Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 96-10-29

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 29/10/09/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • MIΣΘΟΛΟΓΙΟ
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ


MIΣΘΟΛΟΓΙΟ

Οι περικοπες των δαπανων και η εισοδηματικη πολιτικη στο στοχαστρο του οικονομικου επιτελειου της κυβερνησης.

Συναντωνται ο Υπουργος Εθνικης Οικονομιας και Οικονομικων Γιαννος Παπαντωνιου και ο Υπουργος Εσωτερικων Αλεκος Παπαδοπουλος με αντικειμενο την περικοπη των Δαπανων.

Την Πεμπτη θα συναντηθουν εκ νεου ο Υφυπουργος Οικονομικων Νικος Χριστοδουλακης με την ΑΔΕΔΥ για το νεο μισθολογιο, για το οποιο κυβερνηση και αντιπολιτευση εχουν διασταση αποψεων.

Η κυβερνηση προτεινει το μισθολογιο να αποτελειται απο ενα βασικο κορμο,κοινο για ολους τους δημοσιους υπαλληλους και απο ενα επιδομα παραγωγικοτητας ή αποδοσης .

Το πως θα καθοριζεται το επιδομα θα διαφερει απο υπουργειο σε υπουργειο και ενδεχομενως απο υπαλληλο σε υπαλληλο.

Ακομη, η κυβερνηση, παραπεμπει την εφαρμογη του νεου μισθολογιου για το 2ο εξαμηνο του επομενου ετους,ισως και αργοτερα.

Η ΑΔΕΔΥ ζητει εφαρμογη ενιαιου μισθολογιου απο τον ιανουαριο,με ενσωματωση ολων των επιδοματων και βασικο μισθο 180.000 δραχμων.

Σε περιπτωση που υπαρξει καθυστερηση εφαρμογης του μισθολογιου,η ΑΔΕΔΥ ζητα να υπαρξουν αυξησεις στο υψος του πραγματικου πληθωρισμου.

Αυριο θα γινει και συναντηση του Υπουργου Εθνικης Οικονομιας με τη ΓΣΕΕ για εισοδηματικη πολιτικη και φοροαπαλλαγες.

Η ΓΣΕΕ ζητα τιμαριθμοποιηση της φορολογικης κλιμακας , αυξηση του αφορολογητου σε 2 εκατομμυρια και καλυψη του ΕΚΑΣ ( επιδομα κοινωνικης αλλυλεγγυης) απο τον κρατικο προυπολογισμο .

Η Συνομοσπονδια ειναι υπερ της καταργησης οσων φοροαπαλλαγων δεν αποτελουν τμημα του μισθου.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Το πρωι ο Γιαννος Παπαντωνιου συζητησε με τον Γερασιμο Αρσενη για το θεμα των κονδυλιων που απαιτουνται ωστε να καλυφθουν εξιμιση χιλιαδες κενες θέσεις εκπαιδευτικων στην πρωτοβαθμια και δευτεροβαθμια εκπαιδευση.

Για την καλυψη των θεσεων αυτων απαιτουνται 18 δις δραχμες που ,συμφωνα με πληροφοριες, δεν εχουν ακομη εξευρεθει.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΦΘΩΔΗΣ

Απαγορεύεται με απόφαση του υπουργείου Γεωργίας η εισαγωγή ζώντων ζώων από τη Βουλγαρία όπου σημειώθηκαν κρούσματα αφθώδους πυρετού εμφανίσθηκαν στο χωριό Μάλκο Σέρκοβο , στην περιοχή Γιάμπολ.

Το βουλγαρικό υπουργείο Γεωργίας απέστειλε πέντε συνεργεία της Ανώτατης Υγειονομικής Υπηρεσίας στην περιοχή , ενώ διαβεβαιώνει ότι πάρθηκαν μέτρα γιά τον περιορισμό και την εξαφάνιση της εστίας του αφθώδους πυρετού , στο χωριό Μάλκο Σάρκοβο.

Ο υπουργός Γεωργίας της Βουλγαρίας , με χθεσινή απόφασή του , απαγορεύει - προσωρινά - τη διέλευση φορτηγών αυτοκινήτων από το μεθοριακό σταθμό Ορμένιο - Νόβο Σέλο , όπως και την έκδοση πιστοποιητικών γιά την εξαγωγή δίχειλων ζώων και προϊόντων ζωικής προέλευσης.

ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Την επεκταση του ωραριου λειτουργιας των Πολυκαταστηματων και το απογευμα του Σαββατου ανακοινωνει σε συνεντευξη τυπου ο συνδεσμος Πολυκαταστηματων.

Η διευρυνση του ωραριου θα ισχυσει αρχικά στις περιοχες Κολωνακίου,Γλυφαδας και Κηφισιας.

Στην διευρυνση του ωραριου ειναι αντιθετοι οι εμπορουπαλληλοι και οι μικρομεσαιοι επιχειρηματιες.

Η αυριανη συναντηση ναυαγει αφου τοσο ο Συνδεσμος Πολυκαταστηματων οσο και ο Συλλος των Σουπερ Μαρκετ αρνηθηκαν την προταση του Εμπορικου Συλλογου για συζητηση για το ωραριο.

Ο προεδρος του συνδεσμου εμπορων λιανικης πωλησης κ. Παραβαλος δηλωσε οτι απο την πλευρα των πολυκαταστηματων δεν υπαρχει προθεση να καταργηθει η αργια της Κυριακης.

AΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ

Θυμα αγριου ξυλοδαρμου απο τρεις ενστολους αστυνομικους μεσα στο ιδιο του το σπιτι στους Αγιους Σαραντα επεσε χθες το πρωι ο Βορειοπηρωτης Βασιλης Καλυβας πρωην επαρχος Μεσοποταμου γιατι εκανε λογο για νοθεια στις προσφατες δημοτικες εκλογες.

Ο Καλυβας κρατηθηκε για ωρες στο αστυνομικο τμημα Δελβινακιου και αφεθηκε ελευθερος αφου η οικογενεια του κατεβαλε στον αστυνομικο διευθυντη 1 εκατομμυριο δραχμες.

ΚΥΠΡΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ

Το οργανωμενο εγκλημα κρυβεται, συμφωνα με τις εκτιμησεις της Κυπριακης αστυνομιας, πισω απο την εκρηξη βομβας το πρωι στο αυτοκινητο του δικαστη Mιχαλάκη Μαυρονικόλα στη Λεμεσό, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ο ίδιος και η πεντάχρονη κόρη του.

Ο δικαστης χειρουργειται αυτην την ωρα στο νοσοκομειο της Λευκωσιας, ενω το πενταχρονο κοριτσακι, που τραυματιστηκε ελαφρα, επεστρεψε σπιτι του ,αφου παρασχεθηκαν οι πρωτες βοηθειες.

Το συμβαν καταδικασε η Πολιτειακη και πολιτικη ηγεσια της Κυπρου.

TΣΙΛΕΡ

Η Τουρκια θα πρεπει να απαντησει στην κοινη δηλωση των υπουργων Εξωτερικων οτι οφειλει να μην χρησιμοποιει βια ή να απειλει για χρηση βιας στις διεκδικησεις της στο Αιγαιο και να προσφυγει για τα Ιμια στη Χαγη.

Αυτο δηλωσε ο ιρλανδος υπουργος Εξωτερικων κ.Σπρινγκ με αφορμη την επιστολη της Τανσου Τσιλερ με την οποια διαμαρτυρεται για τις δυσμενεις αποφασεις του Ευρωκοινοβουλιου για τη χωρα της.

O κυβερνητικος εκπροσωπος σχολιαζοντας την επιστολη Τσιλερ ειπε οτι δεν απαντα επι της ουσιας στην κοινη δηλωση των υπουργων Εξωτερικων τον περασμενο Ιουλιο και πρόσθεσε οτι η πολιτικη της Τουρκιας την απομακρυνει παρα την προσεγγιζει στην Ευρωπη.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Σημαντικες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στις αρχές του 1997 προανηγγειλαν με δηλώσεις τους ο πρώην αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών,Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και ο Προεδρικός Σύμβουλος Τζόρτζ Στεφανόπουλος.

Και οι δυο αναφέρθηκαν σε σημαντική πρωτοβουλία του Προέδρου Κλίντον αμέσως μετά την επανεκλογή του την οποία θεωρούν βέβαιη.

ΠΗΓΑΣΟΣ

Για το ατυχημα στο Σαρωνικο απολογείται στη 17η Τακτικη ανακριτρια ο Πλοιαρχος του πλοιου Πηγασος Ευαγγελος Αντωνοπουλος ενώ θα ακολουθήσουν απολογούμενοι ο Ανθυποπλοιαρχος Κωνσταντινος Ζαχαριας και ο Πρωτος Μηχανικος Ιωαννης Μαθιουδάκης .

Εναντιον τους εχει ασκηθει ποινικη διωξη για παραβίαση κανονισμού προς αποφυγή συγκρούσεως, προκληση ναυαγιου και σωματικες βλαβες κατα συρροη.

ΦΛΟΙΣΒΟΣ

Την Παρασκευη θα γινει τελικα στη Βουλη η συζητηση των προτασεων των βουλευτων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ για το καζινο του Φλοισβου.

Συνεδριαζει το Πολιτικο Συμβουλιο της Ν.Δ και η Ομαδα Κοινοβουλευτικου Εργου Δικαιοσυνης σχετικα με την τακτικη που θα ακολουθησει το κομμα στη συζητηση.

Νωριτερα ο Γιαννης Βαρβιτσιωτης διεψευσε δημοσιευματα συμφωνα με τα οποια κατα την συναντηση που ειχε με τον κ.Μητσοτακη του προτεινε να ειναι να ειναι μεταβατικος αρχηγος του κομματος μεχρι το Συνεδριο.

Στην συνεδριαση της Κοινοβουλευτικης Ομαδας την Πεμπτη δεν θα παραβρεθει ο Κωνσταντινος Μητσοτακης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Υπάρχει διαρκής και ουσιαστική συνεργασία της κυβέρνησης με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς και η αναγκαία συνεννόηση δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενοπςσε δημοσίευμα που έφερε δυσαρεστημένο τον πρόεδρος της Δημορκατίας για το θέμα της ενημέρωσής του στην εξέλιξη του Σκοπιανού.

ΑΝΗΛΙΚΟΙ

17χρονο που μαζι με συνομιληκο του που συνεληφθη διερρηξαν φαρμακειο και καφενειο στην Καρδιτσα για να εξασφαλισουν τη δοση τους, αναζητει η αστυνομια .

Οι δυο ανηλικοι πηραν απο φαρμακειο χρηματα και κουτια με χαπια υπνοστεντον και λεξοτανιλ ενω αρπαξαν χρηματικο ποσο και απο γειτονικο καφενειο.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Tuesday, 29 October 1996 - 9:46:53