Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-02-26

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 26/02/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • ο κοινοτικός Επίτροπος Χανς βαν Ντερ Μπρουκ ο οποιος βρισκεται στη κυπρο επεμεινε οτι η Τουρκοκυπριακη Κοινοτητα θα πρεπει με τον ενα η τον αλλο τροπο να συμμετεχει στις μελλοντικες διαπραγματευσεις ενταξης της Κυπρου.
  • Ο Μιλτιάδης Εβερτ με συνέντευξή του στο περιοδικό ΝΙΤΡΟ προχωρεί σε ευθεία επίθεση κατά του Κωνσταντινου Μητσοτάκη.
  • Τό Σαββατο ο πρωθυπουργός,Κώστας Σημίτης αρχίζει περιοδεία στή Θεσσαλία.
  • Η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων ζητά, να κατατεθουν τα έντυπα Ε-9 τον Ιουνιο.
  • Πτωση και των δυο μεγαλων κομματων εμφανιζει πανελλαδική δημοσκόπηση.
  • Δεν υπαρχουν αλλα περιθωρια καθως οι αυξησεις που δινονται ειναι σημαντικοτατες επανελαβε χθες στη βουλη ο υπουργος εθνικης οικονομιας.
  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν χθες την "βαθειά ανησυχία" τους για την έκρυθμη κατασταση στην Αλβανία και ζήτησαν τόσο από τους διαδηλωτές, όσο και από την αλβανική κυβέρνηση να σταματήσουν τις εκδηλώσεις βίας.


Εθνικα

Μεχρι την Κρητη φτανουν οι βλεψεις της Τουρκιας στα ελληνικα νησια.

Σε ενημερωση που εκανε Τουρκος στρατηγος στην Αγκυρα σε εκπροσωπους των Δυτικων Μεσων Ενημερωσης - ισχυρίστηκε ότι πολλά νησιά τού Αιγαίου αποκτήθηκαν από τήν Ελλάδα στά πλαίσια μιάς επεκτατικής πολιτικής καί υποστήριξε ότι μιά τέτοια πολιτική μπορεί νά οδηγήσει σέ πολεμική σύγκρουση.Παρουσιασε δε υπο αμφισβιτηση πολλα νησια,μεταξυ των οποιων και την κρητη.

Εν τω μεταξύ, ο κοινοτικός Επίτροπος Χανς βαν Ντερ Μπρουκ ο οποιος βρισκεται στη κυπρο για συνομιλίες με τον Γλαύκο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντεκτάς επεμεινε χθες οτι η Τουρκοκυπριακη Κοινοτητα θα πρεπει με τον ενα η τον αλλο τροπο να συμμετεχειστις μελλοντικες διαπραγματευσεις ενταξης της Κυπρου.

ΝΔ

Κορυφωνεται η μαχη στη ΝΔ για την ηγεσια,ενω μερα με τη μερα ολοκληρωνεται το παζλ των υποψηφιοτητων.

Μεχρι αυριο αναμενεται να ανακοινωσει την υποψηφιοτητα του και ο Κώστας Καραμανλης,ενω σημερα ο Γιωργος Σουφλιας θα παρουσιασει τις προτασεις του για τις αλλαγες στο στό καταστατικό τού κόμματος.

Ο Μιλτιάδης Εβερτ με συνέντευξή του στο περιοδικό ΝΙΤΡΟ προχωρεί σε ευθεία επίθεση κατά του Κωνσταντινου Μητσοτάκη και προειδοποιεί ότι αν επανεκλεγεί δεν θα ανεχθεί αμφισβητήσεις.

Προσθέτει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι έξυπνος και θα καταλάβει ότι ο χώρος της ΝΔ δεν αντέχει τέτοιες διαδικασίες. "Αν το κάνει, μπορώ να πώ ότι δεν θα έχει θέση στην παράταξη" αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Εβερτ.

ΠΑΣΟΚ

Με θέματα τοπικής αυτοδιοικησης συνεδριάζει στις 12 το Υπουργικό Συμβούλιο.

Νωρίτερα,στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί το πολυσυζητμένο ραντεβού του πρωθυπουργου με τήν Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών.

Τό Σαββατο εξάλλου ο πρωθυπουργός αρχίζει περιοδεία στή Θεσσαλία.

Χθες ο κ.Σημίτης συναντηθηκε με 27 βουλευτές του κόμματος,που μετέχουν στην διαρκή επιτροπή δημόσιας διοικησης,οι οποίοι εξέφρασαν σειρά παραπόνων,αλλά και διαφωνιών σε επιλογές της κυβέρνησης.

Τέθηκε,επισης και θέμα ψυχικής επανένωσης των στελεχών του ΠΑΣΟΚ,ενω ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Πασχαλίδης,δηλωσε ότι κάθε έννοια "εμφυλίου",δεν πρέπει να υπάρχει πιά.

