Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-03-16

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 16/03/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Η διεθνης Κοινοτητα απομονωνει πολιτικα τον Αλβανο Προεδρο Σαλι Μπερισα,ο οποιος ωστοσο αρνειται να παραιτηθει.
  • Δυο δημοσκοπήσεις για τη Νέα Δημοκρατία που έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δημοσιεύονται σήμερα, 5 ημέρες πριν από την έναρξη του συνεδρίου του κόμματος.
  • Ανοιχτα και παλι απο αυριο ολα τα σχολεια,καθως οι καθηγητες αποφασισαν χθες την αναστολη της απεργιας τους.
  • Ακαρπες μεχρι στιγμής οι έρευνες στα συντρίμια της πυραυλακάτου ΚΩΣΤΑΚΟΣ, για τον εντοπισμό των πτωμάτων των τεσσάρων υπαξιωματικών του πολεμικού Ναυτικού,που αγνοούνται απο τον περασμένο Νοέμβριο.


Αλβανια

Η διεθνης Κοινοτητα απομονωνει πολιτικα τον Αλβανο Προεδρο Σαλι Μπερισα,ο οποιος ωστοσο αρνειται να παραιτηθει.

Αργά χθες βραδι,ο Σαλι Μπερισα διέψευσε τις έντονες φήμες που τον ήθελαν να έχει παραιτηθεί και ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει μόνο εαν απωλέσει την υποστήριξη των πολιτικών δυνάμεων που τον στηρίζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο απεσταλμένος του ΑΝΤ-1 Στρατής Λιαρέλλης,ο Αλβανος Προεδρος είχε αποφασίσει να παραιτηθεί,αλλά υπαναχώρησε μετά απο έντονες πιέσεις στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος του οποίου ηγείται,οι οποίοι έσπευσαν στο Προεδρικό Μέγαρο,μόλις έγιναν γνωστες οι προθέσεις του προέδρου.

Υπερ της παραίτησης Μπερίσα τάχθηκαν χθες οι Ηνωμένες Πολιτείες,αλλά και οι 15 υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης,οι οποίοι συμφώνησαν χθες στην Ολλανδία ότι η απομάκρυνση Μπερίσα, θα διευκόλυνε τις εξελίξεις στην Αλβανία.

Το Συμβούλιο αποφάσισε,επίσης την αποστολή διπλωματικής ευρωπαικής αντιπροσωπείας στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωπος της ολλανδικής προεδρίας, του ΟΑΣΕ, της Ελλάδας και της Ιταλίας και η οποία θα συνοδεύεται απο πολυεθνική στρατιωτική-αστυνομική δύναμη αγνώστου προς το παρόν αριθμού ανδρών.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολλίτευσης Μιλτιάδης Εβερτ,επισκεφθηκε το πρωί το Αργυροκαστρο,όπου συναντηθηκε με τον ελληνα πρόξενο Νικο Κανέλλο και εκπροσώπους των εξεγερθέντων,και αυτή την ώρα επισκεπτεται τους Αγιους Σαράντα.

Η αλβανική κυβέρνηση επανέλαβε την έκκληση της για αποστολή πολυεθνικής δύναμης που θα αποκαταστήσει την έννομη τάξη στη χώρα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι δεν είναι έτοιμες να πάρουν μέρος σε μια δύναμη σταθεροποίησης στην Αλβανία, άφησαν όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξετάσουν αργότερα αυτό το ενδεχόμενο.

Στη Βιέννη,πάντως,οι πρέσβεις του Οργνανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη συμφώνησαν να δώσουν την υποστηριξή τους στην ιδέα της αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων στην Αλβανία για την αποκατάσταση της τάξης.

ΝΔ

Δυο δημοσκοπήσεις για τη Νέα Δημοκρατία που έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δημοσιεύονται σήμερα, 5 ημέρες πριν από την έναρξη του συνεδρίου του κόμματος.

Χαρακτηριστικό και των δύο δημοσκοπήσεων είναι ότι στο σύνολο των ψηφοφόρων προηγείται ο Γιώργος Σουφλιάς.

Μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας,στη δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ, προηγείται ο Κώστας Καραμανλης,ενω στη δημοσκόπηση της ICAP,προηγείται ο Γιώργος Σουφλίας.Την 3η θέση και στις δύο δημοσκοπήσεις καταλαμβάνει ο Μιλτιάδης Εβερτ και την 4η ο Βύρων Πολύδωρας.

Αναλυτικά:

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ που δημοσιεύει ο Τυπος της Κυριακης, μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας,ο Κωστας Καραμανλής συγκεντρωνει το 49,4% των προτιμησεων, ο Γιώργος Σουφλιάς το 34,8%, ο Μιλτιάδης Εβερτ το 7,7% , ο Βυρων Πολυδωρας το 5,5%.

Στο σύνολο των ψηφοφόρων προηγείται ο Γιώργος Σουφλιάς με 34,8%,με δεύτερο τον Κώστα Καραμανλή και ποσοστό 31,1%.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ICAP,που δημοσιεύει το ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ,ο Γιώργος Σουφλιάς συγκεντρώνει ποσοστό 33,9%,ο Κώστας Καραμανλής 32,2%, ο Μιλτιάδης Εβερτ 17,5% και Βυρων Πολύδωρας 9%.

Και σε αυτή την δημοσκόπηση ,στο σύνολο των ψηφοφόρων προηγείται ο Γιώργος Σουφλιάς με 36% και ακολουθεί ο Κώστας Καραμανλης με 22,5%.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό ΜΕΝΤ ( Med), ο πρώην πρωθυπουργός Τζανής Τζανετάκης,δηλώνει ότι στη Νέα Δημοκρατία,αντί να υπάρχει ένας προβληματισμός αρχών και τρόπου οργανώσεως και τροποποιήσεως προς το δημοκρατικότερο του κόμματος, ασχοληθήκαμε με το ποιός θα γίνει αρχηγός.

Καθηγητες

Ανοιχτα και παλι απο αυριο ολα τα σχολεια,καθως οι καθηγητες αποφασισαν χθες την αναστολη της απεργιας τους.

Ωστόσο,θα συνεδριάσουν την Τρίτη και πάλι,ενω την Τετάρτη,οι καθηγητες της Αθήνας θα κάνουν συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Το Υπουργείο Παιδείας,αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή τη δέσμη μέτρων για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας.

Σε δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη,ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Ανθόπουλος χαρακτήρισε ικανοποιητικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Κωστακος

Ακαρπες μεχρι στιγμής οι έρευνες στα συντρίμια της πυραυλακάτου ΚΩΣΤΑΚΟΣ, για τον εντοπισμό των πτωμάτων των τεσσάρων υπαξιωματικών του πολεμικού Ναυτικού,που αγνοούνται απο τον περασμένο Νοέμβριο.

Η πυραυλάκατος,είναι στο συνολό της αθικτη εκτός απο το σημείο πρόσκρουσης με το Σάμαινα, που βρίσκεται στο πρυμναίο τμήμα του πλοίου και το οποιο έχει στην κυριολεξία διαλυθεί.

Στις 4 και μισή το απόγευμα θα ψαλεί τρισάγιο για τους 4 υπαξιωματικους μας.

ΠΕΡΑΜΑ

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται δύο απο τα έξι άτομα που τραυματίστηκαν χθες απο έκρηξη στο πλοιο "Ευγενία", στο Περαμα.

Απο την έκρηξη σκοτώθηκε ο εργάτης Κωνσταντινος Γιαβρής.

Αιτία της εκρηξης συμφωνα με τον αρχηγο του λιμενικου ηταν οι εργασιες βαφης που πραγματοποιουσε παρανομα συνεργειο σε αμπαρι του πλοιου.

Ο ιδιοκτήτης του ναυπηγείου Βαρδής Κελαϊδής οδηγήθηκε πριν από λίγο στον εισαγγελέα.

Αύριο οι εργαζομενοι στην ναυπηγοεπισκευαστικη ζωνη θα κανουν πορεια στο υπουργειο Εμπορικης Ναυτιλιας,ενω κλειστό θα μείνει και το δημαρχείο του Περάματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Φάκελος με δεκάδες στοιχεία και ονοματα αστυνομικών, που είναι αναμεμιγμένοι σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών,βρίσκεται στα χέρια της 17ης ανακρίτριας Σταυρούλας Δημητρίου,σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.

