθηκε την Κυριακή του Πάσχα η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, επισκέφθηκε μονάδες των τριών όπλων στη Λέσβο και στη Λήμνο. Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, επισκέφθηκε το στρατόπεδο στον Καλαμώνα της Ρόδου.Στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας και επί της φρεγάτας ''Σπέτσες'' βρέθηκαν ο πρόεδρος της Βουλής και οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Μείωση θητείας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, ανακοίνωσε, κατά την επίσκεψή του στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, ότι από την αρχή του 2003 ο χρόνος υπηρεσίας τους στις παραμεθόριες περιοχές μειώνεται από τους 9 στους 7 μήνες στο πλαίσιο της απόφασης της κυβέρνησης για μείωση της θητείας.

Κατάσχεση δέκα κιλών ηρωίνης
Ηρωίνη βάρους σχεδόν δέκα κιλών μετέφεραν στο αυτοκίνητο τους δύο άτομα που συνελήφθησαν από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Στις πίσω θέσεις του αυτοκινήτου των δύο Αλβανών βρέθηκαν 20 δέματα με ηρωίνη.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.