Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 090796

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 09/07/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • Στον ίσιο δρόμο προσπαθεί να κρατήσει τον προυπολογισμό η κυβέρνηση.
  • Για τρίτη συνεχή ημέρα μαινεται η πυρκαγιά στη Χίο.
  • Μια φορά δάσος για πάντα δάσος κρίνει το συμβούλιο της επικρατείας και λέει όχι στα αυθαίρετα.


ΔΙΑΒΗΜΑ ΗΠΑ

Διάβημα διαμαρτυρίας προς την ελληνική κυβέρνηση απηύθυνε η πρεσβεία των ηνωμένων πολιτειών για πτήση ελληνικών αεροσκαφών πάνω από την πράσινη γραμμή της Κύπρου, στις 20 του περασμένου μηνός.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Στην αναζητηση μετρων για την για την αποτροπη αποκλισεων στο φετεινο προυπολογισμο βρισκεται η κυβερνηση ενω επιταχυνονται οι διαδικασιες για την καταργηση μεγαλου αριθμου φοροαπαλλαγων και την περιστολη των κρατικων δαπανων.

Ο υπουργος Οικονομικων Αλεκος Παπαδοπουλος δηλωσε χθες οτι το δευτερο εξαμηνο της φετεινης χρονιας θα ειναι δυσκολο ενω αυριο θα γινει συσκεψη του πρωθυπουργου με τους οικονομικους υπουργους και το διοικητη της τραπεζας της Ελλαδος.

Χθες το ΕΚΟΦΙΝ κάλεσε τη χώρα μας να μειωσει περισσοτερο τα ελλειματα ωστε να ειναι ετοιμη να συμετασχει στο τριτο σταδιο της Οικονιμικης και Νομισματικης Ενωσης.

ΑYΘΑΙΡΕΤΑ

Αποφαση του ΣτΕ σταματα καθε σχεδιο που υπηρχε για νομιμοποιηση αυθαιρετων σε αναδασωτεες εκτασεις.

Το ανωτατο δικαστηριο εκρινε αντισυνταγματική διαταξη του ισχύοντος οικιστικού νόμου, που επετρεπε την εκχερσωση δασικων εκτασεων .

Οι εκτασεις αυτες ειχαν παραχωρηθει ως εποικιστικες μεχρι τις 11 Ιουνιου του 75, ημερομηνια εναρξης εφαρμογης του Συνταγματος.

Αν λοιπον προκειται για εκταση που πριν απο την αποψιλωση της ειχε δασικο χαρακτηρα τοτε συμφωνα με την απόφαση θεωρείται αυθαίρετο και κατεδαφιδστέο καθε κτίσμα που χτίστηκε ή πρόκειται να χτιστεί σε αυτη.

ΖΕΣΤΗ ΝΕΦΟΣ

Χωρις εκτακτα μετρα σημερα το κεντρο της Αθηνας καθως η μεγαλη ζεστη αρχισε να υποχωρει με τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας απο τη βορειοδυτικη Ελλαδα και το βοριαδάκι, που θα ενισχυθεί απο το απόγευμα .

Το βραδυ η δροσια θα ειναι πιο αισθητη και αυριο η θερμοκρασια θα σημειωσει περαιτερω πτωση. Σημερα ο υδραργυρος δεν θα ξεπεράσει στην Αθηνα τους 38 βαθμους.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ παντως συνιστα και σημερα τους Aθηναιους να περιορισουν τις μετακινησεις τους στο κεντρο.

Συγκρατημένη παρουσία έκανε σήμερα το νέφος.

ΠΑΣΟΚ

Στο 7μελες οργανο Πολιτικης Γραμματειας δεν θα περιληφθει κατα πασα πιθανοτητα ο Γερασιμος Αρσενης ο οποιος φερεται να ειναι ιδιαιτερα δυσαρεστημενος.

