Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-02-27

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 27/02/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Τα τουρκικα αεροσκαφη αναχαίτησαν ελληνικα μαχητικα.
  • O Γιωργος Σουφλιας παρουσίασε σήμερα τις προτασεις του για το καταστατικο του κομματος.
  • Το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστράτευσης των καθηγητών, ενώ πρόταση Προταση για λυση της απεργιας των Καθηγητων απο την για τη λύσης της απεργίας έκανε η Ανωτατη συνομοσπονδια Γονεων Μαθητων Ελλαδας.
  • Αν ο προεδρος των Εφοριακων Ανδρεας Μακρυπιδης εκανε λογο για προχειροτητα με το Ε-9, τονισε ο κ. Δρυς, τοτε αδικει τους συναδελφους του που σχεδιασαν το εντυπο αυτο και εργαζονται σκληρα.
  • Μεσα στις επομενες μερες θα πραγματοποιηθει συσκεψη στο Υπουργειο Εργασιας μεταξυ της πολιτικης ηγεσιας και αντιπροσωπείας των συνταξιουχων.
  • Το βραδυ , στο Νοσοκομειο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονικης , μεταφερθηκε και νοσηλευεται σε κωματωδη κατασταση απο χρηση υπνοστεντον ενα 13χρονο αγορι.
  • Η εφημερίδα αλ Θάουρα που ελέγχεται απο το καθεστώς του Ιράκ γράφει σήμερα οτι η Βαγδάτη είναι έτοιμη να αρχίσει διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εφημερίδα καλεί την Ουάσιγκτον να εγκαταλείψει τις προσπάθειες ανατροπής της ιρακινής κυβέρνησης.


ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ

Συνεχεια των Τουρκικων προκλησεων απο αερος και σημερα....

Για δευτερη ημερα τουρκικα αεροσκαφη παραβιασαν τον εθνικο μας εναεριο χωρο.Δυο τουρκικα φωτογραφικα αεροσκάφη,8 F4-ΦΑΝΤΟΜ και 6 F-16 πεταξαν αυτη την φορα μεταξυ Χιου,Λεσβου και Σάμου.

Τα τουρκικα αεροσκαφη αναχαίτησαν ελληνικα μαχητικα.

Χθες τουρκικα μαχητικα αγνοωντας τους κινδυνους πέταξαν πανω απο το πεδιο βολης της Σουδας,το οποιο μαλιστα ειναι ενεργοποιημενο σε καθημερινη βαση.

ΝΔ

Ξεκαθαριζει απόψε το τοπιο στη ΝΔ οσον αφορα τις υποψηφιοτητες για την ηγεσια.

Στις 8 και μισή το βράδυ ανακοινωνει και ο Κωστας Καραμανλης την υποψηφιοτητα του,ενω αυριο, στελεχη που τον υποστηριζουν, του ετοιμαζουν υποδοχη αρχηγου στη Θεσσαλονικη,οπου το Σαβατοκυριακο θα πραγματοποιηθει η πρωτη προσυνεδριακη διασκεψη της ΝΔ.

O Γιωργος Σουφλιας παρουσίασε σήμερα τις προτασεις του για το καταστατικο του κομματος.

Βασικό χαρακτηριστικό των αλλαγών η κατάργηση των διορισμένων οργάνων.

Μεταξύ άλλων προτείνει 4ετη θητεία για τον πρόεδρο του κόμματος, διεξαγωγή του συνεδρίου κάθε δύο χρόνια, κατάργηση του πολιτικού συμβουλίου και της θέσης του αντιπροέδρου, εκλογή του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και διαφάνεια στη χρηματοδότητηση του κόμματος.

Την ίδια ώρα ο Μιλτιάδης Εβερτ πυκνώνει τις επαφές του με στελέχη του κόμματος και προετοιμάζει την ανακοίνωση των προτάσεών του για το πρόγραμμα και το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΑΙΔΕΊΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Χαριλάου Τρικούπη η συνεδρίαση της άτυπης επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων με αντικείμενο την αντιμετώπιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και κυρίως της απεργίας των καθηγητών.

