Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-03-28

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 28/03/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Φοβος και τρομος εχουν γινει στην Αλβανια οι ενοπλες συμμοριες καθως οι αρχες αδυνατουν να περιορισουν τη δραση τους.

    Σειρα επαφων με κορυφαια στελεχη του κομματος εχει και σημερα ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας Κωστας Καραμανλης.

    Το αργοτερο σε ενα μηνα θα γινει γνωστο αν δυο ασθενεις , περιπου 60 ετων, που νοσηλευονται για μεγαλο διαστημα στη νευρολογικη κλινικη του νοσοκομειου Ηρακλειου Κρητης , πασχουν οντως απο την ασθενεια Κρόιτσφελντ Γιακομπς.

    Τρια κιλα και 380 γραμμαρια κοκαϊνης βρεθηκαν απο ανδρες της Διωξης Ναρκωτικων, στη κατοχη τριμελους σπειρας που ειχε ελθει στην Ελλαδα απο το Μπουένος Αϋρες της Αργεντινης, μεσω Σοφιας.


ΑΛΒΑΝΙΑ

Φοβος και τρομος εχουν γινει στην Αλβανια οι ενοπλες συμμοριες καθως οι αρχες αδυνατουν να περιορισουν τη δραση τους.

Τη νύχτα,ομαδα 16 ενόπλων επιτέθηκε στό χωριό Λεβάν τής κεντρικής Αλβανίας καί σκότωσε τον Κοινοταρχη.Οι κατοικοι εξαγριωθηκαν αντεπιτέθηκαν και σκότωσαν όλους τους ληστες.

Στο Αργυροκαστρο κλειστο θα μεινει σημερα το ελληνικο προξενειο που δεχθηκε χθες επιθεση απο ενοπλους.

Ο ΟΑΣΕ εδωσε εντωμεταξυ χθες την εγκριση του για την αποστολή πολυεθνικής δύναμης στην Αλβανία υπο τον ορο να συμφωνησει ο Οργανισμος Ηνωμενων Εθνων.

Το Αλβανικο αλλα και το θεμα της Κυπρου συζητηθηκε στη συναντηση που ειχαν νωριτερα ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης και ο ελληνας κοινοτικος επιτροπος Χρηστος Παπουτσης.

Ν.Δ

Σειρα επαφων με κορυφαια στελεχη του κομματος εχει και σημερα ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας Κωστας Καραμανλης.

Νωριτερα συναντηθηκε με τον δημαρχο Αθηναιων Δημητρη Αβραμοπουλο ο οποιος δηλωσε οτι ο νεος προεδρος θα εχει την αμεριστη συμπαρασταση και στηριξη του.

Ο κ.Καραμανλης τονισε οτι η Νεα Δημοκρατια αποδιδει μεγαλη σημασια στην Τοπικη Αυτοδιοικηση και στις δυνατοτητες που εχει για την μελλοντικη πορεια του τοπου.

Στη μια και μιση ο κ.Καραμανλης θα συναντηθει με τον Γιωργο Σουφλια.

ΣΚΟΠΙΑ

Συναντηση με τον προεδρο των Σκοπιων Κιρο Γκλιγκορωφ θα εχει σημερα ο Νικος Κωσσταντοπουλος που επισκεπτεται το γειτονικο κρατος.

Ο κ.Κωνσταντοπουλος εχει ταχθει υπερ του απευθειας διαλογου μεταξυ των δυο χωρων.

ΜΠΑΙ ΜΠΑΣ

Τη άμεση σύγκληση όλων των επιτροπών του ΚΕΣΥ ζήτησε ο Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας κύριος Γολεμάτης, μετά από τις αποκαλύψεις ότι στη χώρα μας γίνονται επεμβάσεις καρδιάς και μπάι πας σε ασθενείς χωρίς ουσιαστικά να τις χρειάζονται.

ΤΡΕΛΛΟΑΓΕΛΑΔΕΣ

Το αργοτερο σε ενα μηνα θα γινει γνωστο αν δυο ασθενεις , περιπου 60 ετων, που νοσηλευονται για μεγαλο διαστημα στη νευρολογικη κλινικη του νοσοκομειου Ηρακλειου Κρητης , πασχουν οντως απο την ασθενεια Κρόιτσφελντ Γιακομπς.

Τις υπονοιες οτι οι δυο κρητικοι πασχουν απο την ασθενεια που αποδιδεται στην ασθενεια των τρελλων αγελαδων εχουν εκφρασει οι γιατροι του νοσοκομειου , που αναμενουν τις εργαστηριακες εξετασεις , μεταξυ των οποιων και την εξεταση δειγματος απο την εγκεφαλικη ουσια των ασθενων.

ΚΟΚΑΙΝΗ

*Τρια κιλα και 380 γραμμαρια κοκαϊνης βρεθηκαν απο ανδρες της Διωξης Ναρκωτικων, στη κατοχη τριμελους σπειρας που ειχε ελθει στην Ελλαδα απο το Μπουένος Αϋρες της Αργεντινης, μεσω Σοφιας.

Στο Σταθμο Λαρισης , συνεληφθησαν ο Εντουαρντο Μαρεκο 30 χρονων η Αντελμα Σουαρες 33 χρονων. Ο τριτος της σπειρας ο Τζουλιο Καρλος Οτερο υπεκυψε στον Ευαγγελισμο απο καρδιακο επεισοδιο που εκδηλωθηκε πριν απο τη συλληψη του , στο λεωφορειο που ερχοταν, απο τη Σοφια.

Η κοκαϊνη ηταν κρυμμενη στους διπλους πατους τριων ζευγαριων παπουτσιων.

