Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 120796

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 11/07/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • IΡΛΑΝΔΟΣ
  • ΓΕΙΤΟΝΑΣ / ΛΑΛΙΩΤΗΣ / ΣΗΜΙΤΗΣ
  • N.Δ.
  • ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ
  • ΦΩΤΙΑ
  • ΠΑΣΟΚ


ΙΡΛΑΝΔΟΣ

Προταση τεσσάρων σημείων εκανε η κυβερνηση στην Ιρλανδικη προεδρια προκειμενου να αρει το βετο στη Χρηματοδοτηδση της Τουρκιας.

Η προταση που ετεθει υποψιν του προεδρευοντος του Συμβουλιου των Υπουργων Εξωτερικων της Ευρωπαικης Ενωσης Ιρλανδου Ντικ Σπρινγκ περιλαμβανει. . . ικανοποιητικό κείμενο απο το Συμβούλιο Υπουργών εξωτερικών των 15, για την χώρα μας, ανάληψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων απο την Ευρωπαϊκή ένωση για την εξομάλυνση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, δέσμευση μή εκταμίευσης χρηματοδότησης της Τουρκίας ή αποδέσμευση απο την χρηματοδότηση των υπολοίπων μεσογειακών χωρών και τέλος θετική δημόσια δηλωση της γειτονικής χώρας για άρση των εδαφικών διεκδικήσεων έναντι της Ελλάδας.

Ο κ. Σπρινγκ που συναντηθηκε με τους κ. Σημιτη και Παγκαλο δηλωσε οτι δεν μπορει να εκφερει γνωμη πριν ακουσει ολες τις θεσεις.

ΓΕΙΤΟΝΑΣ / ΛΑΛΙΩΤΗΣ / ΣΗΜΙΤΗΣ

Οι αστυνομικές ερευνες για την τρομοκρατική επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη βρίσκονται σε καλό δρόμο δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μετά τη συναντησή του με τον πρωθυπουργό.

Εξάλλου αναφερόμενος στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αστυνομικών ο υπουργός τις χαρακτήρισε άσκοπες, υπογραμμίζοντας ότι το νέο μισθολόγιο δίνει αυξήσεις στους μισθούς ενώ χαραζει και προοπτική στις αμοιβές των σωμάτων ασφαλείας.

Ν.Δ.

Τριημερη περιοδεια στις Κυκλαδες με πρωτο σταθμο την Ανδρο πραγματοποιει εν τω μεταξυ απο σημερα ο Μιλτιαδης Εβερτ.

Εν τω μεταξυ, οξυτατη επιθεση κατα της ηγεσιας της ΝΔ, εξαπολυει με σημερινη του ανακοίνωση το Φιλελεύθερο Φόρουμ, μελη του οποιου εχουν διατελεσει ο Ανδρεας Ανδριανοπουλος και ο Πετρος Τατουλης.

Συγκεκριμένα, καλεί τους εκπροσωπους της εκσυγχρονιστικης πτερυγας, οπως τους χαρακτηριζει, Στεφανο Μανο, Γιωργο Σουφλια και Ντορα Μπακογιαννη να αναλαβουν πρωτοβουλιες για τη ριζικη ανασυγκροτηση της ΝΔ, διαφορετικα θα θεωρηθουν συνυπευθυνοι για την επερχομενη πολιτικη ηττα του κομματος.

ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Το ενδεχομενο να τεθούν σε καραντίνα το κρεας και τα γαλακτοκομικα προιοντα λογω των κρουσματων αφθωδους πυρετου που παρουσιαστηκαν σε χωρια του Εβρου εξεταζει στις Βρυξελλες η Μονιμη Κτηνιατρική Επιτροπή της Κοινοτητας. Τη συγκληση της Επιτροπης ζητησε το Ελληνικο υπουργειο Γεωργιας προκειμενου να παρουσιασει τα μετρα που εχει λαβει για την αντιμετωπιση του προβληματος.

Ο υφυπουργος Γεωργιας Αποστολος Φωτιαδης εμφανιστηκε αισιοδοξος οτι δεν θα επιβληθει τελικα καραντινα, ενω σε ατυπη συνεδριαση της Κτηνιατρικης επιτροπης που εγινε χθες κυριαρχησε η αποψη να τεθούν σε καραντίνα μονον οι περιοχες του Εβρου.

Οι τελικές αποφάσεις παντως θα ληφθούν απο την Κομισιόν, ενω τη Δευτέρα φθάνει στον Εβρο, ειδικό κλιμάκιο για να ελέγξει την κατάσταση.

ΦΩΤΙΑ

Εξακολουθει να μαινεται απο χθες το μεσημερι η φωτια στην περιοχη της κοινοτητας Μυλων Ευβοιας, στην Καρυστο.

Μεχρι στιγμης εχουν καει δασος και θαμνοι σε εκταση 2. 000 στρεμματων.

ΠΑΣΟΚ

Ανοιγμα και απο την κ. Βασω Παπανδρεου προς την Αριστερα μια μαλιστα ημερα πριν απο τη Συνοδο της Κεντρικης Επιτροπης του Συνασπισμου οπου θα συζητηθουν μεταξυ αλλων και οι εξελιξεις στο ΠΑΣΟΚ μετα την εκλογη Σημιτη.

