Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 100696

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 10/06/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • Εξοπλιστικό πρόγραμμα των ενόπλων δυνάμεων συζήτησε το ΚΥΣΕΑ.
  • Συνάντηση Λαλιώτη με κατοίκους του Αυλώνα. Υπο αστυνομικό κλοιό το κτίριο του ΥΠΕΧΩΔΕ. Κλειστη η Πανόρμου.


ΚΥΣΕΑ

Αυστηρη προειδοποιηση απηυθυνε προς την Τουρκια ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης μετα την συνεδριαση του ΚΕΣΕΑ.

Οι ενοπλες Δυναμεις ειπε βρισκονται σε πληρη ετοιμοτητα και ειναι ετοιμες να αντιμετωπισουν οποιαδηποτε απειλη. Προσθεσε δε οτι η κυβερνηση εκτιμα πως η προκλητικοτητα των τουρκων οφειλεται κυριως στην πολιτικη ασταθεια που επικρατει στη γειτονα χωρα.

Στην συνεδριαση μετειχε και ο αρχηγος ΓΕΕΘΑ Αθανασιος Τζογανης μετα απο αιτημα του Γερασιμου Αρσενη.

Συμφωνα με πληροφοριες συζητηθηκαν τα προληπτικα μετρα που ειχε προτεινει ο υπουργος Αμυνας και το μεσοπροθεσμο εξοπλιστικο προγραμμα των ενοπλων Δυναμεων.

Τις προσεχεις ημερες ο Πρωθυπουργος θα στείλει επιστολές προς τους ευρωπαίους και άλλους ηγέτες, όπου θα τονίζει ιδιαιτερα το θέμα της Γαύδου.

Τις ελληνικες θεσεις στα εθνικα θεματα θα αναπτυξει ο προεδρος της Δημοκρατιας Κωνσταντινος Στεφανοπουλος κατα την επισημη επισκεψη του σημερα στη Γερμανια.

Στη σημερινη συνεδριαση του Συμβουλιου Γενικών υποθεσεων της Ευρωπαικης Ενωσης στο Λουξεμβουργο αναμενεται να συζητηθει το προγραμμα ΜΕΝΤΑ στο οποιο περιλαμβανεται η χρηματοδοτηση της Τουρκιας ομως δεν αναμενονται αποφασεις.

Εν τω μεταξυ η ιταλικη προεδρια καλεσε αυριο στο Λουξεμβουργο τον τουρκο υπουργο Εξωτερικων Γκιονενσαι.

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Με αντιπροσωπεια απο τους Δημους Αυλωνα και Οινοφυτων καθως και απο την κοινοτητα του Αγιου Θωμα συνανταται ο υπουργος Περιβαλλοντος Κωστας Λαλιωτης ενω το υπουργειο ειναι περικυκλωμενο απο ισχυρες αστυνομικες δυναμεις.

Κλειστη για τα αυτοκινητα παραμενει η οδος Πανορμου απο κατοικους του Αυλωνα και των αλλων περιοχων.

Οι δημοι της περιοχης θα προσφυγουν στην Ευρωπαικη Ενωση ενω καλεσαν το κ. Λαλιωτη να επισκευφθει τη θεση Πηγαδι Παππα. Συναντηση με τον Κωστα Λαλιωτη θα ζητησει σημερα και το Δημοτικο Συμβουλιο Κερατεας καθως και με άλλους αρμόδιους φορείς, ενω εξουσιοδότησε την συντονιστική επιτροπή αγώνα για νεες κινητοποιήσεις, οι οποίες θα δημοσιοποιούνται με την έναρξή τους.

Εν τω μεταξύ, σε τακτική δικάσιμο στις 29 Ιουνίου έχουν παραπεμφθεί οι δήμαρχοι Αυλώνα και Οινοφύτων καθως και ο κοινοτάρχης Αγίου Θωμά, κατηγορούμενοι για παρακωλυση συγκοινωνιων και χρηση βιας.

ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ , πληθαινουν οι φωνες που αντιτασσονται στη θεσπιση θεσης αντιπροεδρου στο κομμα ενω στις εκλογες που γινονται στις νομαρχιακες οργανωσεις για αντιπροσωπους στο συνεδριο διαφορετικα ειναι τα αποτελεσματα που δινουν οι πλευρες Σημιτη - Τσοχατζοπουλου

Να σταματησει η καπηλεια με τους συνεδρους ζητησε ο Κωστας Σκανδαλιδης μετα τη συναντηση που ειχε με τον Ευαγγελο Γιαννοπουλο. Τα στελεχη του κομματος ειπε δεν ειναι υπαλληλοι καποιων στρατηγειων αλλα πολιτικα στελεχη.