Το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστράτευσης των καθηγητών, ενώ πρόταση Προταση για λυση της απεργιας των Καθηγητων απο την για τη λύσης της απεργίας έκανε η Ανωτατη συνομοσπονδια Γονεων Μαθητων Ελλαδας.

Το κυριο σημειο της προτασης ειναι να γινεται η διαρκης επιμορφωση των εκπαιδευτικων μεσα στα σχολεια , οχι ομως κατα της διαρκεια των διδακτικων ωρων , παρα στα κενα των σχολικων ωρων.

Με αυτο τον τροπο βρισκεται λυση και στο οικονομικο προβλημα των καθηγητων καθως τα κονδυλια εξοικονομουνται απο τις επιδοτησεις της Ευρωπαικης Ενωσης και απελευθερωνονται κονδυλια του κρατους.

ΓΟΝΕΙΣ/ΤΣΑΝΤΡΙΖΟΥ

Προταση κλειδι ,που συμφωνα με τους γονεις των μαθητων, θα οδηγησει στην ληξη της απεργιας των καθηγητών κατεθεσαν σε συνεντευξη τυπου εκπροσωποι της Ανωτατης Συνομοσπονδιας γονεων μαθητων Ελλάδος.

Συγκεκριμενα προτεινουν τρεις φορες την εβδομαδα και για δυο ωρες να γινεται διαρκεις επιμορφωση των καθηγητών μεσα στα σχολεια.Το προγραμμα αυτο θα γινεται τις ωρες που οι καθηγητες εχουν κενο.

Οπως υποστηριζουν οι γονεις με τον τροπο αυτο ικανοποιειται το αιτημα των καθηγητων για επιμορφωση αλλα ταυτοχρονα δινεται λυση και στο οικονομικο τους αιτημα αφου το συγκεκριμενο προγραμμα χρηματοδοτειται απο την Ευρωπαικη Ενωση και η αυξηση του μισθου των καθηγητών θα ξεπερνα τις 35 χιλιάδες δραχμες το μηνα ενω το κρατος δεν θα διαθεσει επι πλεον χρηματα.

ΔΡΥΣ Ε-9

Το Υπουργειο Οικονομικων και οι ΔΟΥ προσφερουν καθε δυνατη διευκολυνση στους φορολογουμενους για την υποβολη της δηλωσης Ε-9.

Αυτο δηλωσε στη Βουλη ο Υφυπουργος Οικονομικων Γιωργος Δρυς σημειωνοντας οτι το εντυπο Ε-9 περιλαμβανει τις βασικες μονο παραμετρους για τον προσδιορισμο της αντικειμενικης αξιας των ακιντων.

Αν ο προεδρος των Εφοριακων Ανδρεας Μακρυπιδης εκανε λογο για προχειροτητα με το Ε-9, τονισε ο κ. Δρυς, τοτε αδικει τους συναδελφους του που σχεδιασαν το εντυπο αυτο και εργαζονται σκληρα για να αντιμετωπισουν τα ερωτηματα και τις δυσκολιες των φορολογουμενων.

Η ερωτηση ηταν του βουλευτη της ΝΔ κ.Παπαληγουρα , που μιλησε για απιθανη προχειροτητα με την οποια εφαρμοστηκε το νεο φορολογικο μετρο καθως και για ελειψη σεβασμου απο την κυβερνηση και αδιαφορια προς τους ελληνες φορολογουμενους.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Τα Εθνικα θεματα και την πορεια του ΠΑΣΟΚ συζητησαν επι μια ωρα το πρωϊ ο Γραμματεας της Κεντρικης Επιτροπης του ΠΑΣΟΚ Κωστας Σκανδαλιδης με το Βουλευτη και πρωην υπουργο Γιαννη Χαραλαμποπουλο.

Ο κυριος Χαραλαμποπουλους σε δηλωσεις του υποστηριξε οτι ειναι φυσιολογικες οι διαφορετικες αποψεις σε ενα δημοκρατικο κομμα και οτι αυτοι που τις εκφραραζουν εχουν ως στοχο να βοηθησουν το κομμα.

ΚΟΜΜΑΤΑ ΒΟΥΛΗ

Ευθεια βολη στο τρόπο λειτουργίας των κομματων απο βουλευτες της συμπολιτευσης και της αξιωαμτικης αντιπολιτευσης.

