Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 97-01-24

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 97-01-24


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ


ΑΓΡΟΤΕΣ

Σκληραίνει η κυβέρνηση τη στάση της στο θέμα των επικείμενων αγροτικών κινητοποιήσεων.

Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπάρχει έτοιμο σχέδιο ώστε ν'αποτραπούν νέοι αποκλεισμοί των εθνικών οδών.

Υπάρχει το Ευαγγέλιο, υπάρχει και το φραγγέλιο είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέππας και τόνισε ότι η αστυνομία θα είναι παρούσα για να διασφαλίσει την τάξη.

Εν τω μεταξύ σήμερα άρχισε η διαδικασία αποζημίωσης των αγροτών που επλήγησαν από τις πρόσφατες θεομηνίες.

Το υπουργικό συμβούλιο συζήτησε σήμερα εκτενώς το θέμα των κινητοποιήσεων.

Ο πρωθυπουργός-όπως είπε ο κ. Ρέππας- εκτιμά ότι παρά τις αντιδράσεις η οικονομική πολιτική πηγαίνει καλά και έχει αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα.

Στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκε όπως αναμενόταν και το θέμα με τις εκατέρωθεν αιχμές Βάσως Παπανδρέου-Κώστα Λαλιώτη.

Ο κυβενρητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι είναι αναγκαία η στενή συνεργασία η σύμπνοια και η αλληλεγγύη μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών ώτσε να μην υπάρχουν σκιές στο κυβερνητικό έργο.

ΠΑΙΔΕΙΑ

- Συνεχιζεται η αναταραχή στον χώρο της Παιδείας. Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν και οι δάσκαλοι με τριήμερη απεργία στις αρχές Φεβρουαρίου ενώ το μεσημέρι, οι καθηγητές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, στο υπουργείο Παιδείας, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τη Βουλή.

Οι καθηγητες αποφασιζουν αυριο για τα εαν θα συνεχιστει η απεργια τους. Τη Δευτερα η ΟΛΜΕ θα συναντηθει εκ νεου με τον κ.Αρσενη.

Συγκρατημενη αισιοδοξια για την εξεύρεση μεταβατικής λύσης εξέφρασε ο υπουργος Παιδείας.

Πρό ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το θεμα της Παιδειας ζητησε στη Βουλή, η Γενικη Γραμματεας του ΚΚΕ Αλεκα Παπαρρηγα.

ΩΝΑΣΕΙΟ

Προκαταρτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αναστάσιος Κανελλόπουλος για την υπόθεση επαναχρησιμοποίησης ηλεκτροδίων σε ασθενείς του Ωνασείου, που αναφέρεται σε πόρισμα Ορκωτών Λογιστών και δημοσιέυεται σήμερα στην εφημερίδα τα ΝΕΑ.

Καθησυχαστικό εμφανίζεται γύρω από το θέμα το κεντρικό συμβούλιο υγείας, που συνήλθε με απόφαση του υπουργού Υγείας Κώστα Γείτονα.

Δεν υπάρχει κίνδυνος για τους ασθενείς απο την επαναχρησιμοποιηση ηλεκτροδιων αναφέρει σε ανακοινωση του και το ΩΝΑΣΕΙΟ για το θέμα που δημιουργησε σοβαρα ερωτηματικα για την διαφυλαξη της υγειας των καρδιοπαθων.

Συμφωνα με το πορισμα των ορκωτών λογιστών ηλεκτροδια που χρησιμοποιουνται σε οσους παρουσιαζουν αρρυθμιες ή προκειται να βαλλουν βηματοδοτη αποστειρωνονται και χρησιμοποιουνται ξανα,κατι το οποιον απαγορευεται στις περισσοτερες ευρωπαικες χωρες.

Στην ανακοινωση του Ωνασειου τονιζεται οτι επαναχρησιμοποιηση ηλεκτροδιων γινεται μονο για τη διενεργεια ηλεκτροπηξιας κατι που εφαρμοζεται σε πολλα αναγνωρισμενα νοσοκομεια του εσωτερικου και του εξωτερικου.

Η επαναποστειρωση υπογραμμιζεται στην ανακοινωση εχει τεθει σε εφαρμογη απο τους γιατρους του Αιμοδυναμικου Εργαστηριου και με πληρη καλυψη της Επιτροπης ελεγχου Λοιμωξεων.

ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ

Δεκάδες πλαστά χαρτονομίσματα των 10 χιλιάδων δραχμών εκτιμάται ότι διακίνησε στην αγορά σπείρα που αποτελείτο από τον έμπορο Δημήτρη Σινανίδη 43 χρόνων και το σερβιτόρο Γιώργο Λάζαρη 44χρόνων.

Ο Λάζαρης συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 86 πλαστά δεκαχίλαρα.

Ο Σινανίδης αναζητείται. Σε ερευνα που έγινε στα γραφεία της εταιρείας του Σινανίδη στη Γλυφάδα κατασχέθηκε ένα πλήρες σύστημα κομπιούτερ με το οποίο είχαν τυπωθεί τα πλαστά χαρτονομίσματα 16 δισκέτες κι'ενα πλαστό πεντοχίλιαρο.

ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ

Πρωτοφανής για τα ελληνικά και διεθνή δεδομένα υπόθεση ηλεκτρονικης πλαστογράφησης πιστωτικών καρτών ηρθε σήμερα στη δημοσιότητα.

Από το τμήμα οικονομικού εγκλήματος της ασφάλειας αττικής εξαρθρώθηκε τριμελής σπείρα που προέβαινε σε αγορές εμπορευμάτων μεγάλης αξίας που πιστώνονταν στους λογαριασμούς ανύποπτων κατόχων πιστωτικών καρτών.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ασφάλεια οι Μωυσής Σαλόμ 50 χρόνων από τη γλυφάδα, έμπορος, Κωνσταντίνος ΜΑράντος, 38 χρόνων κτηματομεσίτης, επίσης από τη Γλυφάδα καθώς και ο Βασίλειος Καλαϊτζιδάκης, 51 χρόνων από τα Χανιά εμπορος τουριστικών ειδών, είχαν στην κατοχή τους μια συσκευή που τους επέτρεπε να αλλάζουν τον αριθμό των πιστωτικών καρτών που είναι εγγεγραμμένος στην μαγνητική ταινία που διαθέτει κάθε πιστωτική καρτα.

Ετσι οι τρεις από τον περασμένο Οκτώβριο αφού ενέγραφαν νέο αριθμό στην κάρτα, προέβαιναν σε αγορές εμπορευματων η αξία των οποίων πιστωνόταν σε αριθμό λογαριασμού που οι δραστες είχαν υποκλέψει.

Οι συλληφθέντες σύμφωνα με τηνασφάλεια έχουν παραδεχτεί τη δράση τους χωρίς ωστόσο να έχουν δώσει λεπτομέρειες γιαυτή.

Ηδη ειδικοί υπάλληλοι των τραπεζών ελέγχουν τις δισκέτες ηλεκτρονικού υπολογιστού που βρέθηκαν στο σπίτι του Μαράντου που θεωρείται και ο εγκέφαλος της σπείρας.

Επίσης στο σπίτι του Μαράντου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 πιστωτικές κάρτες διαφόρων τραπεζικών ιδρυμάτων, ένα ηλεκτρονικός υπολογιστής και 2 εκατομμύρια 700 χιλιάδες δραχμαές σε μετρητά.

Σύμφωνα με πηγές της ασφάλειας, διεθνώς οι τράπεζες είχαν το τελευταίο καιρό διαπιστώσει φαινόμενα αδικαιολόγητης πίστωσης αγοράς εμπορευματων σε πιστωτικές κάρτες, των οποίων οι ιδιοκτήτες εμφανίζονταν διαμαρτυρόμενοι, χωρίς έως στιγμής να εχει καταστεί δυνατόν να εντοπίσουν την πηγή αυτών των φαινομένων.

ΦΛΟΙΣΒΟΣ

Νεα επιθεση της Υπουργου Αναπτυξης Βασως Παπανδρεου κατα των βουλευτων της Νεας Δημοκρατιας κυριων Κασιμη και Μπελου , που μετεχουν στην εξεταστικη επιτροπη της Βουλης για το Καζινο του Φλοισβου.

