Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-03-20

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 20/03/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Απαρχη εξελιξεων για την εξευρεση κοινα αποδεκτης λυσης στο θεμα του ονοματος θεωρειται το ταξιδι-αστραπη του θοδωρου Παγκαλου στα Σκοπια και η συνάντησή του με τον Κίρο Γκλιγκόρωφ.

    Στη κοψη του ξυραφιου ειναι και παλι η κατασταση στην Αλβανια,καθως μετα τον Σαλι Μπερισα και η κυβερνηση του Μπασκιμ Φινο απερριψε το τελεσιγραφο των εξεγερμένων που λήγει σήμερα, για παραιτηση του Αλβανου προεδρου.

    Με πάγωμα των κονδυλίων απο την Ευρωπαϊκη Ενωση για το φράγμα του Ευήνου, απειλεί ο εκπρόσωπος του ταμείου συνοχής,εάν δεν παραδοθούν συμπληρωματικές μελέτες που αφορούν στο πρόβλημα των κατολισθήσεων

    Τη ζωή δύο ανθρώπων και των τραυματισμό αλλων 5, απο τους οποίους οι δύο σοβαρά,στοίχησε η χθεσινοβραδυνή έκρηξη στη Λαχαναγορά του Ρέντη.


Σκοπιανο

Απαρχη εξελιξεων για την εξευρεση κοινα αποδεκτης λυσης στο θεμα του ονοματος θεωρειται το ταξιδι-αστραπη του θοδωρου Παγκαλου στα Σκοπια και η συνάντησή του με τον Κίρο Γκλιγκόρωφ.

Σε δηλωσεις του ο υπουργος Εξωτερικων ανεφερε οτι οι δυο χωρες δεν προκειται να υποκαταστησουν τον ΟΗΕ και το Συμβουλιο Ασφαλειας, προιδεαζοντας για λυση στο επιμαχο θεμα μεσω του διεθνους οργανισμου.

Η πρώτη επίσκεψη του έλληνα υπουργού Εξωτερικών σηματοδοτεί μια πραγματική καμπή στις μελλοντικές φιλικές και στενές σχέσεις και για τη συνολική συνεργασία των δύο χωρών,ανεφερε ο Κιρο Γκλιγκοροφ ο οποιος καλεσε τον προεδρο της Δημοκρατιας και τον Πρωθυπουργο να επισκεφθουν τα Σκοπια.

Ο Κωστας Σημιτης και ο Θεοδωρος παγκαλος πραγματοποιουν απο σημερα διημερη επισημη επισκεψη στη Ρουμανια.

Η συναντηση Πάγκαλου - Γκλιγκόρωφ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις απο τη Νέα Δημοκρατία η οποια ζητησε εξηγήσεις απο την κυβέρνηση.

Αλβανικο

Στη κοψη του ξυραφιου ειναι και παλι η κατασταση στην Αλβανια,καθως μετα τον Σαλι Μπερισα και η κυβερνηση του Μπασκιμ Φινο απερριψε το τελεσιγραφο των εξεγερμένων που λήγει σήμερα, για παραιτηση του Αλβανου προεδρου.

Ο κυριος Φίνο ταχθηκε υπερ του διαλογου και απηύθηνε έκκληση για εθνική συμφιλίωση και αποκατάσταση της τάξης ώστε να καταστεί δυνατή η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από το εξωτερικό.

Προειδοποίησε επίσης τις συμμορίες που επιδίδονται σε λεηλασίες ότι "η κυβέρνησή του θα πλήξει το οργανωμένο έγκλημα.

Απο την πλευρα τους,οι εξεγερμενοι της νοτιας Αλβανιας ετοιμαζονται να συγκροτησουν ατυπη κυβερνηση και Προεδρικο Συμβουλιο.

Την ιδια ωρα συνεχίζεται το κύμα της μεγάλης φυγής των Αλβανών προσφύγων προς την Ιταλία,με αποτέλεσμα οι ιταλικές αρχές να κηρύξουν τή χώρα σέ κατάσταση εκτακτης ανάγκης μεχρι τον Ιούνιο,ενω χθές απέλασαν 137 αλβανούς, τους οποίους χαρακτήρισαν εγκληματικά στοιχεία.

Ευηνος

Με πάγωμα των κονδυλίων απο την Ευρωπαϊκη Ενωση για το φράγμα του Ευήνου, απειλεί ο εκπρόσωπος του ταμείου συνοχής,εάν δεν παραδοθούν συμπληρωματικές μελέτες που αφορούν στο πρόβλημα των κατολισθήσεων

Ο κοινοτικός αξιωματούχος αποκάλυψε ότι εάν και εχει προχωρήσει η κατασκευή του έργου,δεν έχουν παραδοθεί οι μελέτες,ενω σημειώθηκαν ήδη κατολισθήσεις στο σημείο που γίνεται το φράγμα.

Σημερα επρόκειτο να επισκεφθούν με ελικόπτερο το έργο,ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Χρήστος Βερελής και ο κύριος Βεστρίγγε,αλλά το ταξίδι ματαιώθηκε,λόγω των ισχυρών ανέμων.

Ρέντης

Τη ζωή δύο ανθρώπων και των τραυματισμό αλλων 5, απο τους οποίους οι δύο σοβαρά,στοίχησε η χθεσινοβραδυνή έκρηξη στη Λαχαναγορά του Ρέντη.

Νεκρός ανασύρθηκε το πρωί, μετά από ολονύκτιες προσπαθειες των ανδρών του ΕΚΑΜ, ο Δημήτρης Μπαρμπαρής, που ήταν εγκλωβισμένος στά χαλάσματα τής αποθήκης φρούτων που τινάχτηκε στον αέρα από την έκρηξη.

