Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 97-01-07

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 07/01/1997


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
  • ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ


ΚΥΠΡΟΣ

Η Τουρκια σχεδιαζει επιθεση στο Αιγαιο και προετοιμαζεται στρατιωτικα απο το 1995 προς την κατευθυνση της αλλαγης των συνορων στο χωρο αυτο αποκαλυπτει ο υπουργος Αμυνας Ακης Τσοχατζοπουλος σε συνεντευξη του στα ΝΕΑ.

Ο κ.Τσοχατζοπουλος προειδοποιει παντως την Αγκυρα οτι η Ελλαδα δεν προκξειται να κανει δεκτη καμια αμφισβητηση της κυριαρχιας της.

Σε αποσταση αναπνοης ειναι η πολεμικη συγκρουση με την Τουρκια οπως δηλωσε στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο πρεσβης επι τιμη Γεωργιος Σεκερης.

Την ίδια ώρα,η Λευκωσία δέχεται ισχυρες πιέσεις απο Ουάσιγκτον,Λονδίνο και Βόννη για αναστολή της αγοράς του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-300 ενω ο εκπροσωπος του Στεητ Ντηπαρτμεντ Νικολας Μπερνς υποστήριξε ότι η αγορά θα περιπλέξει τις προσπάθειες επίτευξης διαρκούς ειρήνης στην Κύπρο.

Η εθνικη αποφαση εξοπλισμου της Κυπρου πρεπει να ειναι η αποφασιστικη απαντηση και στις απειλες της Τουρκιας και στις φωνες υποκρισιας δυτικων κυβερνησεων δηλωσε ο προεδρος της Πολιτικης Ανοιξης Αντωνης Σαμαρας.

Στηριζουμε την ανεξαρτησια της Κυπρου δηλωσε απο τη Θεσσαλονικη ο γενικος προξενος της Ρωσιας Ολεγκ Βαραγκόφ.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Σε καλο δρομο βρισκονται οι ερευνες της αστυνομιας για τον εντοπισμο και τη συλληψη των μελων της συμμοριας που λυμαινεται τις βορειοανατολικες περιοχες της Αττικης, δηλωσε σημερα απο τα Γιαννενα ο υπουργος Δημοσιας Ταξης.

Ο κ.Ρωμαιος χαρακτηρησε υπερβολικες τις αντιδρασεις των κατοικων των περιοχων αυτων, που οπως ειναι γνωστο εχουν οργανωσει ομαδες που οπλοφορουν και περιπολουν στην περιοχη τους. Η φωτογραφια παντως του 19χρονου Αλβανου- μελους της συμοριας εχει απο χθες μοιρασθει σε ολα τα τμηματα διωξης λαθρομεταναστων που περιπολουν στη μεθοριο.

Επτα αλβανους λαθρομεταναστες μετεφερε στο αυτοκινητο του ο 35χρονος Ιωσηφ Λιασκου απο το Ριζοβουνιο Πρεβεζας που συνεληφθη χθες βραδυ στην περιοχη Διαλεχτου Καστοριας. Στο αυτοκινητο του βρεθηκαν ακομη 130 γραμμαρια ηρωινης .

Εξαλλου σημερα το πρωι, στη Βεργα Καστοριας , εντοπισθηκε αυτοκινητο με αλβανικες πινακιδες κυκλοφοριας , στο οποιο επεβαιναν τεσσερις αλβανοι λαθρομεταναστες . Ο οδηγος του αυτοκινητου καταφερε να ξεφυγει, ενω οι λαθρομεταναστες συνεληφθησαν και θα απελαθουν .

Πανω απο 400.000 εντωμεταξυ υπολογιζονται οι λαθρομεταναστες στη χωρα μας , που στην πλειονοτητα τους ειναι Αλβανοι και ακολουθουν οι Πολωνοι.

Το Υπουργειο Εργασιας βασει του νομοσχεδιου που εχει καταρτισει για την αντιμετωπιση της ανεργια ς και για την απασχοληση θα προχωρησει στην καταγραφη και τη νομιμοποιηση των αλλοδαπων εφοδιαζοντας τους καρτα εργασιας.Η νομιμοποιηση τους θα οδηγησει , συμφωνα και με το Γενικο Γραμματεα του Υπουργειου Εργασιας, στην παταξη της εγκληματικοτητας.

ΟΠΛΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Στο Αυτοφωρο τριμελες πλημμελιοδικειο Ιωαννινων οδηγουνται στις 2 μετα το μεσημερι , ο Σπυρος Λετας 36 χρονων ο πατερας του Χρηστος 70 χρονων και ο Ηλίας Παναγοπουλος 35χρονων που συνεληφθησαν χθες στα Ιωαννινα να εχουν στην κατοχη τους 3 πιστολια και 100 σφαιρες διαφορων διαμετρηματων .

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σε εξελιξη εδω και μιση ωρα η κρισιη συναντηση των κ. Εβερτ,Σουφλια και Βαρβιτσιωτη οι οποιοι θα προσπαθησουν να καταληξουν σε συμφωνια ενοψει του Συνεδριου του κομματος.

