Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 040696

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 04/06/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • Συνεχίζει την καταθεση του στον εισαγγελέα πρωτοδικών ο Σωκράτης Κόκκαλης.
  • Νέες κινητοποιήσεις αποφασίζουν το απόγευμα οι κατοικοι του Αυλώνα.
  • Κλιμακώνουν την ένταση οι Τούρκοι, αμφισβητώντας και την ελληνικότητα της Γαύδου.


KOKΚΑΛΗΣ

Καταθετει απο τις 11 στον προισταμενο της εισαγγελιας πρωτοδικων ο προεδρος της Ιντρακομ Σωκρατης Κοκκαλης σχετικα με τη δηλωση του περι ανομου συμπλέγματος πολιτικών, εκδοτών και δημοσιογράφων.

Οι ειδικοι ανακριτες στην υποθεση των ψηφιακων παροχων του ΟΤΕ, μετα τη μελετη της δικογραφιας, αναμενεται να ζητησουν τις προσεχεις ημερες δικαστικη συνδρομη για το ανοιγμα των επιμαχων τραπεζικων λογαριασμων στο εξωτερικο και να αρχισουν να καλουν τους πρωτους μαρτυρες.

AΠΕΡΓΙΑΚΟ

Τετραημερη πανελλαδικη απεργια αρχισαν σημερα οι νοσοκομειακοι γιατροι αντιδρωντας στο νομοσχεδιο Πεπονη για την υγεια και διεκδικοντας πριμ παραγωγικοτητας.

Στο πλαισιο των κινητοποιησεων τελουν υπο καταληψη σημερα τα νοσοκομεια της Θεσσαλονικης Αγιος Δημητριος και Γεωργιος Παπανικολαου .

Στα δυο νοσοκομεια δεν νοσηλευονται ουτε τα επειγοντα περιστατικα.

Χωρις προβληματα διεξαγεται η κινηση στην οδο Αχαρνων η οποια ειχε κλεισει νωριτερα απο υπαλληλους του υπουργειου Γεωργιας που ξεκινησαν επαναλαμβανομενες 48ωρες απεργιες.

Ζητουν να ψηφισθει εως την Πεμπτη η τροπολογια που προβλεπει την καταβολη επιδοματος παραγωγικοτητας, ενω αποφασισαν να πραγματοποιησουν αυριο στις 10 το πρωι πορεια προς τη βουλη την οποια θα επαναλαβουν την Πεμπτη το πρωι μαζι με συναδελφους τους της επαρχιας.

Απο την απεργια αναμενεται να παρουσιασθουν σοβαρα προβληματα στην αγορα καθως δεν θα γινονται εισαγωγες και εξαγωγες ζωικων προιοντων , αφου δεν θα γινονται οι αντιστοιχοι κτηνιατρικοι ελεχγοι

Την ιδια ωρα, οι κτηνιατροι του υπουργειου εφιστουν την προσοχη υπενθυμιζοντας οτι τα ζωα της γειτονικης Αλβανιας μαστιζονται απο αφθωδη πυρετο και για αυτο θα πρεπει να υπαρχει αυξημενη επαγρυπνηση στους κτηνοτροφους και τελωνειακους υπαλληλους των συνορων.

Επισχεση εργασιας πραγματοποιουν απο σημερα οι εργαζομενοι στο δημο Ζωγραφου που διαμαρτυρονται για την μη καταβολη μερους του επιδοματος που ειχε αποφασισει το δημοτικο συμβουλιο .

Για δευτερη εβδομαδα συνεχιζουν την απεργια τους και οι εργαζομενοι στον οργανισμο βαμβακος με οικονομικα αιτηματα .

ΓΑΥΔΟΣ

Και τη Γαυδο αμφισβητουν τωρα οι τουρκοι.

Συμφωνα με δημοσιευμα της εφημεριδας τα ΝΕΑ οι τουρκοι ζητησαν να μην περιληφθει η Γαυδος στον σχεδιασμο της Νατοικης ασκησης "Νταϊνάμικ Μίξτ" που θα γινει το Σεπτεμβριο νοτια της Κρητης γιατι αποτελει αμφισβητουμενη περιοχη.

Ο ισχυρισμός του τουρκου αξιωματικού κατα τη σχεδιαση της ασκησης στη Ναπολη της Ιταλιας απορριφθηκε με εντονοτερη την αντιδραση του Γερμανου αξιωματικου.

