Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-03-24

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 24/03/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Στη Ρηγίλλης αναμένεται να μεταβεί σήμερα ο νέος προεδρος της Νέας Δημοκρατίας για να αναλαβει και επισημως τα καθηκοντα του.

    Τραγικη εξακολουθει να ειναι η κατασταση στην Αλβανια και ο πρωθυπουργος Μπασκιν Φινο αναμενεται να ζητησει σημερα κατα την επισκεψη του στη Ρωμη βοηθεια απο την Ευρωπαικη Ενωση για να σωθει η χωρα απο το χαος και την αναρχια.

    Με την κατηγορια της κατασκοπειας εις βαρος της Κυπρου για λογαριασμο της Τουρκιας οδηγειται σημερα στο δικαστηριο της Λεμεσου , ο 40χρονος Τουρκος Νατζιπ Σαρι Τσιτσεκλι.

    Την Τεταρτη, αναμενεται ο νεος γυρος αντιπαραθεσης μεταξυ κυβερνησης και καθηγητων .Αιχμη του δορατος , η αναπληρωση των χαμενων ωρων διδασκαλιας.


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στη Ρηγίλλης αναμένεται να μεταβεί σήμερα ο νέος προεδρος της Νέας Δημοκρατίας για να αναλαβει και επισημως τα καθηκοντα του.

Στις προτεραιοτητες του Κώστα Καραμανλή είναι να συναντηθει με ολους τους πρωην αρχηγους του κομματος ενω θα επισκεφθει στην Πολιτεια και τον θειο του Κωνσταντινο Καραμανλη.

Εν τω μεταξύ η Κεντρικη Επιτροπη ελεγχεται απο τον κ.Καραμανλη, ομως ισχυρο ειναι και το μπλοκ Μητσοτακη. Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη πήρε την πρώτη θέση στην εκλογή με 663 ψηφους.

Ο βουλευτης Χρηστος Βυζοβιτης μιλωντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ και τον Τερενς Κουικ χαρακτηρισε τον Κωνσταντινο Μητσοτακη ως το πλέον σοβαρό πρόσωπο στην πολιτική μας ζωή και πρόσθεσε, τον "θέλουμε διπλα μας".

Μιλώντας στην ιδια εκπομπή, ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, δηλωσε ότι κανένας αρχηγός δεν θα εχει αμφισβητηση και αντιπολίτευση, εάν ο ίδιος δεν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις.

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος δηλωσε ότι ο νεος ηγετης θα πρεπει να εχει τη στηριξη ολων των προηγουμενων αρχηγων.

Σε συνέντευξή του στο σημερινό ΕΘΝΟΣ,ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης,αναφέρει,μεταξύ άλλων, ότι " όποιος δοκιμάσει να διασπάσει τη Νέα Δημοκρατία,θα γίνει το μαύρο πρόβατο της παράταξης".

Αφήνει απισης αιχμες κατα των κυρίων Μητσοτακη και Μάνου,λέγοντας ότι διέπραξαν βαρύτατο ολίσθημα με τις δηλώσεις που εκάναν πριν απο το συνέδριο.

ΑΛΒΑΝΙΑ

Τραγικη εξακολουθει να ειναι η κατασταση στην Αλβανια και ο πρωθυπουργος Μπασκιν Φινο αναμενεται να ζητησει σημερα κατα την επισκεψη του στη Ρωμη βοηθεια απο την Ευρωπαικη Ενωση για να σωθει η χωρα απο το χαος και την αναρχια.

Ο Φινο θα συναντηθει με τον ιταλο ομολογο του Ρομανο Προντι μετα τη συνοδο που θα εχουν στις Βρυξελλες οι υπουργοι εξωτερικων της Ευρωπαικης Ενωσης για την αποστολη βοηθειας στην Αλβανια.

Στα Τιρανα, το Σοσιαλιστικο Κομμα κατηγορησε το Δημοκρατικο κομμα οτι εμποδιζει το εργο της κυβερνησης Φινο και το κομμα του Σαλι Μπερισα ανταπεδωσε τα πυρα υποστηριζοντας οτι οι Σοσιαλιστες επιδιωκουν την παραταση της κρισης.

Την ικανοποιηση τους για τη σταση της Ελλαδας στην Αλβανικη κριση εξεφρασαν στον Ελληνα Πρεσβη στα Τιρανα τοσο ο Μπασκιμ Φινο οσο και ο Αλβανος Προεδρος Σαλι Μπερισα.

Η κυπριακη κυβερνηση θα κανει καθει τι δυνατο για την επιλυση της κρισης στην Αλβανια δηλωσε ο προεδρος της κυπριακης δημοκρατιας Γλαυκος Κληριδης.

Εντωμεταξυ χιλιαδες αλβανοι επιχειρουν με καθε μεσο να εγκαταλειψουν την χωρα και την νυχτα 500 αλβανοι προσφυγες εφτασαν με πλοια στο Μπριντιζι.

