Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 031096

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 03/10/09/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΨΑΡΑΔΕΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ
  • Ν.Δ.


ΨΑΡΑΔΕΣ

Στο Υπουργειο Οικονομικων, συνεχιζονται οι διαβουλευσεις των επαγγελματιων αλιεων με την επιτροπη παραγοντων , που ειχε συσταθει, απο τα Υπουργεια Οικονομικων , Ναυτιλιας και Γεωργιας.

Απο το αποτελεσμα της συνεδριασης αυτης θα κριθει το αν οι ψαραδες θα προχωρησουν σε επ αοριστον αποκλεισμο των λιμανιων της χωρας. Ζητουν ρύθμιση τών χρεών τους στήν Αγροτική τράπεζα και αφορολόγητο πετρέλαιο.

Δεμενα στην Ακτη Ξαβεριου και τον Αγιο Διονυση ειναι δεμενα τα αλιευτικα σκαφη , ετοιμα για αποκλεισμο του λιμανιου αν δεν ικανοποιηθουν τα αιτηματα των ψαραδων. Σ αυτη την περιπτωση οι επαγγελματιες αλιεις ειναι αποφασισμενοι να αποκλεισουν και το εμπορευματικο λιμανι του Κερατσινιου.

Στην Ιχθυοσκαλα του Κερατσινιου αντιπροσωπεια του Συνασπισμου συναντηθηκε με το ΔΣ του Αλιευτικου Συλλογου ΑΙΓΑΙΟ των ψαραδων-ιδοκτητων αλιευτικων πλοιων.

Οι κυριοι Λαφαζανης και Λεουτσακος δηλωσαν αμεσως μετα οτι η ελληνικη αλιεια χρειαζεται στηριξη και καλεσαν την κυβερνηση να επαναφερει την πληρη και αφορολογητη καλυψη των αναγκων σε πετρελαιο.

Τονισαν οτι το μετρο ισχυσε κατα την προεκλογικη περιοδο , προφανως, οπως ειπαν, για να αλιευθουν ψηφοι.

Και στο Βολο το λιμανι παραμενει αποκλεισμενο. Το μεγαλυτερο κρουαζιεροπλοιο, το Κοστα Βικτωρια, μετεφερε με λάντζα στο λιμανι τους επιβατες του .

Αδιευκρινηστο ειναι τι θα γινει με τον απολπου του Κρουαζιεροπλοιου. Μεσα στο λιμανι παραμενουν δεμενα τρια μεγαλα οχηματαγωγα-επιβατηγα , το Σκοπελος το Λημνος και το Ανεμος.

Στη Θεσσαλονικη, παραμενει αποκλεισμενη η ανατολικη εισοδος του λιμανιου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Ο προυπολογισμος του 1997 εξεταστηκε σε συσκεψη υπηρεσιακων παραγοντων που εγινε στο υπουργειο Οικονομικων παρουσια του υπουργου Γιαννου Παπαντωνιου.

Μετα το τελος της συσκεψης ο υπουργος δηλωσε οτι ο προυπολογισμος θα κατατεθει εντος των προθεσμιων που θετει ο νομος.

Εν τω μεταξυ η κυβερνηση σχεδιαζει να περικοψει περισσοτερες απο 250 φοροαπαλλαγες ισως και μεσα στον Οκτωβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φορολογουνται επισης ολα τα επιδοματα των δημοσιων υπαλληλων ενώ γιά εισόδημα άνω τών 7 εκατομμυρίων θά ισχύει μόνο τό 50% τής φοροαπαλλαγής γιά ιατρικές αποδείξεις.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιώννος Παπαντωνίου, συναντήθηκε με το προεδρειο της ΑΔΕΔΥ.

Σε εξελιξη βρισκεται και η συναντηση αντιπροσωπειας του ΣΕΒ με τον υπουργο εργασιας Μιλτιαδη Παπαιωαννου στο πλαισιο των επαφων του με τις παραγωγικες ταξεις ενοψει των προγραμματικων δηλωσεων της κυβερνησης.

IKA

Ελαχιστοι ειναι οι οφειλετες του ΙΚΑ που προσηλθαν να ρυθμισουν τα χρεη τους με τους ευνοικους ορους που εθεσε το Ιδρυμα.

Απο τους 217 χιλιαδες οφειλετες υπεβληθησαν 44 χιλιαδες αιτησεις για ρυθμιση. Τα ποσα που αντιστιχουν στις αιτησεις που υπεβληθησαν ειναι 97 δισεκατομμυρια απο κύρια οφειλή και 57 δις απο προσθετα τελη.