Αργα χθες βραδυ ο κ.Εβερτ συναντηθηκε με τον Γιαννη Βαρβιτσιωτη και συμφωνα με πληροφοριες ενδεχεται να δεχθει την προταση Σουφλια για εκλογη συνεδρων απο 7μελη προεδρεια και την τοποθετηση του κ. Ραλλη στο προεδρειο της Οργανωτικης Επιτροπης.

Η κινηση των 22 βουλευτων με επιστολες τους προς τους τρεις ζητουν να υπαρξει συμφωνια στις διαδικασιες προς το Συνεδριο.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ

48ωρες επαναλαμβανομενες απεργιες πραγματοποιουν απο σημερα οι συμβασιουχοι υπαλληλοι των Δήμων και Κοινοτητων διεκδικωντας τη μονιμοποίησή τους. Να σημειωθει οτι οι περισσοτεροι εχουν πανω απο τρια χρονια στους Δημους ενω απασχολουνται στην υπηρεσια καθαριοτητας.

Σε εξελιξη παντως ειναι αυταη την ωρα συναντηση του προεδρειου της ΚΕΔΚΕ με τον Υφυπουργο Οικονομικων Γιωργο Δρυ για τα οικονομικα των Δημων και Κοινοτητων.

Οι ναυτεργατες τωρα , που εχουν εξαγγειλει απεργιακες κινητοποιησεις για τις 13 και 15 του μηνα, θα συναντηθουν και αυτοι με τον Υφυπουργο Οικονομικων Γιωργο Δρυ σε μιση ωρα παρουσια και του υπουργου εμπορικης ναυτιλιας Σταυρου Σουμακη.

Για νεες κινητοποιησεις των αγροτων , πιθανοτατα μεσα στον Ιανουαριο και μαλιστα με εντονοτερη μορφη μιλησε στον ΑΝΤ1 και το Χρηστο Μιχαλοπουλο ο Γιαννης Πατακης προεδρος της Πανθεσσαλικης Επιτροπης.Μιλησε μαλιστα και κλητευσεις αγροτων της Πιεριας για καταθεση στον Εισαγγελεα.

Η επιτροπη θα συνεδριασει στις 15 του μηνα, ενω την Παρασκευη και το Σαββατο θα συνεδριασει το Εθνικο Συμβουλιο Αγροτικης Πολιτικης. Να ακουσουμε τον κυριο Πατακη.

AGB

Στον Προισταμενο της Εισαγγελιας Πρωτοδικων Αθηνων Αναστασιο Κανελλοπουλο καταθετει αυτη την ωρα ο εκδοτης Γιωργος Κουρης και ιδιοκτητης του Καναλιου Πεντε.

Η δικαστικη ερευνα διενεργειται μετα τα δημοσιευματα της Εφημεριδας Αυριανη και τις καταγγελιες του κ.Κουρη , συμφωνα με τα οποια οι μετρησεις τηλεθεασης της AGB δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα.

Eκπτωσεις

- Και επισημως ΑΡΧΗ απο σημερα των εκπτωσεων , οι οποιες θα διαρκεσουν εως το τελος του Φεβρουαριου.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ

- Τραυματιστηκε στο κεφαλι απο πτωση στις τουαλλετες της μοναδας του ο στρατιωτης πεζικου Νικολαος Τσιφκίνογλου 22 ετων απο την Θεσσαλονικη.

Ο τραυματισθεις διακομιστηκε στο νοσοκομεθιο Αλεξανδρουπολης και στη συνεχεια στο 424 Στρατιωτικο Νοσοκομειο.

ΔΥΣΤΟΣ

Ευθυνες σε αξιωματικους του θαλαμου επιχειρησεων για καθυστερηση στην ενεργοποίηση του μηχανισμου διασωσης των ναυαγών του Δύστος, αλλα και στο υπολιμεναρχειο Κύμης που δεν κινηθηκε αμεσα απο την πρωτη στιγμη που εθεάθη η φωτοβολιδα του μοναδικου διασωθεντος Χρηστου Αναγνωστου, επιρριπτονται συμφωνα με πληροφοριες του ΑΝΤ1, το πορισμα της ενορκης διοικητικης εξετασης.

Ανακοινωσειις αναμενονται αυριο απο τον υπουργο Εμπορικης Ναυτιλιας Σταυρο Σουμακη.

ΡΕΙΒ ΠΑΡΤΥ

Στον ανακριτή εχουν οδηγηθει ,οι τρείς από τους συλληφθέντες στο Ρέϊβ Πάρτυ στο Μεταξουργείο, οι Παναγιωτης Καστανάρας , ο αποτακτος αστυνομικος Δημήτρης Γεωργακόπουλος και ο Οδυσσέας Κοκκινάκης οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση τού νόμου περί ναρκωτικών σέ βαθμό κακουργήματος.

© ANT1-Radio 1997


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.01 run on Tuesday, 7 January 1997 - 16:20:55 UTC