Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 96-10-22

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 22/10/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΙΣ
  • ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


ΠΑΙΔΕΙΑ

Και οι τελευταιες αλλαγες που ειχαν απομεινει για την εκπαιδευτικη μεταρρυθμιση με το Εθνικο Απολυτηριο ανεσταλησαν σημερα με αποφαση του Υφυπουργου Παιδειας Ιωαννη Ανθοπουλου.

Οι αλλαγες αυτες αφορουσαν την πρωτη Λυκειου. Το μονο που διατηρειται ειναι η δευτερη ξενη γλωσσα. Εξω απο το Υπουργειο Παιδειας συγκεντρωθηκαν μελη της ΕΦΕΕ ζητωντας αυξηση των δαπανων για την Παιδεια.

Το πρωι ο υπουργος Παιδειας συνατηθηκε με τον Γεωργιο Ραλλη στο πλαισιο των επαφων , του διαλογου και της αλληλοενημερωσης , που αρχισε ο κ. Αρσενης για την Παιδεια.

Ο κ. Ραλλης, ο οποιος στο παρελθον ειχε διατελεσει υπουργος Παιδειας, χαρακτηρησε καταστροφικες τις συχνες αλλαγες στο Υπουργειο . Τα εκπαιδευτικα θεματα θελουν προσοχη τονισε ο κ. Ραλλης και πρεπει να απεμπλακουν απο φανατισμους και αντιπαραθεσεις.

Το θεωρησε ομως μαλλον απιθανο για την ελληνικη πραγματικοτητα.

ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Οριστικες αποφασεις για το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου στάθμευσης θα λαβει σημερα ο Δήμος Αθηναίων.

Ο υφυπουργος δημοσιας διοικησης Λαμπρος Παπαδημας δηλωσε οτι ο στοχος του μετρου δεν πρεπει να εισπραχτικος αλλα η διευκολυνση των πολιτων .

Ο δημος εισπρατει μονο το ενα τριτο του ποσου απο τα εισιτηρια και το 66% του ποσου απο της παραβασεις δηλωσε ο αντιδημαρχος Aθηναιων Νικος Γιατρακος.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ EΠΙΤΡΟΠΗ

Τις προτεραιοτητες του κυβερνητικου εργου το επομενο τριμηνο συζητα η Κυβερνητικη Επιτροπη .

Το νεο πενταετες εξοπλιστικο προγραμμα των Ενοπλων Δυναμεων αξιας περιπου 3 τρισεκατομμυριων δραχμων συζητηθηκε και κατα τη συναντηση που ειχε πριν απο την Κυβερνητικη στο Μεγαρο Μαξιμου ο πρωθυπουργος με Κωστας Σημιτης με τον Υπουργο Εθνικης Αμυνας , τον Υφυπουργο Δημητρη Αποστολακη και τον Αρχηγο ΓΕΕΘΑ Πτεραρχο Αθανασιο Τζογανη.

Στη συσκεψη μετειχαν και ο Υπουργος Γιαννος Παπαντωνιου καθως και ο Γενικος Γραμματεας Δασων Γιαννης Σμπωκος.

Αμεσως μετα ο κ. Τσοχατζοπουλος, δηλωσε οτι τα εξοπλιστικα προγραμματα και ο προυπολογισμος του υπουργειου πρεπει να συμβαδισουν με τους αναγκαιους αναπτυξιακους και οικονομικους στοχους της κυβερνητικης πολιτικης.

Χθες ο κ. Τσοχατζοπουλος εξέφρασε ανοιχτά την ανησυχία του για πρόκληση θερμού επεισοδίου στο Αιγαιο, εκ μερους της Τουρκιας.

Συμφωνα με πληροφοριες η Αγκυρα προτιθεται να απαντησει στις ελληνικες -προγραμματισμενες- στρατιωτικες ασκησεις, βγαζοντας -στο τελος Νοεμβριου- υποβρύχια στο Αιγαιο. Αναλογη κινηση ειχε γινει και λιγο πριν απο την κριση στα Ιμια.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Οι μη εχοντες θα κληθουν και φετος παρα τις εξαγγελιες της κυβερνησης, να σηκωσουν το βαρος της προσπαθειας για την αυξηση των εσοδων και τη καλυψη των ελλειματων του προυπολογισμου.

Η αυξηση των εσοδων χωρις την εφαρμογη νεων φορων θα προελθει απο την μη τιμαριθμοποιηση της φορολογικης κλιμακας και τις περικοπες των φοροαπαλλαγων.

Τα μετρα για την φορολογια και τις περικοπες των φοροαππαλλαγων θα συζητηθουν και ισως οριστικοποιηθουν στη συναντηση που θα εχουν στις 7 και μιση το απογευμα οι κ. Σημιτης και Παπαντωνιου.

Oλοκληρωθηκε η συνεδριαση του Διοικτικου Συμβουλιου της ΟΤΟΕ που συζητησε για το ασφαλιστικο και τις φοροαπαλλαγες.

