Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 96-10-24

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 24/10/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΔΟΕ
  • Ν.Δ.


ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Σε εγκληματρική ενεργεια οφειλεται ο θανατος του Βασιλη Παπαγιαννιδη ο οποιος είχε βρεθεί χθες νεκρός στο σπιτι του Εξαρχεια.

Αστυνομικοί της ασφαλειας συνελαβαν εναν οικοδομο ο οποιος ειχε στην κατοχή του 48 εικονες που σκοπευε να πουλήσει αντι μεγαλου χρηματικού ποσού.

Δ.Ο.Ε.

Συναντηση με τον πρωθυπουργο Κωστα Σημιτη ειχει η επιτροπη αξιολογησης της Διεθνους Ολυμπιακης Επιτροπης που εφτασε το πρωι στην Αθηνα.

H επιτροπή θα επιθεωρησει τις αθλητικες εγκαταστασεις και την υποδομη της πολης καθως η Αθηνα διεκδικει την Ολυμπιαδας του 2004.

Την επιτροπη θα δεχθει αυριο ο προεδρος της Δημοκρατιας.

Ν. Δ.

Ηλεκτρισμενη ατμοσφαιρα στην νεα Δημοκρατια μετα την χθεσινη κοντρα Εβερτ Ντορας Μπακογιαννη στη συνεδριαση της Κεντρικης Επιτροπης και την απειλητικη προειδοποιηση για διαγραφη της.

Ο Χρηστος Κατσιγιαννης δηλωσε οτι πρεπει να μαζευτουν υπογραφες ωστε να κατατεθει προταση μομφης κατα του κ. Εβερτ στην προσεχη συνεδριαση της Κοινοβουλευτικης Ομαδας ενω ο Θανασης Δαβακης δηλωσε οτι λυπαται και ντρεπεται εαν υπαρξει διαγραφη της κ. Μπακογιαννη.

Ορισμενοι απο τους βουλευτες οπως ο κ. Γιακουματος ταχθηκαν υπερ των διαγραφων ενω αλλοι συνεστησαν ψυχραιμια.

Το πρωι ειχαν συναντηση μισης ωρας οι κ. Μητσοτακης και Βαρβιτσιωτης με πρωτοβουλια του πρωτου.

Σε ερωτησεις δημοσιογραφων για το εαν πιστευει οτι θα γινουν διαγραφες αρνηθηκε να κανει καποιο σχολιο ενω στην ερωτηση εαν ανησυχει απαντησε οτι δεν ανησυχει καθολου.

Στη χθεσινη θυελλωδη συνεδριαση της Νεας Δημοκρατιας η κ. Ντόρα Μπακογιάννη κατηγόρησε τον κ. Εβερτ για ακραίες και ξεπερασμένες επιλογές, τονίζοντας πως το συνέδριο αποτελεί τελευταία ευκαιρία για το κόμμα.

Ο κ. Εβερτ την καλεσε να σεβεται τον αρχηγο πριν ειναι αργα γιαυτην και ανεφερε ότι δέν είναι προσωρινός πρόεδρος. Αφησε παντως ανοιχτο το ενδεχομενο να θεσει θεμα επαναβεβαιωσης του στο συνεδριο.

Ο Ανδρεας Ανδιανοπουλος δηλωσε σημερα οτι η Νεα Δημοκρατια οδηγειται ολοταχως προς την συρικνωση και την διαλυση.

Κατηγορησε μαλιστα την ηγεσια του κομματος οτι δεν ασκει αντιπολιτευση και αφηνει απροστατευτη την κοινωνια απο την παραλογη φορολογικη επιδρομη που ετοιμαζει η κυβερνηση.

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι των δήμων όπου εφαρμόζεται το σύστημα τής ηλεκτρονικά ελεγχόμενης στάθμευσης.

Χθες, ο πρόεδρος τής ΠΟΕ-ΟΤΑ, κ. Λαμπρακάκης, καθως και ο πρόεδρος τής συντονιστικής επιτροπής κατοικων , που αντιτιθενται, κ. Γεωργακόπουλος, κατήγγειλαν το μέτρο ως αντισυνταγματικό και προέτρεψαν τους πολίτες να μην πληρώνουν τις κλήσεις αλλά να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη.

Εντός των προσεχών ημερών, οι κάτοικοι τής Καλλιθέας αναμένεται να προχωρήσουν σε συμβολική κάλυψη των πινακίδων που υποδεικνύουν τους χώρους τής στάθμευσης που ελέγχεται ηλεκτρονικά.

Επιπλέον, ετοιμάζεται η κατάθεση συλλογικής αγωγής κατά των δήμων και των εταιρειών που εφαρμόζουν την ελεγχόμενη στάθμευση.

ΜΟΣΧΑ / ΣΗΜΙΤΗΣ

Στη Μοσχα αναχωρει το απογευμα ο πρωθυπουργος οπου θα παρει μερος στη Συνοδο των χωρων της Παραευξεινιας συνεργασιας.

Αυριο ο κ. Σημιτης θα συναντηθει με τον ρωσο πρωθυπουργο Βικτωρ Τσερνομιτιν ενω σως συναντηθει με τον Σουλειμαν Ντεμιρελ σε κοκτέιλ στο περιθώριο της Συνόδου

ΝΑΡΚΩTIKA ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αναστατωση εχει προκαλεσει στους γονεις η συλληψη εξω απο Δημοτικό σχολείο της Καλλιθέας ενός ζευγαριού, που πάνω του βρέθηκαν δόσεις ηρωίνης και ναρκωτικά χάπια.

Απο την ερευνα στο σπιτι της γυναικας βρεθηκαν σκευασματα ηρωινης με ζαχαρη σε μορφη καραμελας και οι αστυνομικοι εξεταζουν το ενδεχομενο να προκειται για νεας μορφής συσκευασια ναρκωτικου που διοχετευεται σε μαθητες.

Oι δύο συληφθέντες απολογουνται στον ανακριτή με τις κατηγοριες της αγοράς, πώλησης και κατοχής ναρκωτικών σε περιοχή κοντά σε σχολείο και με στόχο να διακινηθούν σε ανήλικα παιδιά.

Το θέμα της φύλαξης των σχολείων αποτελεί ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας , μετα την εθιμοτυπικη συναντηση που ειχε με τον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ. Ο κύριος Αρσένης σημείωσε ωστόσο ότι το υπουργείο δεν πρόκειται να μείνει αδιάφορο και θα ξεκινήσει διάλογο με τους αρμόδιους φορείς για το θέμα.

ΜΠΕΡΝΣ

Δεν μας ικανοποιούν οι ανασκευαστικές δηλώσεις Μπερνς γιατί δεν ξεκαθαρίζουν το θέμα της κυραρχίας στην Ιμια", δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών Κωνσταντίνος Μπίκας σχολιάζοντας την προσπάθεια του εκπροσώπου του Στεητ Ντιπάρτμεντ να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τις πρόσφατες δηλώσεις του για το θέμα.

Συγκρατούμε για το θέμα τη δήλωση Κλίντον τόνισε ο κύριος Μπίκας

O κ. Μπέρνς στις νέες δηλώσεις του έκανε λόγο για παρεξήγηση και πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον δεν παίρνει θέση σε ό, τι αφορά τη διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για το αμφισβητούμενο νησί που αποκαλείται Καρντάκ και Ιμια, όπως είπε.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Thursday, 24 October 1996 - 10:23:22