Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Τρίτη 21 Μαϊου 2002

Άρχισαν οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Στη μάχη των πανελληνίων εξετάσεων για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση συμμετέχουν από σήμερα περίπου 100.000 μαθητές. Στις προαγωγικές εξετάσεις της Β' Λυκείου συμμετέχουν 78.000 μαθητές, ενώ στις απολυτήριες εξετάσεις της τρίτης τάξης θα συμμετάσχουν 98.000 μαθητές, από τους οποίους 16.000 διαγωνίζονται για βελτίωση βαθμολογίας, αφού είναι απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών. Ο αριθμός των αποφοίτων των ΤΕΕ είναι 36.000.  Σήμερα οι τελειόφοιτοι του Λυκείου θα εξεταστούν στην Ιστορία, ενώ οι μαθητές της Β΄Λυκείου στη Νεοελληνική Γλώσσα. Οι θέσεις στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ ανέρχονται σε 82.500. Από αυτές 68.000 ανήκουν στους φετινούς τελειόφοιτους, και για τους αποφοίτους παλαιοτέρων ετών διατίθενται 8.200.

Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την Διοικητική Μεταρρύθμιση
Η αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης με καταπολέμηση της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας, είναι οι βασικοί στόχοι της πολιτικής που προωθεί η κυβέρνηση, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου με θέμα τη διοικητική μεταρρύθμιση. Ο κ. Σημίτης επανέλαβε οτι ο εκσυγχρονισμός του κράτους αποτελεί την κύρια παράμετρο της ευρωπαϊκής προοπτικής, της πραγματικής σύγκλισης, ενώ έδωσε τη διαβεβαίωση ότι σύντομα θα γίνουν ορατές σε όλους τους πολίτες οι αλλαγές στη δημόσια διοίκηση. Εξάλλου, ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, εξήγγειλε ότι το νέο διοικητικό μοντέλο στο Δημόσιο, με σχεδιασμό των θέσεων εργασίας και αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών, θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει πιλοτικά από το προσεχές φθινόπωρο.

Σχέδιο για ανάπτυξη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης προαναγγέλει ο υπουργός Οικονομίας
Στην εκπόνηση ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου για την Ανάπτυξη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το οποίο θα φέρει προς συζήτηση στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης και του Συμφώνου Σταθερότητας, δεσμεύεται να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στο 9ο φόρουμ, που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και το Ελληνο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Ο αρχηγός της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας από το ίδιο βήμα άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, που - όπως είπε -  δεν μπόρεσε να πείσει για το όραμα της Eλλάδας, δεν μπόρεσε να κινηθεί σε ανοιχτούς ορίζοντες, δεν μπόρεσε να επιδείξει αποτελεσματικότητα, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στους ρυθμούς που απαιτεί η νεα εποχή και ακόμα περισσότερο η νέα πραγματικότητα στην περιοχή.

Σε ιδιώτες η αρχική λειτουργία και επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου
Σε ιδιωτικό φορέα που διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία θα ανατεθεί η λειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου, από το 2003 ως το 2006, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής. Σε παρουσίαση της μέχρι τώρα πορείας του έργου ο κ. Βερελής επισήμανε ότι σε δύο χρόνια θα αλλάξουν τα δεδομένα των αστικών μετακινήσεων στο νομό Αττικής, αλλά και στους νομούς Βοιωτίας, Κορινθίας και Εύβοιας καθώς, από την άνοιξη του 2004, αρχίζει να λειτουργεί ο προαστιακός σιδηρόδρομος μόνο με ηλεκτροκίνητα τραίνα.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.