Ο Κωστας Λαλιωτης σε συνεντευξη του στα ΝΕΑ τασσεται κατα της θεσπισης θεσης αντιπροεδρου, αν ομως θεσπιστει, να υπαρξει τριτη λυση περαν των κ. Σημιτη και Τσοχατζοπουλου.

Δεν δικαιουται ο κ. Λαλιωτης να εκφραζει τετοιες αποψεις και να παρεμβαινει με αυτον τον τροπο δηλωσε ο Γιωργος Μωραιτης.

Στο πλαισιο του προσυνεδριακου διαλογου οι δηλωσεις Λαλιωτη και η κινηση των 21 βουλευτων δηλωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος Δημητρης Ρεππας.

Ομοφωνως κατα της θεσπισης θεσης αντιπροεδρου ταχθηκε η Νομαρχιακη Οργανωση Ηρακλειου η μεγαλυτερη του ΠΑΣΟΚ ενω αντιθετα η νομαρχιακη Φθιωτιδας ταχθηκε υπερ της εκλογης αντιπροεδρου με αυξημενες μαλιστα αρμοδιοτητες.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Με προσωπικο ασφαλειας και σημερα τα δημοσια νοσοκομεια Αθηνας και Πειραια, καθως οι νοσοκομειακοι γιατροι συνεχιζουν τις απεργιακες τους κινητοποιησεις εως την Τεταρτη.

Απο σημερα απεργουν και οι νοσοκομειακοι γιατροι της περιφερειας καθως το Γενικο Συμβουλιο της Ομοσπονδιας Ενωσεων Νοσοκομειακων γιατρων Ελλαδος, αποφασισε δυο πενθημερες απεργιες απο σημερα εως την Παρασκευη και απο τις 17 εως τις 21 Ιουνιου.

Σε τροχια απεργιακων κινητοποιησεων απο αυριο και οι υπαλληλοι του Υπουργειου Παιδειας, που διεκδικουν το επιδομα παραγωγικοτητας.

Οι εργαζομενοι στην κεντρικη υπηρεσια του υπουργειου πραγματοποιουν αυριο σταση εργασιας απο τις 12 εως τις 2 και μιση το μεσημερι .

Την ελπιδα οτι οι κινητοποιησεις θα ανασταλουν μετα την αυριανη συναντηση που θα εχει με τους εργαζομενους εξεφρασε ο υπουργος παιδειας Γιωργος Παπανδρεου .

ΓΣΕΕ

Τριωρη σταση εργασιας απο τις 10 το πρωι της Πεμτπης πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ σε ενδειξη διαμαρτυριας για τις χαμηλες αυξησεις στις συνταξεις που εξηγγειλε η κυβερνηση.

ΔΕΛΦΙΝΙ

Τέσσερις ανθρωποι έχασαν την ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί κατά την ανατροπή "Ιπτάμενου Δελφινιού" το οποίο προσέκρουσε σε ύφαλο, κατά την αναχώρησή του από το μικρό νησί Πρότσιντα με προορισμό το κοντινό λιμάνι της Νάπολης.

Το σκάφος, με περίπου 150 επιβάτες και 15μελές πλήρωμα, είχε καταπλεύσει στην Πρότσιντα για ενδιάμεσο σταθμό προερχόμενο από το νησί Ισκια. Το δυστύχημα σημειώθηκε σε συνθήκες πυκνής ομίχλης.

Οι λιμενικές αρχές δεν είναι ακόμα σε θέση να δώσουν τον ακριβή αριθμό των τραυματιών ενω τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις ερευνες για την ανεύρεση των αγνοουμένων.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Εμρέ Γκιονενσάι, θα βρίσκεται αύριο το μεσημέρι στο Λουξεμβούργο όπου θα συνατήσει τον Ιταλό ομόλογό του και προεδρεύοντα του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Λαμπέρτο Ντίνι.

Η συνάντηση, που επιβεβαιώθηκε από τις δύο πλευρές -ιταλική προεδρία και Τουρκία-, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πρόοδο των εργασιών της Διακυβερνητικής Διάσκεψης για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Μααστριχτ. Σημειώνεται ότι αύριο η προεδρία θα ενημερώσει για το ίδιο θέμα και τους εκπροσώπους της Κύπρου, της Μάλτας και των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Monday, 10 June 1996 - 8:11:21