Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 110996

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 11/09/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • A.E.I.-T.E.I.
  • ΕΚΛΟΓΙΚΟ
  • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ


ΑΕΙ -ΤΕΙ

Δεκα ημερες πριν απο τις εκλογες και ενω οσοι απετυχαν στις Γενικες Εξετασεις εχουν ηδη προγραμματισει και βαλει σε εφαρμογη το τι θα κανουν στη συνεχεια , ο Υπουργος Παιδειας ανακοινωνει την αυξηση του αριθμου των εισακτεων στα Ανωτατα και τα Τεχνολογικα Ιδρυματα ακομη και απο φετος . Και ηδη εχει αποστειλει εγκυκλιο στους Πρυτανεις των ΑΕΙ και τους Προεδρους των ΤΕΙ με την οποια τους ζητα να ορισουν ποσους επιπλεον φοιτητες και σπυδαστες μπορουν να απορροφησουν στις σχολες τους.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ

Το Κυπριακο αποτελει πρωτη προτεραιοτητα για την κυβερνηση δηλωσε ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης στην συντευξη που εδωσε στο Ζαππειο για τα εθνικα θεματα. Για τις ελληνοτουρκικες σχεσεις τονισε οτι η Ελλαδα ακολουθει μια πολιτικη που εξασφαλιζει την ειρηνη και χαρακτηρισε πραξη επιθετικοτητας εκ μερους της Τουρκιας την μη προσφυγη στο διεθνες Δικαστηριο της Χαγης σχετικα με τις διεκδικησεις της στο Αιγαιο.p> Ο προεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ επισκεφθηκε το Δημαρχειο της Αθηνας και συναντηθηκε με τον δημαρχο Δημητρη Αβραμοπουλο. Ο κ. Εβερτ υποσχεθηκε οτι εφοσον το κομμα του γινει κυβερνηση θα δωσει στο Δημο τα 40 δισεκατομμυρια δραχμες που ειχε υποσχεθει ο Ανδρεας Παπανδρεου και δεν τα εδωσε. Ο κ. Εβερτ θα συναντηθει με εκπροσώπους τών κληρικών καί τής ΓΣΕΒΕ ενω τό βράδυ θά μιλήσει σέ ανοιχτή συγκέντρωση στήν Αρτα.

Πολιτικη ρευστοτητα μετα τις εκλογες ανεξαρτητα απο το ποιος θα τις κερδισει προεβλεψε ο επιτιμος προεδρος της ΝΔ Κωνσταντινος Μητσοτακης σε συνεντευξη του στο Μεγκα. Ακομη, βεβαιωσε την ενεργο του παρουσια στη πολιτικη ζωη και δηλωσε ότι είναι πάντα ετοιμος να πραξει οτι περνα απ το χερι του για να βοηθησει και την παραταξη και τον τοπο. Σημείωσε επίσης ότι η ΝΔ έχει καλές, όπως είπε, πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές. Ο πρόεδρος τής Πολιτικής Ανοιξης Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφτει αυριο στη Θεσσαλονικη ενω το βραδυ θα δωσει συνεντευξη στην τηλεοραση του ΑΝΤΕΝΝΑ. Συνέντευξη τύπου για την Παιδεια θά δώσει στις 2.30 η Αλέκα Παπαρήγα. Aπο τα Χανια ο Νικος Κωνσταντοπουλος επιτεθηκε στον κ. Σημιτη ο οποιος εκφωνησε στην Πατρα - οπωςειπε - κηρυγμα εξαφανισης των αλλων κομματων λεγοντας οτι δεν πρεπει να υπαρχουν τα μικροτερα κομματα γιατι ο εκλογικος νομος δεν επιφυλασσει ρολο σε αυτα.

Αυτη η αποψη ειπε ο κ. Κωνσταντοπουλος ειναι πρωτοφανης και οδηγει στην καθιερωση του συνεταιρισμου στην εξουσια.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας, θα μιλήσει το βράδι στην Πάτρα.

Εν τω μεταξυ στην προσελκυση των αναποφασιστων επικεντρωνουν τωρα τη στρατηγικη τους τα επιτελεια των κομματων. Οπως δηλωσε ο διευθυντης της ΑΛΚΟ Κωστας Παναγοπουλος, συμφωνα με γκαλοπ που διενηργησε η εταιρια του για λογαριασμο του ΑΝΤΕΝΝΑ και θα μεταδοθει αυριο , μόνο το 70% του εκλογικού σώματος δηλώνει οτι εχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει. Την Παρασκευη θα πραγματοποιηθεί η τηλεοπτικη αναμετρηση των κ. Σημιτη και Εβερτ, την οποία θεωρούν μέγιστης σημασίας τα κομματικά επιτελεία.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ

Στην Εισαγγελια Πρωτοδικων Αθηνων αρχισε εν τω μεταξυ η αναρτηση των καταστασεων για το διορισμο των δικαστικων αντιπροσωπων. Για την εξυπηρετηση των δικαστικων αντιπροσωπων οι υπηρεσιες της εισαγγελιας θα λειτουργουν και τις απογευματινες ωρες.

ΙΡΑΚ

Οι κούρδοι του Ιράκ φοβούνται την επιστροφή του Σαντάμ Χουσείν μετά την ανάληψη του ελέγχου των κουρδικών περιοχών του βορείου Ιράκ από το Δημοκρατικό κόμμα του Κουρδιστάν, του Μασούντ Μπαρζανί, συμμάχου της Βαγδάτης.

ΔΙΕΘΝΗ

Η διεθνής οργάνωση "Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα" προειδοποίησε σήμερα ότι οι παραβιάσεις της ελευθερίας του τύπου στη Βοσνία είναι συχνές, λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών. Η διεθνής δημοσιογραφική οργάνωση σε ανακοίνωσή της από το Σαράγεβο σημειώνει ότι τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν όλα ισότιμη πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης.

Ενοπλοι νοτιοαφρικανοί πυροβόλησαν και σκότωσαν 8 άτομα σε εστία φιλοξενίας εργαζομένων στο Σοβέτο, λίγο έξω από το Γιοχάνεσμπουργκ. Η επίθεση έγινε στη διάρκεια της νύχτας στον ξενώνα Ντιουμπ, όπου διαμένουν μόνο άνδρες εργαζόμενοι, κυρίως εσωτερικοί μετανάστες από άλλες περιοχές της Νότιας Αφρικής.

Ο γερμανός καγκελάριος Χέλμουτ Κόλ υπεραμύνθηκε σήμερα του προγράμματος λιτότητας που σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση του χαρακτηρίζοντάς το "θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης", καθώς τα εργατικά συνδικάτα ετοιμάζονται για μαζικές κινητοποιήσεις και το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς στο κοινοβούλιο. Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Μπαγκλαντές ανακάλυψαν τα πτώματα 30 ξυλοκόπων από τη Βεγγάλη που είχαν απαχθεί από μουσουλμάνους αντάρτες της φυλής Σάντι Μπαχίνι, που αγωνίζονται για την αυτονομία των νοτιανατολικών περιοχών της χώρας. Η απαγωγή των ξυλοκόπων έγινε γνωστή από δύο συναδέλφους τους , που κατόρθωσαν να ξεφύγουν.

© ANT1-Radio 1996

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Wednesday, 11 September 1996 - 9:40:54