Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 160796

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 15/07/1996

* ΣΗΜΙΤΗΣ

Διαδοχικες συναντησεις με υπουργους και υφυπουργους εχει ο πρωθυπουργος για την πορεια του κυβερνητικου εργου. Ο Θεοδωρος Τσουκατος μελος του Εκτελεστικου Γραφειου και πρωην συμβουλος του πρωθυπουργου μιλωντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ και τον Θανο Σιαφακα δηλωσε οτι δεν τιθεται θεμα εκλογων και οριζοντας ειναι το 1997.Προσθεσε δε οτι παροχες δεν θα υπαρξουν παρα μονο σε συγκεκριμενες ομαδες κατα προτεραιοτητα. Ο υφυπουργος Εθνικης Οικονομιας Χρηστος Παχτας που συναντηθηκε με τον πρωθυπουργο εξεφρασε την αισιοδοξια του οτι στο τελος του ετους θα εχουν απορροφηθει ολα τα κονδυλια απο το κκοινοτικο παλαισιο στηριξης καθως και κονδυλια των ετων 94 και 95 συνολικου υψους 1 τρισεκατομμτριου δραχμων. Αυτή την ώρα συναντάται με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ κ.Παπούλια, ενω στις δυο, θα δεί τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου.

* ΩΛΜΠΡΑΙΤ

Στην Αθηνα φτανει σε λιγο η μονιμη αντιπροσωπος των Ηνωμενων Πολιτειων στα Ηνωμενα Εθνη Μαντλιν Ωλμπραιτ η οποια θα συβναντηγθει το απογευμα με τους κ.Εβερτ και Γερασιμο Αρσενη. Αυριο θα συναντηθει με τον πρωθυπουργο. Η κ.Ωλμπραιτ που συνοδευεται απο τον απεσταλμενο του αμερικανου προεδρου για το Κυπριακο Ριτσαρντ Μπιτι θα εχει συνομιλιες για το κυπριακό και τα Μέτρα οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο.

* ΕΒΕΡΤ

Την βεβαιοτητα του οτι η Νεα Δημοκρατια θα ειναι ο νικητης των επομενων εκλογων εξεφρασε ο Μιλτιαδης Εβερτ στη συναντηση που ειχε με τους επικεφαλης των γραμματειων και τους συμβουλους του και τους ανακοινωσε οτι σε ενα μηνα θα τους ενημερωσει για τους τομεις που θα αναλαβει ο καθενας. Στοχος της Ν.Δ ειπε ειναι να βοηθησει τον τοπο να βγει απο τα αδιεξοδα και ο ελληνικος λαος εχει εναποθεσει την τυχη του στη Νεα Δημοκρατια γιατι τον εχει εγκαταλειψει στη μοιρα του η κυβερνηση και υποφερει. Ο κ.Εβερτ θα συναντηθει σε λιγο με τους βουλευτες που μετεχουν στο πρωτο θερινο τμημα της Βουλης.

* ΑΦΘΩΔΗΣ

Στους οικισμους Δικέλων και Μάκρης που πρωτα χτυπηθηκαν απο τον αφθωδη, βρισκονται οι κοινοτικοι εμπειρογνομωνονες , που απο χθες το βραδυ ειναι και παλι στον Εβρο . Το πρωι ενημερωθηκαν απο τον Διευθυντη της κτηνιατρικης υπηρεσιας στην Νομαρχια Εβρου στην Αλεξανδρουπολη για την εκταση που εχει παρει το προβλημα με τον αφθωδη πυρετο και τα μετρα που εχει λαβει η πολιτεια. Στον Εβρο εφθασε ηδη και κλιμακιο της ΝΔ με επικεφαλης τον Ευαγγελο Μπασιακο, που αυτη την ωρα συμμετεχει σε συσκεψη του Ναμαρχη Εβρου με τους κτηνοτροφους .Η συσκεψη αφορα στον αν θα θανατωθουν και ποσα ζωα καθως και στις αποζημιωσεις που ζητουν οι κτηνοτροφοι.

* ΕΜΠΟΡΟΙ

Σταματουν την απεργια τους οι εμποροι των λαικων αγορων μετα τις υποσχεσεις που ελαβαν απο τους υφυπουργους Εμποριου και Οικονομικων. Ετσι δημιουργειται κλιμακιο στο οποιο θα συμετεχουν το υπουργειο εμποριου, η νομαρχια αθηνων και φορεις των λαικων αγορων και θα εξετασει τους Δημους που παρανομουν. Μετα τις 20 Αυγουστου ο κ.Χρυσοχοιδης θα καταθεσει τροπολογια που θα περιεδχει τα αιτηματα των εμπορων στις λαικες. Νωριτερα συνατηθηκαν με τον Υφυπουργο Οικονομικων κ.Ανωμεριτη και ελαβαν την υποσχεση ως τα τελος Σεπτεμβριου οι πωλητες να εχουν τη δυνατοτητα να καταβαλουν το φορο χωρις προσαυξησεις και προτστιμα. Για οσους εχουν ηδη πληρωσει ειτε φορο ειτε προσαυξησεις τα ποσα θα συμψιφιστουν στην επομενη χρηση. Αν παντως μεχρι τις αρχες Σεπτεμβριου δεν εχει πραγματοποιηθει τιποτε απο αυτα , τοτε θα κηρυξουν πανελλαδικη απεργια.