Χθες ανασύρθηκε νεκρός και ο 38χρονος Αστρινός Σφακιανάκης,ενω σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ο Μάριος Καρατζάς και στο ΚΑΤ,ο Νικος Χρηστακέας.

Η τραγωδία προκλήθηκε απο έκρηξη φιαλών ασετυλίνης και αιθυλενίου σε αποθήκη φρουτων.

Νέα Δημοκρατία

Το ρολόϊ στη Νεα Δημοκρατία,αρχισε να μετρά αντίστροφα,καθώς σε 24 ωρες, ανοιγει η αυλαία του Συνεδρίου του κόμματος,που θα εκλέξει νέο αρχηγό.

Η διαδικασία εκλογής του Προέδρου του κόμματος,θα αρχίσει αύριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Οι υποψήφιοι για την αρχηγία θα έχουν σήμερα σειρά συναντησεων,αλλά και τηλεοπτικών εμφανίσεων με στόχο να πείσουν τους αναποφάσιστους εκλέκτορες.

Μιλώντας χθες στην τηλεόραση του ΑΝΤ-1,ο Κωνσταντινος Μητσοτακης,είπε ότι ο Γιώργος Σουφλιας,είναι ο "Σημιτης της Νέας Δημοκρατίας",και θα γίνει καλύτερος πρωθυπουργός, καθώς είναι ο μονος που μπορεί να κερδίσει τις εκλογές.

Ο Κώστας Καραμανλής που πραγματοποίησε χθες περιοδεια στο Ηράκλειο Κρήτης, έχει καλέσει σε δεξίωση το βραδυ , όλους τους συνέδρους.

Βέβαιος για την εκλογή του δηλώνει ο Μιλτιάδης Εβερτ,ο οποίος συνεχίζει να δραστηριοποιείται στα εθνικά θέματα.

Επαφές με συνέδρους θα έχει σήμερα και ο Βύρων Πολύδωρας.

Παιδεια

Σε μιση ωρα η συναντηση του υφυπουργου Παιδειας Γιαννη Ανθοπουλου με το προεδρειο της ΟΛΜΕ για τον τροπο αναπλήρωσης των χαμένων ωρων διδασκαλίας απο την απεργια των καθηγητων.

Οι υποψήφιοι των Γενικών εξετάσεων πάντως, πρέπει να υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους δελτία από σήμερα μέχρι και τις 31 Μαρτίου.

Σημερα εξαλλου,συνερχεται εκτακτως στο Παντειο Πανεπιστημιο η σύνοδος τών Πρυτάνεων, παρουσία και τού Γεράσιμου Αρσένη.

πλοιο

Σε ασφαλη ορμο της Χιου ρυμουλκειται το μοτορσιπ Καπεταν Χρηστος που εμεινε ακυβερνητο λογω μπλακ αουτ απο τα μεσανυχτα ενω βρισκοταν τρια μιλια ΒΔ της Χιου.

Το πλοιο ειχε φυγει απο το λιμανι Μεστόν της Χιου με προορισμο τη Μυτιληνη.

Αποπλους

Συνεχιζεται απο το πρωι η απαγορευση αποπλου ολων των πλοιων απο τα λιμανια του Πειραια και της Ραφηνας λογω των θυελλωδων ανεμων που φθανουν στο στο Αιγαιο τα 9 μποφωρ.

Για τον Αργοσαρωνικο εκτελουνται μονο τα δρομολογια με πλοια κλειστου τυπου

Περαμα

-Νεα κινητοποιηση σημερα των εργαζομενων στην ναυπηγοεπισκευαστικη ζωνη Περαματος. Πραγματοποιουν στάση εργασίας από τις 12 μέχρι τις 3 το μεσημέρι και Παμπειραικό συλλαλητήριο στις 12 και μισή στην πλατεία Κοραή.

Απαιτουν τη ληψη μετρων για την ασφαλεια στους χωρους εργασιας ,την παραγωγικη ανασυγκροτηση της ζωνης και την καταπολεμηση της ανεργιας.

φλας-εξωτερικα

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί επιδρομή σε περιοχές του βορειοανατολικού Λιβάνου,πολύ κοντά στη Συρία,με στόχο βάσεις μουσουλμάνων ανταρτών.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές για την επιδρομη που έγινε σε αντίποινα για τον θάνατο ενός ισραηλινού στρατιώτη και τον τραυματισμό άλλων τριών στη διάρκεια χθεσινής επίθεσης της Χεζμπολλά

Νεα στοιχεια για την βλαβερη επιδραση που εχει το καπνισμα στις εγγυες μητερες ανακοινωσαν Βελγοι εραυνητες.

Οπως υποστηριζουν,τα μωρά που γεννιούνται απο μητέρες που κάπνιζαν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους "πρέπει να θεωρούνται πρώην καπνιστές" καθως το επίπεδο των υποπροιόντων του καπνού στο σώμα τους είναι το ίδιο με εκείνο της μητέρας τους. Παρομοια ειναι τα αποτελεσματα αν οι γονείς καπνίζουν κοντά στο νεογέννητο.

Οι Ισλαμιστες Ταλεμπάν,που έχουν καταλάβει την εξουσία στο Αφγανιστάν, ματαίωσαν τον εορτασμό της Αφγανικής Πρωτοχρονιάς ενω απαγόρευσαν κάθε άλλη σχετικη εορταστική εκδήλωση για το γεγονός.

Οι Ταλεμπαν υποστηρίζουν οτι οι εκδηλωσεις αυτες είναι αντίθετες τον ισλαμικό νόμο της Σαρία.

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Thursday, 20 March 1997 - 12:03:16 UTC