Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 300596

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 30/05/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • Εκσυγχρονισμός αναμόρφωση αποκέντρωση το τρίπτυχο της νέας παιδείας κατά τον πρωθυπουργό που σήμερα αντιμετώπισε τους απεργούς του Υπουργείου Παιδείας.
  • Σκαρφαλωμένοι στην καμιναδα της ΔΕΗ στο Κερατσίνι κάτοικοι της περιοχής κατά της επαναλειτουργίας του εργοστασίου
  • Στη φυλακή καροτσάκι δύο χρονών και οι δύο γονείς του για ακάλυπτες επιταγές.


ΚΟΡΙΤΣΑΚΗ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Πρωτοφανης δικαστικη αποφαση εστειλε στις φυλακες Κορυδαλλου ενα κοριτσακι δυομιση ετων μαζι με την μητερα του που καταδικαστηκε για ακαλυπτη επιταγη.

Αξισημειωτο ειναι οτι η ποινη ειναι συμφωνα με το νεο νομο ειναι εξαγορασιμη.

Η Καλλιοπη Καλυμνιου 40 ετων καταδικαστηκε σε φυλακιση 19 μηνων για ακαλυπτη επιταγη 500 χιλιδων δραχμων στο ΤΕΒΑ η οποια εχει ηδη πληρωθει οπως δηλωσε, ενω τονισε οτι ο εισαγγελεας αρνηθηκε να κανει δεκτο το αιτημα της για αναστολη εκτελεσης της ποινης για ενα μηνα μεχρι να διευθετησει το θεμα του μικρου κοριτσιου της.

Χθες οδηγηθηκε στις φυλακες Χιου και ο συζυγος της επισης για ακαλυπτες επιταγες.

Την παρεμβαση του Υπουργου Δικαιοσυνης ζητησε με επιστολη της η κοινοτητα Αγιας Παρασκευης Μυτιληνης. Η κοινοτητα ζητα απο τον κυριο Βενιζελο να δει με ανθρωπια την υποθεση καθως τα μεγαλυτερα παιδια του ζευγους δινουν απολυτηριες εξετασεις.

Ο Γενικος Γραμματεας της Ενωσης Δικαστων και Εισαγγελεων Ευτυχης Παλαιοκαστριτης, θεωρει πως ο δικαστης εφηρμοσε το νομο ενω το ζευγος Καλυμνιου δεν χρησιμοποιησε ολα τα ενδικα μεσα τα οποια ειχε στη διαθεση του.

Η αποφαση του δικαστηριου της Μυτιληνης παραβιαζει βαναυσα την αρχη της επιεικιας που πρεπει να διεπει το δικαιο μας επισημαινει σε ανακοινωση του ο ΣΥΝ και απαιτει να κινηθουν επειγοντως οι διαδικασιες για την χωρις καθυστερηση απελευθερωση της μητερας.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Εκσυγχρονισμος, αναμορφωση, αποκεντρωση ειναι το τριπτυχο στο οποιο θα στηριχθει η αναμορφωση στο εκπαιδευτικο συστημα συμφωνα με τις δηλωσεις του πρωθυπουργου στο Υπουργειο Παιδειας.

Ο κ. Σημιτης επισκεφθηκε σημερα το Υπουργειο Παιδειας και ειχε συνομιλιες με τον Γιωργο Παπανδρεου για το υπο εξαγγελια νεο συστημα Γενικων Εξετασεων.

Ο πρωθυπουργος συναντηθηκε και με τους εκπροσωπους των εργαζομενων στο υπουργειο παιδειας, που εχουν εξαγγειλει απεργιακες κινητοποιησεις μεσα στις γενικες εξετασεις διεκδικωντας πριμ παραγωγικοτητας.

KINHTΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ενιαμιση ωρες παραμενουν στην καμιναδα του εργαστασιου της ΔΕΗ στο Κερατσινι σε ενδειξη διαμαρτυριας τα τεσσερα μελη της συντονιστικης επιτροπης για την απομακρυνση του εργαστασιου.

Με το ιδιο αιτημα οι κατοικοι του Κερατσινιου εχουν προγραμματισει για τις 6 και μιση το απογευμα συγκεντρωση στην πλατεια του Λαού και πορεια προς την νομαρχια Πειραια.

Το λιμανι του Περαματος θα αποκλεισουν συμβολικα στις 4 το απογευμα και δυο ωρες αργοτερα το λιμανι του Πειραια, οι εργαζομενοι της Ναυπηγο-επισκευαστικής ζωνης και οι κατοικοι του δημου, ζητώντας μέτρα για τον εκσυγχρονισμο της περιοχης και κατα της ανεργιας. Θα ακολουθησει πορεια προς το υπουργειο Εμπορικης Ναυτιλιας.

