Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 070796

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 05/07/1996


ΕΓΚΛΗΜΑ

Ενα φρικιαστικό έγκλημα αποκαλύφθηκε το πρωί στον Κάλαμο.

Πατέρας σκότωσε με τσεκούρι τον 27χρονο γιό του την ώρα που κοιμόταν, προσπάθησε να κάψει το πτώμα και στη συνέχεια το τεμάχισε.

Δράστης, ο Αποστολος Κοσμας 54 ετων μηχανολογος, που σκοτωσε το γιο του Ευαγγελο χθες στις 5 το απογευμα στο σπιτι τους στην Κηφησια.Στη συνεχεια μετεφερε το πτωμα σε νεοανεγειρομενη οικοδομη στη θεση Λιμιονας στον Καλαμο και επιχειρησε να το καψει. Δεν τα κατεφερε όμως, και σημερα το πρωι επέστρεψε στην οικοδομή και τεμαχισε το πτωμα με πριονι.

Ιδιωτης που ανακαλυψε το απανθρακωμενο πτωμα ειδοποιησε την αστυνομια και σε ερευνα που εγινε στο αυτοκινητο του Κοσμα που βρισκοταν στην περιοχη βρεθηκαν τρεις σακουλες με κομματια απο το πτωμα.

Ο Κοσμας κρατειται στο αστυνομικο τμημα Καλαμου και θα οδηγηθει αυριο το πρωι στον εισαγγελεα. Ο δράστης, ισχυριστηκε οτι το παιδι του επασχε απο επιθετικη σχιζοφρενεια,ειχε νοσηλευτει επανηλλειμενα σε ψυχιατρικες κλινικες και το σκοτωσε για να σωσει την υπολοιπη οικογενεια.

ΖΕΣΤΗ

Λήψη έκτακτων μέτρων αποφάσισε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας αλλά και της άπνοιας που αναμένεται αύριο να φουντώσουν το νέφος.

Ετσί, απο τις 7 αύριο το πρωι εως τις 8 το βραδυ στο μικρο δακτυλιο θα κυκλοφορουν μονο τα ταξι με ζυγο αριθμο κυκλοφοριας και στο μεγαλο δακτυλιο ολα τα ταξι και Ι.Χ με ζυγο αριθμο.

Το θερμόμετρο στην Αθήνα σύμφωνα με τη Μετεωρολογική υπηρεσία, αύριο θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσιου, ενω σταδιακή πτωση της θερμοκρασίας αναμένεαι από την Τρίτη.

ΕΚΑΒ, νοσοκομεια και δημοτικα ιατρεία βρίσκονται σε επιφυλακη με τους κλιματιζομενους χωρους ανοιχτους για τις ευπαθεις ομαδες.

Εν τω μεταξυ σε εφαρμογη εχουν τεθει από το απόγευμα τα έκτακτα μετρα της τροχαίας για την ομαλή επιστροφή των ΑΘηναιων απο τις παραλιες.

Στην τηλεφωνική μας γραμμή είναι ο αστυνομικός μας συντάκτης Πρόδρομος Παπαηλιόπουλος που θα μας δώσει την εικονα που επικρατεί αυτή την ώρα στις δύο εθνικες οδούς αλλά και στην Αττική.

ΦΩΤΙΕΣ

Υπό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η φωτιά στη θέση Κίτσι στο Κορωπί.Σε ύφεση βρίσκονται και οι φωτιές στην Κερατέα και τα Ψαχνά Ευβοίας.

ΠΑΣΟΚ

Σωστή θεωρούν την εκλογη του Κωστα Σημιτη και στη θεση του προεδρου του ΠΑΣΟΚ, οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες της δημοσκοπησης που διενηργησε η εταιρια ΑΛΚΟ και δημοσιευεται στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπια.

Καμια δημοσκοπηση δεν μπορει να ανατρεψει το γεγονος οτι η εκλογη Σημιτη σημαινει νεα επιθεση λιτοτητας σε βαρος του ελληνικου λαου και νεες εθνικες υποχωρησεις δηλωσε ο Αντωνης Σαμαρας.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ

Διεθνείς ανακριτές άρχισαν σήμερα τις πρώτες εργασίες γιά την εκταφή πτωμάτων από μαζικό τάφο στην περιοχή Τσέρσκα της ανατολικής Βοσνίας, όπου υπάρχουν υποψίες ότι είναι θαμμένοι χιλιάδες Μουσουλμάνοι εδώ και ένα χρόνο περίπου.

Ο γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ κάλεσε σήμερα το Ισραήλ να αποκαλύψει σύντομα εάν σκοπεύει να προωθήσει την ειρηνευτική διαδικασία στην Μέση Ανατολή, τονίζοντας ότι η αβεβαιότητα γιά το μέλλον της ειρήνης ενθαρρύνει την πολιτική βία.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Τρεις ανθρωποι εχασαν σήμερα την ζωη τους απο χρήση ηρωίνης.

Ο σαραντατριαχρονος Δημητρης Αναγνώστου και ο συνομήλικός του Ιωσηφ Σταθακης βρεθηκαν πεσμενοι στο εδαφος στις 11 το πρωι πισω απο αποθηκες σουπερ μαρκετ στην οδο Ουράνη 5 στον Γερακα.

Ο Αναγνωστου ηταν ηδη νεκρος ενω ο Σταθακης μεταφερθηκε σε κωματωδη κατασταση στον Ερυθρο Σταυρο οπου και υπεκυψε λιγο αργοτερα.

Επίσης στις 4 και είκοσι το απόγευμα βρέθηκε νεκρός σε ακατοίητο σπίτι στην οδό Παπαρηγοπούλου 52 στα Σεπολια άνδρας αγνώστων στοιχείων ηλικίας περίπου τριάντα χρόνων δίπλα του βρέθηκαν χρησμιοποιημένες σύρριγγες.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Sunday, 7 July 1996 - 14:37:57