ΚΥΠΡΟΣ

Με την κατηγορια της κατασκοπειας εις βαρος της Κυπρου για λογαριασμο της Τουρκιας οδηγειται σημερα στο δικαστηριο της Λεμεσου , ο 40χρονος Τουρκος Νατζιπ Σαρι Τσιτσεκλι.

Οταν συνεληφθη, στις 8 Μαρτιου, ειχε παραδεχθει οτι κατασκοπευε για περιπου εναμιση χρονο τις εγκαταστασεις της Εθνικης Φρουρας καθως και οτι ειχε τοποθετησει , πριν απο ενα χρονο τη βομβα στο Κουρδικο Πολιτιστικο Κεντρο.

Η υποθεση αναμενεται να παραπεμφθει στο Κακουργιοδικειο.

Χθες αφεθησαν ελευθεροι οι φερομενοι ως υποπτοι στην ιδια υποθεση ο Τουρκος Μουσταφά Ομερ Κονορ και ο Τουρκοκυπριος Τζιαν Νετζίπ, καθως δεν προεκυψαν στοιχεια εναντιον τους.

ΚΙΝΚΕΛ

Την Αγκυρα επισκέπτεται αύριο ο γερμανος Υπουργός Εξωτερικών Κλάους Κίνκελ, υπό το βάρος των πρόσφατων δηλώσεων των ευρωπαίων χριστιανοδημοκρατών ηγετών και του καγκελάριου Κολ, ότι λόγοι πολιτιστικοί και θρησκευτικοί αποκλείουν σε επίπεδο αρχής την προοπτική πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαική Ενωση.

Πάντως, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές, ο Κίνκελ διαφοροποιείται σαφώς από τη θέση των Χριστιανοδημοκρατών στο ζήτημα.

ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Αμετάβλητα θα παραμείνουν τα γενικά όρια συνταξιοδότησης, δηλώνει σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο υπουργός εθνικής οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου που τονίζει ότι θα προωθηθούν οι συγχωνεύσεις ομοειδών ασφαλιστικών ταμείων.

Ο κύριος Παπαντωνίου στο ίδιο δημοσίευμα αναγνωρίζει ότι παρουσιάζεται μεγάλη υστέρηση στους φόρους, ωστόσο αποκλείει τη λήψη πρόσθετων φορολογικών μέτρων και αναφέρει ότι στις αρχές του 2.000 θα καταργηθούν τα μονοπώλεια του ΟΤΕ και της ΔΕΗ.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Εκατον εβδομηντα εξι χρονια συμπληρωνονται σημερα απο την ημερα που ο Παλαιων Πατρων Γερμανος υψωσε στην Αγια Λαυρα το Λαβαρο της Επαναστασης του Εθνους κατα του Τουρκικου Ζυγου.

Για την Εθνικη μας επετειο της 25ης Μαρτιου , αυτη την ωρα , στο κεντρο της Αθηνας ,ενωπιον του Υπουργου Παιδειας Γερασιμου Αρσενη γινεται ημεγαλειωδης παρελαση της νεολαιας.

*Εως τη μια θα διακοπτεται σταδιακα η κυκλοφορια των αυτοκινητων πλατειες Ομονοιας και Συνταγματος ,στις λεωφορους Ακαδημιας και Βασιλισης Σοφιας στις οδους Αμαλιας, Βασιλεως Γεωργιου, Σεκερη Σολωνος και Βασιλισης Ολγας.

Επισης απο Βασιλισης Αμαλιας και απο Αθανασιου Διακου εως Συγγρου, βασ Σοφιας εως Μητροπολεως , Πανεπιστημιου Πατησιων απο Ιουλιανου μεχρι Πανεπιστημιου, Τριτης Σεπτεμβριου, Χαλκοκονδυλη, πλατεια Κανιγγος και απο την Ομονοια εως τη Σοφοκλεους και την Αθηνάς.

* Με την ευκαιρια της εθνικης εορτης της 25ης Μαρτιου ο προεδρος της Δημοκρατιας θα απονειμει τιμητικες διακρισεις σε διακεκριμενες προσωπικοτητες της ομογενειας.

Στο μηνυμα του προς τον Αποδημο ελληνισμο, ο κυριος Στεφανοπουλος τονιζει οτι η μεγαλη επετειος δεν προσφερεται μονο για εορτασμους αλλα για την αντληση χρησιμων διδαγματων ωστε να αντιμετωπισουμε αποτελεσματικα τα εκκρεμουντα εθνικα μας θεματα και τη θετικη ρυθμιση των οικονομικων και κοινωνικων μας προβληματων.