Αγροτικη

Περιπου 25 πελατες της αγροτικης τραπεζας στο Σοχό θεσσαλονικης καταγγελουν τον διευθυντη του υποκαταστηματος Βασιλη Βάκο οτι με διαφορους τροπους τους απεσπασε περιπου 500 εκ δρχ και στη συνεχεια εξαφανισθηκε.

Καποιοι απο αυτους που υποστηριζουν οτι επεσαν θυματα του ισχυριζονται οτι τα χρηματα αυτα τα επαιξε και τα εχασε στο καζινο, ωστοσο κανεις μεχρι τωρα δεν εχει υποβαλει μηνυση εναντιον του ουτε εχει βρεθει καποιο ελλειμα στην τραπεζα.

Με εντολη της διοικησης της αγροτικης τραπεζας παντως διεξαγεται ερευνα μετα τις καταγγελιες

Παιδεια

Συνεχιζεται η κοντρα κυβερνησης-καθηγητων για τον τροπο αναπληρωσης των χαμενων διδακτικων ωρων,με θυματα παντα τους μαθητες.

Αυτη την ωρα συνεδριαζει η ολομελεια των προεδρων των Τοπικων Ενωσεων των καθηγητων και αναμενεται να επικυρωσει την προταση της ΟΛΜΕ να μην εφαρμοσθουν τα μετρα του υπουργείου παιδειας για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών.

Ο Πρωθυπουργος παντως αναψε συμφωνα με πληροφοριες το πρασινο φως στον Γερασιμο Αρσενη για την προσληψη ωρομισθίων που θα αναλαβουν την αναπληρωση των χαμενων ωρων, ενω ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Ανθόπουλος, προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις σε όσους καθηγητες αρνηθούν να εφαρμόσουν τα μέτρα.

ΕΦΟΡΙΕΣ

Παραταση μεχρι και την Δευτερα το βραδυ στις 8 εδωσε το υπουργειο Οικονομικων για την υποβολη των φορολογικων δηλωσεων καθως εως χθες περιπου ενα εκατομμυριο φορολογουμενοι δεν ειχαν καταθεσει τις φορολογικες τους δηλωσεις.

Οι εφοριες θα ειναι ανοιχτες και σημερα εως τις οκτω το βραδυ ενω το Σαββατοκυριακο, θα παραμεινουν, ανοιχτα και 28 κεντρικα ταχυδρομεια σε ολη τη χωρα.

ΛΗΣΤΕΙΑ

Δεκα εκατομμυρια δραχες αρπαξαν λιγο μετα τις 10 οι δυο αγνωστοι που εισεβαλαν με την απειλη καραμπινας απο το καταστημα καλυντικών του Γιωργου Παναγιωτιδη στην Λεωφόρο Ανθούσας 46.

Ο ενας απο τους ληστες πυροβολησε και τραματισε στα ποδια γυναικα ,η οποια μεταφερθηκε στο Κεντρο Υγειας Σπατων.

Οι δραστες διευφυγαν με λευκο αυτοκινητο.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ

Οι αλλαγές στο νόμο Πεπονή για τις προσλήψεις και η επέκτασή του σε τράπεζες και τοπική αυτοδιοικηση θα απασχολήσουν το υπουργικό Συμβούλιο που θα συνεδριασει σε μιση ωρα.

Εν τω μεταξύ,αντιδράσεις εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ εχει προκαλεσει η ομιλια του πρωθυπουργου σχετικα με την αναμορφωση του κρατους προνοιας.

ΩΡΑ

Θερινή ώρα θα ισχυσει απο τα ξημερώματα της Κυριακής,στη χωρα μας οπως και στις αλλες Ευρωπαϊκες χωρες.

Ετσι στις 3 τα ξημερωματα τις Κυριακης οι δείκτες των ρολογιών θα πρεπει να ρυθμιστουν μία ώρα μπροστά και θα δείχνουν 4.

Η θερινή ώρα θα ισχύσει έως τις 26 Οκτωβρίου.

ΔΙΕΘΝΗ

Μέλη μιας αίρεσης,που διατηρούσαν σελίδες στο Ιντερνετ και πίστευαν στους εξωγήινους,ήσαν τα 39 άτομα,ηλικίας από 26 ως 72 χρόνων,που αυτοκτόνησαν ομαδικά σε πολυτελές ράντσο έξω από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.Οι 39 αφού ετοίμασαν τα πράγματά τους κατανάλωσαν βότκα και ναρκωτικά ώστε να επέλθει ο θάνατός τους και να είναι παρόντες στο ραντεβού τους με το Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενο Αντικείμενο,που όπως πίστευαν ακολουθούσε τον κομήτη Χέιλ-Μποπ.

Η Τουρκία σχεδιάζει να διαθέσει γύρω στα 250 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά μεγάλου αριθμού ταχύπλοων σκαφών και ελικοπτέρων,σε μία προσπάθεια να ενισχύσει την ακτοφυλακή της.Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Daily News που επικαλείται στρατιωτικές πηγές.

Βομβιστική επίθεση κατά εστιατορίου-μπαρ στα ανατολικά προάστια του Αλγερίου είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο άτομα και να τραυματιστούν περισσότερα από 20 άλλα.

Με την ισραηλινή ηγεσία και τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου συναντάται σήμερα ο απεσταλμένος του Μπιλ Κλίντον στη Μέση Ανατολή, Ντένις Ρος,σε μία προσπάθεια να ξεπερασθεί η κρίση που απειλεί να υπονομεύσει τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ του Εβραϊκού κράτους και των Παλαιστίνιων.

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Friday, 28 March 1997 - 12:48:09 UTC