Η ομοσπονδια των τραπεζουπαλληλων ζητησε την φορολογηση των εντοκων γραμματειων και την δημιουργια ενιαιου ταμειου κυριας ασφαλισης.

Αυριο θα γινει συσκεψη για τη λιστα στα φαρμακα.

ΟΤΕ / ΤΑΞΙ

Αυξησεις στα τιμολογια του ΟΤΕ αποφασιζει σημερα το Διοικητικο Συμβουλιο του Οργανισμου.

Η αστικη μοναδα θα αυξηθεί στις 11, 50 δραχμες απο τις 10, 20 που κοστιζε, και το παγιο στις 1850 δραχμες απο τις 1650.

Παντως θα μειωθει το ποσο της τηλεφωνικης συνδεσης απο 50 σε 40 χιλιαδες.

Προκληση για τον ελληνα καταναλωτη χαρακτηριζει τις αυξησεις στα τελη του ΟΤΕ ο Ανδρεας Ανδριανοπουλος.

Αυξήσεις ζητουν και οι ιδιοκτήτες ταξί. Ζητούν να αυξηθεί η σημαία απο τις 200 στις 250 δραχμές και η μονή ταρίφα απο τις 58 στις 67 δραχμές ανά χιλιόμετρο.

ΔΡΥΣ

Δασμους υψους 10 δισεκατομμυριων δραχμων εχει χασει το δημοσιο την τελευταια τριετια απο πεντεμιση χιλιαδες υποθεσεις λαθρεμποριας πετρελαιου δηλωσε ο υφυπουργος Οικονομικων Γιωργος Δρυς κατα την ομιλια του στο Συνεδριο για την Ενεργεια και την Πετρελαικη πολιτικη που οργανωνει το περιοδικο Κεφαλαιο.

O κ. Δρυς ανεφερε οτι θα συνεχιστουν οι αυστηροι ελεγχοι και σημειωσε οτι περισσοτεροι απο 30 τελωνειακοι υπαλληλοι οδηγηθηκαν στη φυλακη ως εμπλεκομενοι σε υποθεσεις λαθρεμποριας, το πρωτο εξαμηνο του 96

ΚΕΡΕΜΙΔΗΣ

Με την κατηγορια της υποθαλψης εγκληματια οδηγειται σημερα στον εισαγγελεα ο θεοδωρος Κουτσομπινης 35χρονων που συνοδευε χθες τον καταζητουμενο Παυλο Κερεμιδη λιγο πριν απο την συμπλοκη του με αστυνομικους στο νοσοκομειο Υγεια .

Εν τω μεταξυ στα ονοματα της ατζεντας του Κερεμίδη εχουν στραφει οι ερευνες της αστυνομιας προκειμενου να συγκεντρωθουν στοιχεια για τη δραση του διαβοητου κακοποιου.

Ολοκληρο οπλοστασιο βρεθηκε στο νοικιασμενο αυτοκινητο του Κερεμιδη ενω στο σπιτι που ειχε νοικιασει με ψευτικο ονομα στο Χολαργο , βρεθηκαν διαρρηκτικα εργαλεια , κουκουλες, γαντια ενα πλαστο διαβατηριο και μια πλαστη αδεια οδηγησης .

ΜΠΕΡΝΣ

Η Αμερικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει τα υφιστάμενα σύνορα μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας όπως προβλέπονται απο τις διεθνείς συμβάσεις, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του εκπροσώπου του Στεϊτ Ντιπάρτμεντ Νικολας Μπέρνς.

Ο αμερικανός αξιωματούχος διευκρίνισε παράλληλα οτι οποιαδήποτε αμφισβήτηση των συνόρων αυτών μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων και ειρηνικής επίλυσης του θέματος με συναίνεση των δύο πλευρών.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν τα σύνορα της Ελλάδας αποτελούν εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής ένωσης, ο κύριος Μπέρνς είπε οτι αυτό ισχύει σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Ν. Δ.

Στη σκια των εσωκομματικων αντιπαραθεσεων συνεδριαζει αυτήν την ώρα το Πολιτικο Συμβουλιο της Νεας Δημοκρατιας για πρωτη φορα με τη νεα του συνθεση ενω αυριο θα συνεδριασει η κεντρικη επιτροπη.

Χθες 11 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ζητησαν να γίνει στη συνεδρίαση ευρύς διάλογος, πολιτική εκτίμηση της κατάστασης μετά τις εκλογές και να ορισθεί οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου.

Το απόγευμα θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των προεδρίων των Ομάδες Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ, οι εσωκομματικες αντιθέσεις αναμένεται να εκδηλωθούν, ίσως και πάλι με τη μορφή λευκών και άκυρων ψηφοδελτίων τόσο κατά την εκλογή των προέδρων των Διαρκών Επιτροπων της Βουλής σήμερα, όσο και κατά την εκλογή των Γραμματειών των 13 τομέων στο Κόμμα.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Tuesday, 22 October 1996 - 13:30:45