Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 96-12-18

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 18/12/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟ
  • ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΟ


ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Εντονη κινητικότητα για το Κυπριακό,σε Αθήνα, Λευκωσία και Λονδίνο όπου σημερα ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος συναντάται με τον βρετανό ομόλογό του Μάλκομ Ρίφκιντ.

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΟ

Επεισοδια γινονται αυτη την ωρα στο λιμανι του Πειραια.Οδηγοι φορτηγων αυτοκινητων προσπαθησαν να σπασουν το μπλοκο των απεργων ναυτεργατων , ωστε να φορτωθει μια νταλικα στο ΔΑΙΔΑΛΟΣ .

ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ

Διαψευδει το υπουργειο Αναπτυξης πληροφοριες οτι προκειται να επιβληθει εκτακτη εισφορα απο τις ασφαλιστικες εταιριες για την καλυψη του ελλειματος του επικουρικου τους ταμειου.

ΞΑΝΘΗ

Τα μετρα που προκειται να παρει η κυβερνηση για την ενισχυση των πλημμυροπαθων της Ξανθης θα ανακοινωσει σημερα ο υπουργος ΠΕΧΩΔΕ Κωστας Λαλιωτης που επισκεπτεται σημερα την περιοχη.

Kαυσιμα

Δραστική μείωση των τιμων διυλιστηρίου των καυσίμων, αναμένεται να ανακοινώσει το μεσημέρι, το Υπουργείο Ανάπτυξης.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Στη Νεα Δημοκρατια,ο Κωνσταντινος Μητσοτακης σε συνεντευξη του στο περιοδικο ΚΡΑΣ δηλωνει οτι δεν προκειται να παει σε συνεδριο-μαιμου, που δεν θα ειναι τιμιο και αντιπροσωπευτικο.

ΣΤΑΗ

Αυριο θα αποφασισει ο προισταμενος της εισαγγελειας Πρωτοδικων Αθηνων Αναστασιος Κανελλοπουλος αν στοιχειοθετειται ποινικο αδικημα μετα την αρνηση της δημοσιογραφου Ελλης Σταη να καταθεσει χθες στην εξεταστικη επιτροπη της βουλης που διερευνα την υποθεση του καζινου στο Φλοισβο.

ΠΕΡΟΥ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματευσεις των περουβιανών ανταρτών του κινήματος Τουπάκ Αμάρου, που έχουν συλλάβει 200 ομήρους στην κατοικία του ιάπωνα πρεσβευτή στη Λίμα με τον υπουργό Εσωτερικών του Περού,Χουάν Μπριόνες Νταβίλα. Μεταξύ των ομήρων είναι οι υπουργοί Εξωτερικών και Γεωργίας του Περού.

ΧΩΜΑΤΕΡΗ

Κλειστη σημερα η χωματερη Ανω Λιοσιων και δεν αποκλειεται το δημοτικο Συμβουλιο να αποφασισει αποψε κλεισιμο της χωματερης επ αοριστον.

ΓΕΡΑΚΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Την αναγκη να γινουν επειγοντως εργα στη λεωφορο Μαραθωνος ωστε να μην θρηνησουμε και αλλα θυματα τονισε, μιλωντας στον ΑΝΤ1, ο δημαρχος Γερακα Γιαννης Παπαδογιωργακης.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ

Την επαναληψη του αγωνα μπασκετ Αρη- Μπεσικτας που ειχε διακοπει λογω επεισοδιων αποφασισε η ΦΙΜΠΑ.

Ο αγωνας θα γινει στην Αθηνα στις 7 Ιανουαριου κεκλεισμενων των θυρων.

Οι δυο ομαδες τιμωρηθηκαν με προστιμο 45 χιλιαδων μαρκων η καθε μια ενω οι πρωταγωνιστες των επεισοδιων Αγγελιδης και Αλεξαντερ τιμωρηθηκαν με 3 και 4 αγωνιστικες αντιστοιχα.

ΔΙΕΘΝΗ

Δύο στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε κατά την πτώση του ελικοπτέρου του οποίου επέβαιναν κοντά στην αεροπορική βάση Μαλίνο στα περίχωρα της Μόσχας, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Ιντερφάξ.

Ο πρόεδρος του Ιράν Ακμπάρ Χασεμί Ραφσανζανί αναμένεται αύριο στην Τουρκία για επίσημη επίσκεψη που αποβλέπει στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των ΗΠΑ να απομονώσουν το καθεστώς της Τεχεράνης.

Η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών επικύρωσε χθες διά βοής τη ``σύσταση-πρόταση`` του Συμβουλίου Ασφαλείας γιά την εκλογή του Κόφι Αννάν στο αξίωμα του Γενικού Γραμματέα γιά μιά πενταετία,δηλαδή από την 1-η Ιανουαρίου 1997 ως και την 31-η Δεκεμβρίου 2001.

Εκρηξη βόμβας συγκλόνισε το κέντρο του Λάγος-της μεγαλύτερης πόλης της Νιγηρίας -με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρα 12 στρατιώτες,μετέδωσαν τοπικοί ραδιοσταθμοί.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην συνοικία Αλάουσα με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς ένα λεωφορείο που μετέφερε τους στρατιώτες.

Τον αρχιτρομοκρατη Κάρλος ανέκριναν αυτη την εβδομάδα στο Παρίσι δύο πράκτορες της βρετανικής Σκότλαντ Γιάρντ, σχετικά με τις υποθέσεις της απόπειρας δολοφονίας ενός επιχειρηματία και της έκρηξης βόμβας σε μία Τράπεζα του Λονδίνου, αναφέρει στη σημερινή της έκδοση η εφημερίδα Τάιμς.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.01 run on Wednesday, 18 December 1996 - 17:15:34 UTC