Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 211096

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 21/10/1996


ΥΓΕΙΑ

Νεκρός είναι ο γνωστός κακοποιός Παύλος Κερεμίδης ύστερα από πραγματική μάχη που έγινε πριν περίπου μία ώρα στο Θεραπευτήριο Υγεία κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας για τη σύλληψη του.

Οι ανδρες του τμηματος διαρρηκτων της Ασφαλειας που παρακολουθουσαν τον Κερεμίδη τον πλησίασαν για να το συλλάβουν όταν μπηκε στον περιβολο του Θεραπευτήριου. Ο Κερεμίδης αντέδρασε βγάζοντας από την τσάντα που κρατούσε μια χειροβομβίδα και πιστόλι. Οι αστυνομικοί αρχισαν να πυροβολούν και ο Κερεμίδης ανταπέδωσε. Στην ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματιστηκε θανάσιμα ο κακοποιός ο οποίος υπέκυψε μετα από λίγο.

Ο Κερεμίδης θεωρείται ως ο πλεόν καταζητούμενος κακοποιός στη χώρα. Είχε δραπετεύσει το 1989 από τις φυλακές Νεάπολης Λασιθίου σκοτώνοντας δύο αστυνομικούς, κατηγορείται γιά πλήθος ληστειών στην Θεσσαλία και αλλού αλλά και γιά την απαγωγη του βιομηχανου Χαϊτογλου προ μηνων στη Θεσσαλονικη.

Συμφωνα με πληροφοριες συνελήφθη και ενα άτομο την που οδηγήθηκε στην Ασφάλεια που κατα πασα πιθανοτητα είναι συνεργος του κακοποιου.

ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Αυστηρες συστασεις για αντιμετωπιση του φαινοιμενου της διαθφορας αστυνομικων οργανων απηυθυνε ο υπουργος Δημοσιας Ταξης Γιωργος Ρωμαιος προς τους ανωτατους αξιωματικους του σωματος κατα την τελετη εγκαταστασης του νεου γενικου γραμματεα του υπουργειου.

Δεν ειναι δυνατοιν ειπε ο υπουργος η αστυνομια που εχει αποδειξει οτι μπορει να προλαβει το κοινο εγκλημα να μην μπορει να αντιμετωπισει κρουσματα διαφθορας που διαπρατονται στις ταξεις της.

Ο κ.Ρωμαιος δεν απεκλεισε το ενδεχομενο να συγκροτηθει Υπηρεσια Εσωτερικων Υποθεσεων και να αλλαξει ο νομος για τις περιπτωσεις των επιορκων αστυνομικων.

Για την αντιμετωπιση της εισροης στη χωρα μας λαθρομεταναστων ο κ.Ρωμαιος ειπε οτι θα υπαρξει αυστηρη επιτηρηση των συνορων ακομη και με πτησεις ελικοπτερου της αστνομιας.

Εν τω μεταξυ στον εισαγγελεα Ιωαννινων βρισκεται ο αρχιφυλακας της Αστυνομικης Διευθυνσης Αθηνων Θεοφάνης Μακρής,ο οποίος συνελήφθη να μεταφέρει με φορτηγό 20 αλβανούς λαθρομετανάστες απο τα ελληνοαλβανικα συνορα στην Αθηνα.

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στη Μυτιληνη, οι μαθητες των 2 Τεχνικων Επαγγελματικων Λυκειων προχωρουν απο τις δυο το μεσημερι σε καταληψεις.Διαμαρτυρονται για την ελλειψη αιθουσων διδασκαλιας γεγονος που τους αναγκαζει να κανουν μαθηματα τα απογευματα στο κτιριο του 3ου Γυμνασιου και Λυκειου και του 4ου Γυμνασιου και Λυκειου.

Το κτιριο που Θα στεγαζε τα λυκεια,δεν χρησιμοποιηθηκε ποτε. Kριθηκε ακαταλληλο και ετοιμορροπο ενω κοστισε τελικως 4,5 δις .

Ο υφυπουργος Παιδειας Γιαννης Ανθοπουλος δηλωσε στον Αντεννα οτι το υπουργειο θα κινήσει την ποινική διαδικασία κατα ολων οσοι ευθυνονται για το σκανδαλο με την κατασκευη του κτιριου αυτου.

Κινητοποιησεις θα γινουν και απο τους καθηγητες του νησιου οπως ανεφερε στην εκπομπη ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ και στο Γιαννη Σαραντακο ο προεδρος της ΕΛΜΕ Λεσβου κ.Κατοτριωτης.

Την ίδια ωρα διώκεται ποινικώς για διάρρηξη, η διευθύντρια του Πολυκλαδικού Λυκείου της Μυτιληνης, Βασιλική Κουρβανιού, επειδή άνοιξε πέντε αίθουσες του Περιφερειακου Επιμορφωτικού Κέντρου για να κανουν μαθημα οι 150 μαθητες της τριτης ταξης του Λυκειου.

Στη διευθυντρια συμπαρισταται και η Νομαρχιακη αυτοδιοικηση του νησιου.Να ακουσουμε τι δηλωσε στο Γιαννη Σαραντακο ο αντινομαρχης κ.Ζούρος.

Ο Προεδρος του Οργανισμου Σχολικων Κτιριων Κωστας Σπηλιωτοπουλος δηλωσε στον ΑΝΤ1 και το Γιωργο Παπαδακη πως προτιθεται να καταθεσει ως μαρτυρας υπερασπισης της Διεθυντριας.

Ν.Δ

Ο χρονος διεξαγωγης του Συνεδριου και οι εκλογη ή οχι συνεδρων συνεχιζουν να ειναι τα στοιχεια της αντιπαραθεσης μεταξυ του κ.Εβερτ και της ομαδας των τριων.

Ο κ.Εβερτ θα ανακοινωσει στην συνεδριαση της Κεντρικης Επιτροπης την Τεταρτη οτι το Συνεδριο θα γινει τον Ιουνιο χωρις να εκλεγουν νεοι αντιπροσωποι ενω οι τρεις ζητουν Συνεδριο τον Απριλιο και εκλογη νεων συνεδρων.

Υπαρχει προβλημα με τους ηδη εκλεγμενους αντιπροσωπους δηλωνει σε σημερινη συνεντευξη του στον Ελευθερο Τυπο ο Στεφανος Μανος.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Το μελλον της επενδυσης στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής -υψους 28 δισεκατομμυριων δραχμων- θα συζητησουν το απογευμα κυβερνητικοί παραγοντες, εκπροσωποι των κατοικων της περιοχης και εκπροσωποι της καναδικής εταιρείας.

Το κυβερνητικό κλιμακιο ενημερωνεται αυτη τη ωρα απο εκπροσωπους των κοινοτητων του Στρυμωνικού.

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Αδυναμια στο να προστατευσει το πανεπιστημιακο ασυλο κατα τις εκδηλωσεις της 17ης Νοεμβριου δηλωνει η Συγκλητος του Μετσοβειου Πολυτεχνειου και ζητα να αναλαβουν αλλοι την ευθυνη προστασιας του ιδρυματος.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Monday, 21 October 1996 - 8:14:06