Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 260996

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 26/09/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • Ν.Δ.
  • ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ
  • ΕΓΚΛΗΜΑ


Ν. Δ.

Εντεινεται η αντιπαραθεση στη Νεα Δημοκρατια για τη διαδοχη ενω σημαντικος παραγων για τις εξελιξεις θεωρειται η αποφαση του Μιλτιαδη Εβερτ εαν θα ειναι και παλι υποψηφιος για την αρχηγια.

Οσον αφορα τις προθεσεις του Μιλτιαδη Εβερτ, Ο εκπροσωπος τυπου της Νεας Δημοκρατιας Προκοπης Παυλοπουλος με δηλωσεις αφησε να εννοηθει οτι παρα την συγκεντρωση υπογραφων απο βουλευτες, δεν έχουν αλλαξει μεχρι στιγμης τα δεδομενα σχετικά με την υποψηφιότητα Εβερτ και επομένως, όπως είπε, προχωράμε προς την διαδικασία εκλογής προέδρου.

Ο Ανδρεας Ανδριανοπουλος τονισε οτι το Συνεδριο δεν μπορει να λυσει το προβλημα της Νεας Δημοκρατιας, ενω εαν υπαρξει συνεχεια της φθορας του κομματος ο ιδιος θα δημιουργησει πολιτικο φορεα.

Ο Kωνσταντινος Μητσοτακης συναντηθηκε με τους κ. Κοντογιαννοπουλο και Σημαιοφοριδη. Ο κ. Κοντογιαννοπουλος ανεφερε οτι ειναι ορατος ο κινδυνος της διασπασης ενω ο κ. Σημαιοφοριδης επεσημανε οτι θα ειναι καταστροφικη η αναμετρηση Εβερτ- Μητσοτακη.

ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ

Ενα βρεφος 8 μηνων τσιγγανικης οικογενειας, που οι γονείς του το είχαν εγκαταλείψει στο νοσοκομείο Παιδων, εξαφανιστηκε κατω απο αδιευκρινιστες συνθηκες τα ξημερωματα.

Η καταγγελία εγινε στο αστυνομικό τμημα Αμπελοκήπων από υπευθυνο του νοσοκομείου, ο οποιος κατηγγειλε ότι το αβαπτιστο κοριτσακι αθιγγανων χαθηκε μεταξύ 3 και μισή και 4 το πρωί από το δωματιο 532 της πρωτης πανεπιστημιακής κλινικής.

Οπως εγινε γνωστό το κοριτσακι είχαν εγκαταλειψει οι γονείς του Κωνταντίνα Διονυσοπουλου και Δημητρης Θεοδωροπουλος.

Σε ενα σημειωμα που βρεθηκε στο κρεβατιο του βρεφους αναφερόταν ότι το παιδί παρεληφθη από τη μητερα του, επειδη δεν είχε χρηματα για να πληρωσει.

Το 8-μηνο κοριτσακι νοσηλευοταν στο νοσοκομείο Παίδων απο τις 5 Απριλιου με σοβαρα καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα.

ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ

Κομφουζιο στις εγγραφες των επιπλεον εισακτεων στα Πανεπιστημιακα και Τεχνολογικα Ιδρυματα .

Καποια απο τα Ιδρυματα δεν ειχαν ζητησει να αυξηθει ο αριθμος των εισακτεων σπουδαστων και φοιτητων , καθως δεν υπηρχαν επιπλεον θεσεις.

Με την ανακατανομη ομως των βασεων καλουνται τωρα να αυξησουν τον αριθμο των θεσεων και να εγγραψουν επιπλεον φοιτητες και σπουδαστες, κατι που αρνουνται να πραξουν.

Επισημη αντιδραση απο το Υπουργειο Παιδειας δεν υπαρχει μεχρι στιγμης. Παντως συμφωνα με πληροφοριες θα προταθει κατα πασα πιθανοτητα στα Ιδρυματα να δεχθουν για καθε επιπλεον σπουδαστη ή φοιτητη πιστωσεις.

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΕΓΚΛΗΜΑ

Τρεις αγνωστοι -οι δυο πιθανοτατα Αλβανοι - σκοτωσαν τα ξημερωματα στην Κερκυρα τον 57χρονο Βρετανο Κιφ Χερκλεϋ ιδιοκτητη δυο θαλαμηγων , που ηταν αγκυροβολημενες στη Μαρινα Γουβιών.