Παρηλθε η δημοκρατια των κομματων δηλωνουν 20 βουλευτες απο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ , που με προταση νομου ζητουν να ειναι δημοσιες οι συνεδριασεις των Κεντρικων Επιτροπων και των Περιφερειακων οργανων των κομματων και να μεταδιδονται μαλιστα απευθειας απο τα κρατικα μεσα ενημερωσης.

Και αυτο γιατι αλλα συζητωνται κεκλεισμενων των θυρων και αλλα , οπως σημειωνουν βγαινουν προς τα εξω.

Μεταξυ των βουλευτων που υπογραφουν ειναι ο βουλευτης του ΠΑΣΟΚ Στελιος ΠΑΠαθεμελης, Μοσχος Γικόνογλου , Γιαννης Σουλαδακης Νικος Σηφουνακης Χρηστος Κηπουρος και οι βουλευτες της ΝΔ Νικος Κακαλος και Βασιλης Βυζας.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Στον κοινωνικο διαλογο που θα ξεκινησει στο τελος Μαρτιου παρεπεμψε τους συνταξιουχους ο πρωθυπουργος μετα την ολιγολεπτη συναντηση που ειχαν σημερα στο Μεγαρο Μαξιμου.

Μεσα στις επομενες μερες θα πραγματοποιηθει συσκεψη στο Υπουργειο Εργασιας μεταξυ της πολιτικης ηγεσιας και αντιπροσωπείας των συνταξιουχων

ΔΙΕΘ.ΑΜΝΗΣΤΕΙΑ

*Αντιπροσωπεια της Διεθνους Αμνηστιας επισκεφθηκε σημερα τον Πρωθυπουργο , και του επεδωσε ψηφισμα με 10 χιλιαδες υπογραφες , για τη συσταση Διαρκους Δικαστηριου , για εγκληματα κατα της ανθρωποτητας.

ΦΛΟΙΣΒΟΣ.

Τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, για το Καζίνο του Φλοίσβου, θα ζητήσει η ΝΔ για την κ. Παπανδρέου και τον κ. Λιβανό, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον Μ. Εβερτ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ θεωρεί ότι υπάρχουν ποινικές ενδείξεις για τον πρώην υπουργό Τουρισμού αλλά και την υπουργό Ανάπτυξης, και πολιτικές ευθύνες για τον κ. Λαλιώτη.

ΚΩΣΤΑΚΟΣ

*To Σαββατοκυριακ κατα πασα πιθανοτητα, αν το επιτρεψουν οι καιρικες συνθηκες ,αναμενεται να αρχισει η ανελκυση του πλωριαιου τμηματος της πυραυλακατου Κωστακος που ειχε βυθισθει μετα απο συγκρουση με το οχηματαγωγο Σαμαινα.

Να υπενθυμισουμε οτι στο τμημα αυτο της πυραυλακατου , εχει εντοπιστει και το πτωμα ενος εκ των τεσσαρων αγνοουμενων.

ΝΑΥΑΓΟΣ

*Ακαρπες μεχρι στιγμης οι ερευνες στη θαλασσια περιοχη ανοικτα της Κερκυρας για τον εντοπισμο του ναυαγου Ελευθεριου Βινου, που αγνοειται μετα τη βυθιση του ταχυπλοου Ποσειδων.

Στο ταχυπλοο επεβαινε και ο Δανιηλ Γαρναβος 36 ετων ο οποιος περισυνελεγη σωος στις 9 το πρωι απο σκαφος του λιμενικου, μετα απο σημα του πλοιου Φαιστος,οτι υπαρχει ανθρωπος στη θαλασσα.

Οπως δηλωσε ο διασωθεις ναυαγος , το σκαφος βυθισθηκε ,απο αιφνιδια εισροη υδατων ενω κατευθυνοταν απο τη Σαγιαδα θεσπρωτιας προς την Κερκυρα.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

- Αγνωστα εξακολουθουν να παραμενουν τα στοιχεια της 20χρονης νεαρης που βρέθηκε το πρωί νεκρή στην είσοδο της πολυκατοικίας, στην οδό Βλαχοπούλου 1- 3 στα Εξάρχεια και συμφωνα με την αστυνομια θα πρεπει να ειναι ενα ακομη θυμα των ναρκωτικων.