Ν.Δ.

Αλλεπαλληλες συναντησεις με βουλευτες, εκλεκτορες αλλα και στενους τους συνεργατες εχουν απο το πρωι οι κ. Σουφλιας και Εβερτ οι οποιοι εχουν ριξει ολες τους τις δυναμεις για την προσελκυση των αναποφασιστων εκλεκτορων.

Την υποψηφιοτητα του Γιωργου Σουφλια θα υπογραφουν οι κ. Παπαληγουρας, Ντορα Μπακογιαννη, Στεφανος Μανος, Μιχαλης Λιαπης και ενας εκλεκτορας απο την Λαρισα.

Σε γραπτη του δηλωση ο κ. Γεωργιος Ραλλης υποστηριζει διακριτικα τον κ. Σουφλια τονιζοντας οτι οι εκλεκτορες θα πρεπει να επιλεξουν τον υποψηφιο που εγρινει η πλειοψηφια των ψηφοφορων γιατι μονο ετσι υπαρχει ελπιδα να καλυφθει το χασμα που εχει ανοιξει.

Ο κ. Ανδρεας Ανδριανοπουλος απαντωντας σε ερωτησεις δημοσιογραφων τονισε οτι η εκλογη του κ. Σουφλια αποτελει την τελευταια ελπιδα ωστε η Νεα Δημοκρατια να μετατραπει απο φεουδαρχια σε αποσυνθεση σε αξιομαχη πολιτικη οντοτητα.

Ο κ. Ανδριανοπυλος επιτεθηκε και στην κυβερνηση λεγοντας οτι ευνοει με σκανδαλωδη τροπο τους πολιτικους της φιλους και πανυγηριζουν οι συντεχνιες οι εργολαβοι και οι προμηθευτες ψηφιακων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ

Την παραιτηση ολων των στελεχων της Πολιτικης Ανοιξης ωστε να αρχισει η ανασυνταξη του κομματος ζητησε ο Αντωνης Σαμαρας κατα τη σημερινη συνεδριαση της Εκτελεστικης Επιτροπης τα μελη της οποιας ηδη παραιτηθηκαν .

Σχολιαζοντας το αποτελεσμα των εκλογων ο κ. Σαμαρας τονισε χαρακτηριστικα οτι χαθηκε μονο μια μαχη, δεν χαθηκε ο στοχος μας.

AΡΑΦΑΤ - ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Ως θετικο πρωτο βημα θεωρει η ελληνικη κυβερνηση την συναντηση στις Ηνωμενες Πολιτειες των Γιασερ Αραφτ και Μπανζαμιν Νετανιαχου δηλωσε ο εκπροσωπος του υπουργειου Εξωτερικων Κωστας Μπικας.

Προσθεσε ομως οτι θα πρεπει η συναντηση αυτη να ακολουθηθει απο περαιτερω ουσιαστικες ενεργειες ωστε να επανελθει η ειρηνευτικη διαδικασια στη Μεση Ανατολη.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ

Aνακοινώθηκαν απο το Υπουργειο Παιδειας τα ονοματα των 1755 ομογενων που εισαγονται στην Τριτοβαθμια Εκπαιδευση.

Οι πίνακες με τα ονόματα των εισακτέων έχουν αναρτηθεί στο υπουργείο Παιδείας, ενώ όσοι έχουν πρόσβαση στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ μπορούν να βρουν τις σχετικές πληροφορίες στη σελίδα του υπουργείου.

Οπως ανακοινώθηκε, για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες θα πρέπει να αποτείνονται στη γραμματεία της σχολής, στην οποία εισάγονται, από τις 14 έως τις 25 Οκτωβρίου

Συνολικά ο αριθμός των υποψηφίων ομογενών ήταν 2. 400.

ΤΣΟΧΑTΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η περαιτερω ενισχυση της αμυντικης συνεργασιας μετακυ Ελλαδος και Κυπρου στο πλαισιο του Ενιαιου Αμυντικου Δογματος ειναι το κυριο αντικειμενο των συνομιλιων που εχουν ο υπουργος Αμυνας Ακης Τσοχατζοπουλος με τον κυπριο ομολογο του Κωστα Ηλιαδη.

Στη συνάντηση των δύο υπουργών θα συζητηθούν - επίσης - λεπτομέρειες των στρατιωτικών ασκήσεων ''Νικηφόρος''και''Τοξότης'' της Εθνικής Φρουράς και των ελληνικών δυνάμεων, που θ' αρχίσει αύριο .

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Thursday, 3 October 1996 - 11:01:34