Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 060996

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 06/09/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • EKΛΟΓΙΚΟ
  • ΧΕΝΣ
  • ΙΡΑΚ


EKΛΟΓΙΚΟ

Τη διεθνη εκθεση Θεσσαλονικης θα εγκαινιασει στις 8 το βραδυ ο πρωθυπουργος και αυριο θα μιλησει για την οικονομικη και εισοδηματικη πολιτικη του κομματος του. Το ΠΑΣΟΚ εκτιμα οτι θα μετακινηθουν περιπου 300 χιλιαδες ετεροδημοτες και 30 χιλιαδες μεταναστες. Ο Φραγκλινος Παπαδελης εξεφρασε την εκτιμηση του πως δεν θα υπαρξουν ουσιαστικες μεταβολες στο εκλογικο αποτελεσμα.

Στη Νεα Δημοκρατια ο Μιλτιαδης Εβερτ επισκεφθηκε το πρωι τη Βαρβακειο Αγορα και αυριο θα περιοδευσει σε Λαρισα, Καλαμπακα , Μετεωρα και Καρδιτσα. Στο υπουργειο οικονομικων κλιμακιο βουλευτων της ΝΔ αναλύουν τα 7 μετρα που εξηγγειλε για την οικονομια ο Μιλτιαδης Εβερτ . Ο κ. Μητσοτακης, πραγματοποιει απο σημερα τριήμερη περιοδεία στους νομούς Αργολίδος, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Ηλείας. Απο τα Χανια ο Αντωνης Σαμαρας δηλωσε οτι σε αυτες τις εκλογες ο λαος θα μαθει τα παντα για τους κ. Σημιτη και Εβερτ αλλα και για τα αορατα αφεντικα που κρυβονται απο πισω τους και θελουν να διοικουν παρασκηνιακα τον τοπο. Η Γενικη Γραμματεευς του ΚΚΕ Αλεκα Παπαρηγα επισκεφθηκε τα Κεντρικα γραφεια της Εθνικης Τραπεζας.

Ο Νικος Κωνσταντοπουλος βρισκεται στο Βολο και κατα την επισκεψη του στην αγορα της πολης τονισε οτι τα δυο μεγαλα κομματα προωθουν μια εκλογικη αναμετρηση παρελθοντολογιας και υποσχεσεων.

Ο Δημητρης Τσοβολας θα μιλησει το βραδυ στην Καλαματα ενω εθεσε τρεις προυποθεσεις για συνεργασια του ΔΗΚΚΙ με αλλα προοδευτικα κομματα μετα τις εκλογες. Ειναι ριζικη αλλαγη της οικονομικης πολιτικης, χαραξη πατριωτικης εξωτερικης πολιτικης και διαφανεια στην αναθεση των μεγαλων εργων. <ΗΡ> <Β>ΧΕΝΣ

Τα συνορα της Ελλαδας ειναι και συνορα της Ευρωπαικης Ενωσης επανελαβε το πρωι ο προεδρος του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου Κλαους Χενς κατα τη συναντηση που ειχε με τον προεδρο της ΝΔ. Ο κ. Χενς ταχθηκε κατα της διαιρεσης της Κυπρου.

_IΡAK

Εντονα αντέδρασε η Βαγδάτη στα Τουρκικά σχέδια για δημιουργία ζώνης ασφαλείας μέσα στο έδαφος του βορείου Ιράκ, κατηγορώντας την Αγκυρα για παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της χώρας. Αντίθετα, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη της Τουρκικής επιχείρησης. Αργότερα σήμερα συνερχεται εκ νεου το συμβουλιο ασφαλειας του ΟΗΕ σε μια προσπαθεια ΗΠΑ και Βρετανίας, να πείσουν τη Ρωσία να προσυπογράψει την απόφαση με την οποία καταδικάζεται το Ιράκ για την εισβολή του στις κουρδικές περιοχές στο βόρειο τμήμα της χωρας, χωρίς να γίνεται αναφορά στις Αμερικανικές πυραυλικές επιθέσεις που ακολούθησαν κατά του νοτίου Ιράκ.

ΦΩΤΙΕΣ

Το φαραγγι του Βοραϊκού απειλειται απο τη φωτια που μαινεται ανεξελεγκτη στο Διακοφτο Αιγιου .

Σε εξελιξη βρισκεται και η φωτια σε δασικη εκταση στη Σπαρτη κοντα στους Αγιους Αποστολους τα Λυρά και την Καστανιά .

Υπο μερικο ελεγχο εχουν τεθει οι πυρκαγιες στη Σταματα Αττικης, στην Κορινθο στην περιοχη Αγιου Νικολαου καθως και η φωτια που καιει απο χθες στην περιοχη Χλιαρο στα Χανια

NAΡΚΩΤΙΚΑ

Νεα μεθοδος μεταφορας κοκαινης αποκαλυφθηκε απο αστυνομικους της διωξης ναρκωτικων μετα τη συλληψη ισραηλινου μεγαλεμπορου ναρκωτικων στο Ανατολικο αεροδρομιο. Η κοκαινη βαρους 5 κιλων δεν ηταν ορατη δια γυμνου οφθαλμου αλλα ηταν εμποτισμενη στις φοδρες τριων μπουφαν απο δερματινη και στις εσωτερικες επενδυσεις δυο πλαστικων σακβουαγιαζ. Ο αποχωρισμος της επροκειτο να γινει με χημικη επεξεργασια.

Ο ισραηλινος μεγαλεμπορος Σαμπαγκ Γιεχούντα 42 χρονων ειχε συλληφθη στο παρελθον με μεγαλες ποσοτητες κοκαινης στο Ισραηλ και τη Γερμανια αλλα και τις δυο φορες ειχε αποδρασει απο τις φυλακες . Η κοκαινη που υπηρχε στα μπουφαν αποκαλυφθηκε απο το βαρος των ενδυματων που ηταν δυσαναλογο .

ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ

Καμιά καταγγελία δεν εχει γινει στην αστυνομία σχετικά με τη δραση του παιδεραστη και καμιά υπηρεσία της αστυνομίας δε γνωριζε κατι σχετικό, δηλωσε σημερα ο διοικητης της Ασφαλειας Αττικής Ταξίαρχος Ιωαννης Παπαδακης, σχετικά με αναφορες σε τηλεοπτικές εκπομπες ότι είχαν προηγηθεί καταγγελίες στην αστυνομία. Ο 50-χρονος παιδεραστης που ομολογησε οτι αποπλανησε περισσοτερα απο 30 ανηλικα κοριτσια . θα οδηγηθει τη Δευτερα στον ανακριτη.

Χθες ο εισαγγελεας ασκησε σε βαρος του ποινικη διωξη για βιασμο κατ εξακολουθηση και κατα συρροη, αρπαγη ανηλικων κοριτσιων και αγνωστο αριθμο αποπλανησεων ανηλικων.

ΚΑΒΑΛΑ

Την εισοδο του αεροδρομιου της Καβαλας και την εθνικη οδο Καβαλας Ξανθης στο 23ο χιλιομετρο εχουν κλεισει με τα τρακτερ τους χιλιοι παραγωγοι καλαμποκιου της επαρχιας Νεστου . Ζητουν να αποζημιωθουν με 1 Δις απο την εταιρεια Σιμπα Γκάιγκι για ακαταλληλα υβριδια καλαμποκιου.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Friday, 6 September 1996 - 8:04:08