* ΦΩΤΙΕΣ

Δεν υπαρχουν ενδειξεις οτι οι προσφατες φωτιες προερχονται απο κυκλωματα εμπρηστων ανα και υπαρχουν τετοιες πληροφοριες δηλωσε πριν απο λιγο ο υπουργος Δημοσιας Ταξης Κωστας Γειτονας. Υπαρχουν υπονοιες προσθεσε ο υπουργος και πρεπει να ειμαστε σε ετοιμοτητα και τονισε χαρακτηριστικα.Οχι στη δαιμονολογια,οχι ομως και στον εφυσηχασμο.

* ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ

Η κήρυξη μιας καμμένης έκτασης ως αναδασωτέας, είναι υποχρεωτική για τη διοίκηση ανεξάρτητα από τα οποιαδήποτε χαρακτηριστικά της έκτασης εκρινε με αποφαση του το Συμβουλιο της Επικρατειας. Το Συμβουλιο της Επικρατειας απερριψε αιτηση για ακυρωση αποφασης του νομαρχη Μεσσηνιας να κυρηξει αναδασωτεα περιοχη που καηκε το 1992. Κλιμακιο βουλευτων και στελεχων της Νεας Δημοκρατιας θα επισκεφθει σημερα τις περιοχες που καηκαν στη Μανδρα Αττικης.

* ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ

Ενας νεκρός και ένας τραυματίας σε σύγκρουση λεωφορείου των αστικών συγκοινωνιών με επιβατικό αυτοκίνητο, στις έντεκα και τέταρτο το πρωί έξω από τις εγκαταστάσεις του ΟΔΔΥ στα Νέα Λιόσια. Νεκρός είναι ο οδηγός του ΙΧ, αγνώστων στοιχείων, και τραυματίας ο συνοδηγός, ο οποίος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.

* ΤΣΟΛΑΚΗΣ

Τιμητική πλακέτα και αμοιβή ενός εκατομμυρίου δραχμών, απένειμε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Κώστας Γείτονας στην οικογένεια του ιδιώτη Νίκου Τσολάκη, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου στη Χαλκίδα, ενώ προσπαθούσε να συλλάβει συμμορία τσιγγάνων. "Η ενέργεια και το θάρρος του Νίκου Τσολάκη, αποτελούν παράδειγμα ακόμη και για τα κρατικά όργανα", δήλωσε ο υπουργός, ενώ η σύζυγος του δολοφονηθέντος, Αργυρώ Τσολάκη, μητέρα δύο παιδιών, αηύθυνε έκκληση στον υπουργό Εργασίας, να της χορηγηθεί σύνταξη, επειδή τώρα ζεί με 62.000 δραχμές.

* ΑΣΥΛΟ

Ουσιαστικες αλλαγες στη χορηγηση πολιτικου ασυλου προωθει το υπουργειο Δημοσιας Ταξης με νομοσχεδιο που εχει καταρτισει. Στις περιπτωσεις αλλοδαπων που διατρεχουν κινδυνο θα υπαρχει ανοχη εστω και αν δεν πληρουν τους ορους για χορηγηση ασυλου. Ο κ.Γειτονας ανεφερε ακομη οτι εντεινονται τα μετρα για την αντιμετωπιση της λαθρομεταναστευσης.

* ΤΑΜΠΟΥΡΩΜΕΝΟΣ

Θυμα τοκογλυφων υποστηριζει οτι ειναι ο Εμμανουηλ Βογιατζης συνταξιουχος οικοδομος 69 ετων που το πρωι πυροβολησε εναντιον αστυνομικου και δικαστικου επιμελητη που πηγαν να του επιδωσουν εγγραφο κατασχεσης του σπιτιου του. Ο Βογιατζης εξακολουθει να ειναι ταμπουρωμενος μεσα στο σπιτι του στην Αγιας Βαρβαρας και Ποντου στην Αργυρουπολη και απειλει τωρα να τιναξει το σπιτι με γκαζακια. Αναλογο επεισοδιο ειχε δημιουργησει ο Βογιατζης και περσι.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Tuesday, 16 July 1996 - 10:47:43