Το υπουργείο Αμυνας, έδωσε εντολή στον πρέσβη μας στο ΝΑΤΟ, να προβεί σε διαμαρτυρία.

Στη Γαυδο αναφερθηκε και ο κυβερνητικος εκπροσωπος Δημητρης Ρεππας .

Τα ελληνοτουρκικα αλλα και το Κυπριακο συζητησαν κατα την συναντηση που ειχαν χθες ο αμερικανος προεδρος Μπιλ Κλιντον με την ηγεσια της Ο μογενειας.

Ο Μιλτιαδης Εβερτ κατα την πρωινη συσκεψη με τους συνεργατες του ειπε συμφωνα με πληροφοριες οτι η ιστορια θα καρταγραψει την πρωθυπουργια του κ. Σημιτη ως γκριζα πρωθυπουργια και τον ιδιο ως πρωθυπουργο των εθνικων ταπεινωσεων.

Ο κ. Σημιτης σημειωσε, επιδιωκει δηθεν καθαρες λυσεις για το κομμα του και εισπρατει γκριζες περιοχες στο Αιγαιο.

ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Τον κινδυνο διασπασης του ΠΑΣΟΚ επισημαινουν πλεον ανοιχτα κορυφαια στελεχη του κομματος εαν συνεχιστει η συγκρουση για την ηγεσια.

Ο Κωστας Σκανδαλιδης μετα τη συναντηση που ειχε με τον Γιαννη Χαραλαμποπουλο ευχηθηκε να ελθει η επιφοιτηση του Αγιου Πνευματος σε ορισμςενα στελεχη για να ανταπεξελθουν στις επομενες κρισιμες ημερες.

Ο κ. Χαραλαμπουπουλος τονισε οτι κανεις δεν εχει το δικαιωμα να δημιουργησει συνθηκες διασπαστικες η διαλυτικες.

Το ενδεχομενο διασπασης επεσημανα χθες οι κ. Κακλαμανης και Λαλιωτης.

Εν τω μεταξυ χθες η Μαργαριτα Παπανδρεου καταφερθηκε κατα του περιβαλλοντος του Ανδρεα Παπανδρεου οι οποιοι οπως ειπε τον εκμεταλλευονται.

Ειναι καλυτερα να σιωπας παρα να μιλας απαντησε ο Αντωνης Λιβανης.

ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ

Το απογευμα θα αποφασισει η συντονιστικη επιτροπη των κατοικων του Αυλωνα για τη μορφη των περαιτερω κινητοποιησεων τους κατα της εγκαταστασης χωρου υγειονομικής ταφής απορριματων στην περιοχη τους .

Αυριο ο δήμος Ανω Λιοσίων θα κλείσει τη χωματερή της περιοχής σε ενδειξη διαμαρτυριας γιατι καθυστερει η ανακοινωση των νεων θεσεων εγκαταστασης χωματερων.

Το τελικο πορισμα για τις προτεινομενες περιοχες αναμενεται να δοθει στη δημοσιοτητα την Πεμπτη απο τον Ενιαιο Συνδεσμο Δημων και κοινοτητων

ΟΤΕ ΠΑΛΕ

Συμφωνια για την τηλεφωνικη συνδεση Παλε- Βελιγραδιου εκλεισε ο ΟΤΕ συμφωνα με σημερινο δημοσιευμα των Φαινανσιαλ Ταιμς.

Συμφωνα ομως με το δημοσιευμα η κατασκευη του εργου αυτου αντικειται στη Συμφωνια του Ντειτον γιατι συνδεει Παλε με Βελιγραδι και οχι με Σεραγεβο.

ΔΑΝΕΙΑ

Μετρα για τον περιορισμό των καταναλωτικών και προσωπικών δανείων αναμενεται να ανακοινωσει επισημως μετα το μεσημερι η Τραπεζα της Ελλαδος μετα τη διαπιστωση ότι εχει γινει καταχρηση και υπερδανεισμός, ο οποιος εγκυμονεί κινδυνους για την υπορχρεωση των νοικοκυριών και για την διατηρηση σε υψηλά επιπεδα του πληθωρισμού.

Συμφωνα με πληροφορίες τα προσωπικά δανεια μεχρι ενα εκατομμυριο θα επιτρεπεται να διδονται μονο από μια τραπεζα και θα γινεται δηλωση από τον ενδιαφερομενο, οτι δεν εχει παρει δανειο από άλλη τραπεζα.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Tuesday, 4 June 1996 - 9:36:53