Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 050896

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 05/08/1996


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ

Οι 26οι Ολυμπιακοι αγωνες πέρασαν από σήμερα το πρωί στην ιστορίαν.Η Ολυμπιακη φλογα εσβησε στις εξι το πρωι , ωρα Ελλαδας και το Σιδνευ πήρε σειρά για την διοργάνωση των επόμενων ολυνμπιακών αγώνων το 2000.

Η Ελλάδα στην καλύτερη εμφάνισή της από την αναβίωση των αγώνων το 1896,κατέλαβε την 16η θέση στον κατάλογο των μεταλλίων ,μεταξύ των 197 χωρών που πήραν μέρος στην Ολυμπιάδα.

Απο ενα τουλάχιστον μετάλλιο κατέκτησαν 79 χώρες,ενω την πρώτη θέση πήραν οι Ηνωμένες Πολιτείες, την δεύτερη η Ρωσία και την τρίτη η Γερμανία.

Στις αποσκευές της Ελληνικής Αποστολής που επιστρέφει αύριο υπάρχουν 4 χρυσά μετάλλια , 4 αργυρά καί άλλες 15 Ολυμπιακές θέσεις,ενω 46 απο τους 121 αθλητές μας που πηραν μέρος στους αγώνες της επιστρέφουν Ολυμπιονίκες,δηλαδή έχουν κατακτησει απο την 1η έως την 8η θέση.

Η Ελλάδα,θα δεχτεί αύριο το απόγευμα τους Ολυμπιονίκες της, με μια μεγαλειώδη υποδοχή,που θα αρχίσει απο το Αεροδρόμιο,όπου θα φτάσουν στις 6 το απόγευμα με ειδική πτήση της Ολυμπιακής και θα καταλήξει στο Παναθηναϊκό Σταδιο.

Με αποφαση του Υπουργου Εθνικης Αμυνας μετα από εισηγηση του Συμβουλιου Αρχηγων, ολοι,οι Ολυμπιονικες παιρνουν το βαθμο του Υπολοχαγου του Ελληνικου Στρατου.

Ο Πυρρος Δημας που ειναι ηδη υπολοχαγος προαγεται σε λοχαγό .

EΚΛΟΓΟΛΟΓΙΑ

Τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ξαναδιαβάζει, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο πρωθυπουργός που σήμερα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους κυρίους Αρσένη,Καστανίδη και Παπαντωνίου και το βράδυ με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται σχεδόν στο σύνολο του σημερινού Τύπου,φέρουν στενους συνεργάτες του πρωθυπουργου και υπουργούς να εισηγουνται εκλογές τον Οκτώβριο,για να αποφευχθεί μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος.

Εξάλλου οι οικονομικοί υπουργοί στις εισηγήσεις τους φέρονται να υποστηρίζουν ότι τα δύσκολα οικονομικά μέτρα που απαιτούνται, δεν θα πρέπει να ληφθούν υπο το βάρος μιας προεκλογικής περιόδου.

Πάντως,σε συνέντευξή του στο σημερινό ΕΘΝΟΣ,ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Πασχαλίδης,αναφέρει πως οι κάλπες τον Οκτώβριο είναι πειρασμός,αλλά ο εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός θα επιδείξει εγκράτεια.

ΕΒΕΡΤ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η σημερινή γενιά είμαστε διαχειριστές και όχι ιδιοκτήτες της Ελλάδας και δεν νομιμοποιούμαστε να την φέρνουμε σε εθνικά αδιέξοδα όχι λόγω των αντιπάλων μας αλλά από την αδιαφορία μας δήλωσε σήμερα από το Βαθύ της Σάμου ο Μιλτιάδης Εβερτ, επιτιθέμενος κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο κόσμος έχει βαρεθεί τις θεωρίες και θέλει να δει έργο τόνισε ο κύριος Εβερτ που είπε ότι ο κόσμος έχει σιχαθεί να ακούει για δημοπρασίες και μελέτες.

Χτες από την Ικαρία ο κύριος Εβερτ είχε αρνηθεί να σχολιάσει τις πληροφορίες περί προωρων εκλογών.

