Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 091096

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 08/10/09/1996


  • ΤΙΤΛΟΙ
  • ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ
  • ΚΑΥΣΙΑΜΑ
  • Ν.Δ.


ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Ακόμη μια μερα δοκιμασιας σημερα για τους Αθηναιους οδηγούς. Η φθινοπωρινη βροχη προκαλεσε οξυτατα προβληματα στην κυκλοφορια των αυτοκινητων .

Απελπιστικη η κατασταση στο κεντρο .

Στον Πειραια , συνεχιζονται τα μεγαλα κυκλοφοριακα προβληματα στις λεωφορους Γρηγορη Λαμπρακη και Ηρωων Πολυτεχνειου.

Οι ανδρες της Τροχαιας βρισκονται σε ετοιμοτητα και συμβουλευουν τους οδηγους που κατευθυνοται προς το κεντρο της πολης και το λιμανι να ακολουθουν παρακαμπτηριες οδους στις οποιες εχουν γινει κυκλοφοριακςς παρεμβασεις.

ΚΑΥΣΙΜΑ

Μεγαλες ειναι οι επιπτωσεις από τις αλλεπαλληλες ανατιμησεις των υγρων καυσιμων. Απο τα μεσανυχτα και για 6η συνεχη φορα αυξάνεται το πετρελαιο, κατα 2, 80 δραχμες το λιτρο αυτη τη φορα και η βενζινη κατα 1, 60 δραχμες.

Μονο τα νοικοκυρια ενοψει της προετοιμασια ςκαι προμηθειας πετρελαιου θερμανσης θα πληρωσουν 20 με 30 δραχμες παραπανω το λiτρο σε σχεση με περυσι.

Αισθητο ειναι το κοστος για τις μεταφορες καθως αμεση ειναι η επιπτωση στο κομιστρο των ταξι , των λεωφορειων , των μεταφορων και των σιδηροδρομων.

Οι επιπτωσεις με ανατιμησεις ειναι αμεσες και στην αρτοποιια και ζαχαροπλαστικη και σε ολες τις παραγωγικες διαδικασιες οπου το πετρελαιο ειναι κινητηριος δυναμη.

Ηδη πυροδοτουνται αλυσσιδωτες αντιδρασεις.

Ν. Δ.

Ανοιχτο παραμενει για τον κ. Γιωργο Σουφλια το θεμα του προεδρου της Νεας Δημοκρατιας.

Σε δηλωσεις του αμεσως μετα την συναντηση του με τον Μιλτιαδη Εβερτ χαρακτηρισε μεταβατικη λυση την εκλογη Εβερτ και σημειωσε οτι στο Συνεδριο την Ανοιξη θα υπαρξει οριστικη λυση στο θεμα της ηγεσιας.

Ο Γιωργος Σουφλιας αρνηθηκε την προταση Εβερτ να παραμεινει κοινοβουλευτικος εκπροσωπος και να μετασχει στο Πολιτικο Συμβουλιο.

Κανενα σχολιο για τις δηλωσεις Σουφλια ηταν η απαντηση της πλευρας Εβερτ.

ΝΟΜΠΕΛ

Σε τρεις αμερικανούς επιστήμονες απονεμήθηκε σήμερα το βραβείο Νόμπελ Φυσικής 1996 για την ανακάλυψη της "υπερ- ρευστότητας του Ηλίου-3", ανακοίνωσε η Βασιλική Ακαδημία Επιστημών στη Στοκχόλμη.

Πρόκειται για τους αμερικανούς καθηγητές Ντέιβιντ Λι, Ντάγκλας Οσροφ και Ρόμπερτ Ρίτσαρτσον.

ΑΙΓΑΙΟ

Ακαρπες εως τωρα οι ερευνες που διεξαγουν ελληνικα και τουρκια αεροσκαφη για τον εντοπισμο και του δευτερου πιλοτου του τουρκικου ΕΦ 16 που συνετριβη χθες νοτιοδυτικα της Χιου.

Οι ερευνες θα συνεχιζονται για 72 ωρες ωστοσο εξανεμιζονται οι ελπιδες να βρεθει ζωντανος ο τουρκος πιλοτος.

Ο αρχηγος ΓΕΕΘΑ Αθανασιος Τσογανης σε επιστολη του προς τον τουρκο ομολογο του εκφραζει την ελπιδα το χθεσινο επεισοδιο να ειναι το τελευταιο.

Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν στο μέλλον προβλήματα, οπως το προχθεσινό στο Αιγαίο, είναι να σταματήσουν οι παραβιάσεις εκ μέρους της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος , που συνοδευει τον Προεδρο της Δημοκρατιας σε επισημη επισκεψη στη Φινλανδια.