Ε-9

Χαμένοι στον λαβύρινθο του Ε-9 οι φορολογούμενοι, συνωστίζονται στις εφορίες,αναζητώντας το μίτο της Αριάδνης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, εντοπίζεται σε περιπτώσεις ακινήτων χωρίς ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς, ενώ παρατηρήθηκε και έλλειψη στα ειδικά φυλλάδια του υπουργείου Οικονομικών για τη συμπλήρωση των φορολογικών εντύπων.

Η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων ζητά, να κατατεθουν τα έντυπα Ε-9 τον Ιουνιο, καθώς επισημαίνει ότι η δεκαήμερη παραταση δεν αρκεί.

Δημοσκοπηση

Πτωση και των δυο μεγαλων κομματων εμφανιζει πανελλαδική δημοσκόπηση στα μεγάλα αστικά κέντρα, που έγινε από την εταιρεία ΚΑΠΠΑ ΡΙΣΕΡΣ και δημοσιεύει η εφημερίδα ΕΞΟΥΣΙΑ.

Η ΝΔ παντως εχει μικρο προβαδισμα με 28,9%,εναντι 28,6% του Πασοκ, 8,5 του ΣΥΝ, 6 του ΔΗΚΚΙ, 5,6 του ΚΚΕ και 2,3% της ΠΟΛΑΝ.

Πρωτος σε δημοτικότητα εξακολουθεί να βρίσκεται ο Νικος Κωνσταντόπουλος με 70%, και ακολουθούν ο Κώστας Σημίτης με 46%,Δημητρης Τσοβόλας με 40, Μιλτιάδης Εβερτ με 29,Αντώνης Σαμαράς με 25 και Αλέκα Παπαρήγα με 21%.

ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Κατακλύζουν τους δρόμους τα σκουπίδια καθως συνεχιζεται για δευτερη ημερα η απεργια των συμβασιούχων εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Αυτην την ωρα οι συμβασιούχοι συγκεντρώνονται στο αμαξοστάσιο στην Ιερα Οδο και σε λιγο θα κανουν πορεια προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Εισοσιτετραωρη απεργια σημερα των εργαζομενων στην ναυπηγο-επισκευαστικη ζωνη Περαματος,που ζητούν μέτρα κατα της ανεργίας στον κλάδο. Το μεσημερι, θα αποκλεισουν το Υπουργειο Εμπορικης Ναυτιλιας.

Αποκλεισμενη κρατούν την Ανατολικη εισοδο του λιμανιού της Θεσσαλονικης με τα ψαροκάϊκά τους,οι επαγγελματίες αλιείς της Βορειας Ελλαδας που διαμαρτύρονται για την καταργηση της ατέλειας των καυσίμων κίνησης.Μεχρι στιγμης πάντως δεν εχουν παρουσιασθεί προβληματα στην κινηση των πλοιων.

Καθηγητες

Εντείνεται η ανησυχία γονέων και μαθητών,καθώς το σχολικό έτος απειλείται να τιναχθεί στον αέρα,λόγω του συνεχιζόμενου αδιεξόδου στις σχέσεις κυβέρνησης και καθηγητών.

Οι πρόεδροι των τοπικών ενώσεων των καθηγητών επικυρώνουν σήμερα και τυπικά την συνέχιση της απεργίας τους και την επόμενη- 7η κατά σειρά - εβδομάδα, ενω στις 12 τό μεσημέρι οι καθηγητες πραγματοποιούν συλλαλητήριο στή πλατεία Κάνιγγος. και στη συνεχεια πορεια προς τη Βουλη.

Δεν υπαρχουν αλλα περιθωρια καθως οι αυξησεις που δινονται ειναι σημαντικοτατες επανελαβε χθες στη βουλη ο υπουργος εθνικης οικονομιας ενω ο Κωνσταντινος Μητσοτακης δηλωσε ότι οι καθηγητές το "τραβάνε υπέρμετρα" και συμπλήρωσε ότι "είναι κωμικοτραγικό να μην μπορούν κυβέρνηση και καθηγητές να συμφωνήσουν σε δύο αριθμούς που καταλαβαίνουν ακόμη και μαθητές δημοτικού".

Η ΟΛΜΕ παντως ζητησε και χθες νεα συναντηση με την ηγεσια του υπουργειου παιδειας η οποια παντως εχει δηλωσει προθυμη για διαλογο αρκει να υπαρχει συγκεκριμενη ατζεντα θεματων

Χρηματιστηριο

Συνεχιζεται η εκρηκτικη ανοδος των τιμων στο χρηματιστηριο της Αθηνας λογω της πτωσης στα επιτοκια καταθεσεων που εγιναν πλεον ασυμφορα για τους καταθετες

Χθες σημειωθηκε ρεκορ επταετιας και ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1407 μονάδες, ενώ τα ποσά που επενδύθηκαν έφτασαν τα 33 δισεκατομμύρια δραχμές.