Οι αγνωστοι επιχειρησαν να κλεψουν το ενα σκαφος, ο βρετανος τους αντεληφθη, πρσπαθησε να τους εμποδισει αλλα οι δραστες τον πυροβολησαν και τον σκοτωσαν.

Οι Αρχες της Κερκυρας συνελαβαν ελληνα, ο οποιος φερεται να ειναι ενας απο τους τρεις δραστες.

EKΡΗΞΕΙΣ

Σε κυκλωματα που λυμαινονται την αγορα επισκευων σκαφων αποδιδονται συμφωνα με ολες τις ενδειξεις οι τεσσερις εκρήξεις που σημειώθηκαν, το πρωισε ισαριθμα σκαφη εξω απο τη θαλλασα, στην Μαρίνα Αλίμου και στο Μικρολίμανο στην Καστέλλα.

Oι εκρηξεις προηλθαν απο αυτοσχεδιους εκρητικους μηχανισμους που ειχαν τοποθετηθει κατω απο τα σκαφη αναψυχης Ιασων, Σιμπελτ και Κανσερ στη Μαρινα Αλιμου και στο εκπαιδευτικο σκαφος Πασινίκη στις εγκαταστασεις του ναυτικου ομιλου στο Μικρολιμανο.

Απο τις εκρηξεις προκλιθηκαν στα σκαφη μονο μικρες υλικες ζημιες ενω εσπασαν τα τζαμια καφετεριας στην περιοχη του Αλιμου και του ναυτικου Ομιλου στο Μικρολιμανο

ΣΗΜΙΤΗΣ

Αυριο το πρωι θα συνεδριασει το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ για να εκτιμησει τα αποτελεσματα των εκλογων. Χθες ο Κωστας Σημιτης καλεσε ολους να συστρατευθουν ενω εκανε ανοιγμα στην κεντροαριστερα.

Εν τω μεταξύ, ο Γιωργος Παπανδρεου, σε συνέντευξή του στα σημερινά ΝΕΑ, δηλωνει οτι δεχθηκε τελικα να συμμετασχει στην κυβερνηση , μετα το θέμα που δημιουργήθηκε, απο την ανακοινωση για την τοποθέτηση του Γερασιμου Αρσενη, χάριν της ενότητας και της συνοχής του κόμματος και της κυβερνησης.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΣ

Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Σύμφωνα με αυτό από σήμερα το απόγευμα ο καιρός στη δυτική Ελλάδα θα παρουσιάσει βαθμιαία επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και την παρασκευή θα επεκταθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι :

Τα νησιά του Ιονίου, η Ηπειρος, η Πελοπόννησος, η Στερεά, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει από αύριο το απόγευμα ο καιρός στα δυτικά. Εως το πρωί του Σαββάτου ο καιρός θα βελτιωθεί και στην υπόλοιπη χώρα.

ΕΠΙΔΗΜΙΑ

Κανενας κινδυνος για επιδημια λεπτοσπειρωσης στην Κερκυρα επαναλαμβανει ο Γενικος Διευθυντης του Υπουργειου Υγειας και χαρακτηριζει μεμονωμενα κρουσματα τους δυο θανατους στην Κοινοτητα Καναλιων.

Ηδη γινεται εκτεταμενη απολυμανση και μυοκτονια στην περιοχη καθως η επικινδυνη ασθενεια μεταδιδεται απο ποντικια.

Εν τω μεταξυ επιδημια μινηο-εγκεφαλιτιδας εχει προκαλεσει στη Ρουμανια το θανατο 40 ατομων και εχει στειλει στο νοσοκομειο 500.

Το Ινστιτουτο Παστέρ στο Παρισι, με τηλεγραφημα του προς το ρουμανικό υπουργείο Υγείας διευκρινησε, ότι η έπιδημία δημιουργηθηκε από τσιμπημα κουνουπιού.

Ο καθηγητης τροπικών νοσηματων, της Εθνικής Σχολής Δημοσιας Υγείας Νικος Βακάλης, είπε ότι, θεωρητικά η επιδημία μπορεί να εξαπλωθει και στην Ελλαδα αν τα κουνουπια μεταφερθουν στη χωρα όπως γινεται με τη γνωστη ασθενεια που ονομαζεται *ελονοσία των αεροδρομίων*.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Thursday, 26 September 1996 - 8:42:13