Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 270896

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 27/08/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΕΚΛΟΓΕΣ
  • ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ
  • ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


EKΛΟΓΕΣ

Τις προτεραιοτητες του ΠΑΣΟΚ στην οικονομια αναπτυξε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργος εθνικης οικονομιας Γιάννος Παπαντωνίου.

Το υπουργειο δικαιοσυνης εχει λαβει ηδη ολα τα απαραιτητα μετρα για την προετοιμασια των διαδικασιων των εκλογων, δηλωσε ο υπουργός Δικαιοσυνης Ευαγγελος Βενιζελος.

Προσθεσε ότι το υπουργειο εχει προβλεψει για τον εγκαιρο διορισμο δικαστικων αντιπροσωπων σε ολ τα εκλογικα τμηματα.

Για την συνταξη των εκλογικων καταλογων και την ανανεωση και συμπληρωση βιβλιαριων το υπουργειο βρισκεται σε συνεχη συνεργασια με τα πρωτοδικεία Αθηνων και θεσσαλονικης καθως και με τον προεδρο των δικηγορικων συλλογων ολης της χωρας Αντωνη Ρουπακιωτη προκειμενου να γινει η εγκαιρη εκκαθαριση των καταλογων για διορισμο δικαστικων αντιπροσπωπων .

Κυριως για τις μονοεδρικες θα γινει κληρωση δικαστικων αντιπροσωπων για την αποφυγη τυχον ενστασεων.

Συνεδρίασε το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο για το χρόνο παρουσίας των κομμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης.

Η ανακοινωση των τελικων αποφασεων θα γινει αυριο μετά τη συνεδρίαση τής διακομματικής επιτροπής

Στελεχη της Χαριλαου Τρικουπη σχολιαζαν οτι η μαυρη προπαγανδα που χρησιμοποιει η ΝΔ στα τηλεοπτικα σποτ ειναι το ανωτατο σταδιο της αθλιοτητας .

Ο πρωθυπουργος αφησε να εννοηθει οτι αποδεχεται μία μόνο εφ'ολης της υλης αναμέτρηση με το Μιλτιάδη Εβερτ, ενω η ΝΔ εμμένει σε τρεις τηλεοπτικες αναμετρήσεις .

Τηλεοπτική αναμετρηση ολων των πολιτικών αρχηγων ζητησαν οι κυριοι Σαμαρας και Κωνσταντοπουλος.

Διαλογο ουσιας και οχι σκηνοθετημενο δικοματικο ματς με παραπλανητικες γενικοτητες οξυτητα και παραγκωνισμο των αλλων κομματων ζητησε ο εκπροσωπος τυπου του ΣΥΝ Δημητρης Παπαδημουλης.

Ο ΣΥΝ προτεινει τρεις κοινες συνεντευξεις πολτικων αρχηγων στο Ζαππειο - μια καθε εβδομαδα - για τα μεγαλα προβληματα του τοπου.

Στο ΠΑΣΟΚ ...

σημερα κατατιθενται οι προτασεις των υποψηφιων βουλευτων στις τοπικες οργανωσεις του κομματος και αυριο διεξαγονται οι προκριματικες ψηφοφοριες.

Οπως ανακοινωθηκε ο Μιμης Ανδρουλακης δεν θα είναι τελικά υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ. Θα συνεργαστει ομως μετεκλογικα με το κομμα.

Το ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιησει μόνο μία προεκλογική συγκέντρωση, στις 20 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Οι περιοδείες του κ. Σημίτη θα ξεκινήσουν από τη Θεσσαλονίκη στις 6 Σεπτεμβρίου με τα εγκαίνια της Διεθνους Εκθεσης Θεσσαλονικης.

Στη ΝΔ συνεδριάζουν, από κοινού, στις 6 το απόγευμα, Κεντρική Επιτροπή και Κοινοβουλευτική Ομάδα

Αυριο ο Κωνσταντινος Μητσοτακης θα μιλησει στο Αλκαλοχωρι Ηρακλειου .