Προσερχομενη στο Υπουργικο Συμβουλιο,η κυρια Παπανδρεου δηλωσε οτι ειναι ευχαριστημενη για την απαλλαγη της επιτροπης απο τα δυο αυτα προσωπα.

Οι κυριοι Κασσιμης και Μπελλος παντως δεν αποχωρουν απο την επιτροπη συμφωνα με απόφαση της ΝΔ, παρολο που για λογους ευθιξιας , οι δυο βουλευτες ειχαν ζητησει να εξαιρεθουν απο την επιτροπη.

Η ΝΔ σε ανακοίνωση της επισημαινει οτι ειναι φανερος πλεον ο πανικος της Βασως Παπανδρεου ενοψει της τροπης που εχουν παρει τα πραγματα στην επιτροπη.

Ο κ.Κασιμης γνωστοποιησε με επιστολη του προς τον Μιλτιαδη Εβερτ οτι κατεθεσε το πρωι στον Εισαγγελεα Πλημμελειοδικων μηνυση κατα της Υπουργου Αναπτυξης για συκοφαντικη δυσφημιση.

Στην επιστολη του ο κ.Κασσιμης επισημαινει πως με λυπη του υποχρεωθηκε να προσφυγει στη δικαιοσυνη κατα μελους του ελληνικου κοιβονουλιου, αλλα ηταν υποχρεωμενος απεναντι στον εαυτο του , στην οικογενεια του και στο κομμα της ΝΔ να προασπισει την τιμη και την υποληψη του.

Η αντιπαραθεση της κυριας Παπανδρεου με τον υπουργο ΠΕΧΩΔΕ Κωστα Λαλιωτη και η σταση της κυβερνητικης παραταξης στο θεμα απασχολησε το υπουργικο Συμβουλιο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε οτι είναι αναγκαία η σύμπνοια και αλληλεγγύη μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών, ώστε να μην υπαρχουν σκιές στο κυβερνητικό έργο..

ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ

Σε διαβημα προς την Αγκυρα θα προβει η ελληνικη κυβερνηση για τον τραυματισμο στρατιωτη απο τουρκους δουλεμπορους στο Καστελλοριζο.

Ο στρατιωτης Γιωργος Καραγιαννης του Σπυριδωνος 20 ετων κατοικος Πατρας δεχθηκε δυο σφαιρες στη βουβωνικη χωρα αλλα η κατασταση του δεν εμπνεει κινδυνο συμφωνα με ανακοινωση του Γενικου Επιτελειου Στρατου.

Στις δύο τα ξημερώματα ταχυπλοο σκαφος αποβιβασε στο νησι 12 ιρακινους λαθρομεταναστες.Κατα την απομακρυνση του σκαφους αντηλλαγησαν πυρα με το στρατιωτικο τμημα με αποτελεσμα τον τραυματισμο του στρατιώτη.

ΑΠΟΔΡΑΣΗ

Κρατουμενος για ληστειες και κλοπες καταφερε σημερα να αποδρασει απο το ΚΑΤ , οπου νοσηλευονταν φρουρουμενος, παρα το γεγονος οτι περπατουσε με πατεριτσες και φορουσε πυτζαμες .

Συμφωνα με αποκλειστικες πληροφοριες του ΑΝΤ1 ο κρατουμενος Αγγελος Παπαχρηστου, ζητησε απο τον αστυφυλακα φρουρο να παει μεχρι το καρτοτηλεφωνο. Ο φρουρος του το επετρεψε και οση ωρα o κρατούμενος τηλεφωνουσε, ο αστυνομικός πηγε να πλυνει τα χερια του. Οταν επεστρεψε, ο κρατουμενος ειχε γινει αφαντος.

ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ

Κατατεθηκε σημερα στη Βουλη η τροπολογια για τις συνταξεις στις πολυτεκνες μητερες.

Προβλεπει συνεχιση της καταβολης της συνταξης για οσες πολυτεκνες μητερες εχουν εισοδημα κάτω απο 2 εκατομμυρια ετησιως και αύξηση τους επιδόματος για το τρίτο παιδί στις 40 χιλιαδες.