Νεες κινητοποιησεις προγραμματιζουν οι εργαζομενοι στην Βαμβακουργια Βολου, αντιδρωντας στην αποφαση των τραπεζών "Εθνικη, Ιονικη, Εμπορικη και Αγροτικη"να προσφύγουν στο Εφετειο ζητωντας να τεθεί η Βαμβακουργια σε εκκαθαριση.

Ευρεια συσκεψη για το θεμα εχει προγραμματιστει στις 3 μετα το μεσημερι, με την συμμετοχη της Υπουργου Αναπτυξης Βασως Παπανδρεου, του νομαρχη Μαγνησιας, δημάρχων της περιοχης, εκπροσωπων των εργαζομενων και των τραπεζων

Τριωρη σταση εργασιας για μιση ωρα ακομη πραγματοποιουν και οι εργαζομενοι στην ΠΥΡΚΑΛ που διαμαρτυρονται για την καθυστερηση στην καταβολη του μισθου τους

Σταση εργασιας εως τις δυο και μιση το μεσημερι πραγματοποιουν σημερα οι Μετεωρολογοι με θεσμικα και οικονομικα αιτηματα.

Προανηγγειλαν ηδη μια 24ωρη απεργια την ερχομενη Πεμπτη και μια 48ωρη στις 12 και 13 Ιουνιου.

Τελος, το εργατικο κεντρο Πατρας διοργανωνει σημερα στις 5 το απογευμα πανεργατικο συλλαλητηριο εξω απο τα γραφεια του κεντρου, εναντια στην αποβιομηχανιση και την ανεργια.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Με τον προεδρο της Δημοκρατιας Κωνσταντινο Στεφανοπουλο συνανταται αυτην ωρα ο υπουργος Αμυνας Γερασιμος Αρσενης τον οποιο θα ενημερωσει για τις τελευταιες εξελιξεις στα εθνικα θεματα μετα και το προσφατο επεισοδιο στα Ιμια.

Σήμερα θα γινει συναντηση του πρωθυπουργου με τους κ. Τσοχατζοπουλο, Παπαντωνιου και Παπαδοπουλο για το μισθολογιο των δημοσιων υπαλληλων.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Νεα δεδομενα για τις εσωκομματικες συγκρουσεις του ΠΑΣΟΚ ενοψει του Συνεδριου μετα την χθεσινη συναντηση του Ανδρεα Παπανδρεου με το προεδρειο της κοινοβουλευτικης ομαδας.

Ο κ. Παπανδρεου απηυθυνε μηνυμα ενοτητας ενω ο γραμματεας της κοινοβουλευτικης ομαδας Νικος Ακριτιδης δηλωσε οτι ο προεδρος ειναι παρων πολιτικα και ανησυχος για τις γενικοτερες πολιτικες εξελιξεις.

Ειδα τον Παπανδρεου του 1993 και αρχισα να πιστευω στα θαυματα δηλωσε το μελος του προεδρειου Αντωνης Ντεντιδακης. Προσθεσε δε οτι ο Ανδρεας Παπανδρεου ειναι απολυτα παρων στις πολιτικες εξελιξεις.

Η προθεση αυτη του κυριου Παπανδρεου να συμμετεχει ενεργα στις εξελιξεις συνοψιζεται στη φραση που μετεφερε στενος συνεργάτης του, οτι αν το επιθυμουν - στο ΠΑΣΟΚ - ας εκλεξουν Αντιπροεδρο για να με βοηθαει.

Ο κ. Παπανδρεου θα αυριο με την γραμματεα της νεολαιας Πασοκ Τονια Αντωνιου και στη συνεχεια με τους κ. Τσοχατζοπουλο, Κακλαμανη, πεπονη και τον Πρωθυπουργο Κωστα Σημιτη.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη χθες βραδυ ο Θεόδωρος Πάγκαλος υποστήριξε ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να εκλέξει αντιπρόεδρο. Εάν όμως εκλέξει, αυτός πρέπει να είναι ο Κώστας Σημιτης.

Στην περιπτωση που δεν εκλεγει θα πρέπει να παραιτηθεί και απο την πρωθυπουργία, πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ

Προβληματα αναμενεται να αντιμετωπισουν τους επομενους μηνες χιλιάδες ασφαλισμενοι ιδιοκτητες αυτοκινήτων, καθως αλλες 10 ασφαλιστικές εταιρίες κινδυνευουν να κλεισουν, οπως δηλωσε χθες ο προεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικων εταιριων.

Οι ασφαλισμένοι στίς εταιρείες αυτές θα καλυφθούν γιά 40 ημέρες από τό επικουρικό ταμείο τής ενωσης το οποιο, όμως, παρουσιάζει ελλειμα 7 δισεκατομμυριων δραχμων.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Thursday, 30 May 1996 - 9:24:07