Ο Αποστολος Κακλαμανης σχολιαζοντας τη συμμετοχη ή μη του Γερασιμου Αρσενη στην Πολιτικη Γραμματεια του κόμματος ειπε οτι η ευθυνη για τη συγκροτηση της Πολιτικης Γραμματειας ειναι του Προεδρου του ΠΑΣΟΚ.

Θεωρω, συμπληρωσε ο προεδρος της Βουλης, οτι το Πασοκ ειναι ενιαιο κομμα και δεν ειναι ομοσπονδια πολιτικων και κομματικων δυναμεων. Ετσι θεωρω, τονισε, οτι ολα τα στελεχη του πασοκ αντιπροσωπευουν ολοκληρο το ΠΑΣΟΚ.

Μπλοκ και ομαδες ανηκουν στον παρελθον υπογραμμισε ο κ. Κακλαμανης.

ΦΩΤΙΑ

Σε εξελιξη για τριτο 24ωρο η φωτια στα Καρδάμυλα Χιου που εχει καψει εως τωρα περίπου χίλια στρέμματα δάσους και καλλιεργιών.

Την πεποιθηση του οτι η φωτια στη Χιο θα αντιμετωπισθει εντος της ημερας εξεφρασε μιλωντας ο Γενικος γραμματεας δασων Γιαννης Σμπωκος που εξεφρασε επισης την αγωνια του για το φετεινο καλοκαιρι .

ΝΟΘΕΙΑ

Νοθεία σε καυσιμα και ελαιόλαδο αποκαλυψε η αγορανομια.

Σπείρα έβαφε με επικίνδυνες χρωστικές ουσίες ελαιόλαδο και το διοχέτευε σε Σούπερ-Μάρκετ και εστιατόρια.

Το παράνομο εργαστήριο, που εντοπισθηκε στις Αχαρνές ανήκει στην εταιρεία "Αρχαϊκη Ελαιουργία", ενω η διακινηση γινόταν μέσω της εταιρείας ΠΑΝ ΦΡΟΣΤ.

Νοθεία, διαπιστώθηκε και σε 4 πρατήρια καυσίμων στη δυτική Αττική, όπου βρέθηκαν ποσότητες πετρελαίου κινησης, που είχαν νοθευθεί με πετρέλαιο θέρμανσης.

Και για τις δυο περιπτωσεις ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Ο Πρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Απόστολος Σταύρου, δηλωσε ότι είχαν προειδοποιήσει την πολιτεία για τη νοθεία στα κάυσιμα απο τον περασμένο Ιανουάριο, ενω πρότασή τους να σφραγίζονται οι δεξαμενες καυσιμων, απο τις εταιρείες, απορρίφθηκε.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ - ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

Μηνυσεις κατα καρδιοχειρουργού και αγγειοχειρουργού, που πραγματοποιουν λιποαναρροφησεις , κατεθεσαν στη Θεσσαλονικη τεσσερις γυναικες . Υποστηριζουν οτι μετα την επεμβαση αντιμετωπισαν προβληματα υγειας.

Η Ουρανια Ελευθερακου και οι κόρες της Καλλιοπη και Βαλεντία υποβληθηκαν σε λιποαναρροφηση στις 20 Ιανουαριου του 96. Με τη μηνυση τους κατα των χειρυργων Στελιου Παπασταυρου και Αννας Κότσακα τονιζουν οτι οχι μονο δεν αδυνάτισαν αλλα αντιμετωπισαν και διαφορα προβληματα υγειας.

Η Αννα Παπαιωαννου , που κατεθεσε επισης μηνυση , υποστηριζει οτι με τη λιποαναρροφηση διαταραχθηκε η υγεια της , ενω στις αρχες του περασμενου μηνα μεταφερθηκε στο νοσκομειο ΑΧΕΠΑ μετα απο μια τετοια παρομοια επεμβαση.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Tuesday, 9 July 1996 - 10:40:46