Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 250796

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 25/07/1996

ΑΛΙΚΗ

Χιλιαδες κοσμου θα συνοδευσουν την Αλικη Βουγιουκλακη στην τελευταια της βολτα στους δρομους της Αθηνας. Η σορος της μεγαλης ηθοποιου μεταφερθηκε στη Μητροπολη.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Την εκτακτη συγκλιση του πανισχυρου Συμβουλιου Ασφαλειας για την απεργια πεινας ανακοινωσε πριν απο λιγο ο υπουργος Δικαιοσυνης της Τουρκιας Σεβκετ Καζαν.

Η τουρκικη κυβερνηση φαινεται οτι ετοιμαζει επεμβαση στις φυλακες καθως ο τουρκος υπουργος δηλωσε πως ορισμενοι κρατουμενοι ειναι οπλισμενοι.

Στις φυλακες της Προυσας πεθανε το πρωι και πεμπτος πολιτικος κρατουμενος ενω Την απεργια πεινας συνεχιζουν πανω απο 300 πολιτικοι κρατουμενοι. Περιπου δεκα βρισκονται σε κωματωδη κατασταση.

Θλιβερη χαρακτηρισε την κατασταση στις τουρκικες φυλακες ο εκπροσωπος του υπουργειου Εξωτερικων Κωστας Μπικας και τονισε η Ελλαδα θελει μια Τουρκια που να σεβεται τα ανθρωπινα δικαιωματα.

Και ενω η διεθνής κατακραυγή για την αναλγησια της Αγκυρας εντεινεται ο εκπροσωπος του υπουργειου εξωτερικων της Γερμανιας ζητησε απο τους κρατουμενους να σταματησουν τις διαμαρτυριες τους.

Η Πρόεδρος ομως της Σοσιαλιστικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πωλίν Γκρήν με επιστολή της στον τουρκο πρωθυπουργό, Νετσμετιν Ερμπακάν, τον προειδοποιεί οτι μπορεί να πετύχει τη διακοπή της ροής των κοινοτικών κονδυλίων προς την Τουρκία.

Η πραγματικη εξουσια της Ευρωπαικης Ενωσης δεν προκειται να συγκινηθει δηλωσε ο Νικητας Κακλαμανης. Και τονισε οτι οι πολιτικες και οικονομικες σκμοπιμοτητες που υπαγορευσαν τη μεχρι τωρα σταση τους εξακολουθουν να υφιστανται.

Ο Μιχαλης Παπαγιαννακης πιστευει πως θα συνεχιστει η απεργια θανατου στις τουρκικες φυλακες.

Και υπογραμμισε οτι το καθεστως της Τουρκιας αφηνει ανθρωπους να πεθαινουν μη θελοντας να αναγνωρισει την πολιτικη μαχη που χανει.

Τη νυχτα σημειωθηκε επιθεση με εμπρηστικες βομβες σε πολυκαταστημα τουρκικης ιδιοκτησιας στο Οφφενμαχ της Γερμανιας.

ΠΑΣΟΚ

Χωρις αναφορες για εκλογες η ομιλια Σημιτη στην συνεδριαση της Κεντρικης Επιτροπης του ΠΑΣΟΚ που γινεται στο ξενοδοχειο Διβανη.

Ομως υπηρξε οξυτατη αντιδραση του βουλευτη Γιαννη Καψη για την αντικατασταση του απο την επιτροπη ακροασεων της Βουλης.

ΜΑΡΙΝΟΣ

Στον εισαγγελεα αναμενεται να οδηγηθει ο Παναγιωτης Δριμιλης που θεωρειται απο την αστυνομια ως συνεργος του Χριστοφορου Μαρινου στην επιθεση κατα του αστυφυλακα φρουρου στα γραφεια του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλαου Τρικουπη.