ΒΟΥΛΗ ΕΒΕΡΤ

Εντονα αντέδρασε ο Μιλτιάδης Εβερτ στην άρνηση του πρωθυποργού να απαντήσει ο ίδιος σε ερώτηση του για τις δηλώσεις Τσοχατζόπουλου σχετικά με τά επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας και την αλλαγή του στρατιωτικού αμυντικού δόγματος.

Ο κυριος Σημιτης ετραπη σε φυγη και αφησε τα θυματα τους υπουργους να απαντησουν, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Εβερτ.

Ο υπουργος Εθνικης Αμυνης απαντώντας ξεκαθαρισε οτι η Ελλαδα δεν προκειται να δεχθει αυτο που επιδιωκει η Τουρκια, την αλλαγη του status quo στο Αιγαιο.

Ο Εβερτ τονισε οτι η ΝΔ αρνειται να παρακολουθησει την κυβερνηση σε μεταστροφες και συμβιβασμους σε θεματα εξωτερικης πολιτικης και καλεσε τον πρωθυπουργο να δεχθει συγκληση του συμβουλίου των πολιτικων αργηγων και να χαραχθει ενιαια εξωτερικη πολιτικη.

Toν πρωθυπουργό κατηγόρησε για την αρνηση του να απαντησει κατηγόρησε και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ειπε οτι αυτο που εγινε σημερα βλαπτει το συμφερον του εθνους.

ΜΗΝΥΣΗ

Μηνυση για συκοφαντικη δυσφημιση κατεθεσαν εναντιον της Υπουργου Αναπτυξης οι βουλευτες της Ν.Δ κυριοι Κασσιμης καί Μπελλος για οσα ανεφερε σε βαρος τους τους κατα την καταθεση της στην Εξεταστικη επιτροπη της Βουλης για την υποθεση του Καζινο Φλοισβου.

Η κ.Παπανδρεου ζητησε ν ανοιχθουν οι τραπεζικοι λογαριασμοι ολων των μελων της Επιτροπης αλλά ειδικα για τους δυο μηνυτες τονισε πως θα ηθελε να δει εαν δεχονται ν ανοιξουν οι τραπεζικοι λογαριασμοι των ιδιων καί των οικογενειων τους ,γεγονος πού κατα τους κυριους Μπελλο καί Κασσιμηθετει σε αμφισβητηση την ηθικη τους υπόσαση . Τη μηνυση μελετα ο Εισαγγελέας Γιωργος Κολιοκωστας.

ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ

Η εγκαιρη διαγνωση ,επιτρεπει τη θεραπεια του 98% των αγγειακων παθησεων , επισημανθηκε σημερα σε συνεντευξη Τυπου με αφορμη το 4ο Πανελληνιο συνεδριο της Αγγειολογιας -Αγγειοχειρουργικης που αρχιζει σημερα σε κεντρικο ξενοδοχειο της Αθηνας και θα διαρκεσει μεχρι την Κυριακη.

Σημειωνεται οτι οι αγγειακες παθησεις ειναι διεθνώς η πρωτη αιτια θανατου ή αναπηριας των ενηλικων.

ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ

Το Περιφερειακο Συμβουλιο Αττικης ενέκρινε την πρόταση για δημιουργία χώρου υγιειονομικής ταφής απορριμάτων σε Αυλώνα, Γραμματικό και Κερατέα, με ψήφους 12 υπέρ, 2 κατά και ένα λευκό.

Ωστόσο, οι κάτοικοι των περιοχών, απειλούν να βγούν στους δρόμους αφού διαφωνούν με την εγκατάσταση των χώρων στις περιοχές τους.

Το απόγευμα συνεδριάζει το δημοτικό Συμβούλιο Αυλώνα για να αποφασίσει τη στάση του, ο κοινοτάρχης Γραμματικού απειλεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη ενώ ο δήμαρχος Κερατέας απειλεί να ανατινάξει το βουνό.

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

Τρία πολεμικά πλοία της Τουρκίας καταπλέουν αύριο στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου και σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο,τους ετοιμάζεται μεγάλειώδης υποδοχή.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ δήλωσε πως το Κυπριακό αποτελεί εθνική υπόθεση της Τουρκίας και απείλησε οτι όποιος αγγίξει την Κύπρο είναι σαν να αγγίζει την Τουρκία.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.01 run on Friday, 24 January 1997 - 17:38:01 UTC