Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 96-11-06

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 06/11/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ
  • Η.Π.Α.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Στο αστρονομικο ποσο των 2,2 τρισεκατομμυριων δραχμων ανερχονται τα βεβαιωμενα χρεη προς το δημοσιο ενω μεγαλης εκτασης ειναι η φοροδιαφυγη απο τις αποσυρσεις αυτοκινητων, τις υποτιμολογησεις σκαφων αναψυχης και το λαθρεμποριο καυσιμων οπως παραδεχεται η κυβερνηση.

Την ιδια ωρα η κυβερνηση αδυνατει να παρει αποφασεις και μεταθετει το προβλημα απο συσκεψη σε συσκεψη.

Δυστοκια παρουσιαζεται και στην ληψη αποφασεων για την περικοπη των φοροαπαλλαγων που συζητειται σε συσκεψη του πρωθυπουργου με το οικονομικο επιτελειο καθως υπαρχουν διαφορετικες αποψεις ως προς το υψος των εισοδηματων για τα οποια θα κοπουν οι φοροαπαλλαγες.

Εν τω μεταξυ τη ληψη μετρων για την μειωση του δημοσιου ελλειμματος ζητα απο την Ελλαδα η Ευρωπαικη Ενωση και απειλει με διακοπη της χρηματοδοτησης απο το κοινοτικο ταμειο εαν μεχρι την ανοιξη του 97 δεν γινουν οι απαραιτητες διορθωτικες κινησεις.

Αυριο το πρωι στις 9 και μιση οι συνταξιουχοι, θα πραγματοποιησουν συγκεντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, διαμαρτυρόμενοι κατά της λιτότητας, ενω ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνου και σε άλλες πολεις της xωρας.

Ο πρόεδρος των πιλότων κύριος Κασαβέτης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων αν η κυβέρνηση αποφασίσει κατάργηση των φοροαπαλλαγών.

ΗΠΑ

Για γέφυρα προς το 2000 μίλησε ο Μπιλ Κλίντον ανακοινώνοντας την νίκη του στις χθεσινές προεδρικές εκλογές στους οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο κυβερνείο του Αρκανσω, στο Λιτλ Ρόκ.

Ο Μπιλ Κλίντον καταφερε να αποσπάσει το 50% των ψηφων και 379 εκλέκτορες, ενώ για την εκλογή του αρκούσαν 270. Ο ρεπουμπλικανός αντίπαλός του Μπομπ Ντόουλ συγκεντρώνει 42% των ψήφων και 159 εκλέκτορες. Οι Ρεπουμπλικανοί, παρα το θριαμβο του Κλιντον, διατηρούν τον έλεγχο των δύο νομοθετικών σωμάτων, τον οποίο εξασφάλισαν κατά τις βουλευτικές εκλογές του 1994. Στη Γερουσία μαλιστα, ενίσχυσαν την πλειοψηφία τους και τώρα διαθέτουν 54 έδρες έναντι 46 των Δημοκρατικών.

Διατηρούν επίσης την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου ανανεώθηκαν οι 435 έδρες. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί συνολικός αριθμός των εδρών που εξασφαλίζουν τα δύο κόμματα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Συγχαρητηριο μηνυμα προς τον Μπιλ Κλιντον για την επανεκλογη του απεστειλε ο προεδρος της Δημοκρατιας Κωστης Στεφανοπουλος.

Στο μηνυμα του να ενισχυθουν περαιτερω οι σχεσεις Ελλαδος Ηνωμενων Πολιτειων προς το αμοιβαιο οφελος των δυο χωρων και την προωθηση των σκοπων της ειρηνης, ασφαλειας και προοδου σε ολο τον κοσμο.

Ν. Δ.

Στη Νεα Δημοκρατια, η θερμη χειραψια Σουφλια-Βαρβιτσιωτη μπροστα στους δημοσιογραφους, μετα τη συναντηση τους, ενδεχεται να υποδηλωνει, ενοψει και του αυριανου Πολιτικου Συμβουλιου. συγκλιση των ορυφαιων στελεχων.

Στην αυριανη συνεδριαση του Πολιτικου Συμβουλιου εχουν κληθει οι τρεις πρωην πρωθυπουργοι και ο κ. Σουφλιας.