Για τις συνθήκες θανάτου του Χριστόφορου Μαρίνου, η αστυνομια υποστηριζει οτι προκειται για αυτοκτονια ενω και οι ιατροδικαστες δεν αποκλειουν να εχει αυτοκτονησει. Παντως η εισαγγελια Πειραια που διενεργει την προανακριση ερευνα ολα τα ενδεχομενα.

Τον Μαρινο παρακολουθουσε τον τελευταιο καιρο ο ψυχιατρος κ. Μαιλης γιατι ειχε παρουσιασει ψυχολογικα προβληματα.

Ο συνηγορος του Μαρινου Κώστας Ντάλτας εκανε λόγο για σκοτεινά σημεία στην επιχειρηση συλληψης.

AΕΡΟΣΚΑΦΟΣ

Φως στο μυστηριο της πτωσης του μοιραιου τζαμπο της Τ.W.A. αναμενεται να ριξουν τα δυο μαυρα κουτια που βρεθηκαν και ανασυρθηκαν τα ξημερωματα στη θαλασσια περιοχη του Λονγκ Αιλαντ.

Στα μαυρα κουτια περιεχονται οι τελευταιες συνομιλιες του πιλοτου καθως και ολα τα στοιχεια της πτησης.

Εν τω μεταξυ το τηλεοπτικο δικτυο ΣΙ ΕΝ ΕΝ μετεδωσε οτι στα σωματα των θυματων βρεθηκαν θραυσματα μεταλλου που δικαιολογουνται μονο εαν υπηρξε εκρηξη στο εωτερικο του αεροσκαφους.

Σήμερα μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για να επισκεφθεί τους συγγενείς των θυμάτων ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΙ

Στην Ολυμπιαδα της Ατλαντας η Ελλαδα διεκδικει χρυσο μεταλλιο με τον Νικο Κακλαμανακη στην ιστιοπλοια ενω στους 8 περασαν οι ομαδες μπασκετ και πολο.

Αποψε αγωνιζεται στους τελικους των οργανων γυμναστικης η Βασω Τσαβδαριδου.

Εκτενέστατη αναφορά δίνουν στην Αυστραλια τα μέσα ενημέρωσης στα οργανωτικά προβλήματα που παρουσιάζει η Ολυμπιάδα της Ατλάντα ενώ παράλληλα καλύπτουν με σημαντική έμφαση δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών κ. Θ. Πάγκαλου.

Ο κ. Παγκαλος ειχε δηλωσει οτι ``αν η Χρυσή Ολυμπιάδα γινόταν στην Αθήνα θα την οργανώναμε καλύτερα``.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ``7`` το οποίο πλήρωσε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσει την αποκλειστική μετάδοση της Ολυμπιάδας, σχολίασε οτι ``η Ατλάντα παίρνει το χρυσό μετάλλιο του . . . χάους`` και πρόσθεσε οτι τόσο η Αθήνα, όσο και η Μελβούρνη που διεκδίκησαν την διοργάνωση της Χρυσής Ολυμπιάδας δικαιολογημένα αισθάνονται πικρία.

Η εφημερίδα Herald Sun στο κύριο άρθρό της επικρίνει την ΔΟΕ που προτίμησε την Ατλάντα απο τη Μελβούρνη η οποία, όπως γράφει, έχει παράδοση στην άρτια οργάνωση μεγάλων αθλητικών συναντήσεων ή απο την Αθήνα όπου αναβίωσαν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες πριν εκατό χρόνια.

ΨΑΡΑΔΕΣ

Δικαζονται απο το πωι σε διακστηριο του ψευδοκρατους του Ντενκτας οι δυο νεαροι ελληνοκυπριοι ερασιτεχνες ψαραδες που συνεληφθησαν χθες το πρωι ενω ψαρευαν σε θαλασσια περιοχη κοντα σε φυλακιο των Ηνωμενων Εθνων.

Η κυβέρνηση στη Λευκωσία συνεχίζει τα διαβήματά της γιά απελευθέρωση των δύο νεαρών Ελληνοκυπρίων.