Διαλογο με τη διοικηση του μηχανογραφικου κεντρου του ΟΤΕ ειχε το πρωι η Αλεκα Παπαρηγα οπου κατηγγειλε τα κεντροαριστερα σεναρια .

Περιοδεια ξεκινα αυριο στην Ευβοια ο Δημητρης Τσοβολας .

EKΛΟΓΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ

Οπως ανακοινωσε η νομαρχια Αθηνων οι νεοι εκλογεις που εχουν καταθεσει τα δικαιολογητικα τους μεχρι τις 31 μαρτιου του ‘96 και δεν εχουν παραλαβει ακομη τα εκλογικα τους βιβλιαρια , μπορουν να προσερχονται στους δημους Αττικης , στους καταλογους των οποιων γραφτηκαν , προκειμενου να τα παραλαβουν .

Για την παραλαβη τους πρεπει να προσκομισουν δελτιο αστυνομικης ταυτοτητας , η αλλο δημοσιο εγγραφο που να αποδεικυνει την ταυτοτηα τους .

Επισης οσοι εκλογεις γραφτηκαν στους εκλογικους καταλογους μεχρι τις 31 Μαρτιου του ‘96 και εχουν καταθεσει το εκλογικο τους βιβλιαριο μετα την 1η Απριλιου μαζι με τα δικαιολογητικα για μεταγραφη, διορθωση ή αντικατασταση στοιχειων εγγραφης τους στους εκλογικους καταλαογους θα πρεπει να το παραλαβουν απο τα τμηματα εκλογων των νομαρχιων Αττικης ή τους δημους και τις κοινοτητες που κατατεθηκαν τα δικαιολογιτικα .

ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Τον υπουργό Εξωτερικών Θοδωρο Παγκαλο δεχτηκε σημερα ο Προεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντινος Στεφανοπουλος, από τον οποιο ενημερωθηκε για θεματα της εξωτερικής πολιτικής.

ΓΣΕΕ

Στην εκλογη νεου προεδρου προχωρει αυριο στις 11 το πρωί η Ολομελεια της Διοικησης της ΓΣΕΕ, μετα την υποβολή παραιτησης από τον κυριο Χρηστο Πρωτοπαπα, ο οποιος θα θεσει υποψηφιότητα στη Δευτερη Περιφερεια Αθηνων.

Νεος προεδρος της ΓΣΕΕ αναμενεται να εκλεγεί ο εως τωρα προεδρος του Εργατικου Κεντρου Αθηνων, Χρηστος Πολυζογοπουλος.

ΕΓΚΛΗΜΑ

Ο Ανδρέας Σάνθαρης, 38 χρόνων κατοικος Νεας Σμυρνης βρεθηκε νεκρός το πρωί μεσα σε μια λίμνη αιματος σε χωματοδρομο κοντα σε καναλι του Μορνου στην περιοχή των Ανω Λιοσίων.

Συμφωνα με ολες τις ενδειξεις ο θανατός του οφείλεται σε εγκληματική ενεργεια.

ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΙΑ

Στο αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου βρίσκεται το Σουδανικό αεροσκάφος, τύπου αίρμπας 310 που εξακολουθεί να ελέγχεται από αεροπειρατές. Μέσα στο αεροσκάφος παραμένουν πλέον 26 επιβάτες και 13 μέλη του πληρώματος. Οι αεροπειρατές άφησαν ελεύθερους, μετά από πέντε ώρες διαπραγματεύσεων, 160 επιβάτες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι γυναίκες και παιδιά. Οι αεροπειρατές είναι εξη Ιρακινοί που ζητούν πολιτικό άσυλο στη Βρετανία και έχουν συγγενείς μέσα στο αεροσκάφος.

Το αεροσκάφος -που εκτελούσε πτήση από το Χαρτούμ προς το Αμμάν τής Ιορδανίας - είχε προσγειωθεί αργά χθες το βράδυ, για ανεφοδιασμό στο αεροδρόμιο τής Λάρνακας, απ`όπου τα ξημερώματα απογειώθηκε για τη Μεγάλη Βρετανία.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Tuesday, 27 August 1996 - 8:44:34