Ψευτογιατρός

Πλαστικό χειρουργό-μαϊμού εντόπισε και συνέλαβε αργά χθες βραδι η αστυνομία.

Πρόκειται για τον Δημοσθένη Βλαχόπουλο 36 ετών ο οποίος είχε μετατρέψει τό σπίτι του στήν οδό Κολοκοτρώνη 2 στό Περισσό, σέ ιατρείο καί σύμφωνα μέ πληροφορίες πραγματοποιούσε επί 4 χρόνια επεμβάσεις.

Στό ιατρείο τού ψευτοχειρουργού βρέθηκαν καί κατασχέθηκαν 10 πλαστά πτυχία ιατρικής, πελατολόγειο καί δεκάδες μηχανήματα.

Ο Βλαχόπουλος θά οδηγηθεί τό απόγευμα στόν εισαγγελέα, ενω το μεσημέρι θα γίνουν ανακοινώσεις για το θέμα απο την αστυνομία.

ΑΛΛΕΣ

Στόν εισαγγελέα οδηγειται σήμερα ο 54χρονος Σάββας Πιτσίλας πού χθές εισέβαλε σέ καφενείο στό Χαϊδάρι, σκότωσε τόν 54χρονο Γιώργο Κουμεντάκο καί τραυμάτισε ελαφρά έναν ακόμα θαμώνα.

Στον υπνο επιασαν οι ληστες την εφοριακο Πένυ Σασελάρη και την κορη της,που εισεβαλαν στο σπιτι τους στις 4 παρα εικοσι τα ξημερωματα.

Οι τρεις κακοποιοι μπηκαν απο το μπαλκονι στο διαμερισμα της εφοριακου που βρισκεται στον πρωτο οροφο πολυκατοικιας στην συμβολη των οδων Πωγωνίου και Φιδειπίδου στην Ηλιουπολη και με την απειλή περιστρόφου της πηραν 150.000 δραχμες.

Λιγο αργοτερα συνεληφθη ο ενας απο τους τρεις,ο Νικος Βασιλείου 21 χρόνων ο οποιος μεσα στον σακο του εκρυβε μια βιντεοκαμερα,χρηματα και κοσμηματα, προϊόντα κατα τα φαινομενα ,άλλης ληστειας.

Πυρκαγια ξεσπασε απο αγνωστη αιτια στις 3 τη νυχτα στο καταστημα μικρων ζωων του Γεωργιου Παρασιράκη στην οδο Ερμου 110,με αποτελεσμα να καουν 30 ωδικα πτηνα και κουνελια.

Η φωτια σβηστηκε λιγο αργοτερα χαρις στην εγκαιρη επεμβαση της πυροσβεστικης.

Τήν Παρασκευή ή τό αργότερο τό Σάββατο θά ανελκυσθεί τό πρωραίο τμήμα τής πυραυλακάτου Κωστάκος στό οποίο εχει εντοπισθεί τό πτώμα ενός από τόύς 4 άτυχους αξιωματικούς.

ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν χθες ημέρα της κηδείας του Ντεγκ Σιάο Πιγκ,από έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο στην πρωτεύουσα Ουρούμκι της κινεζικής επαρχίας Σινκιάνγκ,που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο αυτονομιστικών ταραχών,ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα πάντως με δυτικούς διπλωμάτες από την έκρηξη σκοτώθηκαν δέκα άτομα.

Την παραίτησή του από τα καθήκοντά του φέρεται αποφασισμένος να υποβάλει ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βίκτορ Τσερνομίρντιν, υποστηρίζει στο σημερινό πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Ιζβέστια, επικαλούμενη "καλά πληροφορημένες πηγές από το στενό περιβάλλον του Πρωθυπουργού".

Την παραίτηση της κυβερνήσεώς του υπέβαλε σήμερα ο Πρωθυπουργός της Νοτίου Κορέας, Λη Σου Σούνγκ, εκφραζοντας την εκτίμηση πως δεν στάθηκε δυνατόν να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του Προέδρου Κιμ Γιουγνκ Σαμ.

Οι φρικτότερες μορφές παιδικής εργασίας --δουλεία, υποδούλωση λόγω χρεών, πορνεία και εργασία σε επικίνδυνες βιομηχανίες-- θα αποτελέσουν το επίκεντρο της διήμερης διεθνούς διάσκεψης που αρχίζει σημερα στο Αμστερνταμ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν χθες την "βαθειά ανησυχία" τους για την έκρυθμη κατασταση στην Αλβανία και ζήτησαν τόσο από τους διαδηλωτές, όσο και από την αλβανική κυβέρνηση να σταματήσουν τις εκδηλώσεις βίας.

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.00 run on Wednesday, 26 February 1997 - 14:31:09 UTC