Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 96-11-27

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

NEWS IN GREEK, OF 26/11/1996


ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ

Ανθρώπινα οστά ηλικίας εντεκα εκατομμυρίων χρόνων βρέθηκαν στη Χαλκιδική σύμφωνα με τον ανθρωπολόγο Αρη Πουλιανό, όπως μεταδίδει το Μακεδονικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Συμφωνα με τα όσα δηλώνει στο Μακεδονικό πρακτορείο ο κύριος Πουλιανός, η κοιτίδα του ανθρώπινου γένους είναι η Μακεδονία και όχι η Αφρική.

Ο Αρης Πουλιανός θα παρουσιάσει την ανακάλυψη αυτή σε εκδήλωση στην αίθουσα διαλέξεων της εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών την ερχόμενη ΠΑρασκευή το βράδυ.

Ν.Δ.

Στο κλιμα ρηξης που προκαλεσαν με τις δηλωσεις τους οι κυριοι Εβερτ και Μητσοτακης συνεδριαζει στις 7 το απογευμα το Πολιτικο Συμβουλιο της Νεας Δημοκρατιας για το πόρισμα Βαρβιτσιώτη.

Ο Κωνσταντινος Μητσοτακης προκάλεσε ρωγμές και στο αντιερβετικόστρατόπεδο με την επίθεση του κατα του Κωνσταντινου Καραμανλη δηλωνοντας οτι εγινε πρωθυπουργος με την βοηθεια του βασιλια και αμφισβητησε το εργο του.

Δεν καταλαβα το σκοπο της δηλωσης τονισε στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο Στεφανος Μανος και προσθεσε οτι δημιουργησε κραδασμους.Ο κ.Μανος σημειωσε πως δεν μπορουν να συνυπαρξουν οι κ.Εβερτ και Μητσοτακης και ταχθηκε υπερ μιας τριτης λυσης.

Αποστασεις πηρε ο κ.Σουφλιας δηλωνοντας οτι θα θεσει υποψηφιοτητα ως τριτη ενωτικη λυση.

Ο Αθανάσιος Τσαλδάρης σε δήλωση του κατηγόρησε εμμέσως τον Κ.Μητσοτάκη ότι επιδιώκει τη ρήξη. Σε ερώτηση εαν υπάρχει κνδυνος ρήξης ο κ. Τσαλδάρης απάντησε: ρωτήστε αυτούς που το επιδιώκουν. Χαρακτήρισε επίσης σφαλμα τις δηλωσεις Μητσοτακη και σημειωσε οτι του φερνουν στο νου παλαια χρονια και περασμενα γεγονοτα που νομιζαμε οτι ειχαμε ξεπερασει.

ΤΗΛΟΣ

Παραιτηθηκε για λόγους ευθιξίας ο δημαρχος Τηλου Τασος Αλιφερης,γιατι στα δυο χρονια της θητειας του δεν καταφερε να λειτουργησει το ελικοδρομιο.

Αποτελεσμα να μην καταστεί δυνατή η μεταφορά ενός 78χρονου ασθενούς στην αθήνα με συνέπεια αυτός να χάσει τη ζωή του.

Ο Δήμαρχος Τήλου μιλησε καταγγέλοντας επίσης προσπάθειας συγκάλυψης παρανομων ενεργειών στην κατασκευή του ελικοδρομίου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Με τη 48ωρη απεργια των Δασκαλων και των Νηπιαγωγων αρχισαν απο σημερα οι κινητοποιησεις των εργαζομενων κοντρα στην οικονομικη πολιτικη της κυβερνησης, κινητοποιησεις που θα κορυφωθουν αυριο με τη 24ωρη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Oι Δασκαλοι βρισκονται συγκεντρωμενοι εξω απ το Γενικο Λογιστηριο του Κρατους ενω προηγουμενως συναντηθηκαν με τον Υπουργο Παιδειας, συναντηση που θα την επαναλαβουν ομως την ερχομενη εβδομμαδα.

Εξω απο το Υπουργειο Γεωργιας στην Αχαρνων ειναι συγκεντρωμενοι οι εργαζομενοι της Πανελληνιας Ομοσπονδιας Καπνου.

Αύριο παραλύει ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας. Ολοκληρο το 24ωρο δεν θα λειτουργήσουν τα αστικα και τα πρασινα λεωφορεια, οπως και ο ηλεκτρικος. Προβλήματα θα υπάρξουν και σε δρομολόγια της Ολυμπιακής λογω της στασης εργασιας 9 με 12.

Αυριο και μεθαυριο θα ειναι κλειστα τα Δικαστηρια λογω της 48ωρης απεργιας των δικαστικων υπαλληλων.

Αύριο κατεβαινουν στο δρομο και οι αγρότες,με αποκλεισμούς εθνικων οδών σε διάφορες περιοχες της χώρας.

Τη συμπαραταση του στις αυριανες κινητοποιησεις εξεφρασε με δελτιο τυπου το ΔΗΚΚΙ.

Στα οικονομικα κυβερνητικα μετρα και στην καταργηση 300 φοροαπαλλαγων για την καλυψη της μαυρης τρυπας του προυπολογισμου περιλαμβανεται και η καταργηση της ισόβιας σύνταξης για τις πολύτεκνες μητέρες. Το δικαιωμα περιοριζεται μονο για οσες συμπληρώνουν το 65ο έτος της ηλικίας τους και το εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 2 εκατομύρια δραχμές το χρόνο.

Δηλωση για την καταργηση της ισοβιας συνταξης στις πολυτεκνες μητερες εκανε και ο επιτιμος προεδρος της ΝΔ Κωνσταντινος Μητσοτακης.

Η δηλωση του κυριου Μητσοτακη περιεχει και αιχμες κατα της ηγεσιας της ΝΔ. Ο Επιτιμος Προεδρος αναφερει μεταξυ αλλων οτι η συνταξη της πολυτεκνης μητερας ηταν μια πολιτικη της ΝΔ επι πρωθυπουργιας του υπογραμμιζοντας οτι ειναι κατι που επιμελως αποφευγουν να αναφερουν πολλοι απο οσους σημερα ασχολουνται με το θεμα .

Η αποφαση του κυριου Σημιτη τονιζει πληττει καιρια και την πολιτικη για την αντιμετωπιση του δημογραφικου.

ΚΑΙΡΙΚΟ

Κανενα πλοιο δεν φευγει απο τα λιμανια του Πειραια και της Ραφηνας λογω των θυελλωδων ανεμων που πνεουν στα πελαγη .Και ετσι δεν εκτελουνται τα δρομολογια των πλοιων για τα νησια του Αιγαιου την Κρητη,τα Δωδεκανησα και του νησια του Αργοσαρωνικου.

Κλειστες και οι πορθμειακές γραμμες Κυλληνης- Ζακύνθου,Καβαλας-Πρίνου, Καβαλας-Θασου και Κεραμωτής-Θασου.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Wednesday, 27 November 1996 - 10:43:02