*Το βραδυ , στο Νοσοκομειο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονικης , μεταφερθηκε και νοσηλευεται σε κωματωδη κατασταση απο χρηση υπνοστεντον ενα 13χρονο αγορι.

Τα χαπια εδωσε στον ανηλικο ο 12χρονος φιλος του Αρτούρ απο τη Γεωργια.

Ο μικρος ομολογησε στην αστυνομια οτι αγορασε τα χαπια χωρις συνταγη απο το φαρμακειο του Χρηστου Λιαπη στη Νεα Τρίλια Χαλκιδικης ,λεγοντας οτι τα ηθελε για τον παππου του.

Το μεσημερι ο φαρμακοποιος θα οδηγηθει στον Εισαγγελεα Πολυγύρου.

ΠΙΤ-ΜΠΟΥΛ

- Εκστρατεία ενημέρωσης και ενεργοποίησης των φιλοζωικών αισθημάτων των πολιτών κυρίως στην επαρχία ξεκινάει το υπουργείο Γεωργίας.

Οπως ανακοίνωσε στη Βουλή, ο υφυπουργός Βασίλης Γερανίδης, την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί για το θέμα αυτό κοινή σύσκεψη με τη συμμετοπχή φιλοζωικών σωματείων, εκπροσώπων της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και του δημαρχου αθηναίων. Το θέμα ήρθε σήμερα στη βουλή με επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ ΕΛένης Ανουσάκη, που κατήγγειλε ότι η νομοθεσία μας δεν είναι αρκετά ισχυρή για την πάταξη τέτοιων φαινομέων

Ο υφυπουργός γεωργίας υποστήριξε ότι η νομοθεσία μας είναι εναρμονισμένη με την νομοθεσία της ευρωπαικής ένωσης, σημείωσε ωστόσο πως αν από τη σύσκεψη προκύψει η ανάγκη τροποποίησης της νομοθεσίας το αυστηρότερο, το υπουργείο θα είναι συμπαραστάτης.

ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ/ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Ληγει οριστικά στις 29 Μαρτιου η προθεσμια υποβολης δηλωσεων για το κτηματολογιο των κατοικων 32 Δημων και Κοινοτητων της χωρας που εντασσονται στην πρωτη φαση υλοποιησης του προγραμμάτος.

Το προστιμο για οσους δεν υποβάλουν εγκαιρως δηλωση ανερχεται απο 20 εως 500 χιλιάδες δραχμες , οπως τονισε ομως ο Υπουργος ΠΕΧΩΔΕ Κωστας Λαλιωτης το Εθνικο Κτηματολογιο δεν ειναι ποινολογιο.Παραλληλα δηλωσε αισιοδοξος οτι θα καλυφθει το 100 τοις εκατο της υποβολης των δηλωσεων.

Ο κ. Λαλιωτης ανακοινωσε οτι η προκυρηξη για την υποβολη δηλωσεων των κατοικων των υπολοιπων 34 Δημων της Πρωτης φάσης θα γινει στις 16 Μαρτιου και η προθεσμια υποβολης των δηλωσεων θα εχει διαρκεια τρεις μηνες.

Εως σημερα απο τους 32 Δημους εχουν υποβληθει δηλωσεις για 350 χιλιάδες ακινητα.Το τελειωτικο προγραμμα της δευτερης φάσης του Εθνικου κτηματολογιου ,το οποιο αφορα 54 Δημους, θα ανατεθει εως το τελος Μαρτιου , ενω η τελευταια φαση του πιλοτικου προγραμματος θα προκυρηχθει το δευτερο εξαμηνο του 97 για 300 νεους οργανισμους τοπικης αυτοδιοικησης.

Το κοστος για την ολοκληρωση του προγραμματος θα φθασει εως το 1999 στα 52 δισεκατομμυρια δραχμες ,εκ των οποιων εχουν διατεθει εως σημερα τα 4 δις.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

- *Καταγγελιες για τη νεφρολογικη κλινικη του Ιπποκρατειου Νοσοκοκομειου Αθηνων ,οτι μετα το μεσημερι δεν υπαρχουν ειδικοι στην μοναδα τεχνητου νεφρου εδω και επτα μηνες, εκανε ο Συλλογος ειδικευομενων γιατρων Αθηνων Πειραιως.