Η κ. Παπανδρεου σε συνεντευξη της στην εφημεριδα τα ΝΕΑ απευθυνει πρόσκληση για διάλογο, χωρίς προκαταλήψεις και ηγεμονισμούς-οπως αναφέρει.

Δεν σχολιαζω δηλωσεις συναδελφων δηλωσε ο υπουργος Δημοσιας Ταξης Κωστας Γειτονας οταν ρωτηθηκε για τις θεσεις τις κ. Παπανδρεου ενω για τον αποκλεισμο του κ, Αρσενη απο την Πολιτικη Γραματεια ανεφερε οτι τιποτα δεν υποβαθμιστηκε η αναβαθμιστηκε και οτι εγγυητης ειναι ο Κωστας Σημιτης.

ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Οξυτατη επιθεση της Νεας Δημοκρατιας κατα της κυβερνησης με αφορμη τη νεα αναβολη των συνομιλιων για το Σκοπιανο, αυτη τη φορα για τον Αυγουστο.

Η κυβερνηση εχει πλεον απωλεσει τον ελεγχο των εξελιξεων αναφερεται στην ανακοινωση της Νεας Δημοκρατιας και κατηγορει προσωπικα τον πρωθυπουργό ότι " πριν αναχωρησει για το ταξιδι του στις ΗΠΑ καλλιεργησε από πολιτικη αφέλεια , ένα κλίμα αισιοδοξίας ως προς την πρόοδο και την τελικη επίλυση του σκοπιανού".

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ

Η απαραδεκτη κυβερνητικη απραξια αποθρασυνει την τουρκικη προκλητικοτητα κσαι θετει σε κινδυνο την εδαφικη μας ακεραιοτητα και τα απαραγραπτα κυριαρχικα μας δικαιωματα επισημαινεται σε ανακοινωση της Νεας Δημοκρατιας με αφορμη τις παραβιασεις του εθνικου εναεριου χωρου απο τουρκικα αεροσκαφη που εχουν πολλαπλασιαστει το τελευταιο διαστημα.

ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ

Προγραμμα κοινωνικης ενταξης των τσιγγανων ανακοινωσαν οι κ. Λαλιωτης Πεπονης και ο υφυπουργος Προνοιας Θοδωρης Κοτσωνης.

Προβλεπεται μεταξυ αλλων η δημιουργια οργανωμενων χωρων διαβιωσης, ενταξη στα δημοτολογια και λυομενες κατασκευες στους χωρους που θα μεταφερθουν για εγκατασταση.

ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ

19 λαθρομεταναστες και 2 τουρκους δουλεμπορους συνελαβαν στις 6. 30 το πρωι κοντα στη νησο Στρογγυλη, στο Καστελλοριζο, οι ελληνικες αρχες μετα απο καταδιωξη και αφου ερριφθησαν προειδοποιητικες βολες στη βαρκα που τους μετεφερε.

Κρατουνται και ανακρινονται στο λιμεναρχειο Μεγιστης.

ΜΟΥΣΧΟΥΡΗ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Σαντέρ τίμησε μερικούς απο τους δημοφιλέστερους τραγουδιστές της Ευρώπης σε μια λαμπρή τελετή, με σκοπό να δείξει οτι η μουσική βιομηχανία της Ευρώπης είναι πολύ πιο ισχυρή απο αυτή της Αμερικής. Τιμητικη διακριση παρελαβε και η Νανά Μούσχουρη, που ειναι και ευρωβουλευτης.

ΛΑΙΚΕΣ

Ωστόσο, η Ομοσπονδία Παραγωγών, ανακοίνωσε ότι τα μέλη της δεν θα απεργήσουν.

ΕΚΡΗΞΗ

Σε σοβαρη κατασταση, νοσηλεύονται στην εντατικη του Γενικου Κρατικου ΑΘηνων πεντε απο τους επτα τραυματιες της ισχυρης εκρηξης χθες βραδι στο εργοστασιο συσκευασιας φυαλιδίων υγραεριου "Εύβοια-Γκάζ" στα Πολιτικά Ευβοιας.

Πρόκειται για δύο έλληνες και τρείς αλλοδαπούς, οι οποίοι φέρουν σοβαρά εγκαύματα, ενω οι υπολοιποι δύο, είναι εκτός κινδύνου.

Η εκρηξη οφείλεται σε διαρροη υγραεριου στο μηχανημα συσκευασιας φυαλιδιων. Προκληθηκε πυρκαγια που προκάλεσε ζημιές περίπου 25 εκατομυρίων.

ΣΑΕ

Στη Θεσσαλονικη αρχισαν απο το πρωι οι εργασιες του Συμβουλιου Αποδημου Ελληνισμου με κυριο θεμα τα εθνικα.

Ο προεδρος του Συμβουλιου Αντριου Αθενς δηλωνει σιγουρος οτι ο Ελληνισμος σε ολο τον κοσδμο ειναι σταθερος και οτι ολοι μαζι θα βαδισουμε σε ενα δρομο για τα εθνικα μας θεματα.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Friday, 12 July 1996 - 9:25:00