Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 97-01-02

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 02/01/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Ροζακης
  • ΝΔ
  • ΔΥΣΤΟΣ


Ροζακης

Τη παραιτηση του απο τη θέση του υφυπουργού εξωτερικών υπεβαλε ο Χρήστος Ροζάκης επικαλουμενος επισημως λογους υγειας.

Ωστοσο συμφωνα με πληροφοριες ο κυριος Ροζακης ειναι ιδιαιτερα ενοχλημένος από τη στάση των κυρίων τσοχατζόπουλου και αρσένη εναντι των θεσεων του στην εξωτερικη πολιτικη, αλλά και από την στάση που τηρούσε απέναντί του ο υπουργός θόδωρος Πάγκαλος κυρίως όσον αφορά το κυπριακό και το θέμα του ενιαίου αμυντικού δόγματος.

Οπως εγινε γνωστο ο κυριος Ροζακης θα συμμετεχει στην κυβερνητικη συσκεψη για τα εθνικα θεματα που θα διεξαχθει στις 9 του μηνα και θα αποχωρησει απο το υπουργειο στις 15 Ιανουαριου.

Το θεμα Ροζακη συζητηθηκε συμφωνα με πληροφοριες και στη συναντηση που ειχαν πριν απο λιγο στο Μεγαρο Μαξιμου ο Πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης με τον υπουργο Εξωτερικων Θοδωρο Παγκαλο.

ΝΔ.

- Εξελίξεις αναμενονται στη ΝΔ, καθως μέσα στις αμέσως επόμενες ημερες θα πραγματοποιηθεί η κοινη συνάντηση των κυρίων Εβερτ, Βαρβιτσιώτη και Σουφλιά με αντικειμένο την πορεία του κόμματος προς το συνεδριο.

Εξάλλου, μεσα στην επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθει και η κοινη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικης Ομαδας και της Κεντρικής Επιτροπής προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές απόφασεις τόσο για το ακανθωδες θέμα της διευρυνσης, όσο και για την συγκρότηση της Οργανωτικης Επιτροπής.

Ο Δημαρχος Αθηναίων Δημητρης Αβραμόπουλος, σε συνεντευξη του στην εφημερίδα "Εθνος", τονίζει ότι η εικονα που παρουσιάζει σημερα η ΝΔ δεν είναι καθόλου ευχάριστη και πρόσθετει ότι "οι διαδικασίες διαδοχής δεν αναναδεικνύουν ηγέτες αλλά οι ηγετες αναδεικνύονται μεσα από μία αρμονικη και υγιη σχέση με την κοινωνια".

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ

Συνεδριάζει αύριο η κυβερνητικη επιτροπη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κωστα Σήμιτη, με κυριο θεμα τις προτεραιοτητες της κυβερνησης μεσα στον πρωτο μηνα του 97.

Μεσα στον Ιανουάριο θα συνεδριάσουν όλα τα κυβερνητικά όργανα αλλά και η Κεντρικη Επιτροπή και η Κοινοβουλευτικη Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να γίνει ο απολογισμός των "πεπραγμένων του 1996" αλλά και να καθορισθεί η τακτική που θα ακολουθησουν κυβερνηση και κόμμα το νέο έτος.

ΔΥΣΤΟΣ

Σήμερα αναμένεται να παραδοθεί στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Σταύρο Σουμάκη,το πόρισμα της ενορκης διοικητικης εξετασης σχετικα με τις ευθυνες των αρμοδίων του υπουργειου για την καθυστερηση στην διασωση των ναυαγων του πλοιου Δύστος.

Το πορισμα για τις συνθηκες του ναυαγιου,θα καθυστερησει,καθως αυριο αναμενεται να καταθεσει εκ νεου στο λιμεναρχειο Χαλκιδας ο μοναδικος διασωθεις Χρηστος Αναγνωστου.

Το πορισμα θα περιλαμβανει και τα στοιχεια απο την εισαγγελια Χαλκιδας, δηλαδη τις καταθεσεις των δυτών καθως και του Χρηστου Αναγνωστου.

Συμφωνα με πληροφοριες ο δοκιμος υποστηριζει στην κατάθεσή του οτι κατα την αναχωρηση του μοιραιου πλοιου απο το λιμανι του Βολου,το Δυστος ειχε μικρη κλιση περι την μια μοιρα προς τα δεξια.

Το πλοιο βυθιστηκε το πρωι στον ορμο της Κύμης σε βαθος 32 μετρων ,ενω οι ερευνες συνεχιζονται για τον εντοπισμο των υπολοίπων τριων αγνοουμενων. Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΑΓΕΤ Ηρακλής, αποδίδει το ναυτικό ατύχημα στην κακοκαιρία.

ΕΝΤΟΚΑ

Στην πρώτη εκδοση εντόκων γραμματίων που φορολογούνται με 7 % προχωρά σημερα το υπουργείο Οικονομικών. Το επιτόκιο των τίτλων ετήσιας διάρκειας ειναι 11,2 %, τα εξαμηνης διαρκειας 10,5 και τα τρίμηνης διάρκειας 10,2 %.

ΛΗΣΤΕΙΑ

15 εκατομμυρια δραχμες εκλεψαν αγνωστοι τα ξημερωματα απο το χρηματοκιβωτιο του παραρτηματος του υπουργειου Εργασιας στην οδο Αγησιλάου 16 στην Ομονοια.

Οι δραστες εισεβαλαν πιθανοτατα απο το κλιμακοστασιο του κτιριου,ενω δεν λειτουργησε το συστημα συναγερμου.

ΡΕΙΒ

Στον εισαγγελέα οδηγούνται λίγο 6 από τα 32 ατομα που συνεληφθησαν χθες το απογευμα, σε ρέιβ πάρτυ σε υπογειο διαμερισμα,στην πλατεία Καραισκακη.

Στο υπόγειο βρεθηκαν χαρτακια εμποτισμένα με ελ εσ ντι και χαπια τυπου εκσταση.

Αναμεσα στους συλληφθεντες ειναι ο ενοικιαστης του υπογειου όπου γινόνταν το ρείβ παρτυ Οδυσσεας Κοκκινάκης 21 χρόνων και ο αποτακτος αστυνομικος Δημητρης Γεωργακοπουλος 42 χρονων.

Παρόμοια περίπτωση είχαμε και στο Βόλο. Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα τέσσερις νεοι που συνελήφθησαν την παραμονή Πρωτοχρονιάς,επίσης σε ρέιβ πάρτυ και στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες.

Συλληφθέντες είναι οι Μαλλιαρός Αθανασιος, διοργανωτης του παρτυ,η αδερφη του ,Μαλλιαρου Μαγδαληνή, Ελευθεριάδου Μαρια και Γεωργίαδης Παπαδοπουλος- Κωστας.

© ANT1-Radio 1997


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.01 run on Thursday, 2 January 1997 - 16:47:24 UTC