*Για ισχυρα κεντρα της δυσης που προωθουν λυσεις οι οποιες στοχευουν στην συρρικνωση της Ελλαδας και του Ελληνισμου κανει λογο στο μηνυμα του ο προεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημητρης Τσοβολας και τονιζει οτι η αποτελεσματικη προασπιση των εθνικων μας δικαιων δεν μπορει να υπαρξει μεσα απο τους σκοτεινους διαυλους της μυστικης διπλωματιας που ακολουθει η κυβερνηση.

*Μηνυμα για τον αποδημο Ελληνισμο απηυθυνε και ο Προεδρος της Κυπριακης Δημοκρατιας Γλαυκος Κληριδης τονιζοντας οτι η μεγαλη επετειος δεν προσφερεται μονον για εορτασμους αλλα και για την αντληση χρησιμων διδαγματων , ωστε να αντιμετωπισουμε αποτελεσματικα τα σημερινα μας προβληματα.

*Την εθνικη μας επετειο τιμησε σημερα ο ελληνισμος της Μελβουρνης με μεγαλειωδη παρελάση που εγινε στο κεντρο της πολης.

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Την Τεταρτη, αναμενεται ο νεος γυρος αντιπαραθεσης μεταξυ κυβερνησης και καθηγητων .Αιχμη του δορατος , η αναπληρωση των χαμενων ωρων διδασκαλιας.

Η ΟΛΜΕ,αρνειται να εφαρμοσει την σχετικη εγκυκλιο του υπουργειου Παιδειας, κανοντας λογο για μετρα βιτρινας και ζητά νέα συνάντηση με τον Γερασιμο Αρσενη.

Η αναπληρωση δεν επιδέχεται αλλες αναβολές δηλωσε στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Ανθόπουλος και καλεσε τους καθηγητές να εφαρμόσουν απο την Τετάρτη τα μετρα του υπουργειου.

Η ΟΛΜΕ θα επιμείνει στην προτασή της για ουσιαστική αναπλήρωση των μαθημάτων δήλωσε ο προεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Τσούλιας.

ΔΙΕΘΝΗ

Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών,Νταβιντ Λεβί κατηγόρησε σήμερα την Παλαιστινιακή Αρχή ότι ασκεί "πολιτική τρομοκρατία" πιέζοντας τις αραβικές χώρες να παγώσουν τις σχέσεις τους με το εβραϊκό κράτος.

Το Ομάν,ανακοίνωσε χθες ότι παγώνει τις σχέσεις του με το εβραϊκό κράτος εξαιτίας της εποικιστικής πολιτικής του στα κατεχόμενα εδάφη.

Τη σημασία της συμμαχίας των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ιαπωνία για την ασφάλεια στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού επισήμαναν σήμερα στο Τόκιο, ο αμερικανός αντιπρόεδρος, Αλ Γκορ και ο ιάπωνας Πρωθυπουργός, Ριουτάρο Χασιμότο.

Τρεις νεαροί κάτω των 20 χρόνων που βρέθηκαν υπό την επήρεια ναρκωτικών κοντά σε ένα σπίτι που κάηκε μπορεί να βοηθήσουν τις έρευνες της αστυνομίας για τις συνθήκες θανάτου πέντε ακόμη θυμάτων της αίρεσης του Τάγματος του Ναού του Ηλιου.

"Ανεπιθύμητο πρόσωπο" χαρακτήρισαν οι αρχές της Λευκορωσίας τον αμερικανό διπλωμάτη Σεργκέι Αλεξαντρώφ που συνελήφθη χθες μαζί με άλλα 70 άτομα στη διάρκεια διαδήλωσης στο Μινσκ κατά του προέδρου της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Δεκαπέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα 20 τραυματίσθηκαν, σήμερα, κατά τη σύγκρουση σιδηροδρομικού συρμού με υπερπλήρες αστικό λεωφορειο σε σιδηροδρομική διάβαση στην πόλη Ναουόν της Νοτίου Κορέας.

Ενα 24 ωρο πρις αο την απονομη των ΟΣΚΑΡ απονεμηθηκαν τα αντιοσκαρ , γνωστα ως Βατομουρα.

Παράδειγμα προς αποφυγή θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η ταινία "Στρηπτίζ" με πρωταγωνίστρια την Ντεμί Μουρ καθώς σάρωσε "Βατόμουρα" στη χθεσινή απονομή στο Χόλυγουντ. Η 17η τελετή απονομής των "Βατόμουρων 1996" πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα όπως το απαιτεί η περίπσταση χθες βράδυ στο ξενοδοχείο Ρούζεβελτ του Χόλυγουντ, όπου είχε γίνει η πρώτη απονομή των βραβείων Οσκαρ το 1929.

Το πάλαι ποτε ιερό τέρας του Χόλυγουντ ο Μάρλον Μπράντω "τιμήθηκε" με το Χρυσό Βατόμουρο για την χειρότερη ερμηνεία δεύτερου ανδρικού ρόλου στην ταινία "Το νησί του δόκτωρα Μορώ".

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Monday, 24 March 1997 - 12:56:27 UTC