Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 96-11-13

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 13/11/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΑΘΗΝΑ
  • ΦΛΟΙΣΒΟΣ


ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΨΑΡΑΣ

Αγνοείται απο χθες ο Θεόδωρος Λογοθετης 38 ετών ,οταν ψαρευοντας μαζι με τον Νικολαο Τσακα με εκρηκτικες υλες στην περιοχή Νησάκια των Κυθήρων, τα εκρηκτικα εξερραγησαν στα προσωπα τους και οι δυο ερασιστεχνες ψαραδες επεσαν στη θαλασσα.

Το πως εγινε το γεγονος καταεθεσε ο Νικολαος Τσακας,ο οποιος δηλωσε πως οταν επεσαν στη θαλασσα εχασαν την οπτική επαφή μεταξύ τους.

ΑΘΗΝΑ

Ξεκινα αμεσα το φιλοδοξο προγραμμα του Δημου Αθηναιων για την αναπλαση του κεντρου της Αθηνας.Μεταξυ αλλων θα πεζοδρομηθουν η Σταδιου, η Αθηνάς και η Πειραιως ενω θα ενωθουν οι πλατειες Κοτζια και Ομονοιας.

ΚΩΣΤΑΚΟΣ

Μνημοσυνο για τους 4 υπαξιωματικους της πυραυλακατου Κωστακος θα γινει στις 2 μετα το μεσημερι στο στρατοπεδο “Παλασκας”.

Εν τω μεταξυ ιδιαιτερως δυσκολη θα ειναι η ανελκυση του πυραυλου Πενγκουιν, που ειχε αποκοληθει απο την πυραυλακατο και εντοπισθηκε σε βαθος διακοσιων μετρων , μεσα σε υποθαλασσια χαραδρα, συμφωνα με τους ειδικους.

ΦΛΟΙΣΒΟΣ

Καταθετει στην Εξεταστικη Επιτροπη της Βουλης για το καζινο του Φλοισβου ο πρωτος μαρτυρας.

Ειναι ο αντιπροεδρος του Αρειου Παγου και προεδρος της επιτροπης καζινο Ευαγγελος Ρικος.

ΚΕΔΚΕ ΤΕΔΚΝΑ

Γενικη Συνελευση της ΤΕΔΚΝΑ πραγματοποιειται αυτη την ωρα για να αξιολογησει τις θεσεις που διατυπωσε ο προεδρος της ΚΕΔΚΕ στη συαντηση του ,με τον προεδρο της Τεδκνα Αντωνη Αντωνιου.

Απο τη συνεδριαση θα εξαρτηθει η τυχη της τετραημερης απεργιακης κινητοποιησης που οι Δημοι και οι Κοινοτητες της Αττικης εχουν εξαγγειλει απο αυριο.

Σε δηλωσεις του παντως ο Δημητρης Αβραμοπουλος τονισε πως σε καθε περιπτωση , οπως εχει υποσχεθει , η Αθηνα δεν θα αντιμετωπισει προβλημα με τα σκουπιδια.

Ο Δημητρης Αβραμόπουλος, δηλωσε ότι πήρε διαβεβαιώσεις απο την κυβέρνηση πως δεν θα προχωρήσει στην παρακρατηση των εσόδων που εχουν οι Δημοι απο τα τέλη κυκλοφορίας.

Οπως ειπε,στην ιδια εκπομπη ο κυριος Αντωνης Αντωνιου οι κυβερνητικες διαβεβαιωσεις θα εξετασθουν και αν κριθουν ικανοποιητικες η κινητοποιηση θα ανασταλει.

Επικαιρη ερωτηση για την περικοπη θεσμοθετημενων πορων της Τοπικης Αυτοδιοικσης κατεθεσε στον πρωθυπουργο ο Δημητρης Τσοβολας .

ΣΕΙΣΜΟΣ

Σεισμικη δονηση μεγεθους 4,5 βαθμων της κλιμακας ριχτερ και επικεντρο τη θαλασσια περιοχη Δυτικα της Ζακυνθου κατεγραψαν στις 11 και 31 πρωτα λεπτα οι σεισμογραφοι του Πανεπιστημιου Πατρων.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Με καθυστέρηση μιας ώρας επανελήφθησαν σήμερα οι συναλλαγές στη Σοφοκλέους με τη συμμετοχή 16 εταιριών που δεν εμπλέκονται στο σκάνδαλο που συγκλονίζει τη χρηματιστηριακή αγορά.Λόγω της καθυστέρησης στην έναρξη θα δοθεί για παράταση στις συναλλαγές.

Το υπουργείο Εθνικής οικονομίας εχει δώσει προθεσμία έως αύριο το πρωί στις εταιρίες να εκκαθαρίσουν τις εκκρεμότητές τους.

Εξηγησεις για την προσφατη κριση δίνει αυτήν την ώρα στον εισαγγελεα του Αρειου Παγου ο προεδρος του Χρηματιστηριου κυριος Ξανθακης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Μετα την καταθεση του προυπολογισμου ανεβαλε η κυβερνηση την ανακοινωση του νομοσχεδιου για την καταργηση των φοροαπαλλαγων,νομοσχεδιο που εξακολουθει να προκαλει αντιδρασεις μεταξυ κορυφαιων στελεχων της.

Η συνεδριαση του Υπουργικου Συμβουλιου για τον προυπολογισμο,που ηταν προγραμματισμενη για αυριο, αναβληθηκε για την ερχομενη Τριτη.

Αυριο θα γινει νεα συσκεψη του πρωθυπουργου με το οικονομικο επιτελειο.

Ν.Δ.

Στη Νεα δημοκρατια συνεχιζεται η αντιπαραθεση Εβερτ- Μητσοτακη παρα το μορατοριουμ που αποφασιστηκε πριν λιγες μερες ενοψει του Συνεδριου.

Με αφορμη την χθεσινη αποφαση του Πολιτικου Συμβουλιου που εδωσε καλυψη στον κ.Εβερτ για πειθαρχικες διωξεις εναντιον των αμφισβητιων ο Κωνσταντινος Μητσοτακης δηλωσε σημερα οτι δεν υπαρχει θεμα διαγραφων και χαρακτηρισε αστεια τα οσα περι του αντιθετου λεγονται.

Ο εκπροσωπος τυπου της Νεας Δημοκρατιας Προκοπης Παυλοπουλος σχολιαζοντας την χθεσινη θετικη τοποθετηση του κ.Μητσοτακη στη Βουλη επι του νομοσχεδιου για τον τελωνειακο κωδικα δηλωσε οτι καθε βουλευτης αναλαμβανει την ευθυνη με την προσωπικη του θεση και γνωμη που εκφραζει.

ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Την ιδρυση ομαδας πρωτοβουλιας για την πολιτικη μεταρυθμιση που θα διερευνησει τις δυνατοτητες ιδρυσης κομματος ανακοινωσε ο Ανδρεας Ανδριανοπουλος.

Στην ομαδα δεν θα μετεχουν σε αυτην την φαση πολιτικα προσωπα.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Wednesday, 13 November 1996 - 10:00:33