"Οι εκλογες στην Ελλαδα θα γινουν οταν το αποφασισει ο ΣΕΒ και οι διαφοροι μηχανισμοι και παραγοντες της Ευρωπαϊκης Ενωσης",δήλωσε από την πλευρά της η Αλέκα Παπαρήγα.

ΠΡΩΤΑΚΙΑ

Την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας,περιμένουν πολλά υποψήφια "πρωτάκια",για να μάθουν εάν θα αρχίσουν φέτος την σχολική τους καριέρα ή θα περιμένουν άλλο ένα χρόνο.

Ηδη κατατέθηκε η πρώτη προσφυγή απο γονείς παιδιου, που αντιτίθενται στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, συμφωνα με την οποία απο φέτος η είσοδος των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο,θα γίνεται εφ'όσον έχουν συμπληρώσει τα 6 τους χρόνια.

Τις προσεχείς εβδομάδες,αναμένονται να υποβληθούν και άλλες προσφυγες απο γονεις που αντιδρούν στην επίμαχη απόφαση.

ΑΠΑΓΩΓΗ

Σήμερα,αναμενεται να αποφασισει το καθεστως Ντενκτας αν θα απελευθερώσει τους δύο Ελληνες τουρίστες, που απήχθησαν την περασμένη Πέμπτη απο Τούρκους στρατιώτες ανοικτά τής Κύπρου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ψηφισμα στον υπουργό Μακεδονίας-Θρακης επεδωσαν οι ιδιοκτητες γερανοφορων Θεσσαλιας-Μακεδονίας και Θρακης μετα την πορεία διαμαρτυρίας που εκαναν το μεσημερι στο κεντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι ιδιοκτητες ζητούν την αντικατασταση των πεπαλαιωμενων μηχανηματων τους. Οπως υποστηριζουν η πολιτεία όχι μονο δεν τους επιτρεπει την αντικατασταση αλλα τους αφαιρει και τις αδειες λειτουργίας.

EΡΓΑΤΙΚΟ

Εργατικό ατυχημα το πρωί στην Πατρα. Τραγικό θανατο βρηκε το πρωί ο 47-χρονος εργατης Παναγιωτης Χαρμαντας , όταν καταπλακωθηκε από όγκο χωματος,ενω εργαζονταν στο αποχετευτικό δικτυο σε κεντρική οδό της πολης.

Ελαφρα τραυματισμενος ανασυρθηκε από το φρεατιο ο εργατης Βασιλης Νινής 42 χρονων.

ΓΚΡΟΥΠΙΕΡΗΣ

Νεκροψία θα γίνει σήμερα στο πτωμα του άγγλου γκρουπιέρη του καζινο Λουτρακίου, που βρέθηκε χτες στην πλαζ της περιοχής.

Ο 28χρονος Ρίτσαρντ Μαϊκλ Γουέλς ήταν ο τριτος γκρουπιέρης του καζινο που βρήκε το θάνατο,απο τις αρχες του χρονου.

Εξωτερικα

Χιλιάδες άμαχοι της φυλής Χούτου σφαγιάστηκαν από στρατιωτικούς της φυλής Τούτσι στο διάστημα μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου.

Αυτο αναφέρει έκθεση αποστολής των Ηνωμένων Εθνών, η οποια διδεται σημερα στη δημοσιοτητα στη Γενεύη,και η οποια συνετάγη από πέντε παρατηρητές αποστολής του ΟΗΕ που είχαν μεταβεί στην πρωτεύουσα της χωρας.

Η ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αποστράτευσε 13 μόνιμους και εφέδρους αξιωματικούς με την κατηγορία ότι επιδίδονταν σε "αντιδραστικές ενέργειες", όρος που χρησιμοποιείται για την δράση των ισλαμιστών.

Μια χειροβομβίδα και 18 φυσίγγια για όπλα τύπου Καλάσνικοφ ανακαλύφθηκαν χθες κάτω από κάθισμα τρένου στο μετρό της Μόσχας,

Βομβιστική επίθεση ειχε στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους στις 11 Ιουνίου στο μετρό της Μόσχας.Δύο άλλες επιθέσεις με εκρηκτικά σε τρόλεϊ στις 11 και 12 Ιουλίου προκάλεσαν τον τραυματισμό περίπου 30 ατόμων.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Monday, 5 August 1996 - 8:41:58