Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 140696

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 14/06/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • Επιστολη Σημιτη σε Κλιντον Γελτσιν για το θεμα του Αιγαιου.
  • Συμβουλιο πολιτικων αρχηγων για τα ελληνοτουρκικα ζητησε ο Εβερτ απο Στεφανοπουλο.
  • Νομοσχεδιο του υπουργειου Γεωργιας αναοιγει το δρομο για ανοικοδομηση σε δασικες εκτασεις


ΕΘΝΙΚΑ

Την δραστηριοποιηση των ηγετων των χωρων της Ευρωπαικης Ενωσης των Ηνωμενων Πολιτειων, της Ρωσιας, του ΟΗΕ και του Νατο για την αποτροπη της προκλητικοτητας της Αγκυρας ζητα ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης. Στην επιστολη που εσταλη την περασμενη Δευτερα στις ελληνικες πρεσβειες, ο πρωθυπουργος αναφερει την τελευταια παραλογη αξιωση των τουρκων με τη Γαυδο και τονιζει οτι πλεον η Αγκυρα αμφισβητει ανοικτα ολες τις νομικες ρυθμισεις που αφορουν στους τιτλους της Ελλαδας επι των νησιων του Αιγαιου και των συναφων διεθνων συνορων. Εν τω μεταξυ προταση για συγκλιση Συμβουλιου Πολιτικων Αρχηγων , με αντικειμενο τα θεματα εξωτερικης πολιτικης διατυπωσε ο προεδρος της ΝΔ Μιλτιαδης Εβερτ, κατα τη συναντηση του στις 12 το μεσημερι με τον Προεδρο της Δημοκρατιας. Ο κ. Κωστης Στεφανοπουλος, συμφωνα με ανακοινωση της Προεδριας της Δημοκρατιας , επιφυλαχθηκε να διερευνησει τις αποψεις της κυβερνησης και των λοιπων κομματων. Παντως η Αγκυρα συνεχιζει τις προκλησεις και συμφωνα με δημοσιευμα της εφημεριδας ΜΙΛΙΕΤ αμφισβητειται τωρα η ελληνικη κυριαρχια στο Φαρμακονήσι, το Αγαθονησι και την Καλόλιμνο τα οποια χαρακτηριζει γκρίζες, περιοχές, οι οποίες δεν ανήκουν ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Τουρκια. &quot; Οποιος αμφισβητει την Γαυδο ειναι σαν να αμφισβητει τη Κρητη και οποιος αμφισβητει την Κρητη ειναι καταδικασμενος&quot; δηλωσε χθες ο πρωθυπουργος. Τα ελληνοτουρκικα αναμενεται να θεσει υποψην των κ. Σολανα και Περρι ο Γερασιμος Αρσενης στις συναντησεις που θα εχει μαζι τους στο περιθωριο της Συνοδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξελλες.

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

Ανοιγει ο δρομος για την ανοικοδομηση σε περιπου 200 χιλιαδες στρεμματα δασικης εκτασης που διεκδικουν μεχρι σημερα ιδιωτες και οιδομικοι συνεταιρισμοι συμφωνα με νομοσχεδιο που προωθει το υπουργειο Γεωργιας. Προβλεπεται οτι ολες οι διεκδικησεις των ιδιωτων σε δαση θα κρινονται στα αστικα δικαστηρια. Επισης αναγνωριζονται χιλιδες βιλλες και αλλες αυθαιρετες κατασκευες που εχουν κτιστει σε εκτασεις που καηκαν πριν απο το 1975. Αγνοια για την υπαρξη τετοιου νομοσχεδιου εξεφρασε ο προεδρος του Γεωτεχνικου Επιμελητηριου Γιωργος Πουλιος τονιζοντας οτι ο χαρακτηρισμος αναδασωτεες περιοχες εχει κατοχυρωθει συνταγματικα και το επιμελητηριο θα προσπαθησει να διαφυλαξει τον δασικο πλουτο.

KΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Χωρις ηλεκτρικο σιδηροδρομο και πρασινα λεωφορεια εως τις 4 το απογευμα η πρωτευουσα , λογω της τετραωρης στασης εργασιας των εργαζομενων στους ΗΣΑΠ, που διεκδικουν την υπογραφη συλλογικης συμβασης εργασιας για το 1996. Εως την Τριτη συνεχιζουν την απεργια τους και οι νοσοκομεικαοι γιατροι του λεκανοπεδιου Αττικης ενω οι γιατροι της περιφερειας εχουν εξαγγειλει νεα πενθημερη απεργια απο την ερχομενη Δευτερα. Την απεργια τους συνεχιζουν και οι υπαλληλοι του υπουργειου γεωργιας απο την οποια εχουν δημιουργηθει προβληματα στην αγροτικη οικονομια ενω ελοχευει κινδυνος για τη δημοσια υγεια καθως δεν πραγματοποιουνται κτηνιατρικοι ελεχγοι . Για τριτη εβδομαδα συνεχιζουν την απεργια τους και οι εργαζομενοι στον οργανισμο βαμβακος

ΡΩΧΑΜΗΣ

Στον πεμπτο τακτικο ανακριτη μεταφερθηκε πριν απο μια ωρα ο ισοβιτης Βαγγελης Ρωχαμης και αναμενεται να απολογηθει, ενω η παρουσια της αστυνομιας Στον ανακριτη κατεθεσε ο συγκατηγορούμενός του Κοσμάς Γιαννακός που κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Ρωχάμης είπε ότι χτες τον εξέτασε ιατροδικαστής που διέγνωσε διαμπερές τραύμα στην πλατη του από τη συμπλοκή στα κιούρκα στις 13 Μαίου. Για το γεγονός, ότι δεν επέστρεψε μετά την πενθημερη αδεια στις φυλακες ο Ρωχάμης δήλωσε ότι θα αποκαλύψει τους λόγους που το έκανε, όταν τελειώσει η ανάκριση Τέλος είπε ότι ανέμενε τη σύλληψή του.

ΕΓΚΛΗΜΑ

Η ερωτικη αντιζηλια ηταν η αιτια της δολοφονιας του 23χρονου σερβιτορου Αλεξανδρου Μαλεκα χθες στη λεωφορο Βουλιαγμενης. Λεπτομερειες απο τον αστυνομικο μας συντακτη Τακη Τερζη.

ΘΑΣΟΣ

Στο εδώλιο του τριμελούς πλημμελειοδικείου Καβάλας καθονται σήμερα τρεις αστυνομικοί κατηγορούμενοι για εκβίαση από κοινού. Οι τρεις φέρονται ότι το 1994 όταν υπηρετούσαν στον αστυνομικό τμήμα Θάσου απέσπασαν χρηματα απο δύο Αλβανούς για να μην τους απελασουν. Και οι τρεις έχουν αποταχτεί από το σώμα της ελληνικής αστυνομίας.

ΧΗΡΕΣ ΗΡΩΩΝ

Παιγνιδια στη Βουλη με τις συνταξεις που θα παρουν οι χηρες των τριων αξιωματικων που εχασαν τη ζωη τους στα Ιμια. Ο Υφυπουργος Αμυνας Νικος Κουρης υποστηριξε οτι οι συνταξεις που θα παρουν θα ειναι απο 402 χιλιαδες δραχμες μεχρι 261 χιλιαδες αναλογα με τον βαθμο που ειχαν οι τρεις αξιωματικοι, ενω η βουλευτης της Πολιτικης Ανοιξης Φωτεινη Στεφανοπουλου υποστηριξε οτι συμφωνα με το γενικο Λογιστηριο του κρατους οι συνταξειις θα κυμανθουν απο 106 εως 33 χιλιαδες δραχμες.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Monday, 17 June 1996 - 18:46:49