Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 97-01-12

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις, 12/01/97

ΤΙΤΛΟΙ

  • ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
  • ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ


ΚΥΠΡΟΣ

Η Ελλαδα παραμενει κυριος παραγοντας για την ειρηνη,τη σταθεροτητα και την ασφαλεια στη περιοχη δηλωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος

Η Ελλαδα ειπε ο κ.Ρεππας επιδιωκει την αμοιβαια φιλια με ολες τις χωρες και ιδιατερα τις γειτονικες ομως η Τουρκια με δηλωσεις αξιωματουχων της και με πραξεις οπως οι επισκεψεις στα κατεχομενα αποδυκνυει οτι αρνειται να ενταχθει στη διεθνη εννομη ταξη.

Για την επισκεψη του Κερυ Καβανο αυριο στην Αθηνα ο κυβερνητικος εκπροσωπος ειπε οτι η κυβερνηση θα ακουσει τις προτασεις του και θα απαντησει με γνωμονα τα εθνικα συμφεροντα.

Ο αμερικανος αξιωματουχος θα μεταβει την Πεμπτη στην Αγκυρα.

Σχετικα με την προταση του κ.Εβερτ για συσκεψη των πολιτικων Αρχηγων ο κ.Ρεππας ειπε οτι δεν προβλεπεται απο το Συνταγμα τετοιο οργανο και την εξωτερικη πολιτικη ασκει η κυβερνηση.

Αυριο θα γινει υπο τον πρωθυπουργο συσκεψη με τη συμμετοχη των υπουργων Εξωτερικων και νΑμυνας ενω στις αρχες της εβδομαδας φτανει στην Αθηνα για συνομιλιες ο υπουργος Αμυνας της Κυπρου.

Αυριο εντωμεταξυ θα μεταβει στα κατεχομενα ο ο Αρχηγος των Τουρκικων Ενοπλων Δυναμεων Χακι Καρανταγί, ενω θα μεταβει τις προσεχεις ημερες και η Τανσου Τσιλερ.

Επισκεψη στο βελιγραδι πραγματοποιει σημερα ο υπουργος εξωτερικων θεοδωρος Παγκαλος. θα συναντηθει με τον Σερβο προεδρο Σλομπονταν Μιλοσεβιτς και τους ηγετες της σερβικης αντιπολιτευσης, στο πλαισιο μεσολαβητικης του πρωτοβουλιας για εκτονωση της πολιτικης κρισης στην Γιουγκοσλαβια.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Διεψευσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος Δημητρης Ρεππας το δημοσιευμα της εφημεριδας ΒΗΜΑ οτι η κυβερνηση προωθει αλλαγες στο ασφαλιστικο συστημα με συνταξιοδοτηση στα 65 ετη για ολους και υπολογισμο της συνταξης στο 60% του μισθου απο το 80% που ειναι σημερα.

Δεν εχει βαση υτο δημοσιυεμα δηλωσε ο κ.Ρεππας ενω το διεψευσσε μιλωντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ και ο υπφυπουργος Εργασιας Χρηστος Πρωτοππαπας.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ

Στο μετωπο ων απεργιων..

Απεργουν αυριο και για δυο ημερες οι ναυτεργατες που αντιτιθενται στο τροπο φορολογησης τους,ενω θα συνεχιστει για δυο ακομη ημερες η απεργια των συμβασιουχων στην καθαριοτητα.

Η ΑΔΕΔΥ αποφασιζει 48ωρη απεργια για το νεο μισθολογιο ενω 24ωρο κλρισιμο των καταστηματων αποφασισε η ΓΕΣΕΒΕ την ημερα συζητησης του φορολογικου νομοσχεδιου στη Βουλη.

ΑΓΡΟΤΙΚΟ

Συνεδριαζει αυριο στη Λαρισα η πανθεσσαλικη Συντονιστικη Επιτροπη των αγροτων σχετικα με το αν θα προχωρησουν σε νεες κινητοιποιησεις ενω την Τεταρτη θα γινει διευρυμενη συσκεψη αγροτων θα ακοινωθουν οι αποφασεις τους.

Σημερα ο Γιαννης Πατακης χαρακτηρισε φιεστα το Συμβουλιο Αγροτικης Πολιτικης.

ΒΙΑΣΜΟΣ

- Ποινικη διωξη για βιασμο, αποπλανηση ανηλικου, παρανομη κατακρατηση , παρανομη βια, εκουσια απαγωγη οπλοφορια, οπλοχρησια και λαθρα εισοδο στη χωρα ασκηθηκε εναντιον οσων εμπλεκονται στην υποθεση απαγωγης ανηλικης αλβανιδας που κατεληξε σε πορνειο του Βολου.

Την 16χρονη οπως κατηγγειλε η ιδια την απηγαγαν τις 21 Νοεμβριου στην Κοριτσα ο Λεωναρτν Σούλκα 29 χρονων την πουλησε σε δυο αγνωστα ατομα τα οποια την εκγατεστησαν σε διαμερισμα του βολου και την αναγκασαν να εκδιδεται σε διαφορους πελατες.

Η 16χρονη καταφερε να ξεφυγει να ερθει στην θεσσαλονικη οπου ζει ο αδελφος της και εκει να καταγγειλει το γεγονος.

Ο Σουλκα συνεληφθη οδηγηθηκε πριν απο λγιο στον εισαγγλεα και αυριο θα προσαχθει στον ανακριτη .

ΚΑΙΡΙΚΟ

Σοβαρες ζημιες σε σπιτια και καλλιεργεις προκαλεσαν οι ισχυρες βροχες που πεφτουν απο χθες το βραδυ σε πολλες περιοχες της χωρας.

Συγκεκριμενα πλημυρισαν καλλιεργειες και σπιτια στο Αργος και το Κιατο ενω διεκοπη η σιδηροδρομικη γραμμη Αργους- Ναυπλιου και Αργους- Καλαματας καθως ξεχειλισαν δυο ξηροποταμοι.

Λογω των θυελλωδων ανεμων εχουν διακοπει οι πορθμειακες γραμμες Καβαλας - Θασου και Κεραμωτης- Πρινου.

Τα δρομολογια των πλοιων παντως απο Πειραια και Ραφηνα εκτελουνται κανονικα.

ΝΤΟΥΣΑΝ

Δρακοντεια μετρα ασφαλειας εχουν ληφθει απο τις αστυνομικες δυναμεις για το σημερινο ντερμπυ της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακο στη Νεα Φιλαδελφειαστις 8 το βραδυ. 1500 αστυνομικοι βρισκονται απο το πρωι σε επιφυλακη ενω οι ανδρες των ΜΑΤ θα εχουν σε κλοιο ασφαλειας τον προπονητη του Ολυμπικακου Ντουσαν Μπαγεβιτς.

© ANT1-Radio 1997


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.01 run on Sunday, 12 January 1997 - 16:03:15 UTC