Και τονισε πως η ελληνική κυβέρνηση εχει επισημάνει τους κινδύνους που δημιουργούνται απο την τουρκική πρακτική των παραβιάσεων. Η Ελλάδα, πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος αντιμετωπίζει την κατάσταση αυτή, με μετριοπάθεια, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Στις 17 του μηνα ξεκινα εντωμεταξυ η τουρκικη στρατιωτικη ασκηση στο Αιγαιο με την επωνυμια ΤΑΥΡΟΣ.

Η ασκηση αυτη σε συνδυασμο με την πολιτικη ρευστοτητα στην Τουρκια μετα τις προτασεις μομφης κατα της κυβερνησης Ερμπακαν προκαλει ανησυχια για νεα ενταση στο Αιγαιο.

Στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, απέφυγε να πάρει θέση για τις συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και έκανε πάλι λόγο για την αναγκη διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών και γιά τα θέματα του Αιγαίου.

Η ευρωπαικη Επιτροπη συζητα σημερα στις Βρυξελλες για την κοινοτικη χρηματοδοτηση της Τουρκιας μεσω του προγραμματος ΜΕΝΤΑ.

ΣΙΤΗΡΑ

Περιπου ενα δισεκατομμυριο δραχμες φερεται οτι εισεπραξαν παρανομα επιχειρησεις και συνεταιρισμοι σιτιρων εκμεταλλευομενες την αλλαγη στην ισοτιμια της πρασινης γραμμης το 1992 αποκαλυψε ο υπουργος Γεωργιας Στεφανος Τζουμακας

Οι παρατυπες πληρωμες εντοπιστηκαν απο ελεγχους των κοινοτικων υπαλληλων ενω απο το υπουργειο εχουν χαθει τα σχετικα εγγραφα.

ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ

Μεγαλες ποσοτητες ακαταλληλων τροφιμων βρεθηκαν σε 5 χιλιαδες στυκτηνιατρικους και αγορανομικους ελεγχους στην Αττικη, τον περασμενο μηνα.

Βεβαιωθηκαν 730 παραβασεις του αγορανομικου κωδικα σε τροφιμα και τιμολογια.

Συνολικα κατασχεθηκαν και καταστραφηκαν περιπου τρεις τονοι ακαταλληλο κρεας, εννια τονοι τυροκομικα προιοντα, και εναμισης τονος γαλα σε σκονη.

Ακομη δυο τονοι και 728 κιλα μπισκοτα γκοφρετες και σοκολατες , περιπου τρεις χιλιαδες μοσχαρισια μπιφτεκια και διαφορες αλλες ποσοσοτητες νωπων προιοντων .

ΔΙΕΘΝΗ

Απεβίωσε χθες σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης Κούρδος πολιτικός κρατούμενος που πριν 10 ημέρες αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο 11 κούρδων κρατουμένων στις φυλακές του Ντιγιάρμπακιρ.

Τερματίστηκαν εξάλλου χθες οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας χιλίων κρατουμένων που είχαν ξεσπάσει σε δέκα φυλακές της Τουρκίας.

Αυστηρότατα καταδίκασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες την προχθεσινή αιματηρή επίθεση του ΙΡΑ εναντίον της μεγαλύτερης βρετανικής στρατιωτικής βάσης της Βορείου Ιρλανδίας. Ζήτησαν όμως να συνεχιστεί η ειρηνευτική διαδικασία.

Αρχίζει από σήμερα η αποχώρηση των πρώτων αμερικανικών μονάδων από τη Βοσνία.

Ενας 27χρονος άνδρας σκοτώθηκε και 15 άλλοι τραυματίστηκαν, τρεις από τους οποίους σοβαρά, σε πυρκαγιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα σε νυκτερινό κέντρο της Πράγας.

Σε 38 ανέρχονται οι νεκροί από τη χθεσινή επίθεση ενόπλων εναντίον λεωφορείου στη βόρεια Αλγερία.

H βρετανική σκανδαλοθηρική εφημερίδα "Σαν" παραδέχτηκε σήμερα πως το βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν η λαίδη Ντι σε ιδιαίτερες περιπτύξεις με τον πρώην φίλο της Τζείμς Χιούιτ, ήταν ψεύτικο και της ζητησε συγγνώμη.

Τουλάχιστον 30 άτομα, στην πλειοψηφία τους γυναίκες που επέστρεφαν από την αγορά, σκοτώθηκαν όταν το φορτηγό του οποίου επέβαιναν έπεσε σε ποτάμι στη δυτική Νιγηρία, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Wednesday, 9 October 1996 - 7:34:56