ΙΑΤΡΙΚΑ

Κώφωση προκαλεί τους νέους η εκκωφαντική μουσική των ντισκοτέκ σύμφωνα με στοιχεια που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η πανεπιστημιακή κλινική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Εξάλλου σε συνέδριο για τις λοιμώξεις που διεξάγεται στο πολεμικό μουσείο οι ειδικοί κατέληξαν στο ότι δεν πρέπει κανένα αντιβιοτικό να χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή.

Πατρα

Σε κρισιμη κατασταση νοσηλευεται στο πανεπιστημιακο νοσοκομειο Πατρας ο 24χρονος Μάριος Μαυρομάτης,τον οποιο πυροβολησε αγνωστος χθες στις 10 και μιση το βραδυ με πυροβολο οπλο εξω απο κεντρο διασκεδασης στο κεντρο της πολης,στο οποιο εργαζοταν.

ΔΙΕΘΝΗ

Εκκρυθμη ειναι η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο της Αυλώνας, στο οποίο φοιτητές κάνουν απεργία πείνας. Χιλιάδες κάτοικοι- ορισμένοι από τους οποίους είναι οπλισμένοι - έχουν συγκεντρωθεί μπροστά στο Πανεπιστήμιο για συμπαράσταση, από τις φήμες ότι ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας θα έφθαναν από τα Τίρανα για να απομακρύνουν τους φοιτητές.

Τεταμενη είναι η κατάσταση και στην Τουρκία. Ο ισλαμιστής πρωθυπουργός της χώρας Νετζμετίν Ερμπακάν διέφευσε σήμερα κατηγορηματικά ότι ο πρόεδρος Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ του απέστειλε επιστολή, με την οποία τον προειδοποιεί για τους κινδύνους νέου στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Η εφημερίδα αλ Θάουρα που ελέγχεται απο το καθεστώς του Ιράκ γράφει σήμερα οτι η Βαγδάτη είναι έτοιμη να αρχίσει διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εφημερίδα καλεί την Ουάσιγκτον να εγκαταλείψει τις προσπάθειες ανατροπής της ιρακινής κυβέρνησης.

Το εφετείο της Ρουέν, στη βορειοδυτική Γαλλία, απέρριψε αγωγή για δυσφήμιση του προέδρου του Εθνικού Μετώπου Ζαν-Μαρί Λεπέν κατά του γάλλου πρώην πρωθυπουργού, Μισέλ Ροκάρ, που τον είχε κατηγορήσει ότι διέπραξε βασανιστήρια στην Αλγερία.

Ο ισλαμιστής πρωθυπουργός της Τουρκίας Νετζμετίν Ερμπακάν διέφευσε σήμερα κατηγορηματικά ότι ο πρόεδρος Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ του απέστειλε επιστολή, με την οποία τον προειδοποιεί για τους κινδύνους νέου στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Οι βρετανικές δυνάμεις απέκλεισαν σήμερα κεντρικούς δρόμους στο Μπέλφαστ μετά την ανακοίνωση του ΙRA ότι έχουν τοποθετηθεί σε σημεία της πόλης δύο βόμβες.

Ο Ερικ Κλάπτον, η Τόνι Μπράξτον, η Σελίν Ντιόν αλλά και η Χίλαρυ Κλίντον είναι οι θριαμβευτές των φετεινών βραβείων Γκράμυ. Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Χίλαρυ Κλίντον τιμήθηκε χθές με το βραβείο Γκράμυ για την καλύτερη ηχογραφημένη μεταφορά βιβλίου.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λυθηκε η συνεργασια του Γιαννη Παθιακακη με τον Αθηναικό.

Προπονητης της ομαδας θα αναλαβει προσωρινα και ενοψει του αγωνα με τον Ολυμπιακο ο Βασιλης Τζαλακωστας

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.00 run on Thursday, 27 February 1997 - 18:05:50 UTC