Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Πέμπτη 23 Μαϊου 2002

Κλείνει το ασφαλιστικό
Σήμερα αναμένεται να λυθεί και επισήμως το επίμαχο ζήτημα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, αφού στη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη με την ηγεσία της ΓΣΕΕ και των εργοδοτών πρόκειται να ανακοινωθεί η σχετική συμφωνία.

Επαφές Κληρίδη στη Αθήνα
Με την ηγεσία της αντιπολίτευσης συναντάται σήμερα, δεύτερη και τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης. Χθες, ο κ. Κληρίδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη και τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Σημίτης δήλωσε ότι επαναβεβαιώθηκε η πλήρης σύμπνοια Αθηνών και Λευκωσίας στο κυπριακό ζήτημα, ενώ ο Κύπριος πρόεδρος ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συμπαράστασή της.

Επίσκεψη Παπανδρέου στις ΗΠΑ
Το κυπριακό και ο Ευρωστρατός είναι τα δύο βασικά θέματα των συζητήσεων που θα έχει με υψηλόβαθμους Αμερικανούς αξιωματούχους ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, που αρχίζει σήμερα.

"Κανένα πρόβλημα με το 'Σισμίκ'"
Καθησυχαστικός εμφανίσθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Γιάννος Παπαντωνίου σχετικά με την έξοδο του τουρκικού ερευνητικού σκάφους "Σισμίκ" στο Αιγαίο, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μιλώντας στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Παπαντωνίου πρόσθεσε, ότι η στρατιωτική ηγεσία της χώρας παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του τουρκικού σκάφους, το οποίο πλέει στα διεθνή χωρικά ύδατα.

Στο προσκήνιο η Mayo
Έρευνα των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ με πρωτοβουλία του κόμματός του προανήγγειλε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με αφορμή την εισαγγελική έρευνα για τη λιβεριανή εταιρεία Mayo, που σύμφωνα με καταγγελίες χρηματοδοτούσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε σχέση με την υπόθεση αυτή, ο εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζήτησε το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε 50 καταστήματα ελληνικών και ξένων τραπεζών στην Ελλάδα.

Δεκτό επί της αρχής το σ/ν για το "βασικό μέτοχο"
Κατά πλειοψηφίαν έγινε δεκτό επί της αρχής στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο που απαγορεύει σε μετόχους ΜΜΕ να μετέχουν και σε εταιρείες που αναλαμβάνουν έργα και προμήθειες του δημοσίου. Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η ΝΔ και επί 255 παρόντων βουλευτών, "υπέρ" ψήφισαν 135 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και "κατά" 120 βουλευτές της αντιπολίτευσης. Από την ψηφοφορία απουσίασαν αδικαιολόγητα 5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Θεωρία συνωμοσίας για το Φάλκον
Την πιθανότητα να οφείλεται σε ενέργειες τρίτων το μοιραίο δυστύχημα του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, που κόστισε τη ζωή 7 ατόμων, μεταξύ αυτών και του τότε υπουργού αναπληρωτή Εξωτερικών Γιάννου Κρανιδιώτη, υποστήριξε στη σχετική δίκη ο συνήγορος της Ολυμπιακής Αεροπορίας Ιωάννης Σταμούλης. Ο κ. Σταμούλης ανέλυσε τέσσερεις ανεξήγητες και περίεργες -όπως τις χαρακτήρισε- συμπτώσεις, που συνηγορούν στην άποψή του. Οι συνήγοροι των συγγενών των θυμάτων αντιμετώπισαν, πάντως, με δυσπιστία τους ισχυρισμούς αυτούς.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.