Ειναι αγνωστο ομως μεχρι τωρα εαν θα συμμετασχει στην συνεδριαση ο επιτιμος προεδρος του κομματος.

Οι επαφες παντως και οι συσκεψεις μεταξυ των στελεχων του κομματος για την εξευρεση λυσης στην κριση συνεχιζονται.

Για εκτονωση της κρισης με αμοιβαιες υποχωρησεις εκανε λογο ο γραμματεας της κοινοβουλευτικης ομαδας Γιωργος Παναγιωτοπουλος.

Kατα τη διαρκεια της παρουσιασης του βιβλιου της Βουλευτη του Συνασπισμου Νιτσας Λουλε για τον κυριο Μητσοτακη, ο Βασιλης Κοντογιαννοπουλος προτεινε ο κ. Εβερτ να μεινει στα βουλευτικα του καθηκοντα και να αναλαβει αλλος τα εσωκομματικα εως το συνεδριο.

ΜΑΝΔΡΑ

Απαιτωντας επαρκη σηματοδοτηση, οι οι κατοικοι της Μανδρας απεκλεισαν απο τις 1230 την παλαια εθνικη οδο Αθηνων-Θηβων στο υψος του σχολειου, στο σημειο δηλαδη, οπου εγινε το ατυχημα με την 11χρονη Σταυρουλα.

Για δυο ωρες και για τον ιδιο λογο, κατοικοι των Μεσογειων απεκλεισαν ως τις 11 τη λεωφορο Μαραθώνος στο υψος της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής. Λογω ελλειπους σημανσης , υπογραμμισαν οι κατοικοι γινονται συνεχως τροχαια με τραγικο αποτελεσμα, 4 νεκρους τους τελευταιους εξι μηνες.

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ

Τη διαχείριση που έγινε μέχρι σήμερα στα οικονομικά της Εκκλησίας, θα ελέγξει η Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ηδη ορίσθηκε τριμελής επιτροπή από μητροπολίτες για να ασκήσει έλεγχο, μαζί με δύο ορκωτούς ελεγκτές, στην οικονομική υπηρεσία της Συνόδου και του Οργανισμού Διαχείρισης Εκκλησιαστικής Περιουσίας.

Ο έλεγχος θα φθάσει μέχρι τη διαχείριση του 1976.

ΓΚΡΗΝ ΠΗΣ

Νεους κανονισμους φορτοεκφορτωσης για επικινδυνα φορτια ωστε να προστατευεται το θαλλασσιο περιβαλλον προανηγγειλε ο υπουργος εμπορικης ναυτιλιας με αφορμη τη συλληψη το πρωι 16 μελων της Γκρην Πης που ειχαν καταλαβει εγκαταστασεις της Μοτορ Οιλ .

Ο κ. Σουμακης υποσχεθηκε οτι οι ανδρες του λιμενικου που επεμβαινουν στο εξης για ειρηνικους σκοπους δεν θα φερουν οπλισμο και δεν θα φορουν μαυρες κουκουλες

Με αφορμη τη συλληψη των μελων της Γκρην Πης το ΔΗΚΚΙ κανει λογο σε ανακοινωση του για εξαρτηση της κυβερνησης απο μεγαλα οικονομικα συμφεροντα και κυβερνητικες πραξεις που θυμιζουν σκοτεινες εποχες .

Το θεμα εφερε στη Βουλη ο ΣΥΝ με ερωτηση του βουλευτη Σπυρου Δανελλου που τονιζει οτι δεν εχει ακομη ανακοινωθει το πορισμα για την διαρροη πετρελαιου απο την Μοτορ Οιλ

Στο λιμενικο σταθμο Αγ Θεοδωρων κρατουνται απο το πρωι ο καπετανιος του πλοιου της Γκρην Πης και 15 μελη της οργανωσης που είχαν καταλάβει από χθες εγκαταστασεις τής Μοτορ Οιλ , ζητωντας την υιοθετηση αυστηρης νομοθεσιας για την πετρελαϊκη ρυπανση.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Wednesday, 6 November 1996 - 7:57:57