Νεα ανοδος παρουσιασε η τιμη του διοξειδιου του αζωτου στις 12. Εφθασε στα 265 μικρογραμμαρια απο 230 που ηταν νωριτερα με οριο επιφυλακης το 200.

ΛΗΣΤΕΙΑ

6 εκατομμυρια τριακοσιες χιλιαδες ειναι η λεια της πρωινης ληστειας στην Τραπεζα Πιστεως απο δυο κουκουλοφορους στην οδο Σποραδων 45 στην Κυψελη.

ΠΡΑΤΗΡΙΑ

Οι πρατηριουχοι όλης της χωρας θα πιέσουν την κυβέρνηση για να ανατραπεί όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά σε συνέντευξη τύπου, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που επαναφέρει το ελεύθερο ωράριο.

Ωστόσο απεκλεισαν το ενδεχόμενο απεργιακής κινητοποίησης ενόψει της μεγάλης εξόδου του Αυγούστου.

Προς το παρών δήλωσε ο γραμματέας της ενωσης βενζινοπωλών Αγγελος Τούντας η πιεσή μας θα ασκηθεί προς την πλευρά της κυβέρνησης.

ΑΦΘΩΔΗΣ

Αδικη και επιστημονικα αναιτιολογητη χαρακτηριζει η πανελληνια ενωση κτηνατρων την προσφατη αποφαση της Ευρωπαικης Ενωσης να απαγορευση απο την χωρα μας την διακινηση ζωντων ζωων και γαλακτοκομικων προιοντων λογω της εμφανισης αφθωδους πυρετου στο Εβρο.

Θεωρει τον αποκλεισμο ολοκληρης της χωρας υποπτο που εξυπηρετει εμπορικες σκοπιμοτητες και καλεσε την κυβερνηση και την Ευρωπαικη Ενωση να ενισχυσουν οικονομικα τον νομο Εβρου για να αντιμετωπισουν την ζημια που υπεστη η κτηνοτροφια.

ΔΙΕΘΝΗ

Οι βουλγαρικές τελωνειακές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατέσχεσαν 23 κιλά ηρωίνης κρυμμένης σε δύο οχήματα στην διάρκεια ελέγχων ρουτίνας που πραγματοποίησαν αργά χθες το βράδυ.

Το Αλβανικό Κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση που σχημάτισε ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Μέξι, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Εκατόν δέκα τρεις βουλευτές ψήφισαν υπέρ της νέας κυβέρνησης, ενώ ένας βουλευτής - ο μόνος από το Σοσιαλιστικό Κόμμα που κατέλαβε την έδρα του- απέσχε της ψηφοφορίας, ενώ 26 ακόμη βουλευτές δεν ήσαν παρόντες.

Ενας εργάτης σκοτώθηκε και ένας μικρός αποθηκευτικός χώρος μολύνθηκε απο διαρροή ραδιενέργειας απο δυο ατυχήματα που σημειώθηκαν στον πυρηνικό σταθμό Χμελνίτσκυ της Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία πυρηνικής ενεργείας

Περίπου 170 εκπαιδευτές του αμερικανικού στρατού πρόκειται να φτάσουν σύντομα στη Βοσνία για να συμβάλουν στην εκπαίδευση των βοσνιακών ενόπλων δυνάμεων, ανακοίνωσε χθες βράδυ ο επικεφαλής του αντίστοιχου προγράματος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζέημς Πάρντιου.

Καμία αντίρρηση στην επέκταση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς δεν έχει ο υπέυθυνος Εθνικης Ασφαλείας της Ρωσίας Αλεξάντερ Λέμπεντ, σύμφωνα με όσα δηλώνει σε συνέντευξή του που δημοσιέυεται σήμερα στην εφημερίδα Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Thursday, 25 July 1996 - 8:06:32