Συμφωνα με το δημοσίευμα,η κυρία Δημητρίου,έχει συγκεντρώσει πλήθος στοιχείων συμφωνα με τα οποία ακόμη και άνδρες της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών φέρονται αναμεμιγμένοι στο κύκλωμα.

Με ενέργειές της έχει ήδη ανοίξει τραπεζικος λογαριασμός αξιωματικού της αστυνομίας- ο οποίος διαφέυγει στο Βέλγιο- και στον οποίο βρέθηκε ποσό 500 εκατομυρίων δραχμών.

Το κύκλωμα εξασφάλιζε τα ναρκωτικά είτε υφαρπάζοντάς τα απο τους εμπόρους, είτε αντικαθιστώντας κατασχεμένες ποσότητες με αλεύρι πριν την καταστροφή τους.

Στο φάκελο υπάρχουν στοιχεία,ακόμη και για δολοφονία εμπόρου ναρκωτικών στη Βούλα απο το κύκλωμα των αστυνομικών, προκειμένου να του αφαιρέσουν απο το στομάχι μεγάλη ποσότητα κοκαίνης.

ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΑ

- Συνεληφθη απο την αγορανομια Αγιας Παρασκευης ο εμπορος Κωνσταντινος Λιούσης στην αποθηκη του οποιου βρεθηκαν 8 τοννοι ακαταλληλα και επικυνδυνα τροφιμα.

Σε αποθηκη που βρισκεται στην οδο Αρεοπολεως 12 στην Νεα Κηφισια οι αστυνομικοι βρηκαν και κατεσχεσαν κυριως ακαταλληλα κατεψηγμενα ψαρια,κρεας, τυρι, σαλατες και μαργαρινη.

ΔΙΕΘΝΗ

Ο αρχηγός της ισραηλινής Αστυνομίας δήλωσε σήμερα οτι οι δυνάμεις του φοβούνται οτι η οικοδόμηση απο το Ισραήλ νέου οικισμού στην αραβική ανατολική Ιερουσαλήμ θα πυροδοτήσει την παλαιστινιακή βία.

Ισχυρός σεισμός 5,6 Ριχτερ συγκλόνισε μια μεγάλη περιοχή τηςκεντρικής Ιαπωνιας λιγο πριν από τις 8 το πρωί, ώρα Ελλάδας. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για ζημιές και οι αρχές πρόσθεσαν οτι δεν υπάρχει κίνδυνος για παλιρροϊκά κύματα.

Στο στάδιο της ανάρωσης βρίσκεται ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπίλ Κλίντον, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται μετά την εγχείριση για την αποκατάσταση του τένοντα στο δεξί γόνατο στην οποία υποβλήθηκε χθές. Δηλώνει πάντως ότι δεν σκοπεύει να αναβάλει το ταξίδι του στο Ελσίνκι, την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη, όπου και θα συναντηθεί με το Ρώσο ομόλογο του, Μπορίς Γέλτσιν.

Η Κίνα θα κατασκευάσει το μεγαλύτερο αγωγό άνθρακα στον κόσμο, που θα συνδέει τη γαιανθρακοφόρα λεκάνη του Σανγκζί στο Βορρά με το λιμάνι του Κινγκντάο, σε μια απόσταση 720 χιλιομέτρων, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του κινεζικού τύπου.

Μια 46-χρονη αμερικανίδα, η Λίντα Φίντς, θα επιχειρήσει απο αύριο να κάνει το γύρο του κόσμου με αεροπλάνο, υπο τις ίδιες συνθήκες που τόλμησε τον ίδιο άθλο η συμπατριώτισσα της Αμέλια Ερχαρτ, πρίν απο ακριβώς 60 χρόνια.

Πέθανε χθές σε ηλικία 90 ετών ο Γάλλος ζωγράφος,ουγγρικής καταγωγής, Βίκτορ Βαζάρελι.

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.00 run on Sunday, 16 March 1997 - 14:52:50 UTC