Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-03-30

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 30/03/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Μεσα στο επόμενο δεκαήμερο,θα είναι έτοιμη να μεταβει στην Αλβανια,η πολυεθνική στρατιωτική δύναμη,που αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δηλωσε πριν από λιγο στον ΑΝΤ-1 ο υφυπουργός Εξωτερικων Γιάννος Κρανιδιώτης.

    Εβδομαδα νεων επαφων και συσκέψεων, αρχίζει αυριο για τον Κωστα Καραμανλή με αντικείμενο την τοποθετηση στελεχων στις καίριες θεσεις του κομματικου μηχανισμού.

    Στα δικαστήρια οδηγούν τα παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου την κ.Δημητρα Λιάννη, διεκδικώντας το σπίτι της οδου Γκύζη στο Ψυχικό, σύμφωνα με τη διαθήκη της γιαγιάς τους Σοφίας Μινέικο.

    Ακαριαίος ήταν ο θάνατος των τεσσαρων υπαξιωματικών της πυραυλακάτου ΚΩΣΤΑΚΟΣ και προήλθε απο τη σύγκρουση με το οχηματαγωγο ΣΑΜΑΙΝΑ και όχι απο πνιγμό, συμφωνα με την νεκροψία που έκανε χθες ο ιατροδικαστής κύριος Νόνας, αμέσως μετά των απεγκλωβισμό των πτωμάτων.


Αλβανικό

Μεσα στο επόμενο δεκαήμερο,θα είναι έτοιμη να μεταβει στην Αλβανια,η πολυεθνική στρατιωτική δύναμη,που αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δηλωσε πριν από λιγο στον ΑΝΤ-1 ο υφυπουργός Εξωτερικων Γιάννος Κρανιδιώτης.

Η Ελλαδα, θα συμμετασχει με ενα ταγμα,που θα αποτελείται από 800 εθελοντες απο το μόνιμο προσωπικό και των τριών όπλων.

Ο υφυπουργός Αμυνας κυριος Αποστολάκης,δηλώνει στην εκπομπη ΡΟΥΑ ΜΑΤ που ακολουθεί,ότι η ελληνική αποστολή θα εγκατασταθεί κατά πάσα πιθάνοτητα στην περιοχή των Τιράνων,αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί απο τους ιταλούς,υπο την διοικηση των οποίων θα τεθεί.

Ουτε εμείς θα θέλαμε να παμε στο νοτο,προσθέτει ο κ.Αποστολάκης.

Την παρουσία της πολυεθνικής δύναμης,αναμενεται να εγκρίνει σε λίγο και τυπικά το αλβανικό κοινοβούλιο, ενω στην Αθήνα,φθάνει την Τετάρτη,ο αλβανός πρωθυπουργός Μπασκίμ Φινο για συνομιλίες.

Εν τω μεταξύ,σύνεφα στις σχέσεις Αλβανίας-Ιταλίας, προκαλεί η προχθεσινή ναυτική τραγωδία στην Αδριατική,όπου έχασαν τις ζωή τους δεκάδες άλβανοί λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων πολλά γυναικόπαιδα.

Ο Σαλί Μπερίσα κάλεσε τις ιταλικές αρχές να αρχίσουν δικαστική έρευνα γιά τις συνθήκες και τις ευθύνες για το ναυάγιο,ενω έντονα αντέδρασε ο πρωθυπουργός Μπασκίμ Φίνο και διεμήνυσε στην Ιταλία ότι το δυστύχημα θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί.

Πάντως η Ιταλία αρνείται κάθε ευθύνη,ενω συνελήφθη ο κυβερνήτης του αλβανικού σκάφους,που ήταν μεταξύ των διασωθέντων του ναυαγίου.

Η τραγωδία προκληθηκε όταν η ιταλική κορβέτα, επιχειρώντας να παρεμποδίσει το αλβανικό πλοίο που μετέφερε τουλάχιστον 120 λαθρομετανάστες,το εμβολησε την ώρα που επικρατούσε στην περιοχή θαλασσοταραχή.

Βρέθηκαν 4 πτώματα,διασώθηκαν 34,ενω σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων που ξεπερνούν τους 75.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Εβδομαδα νεων επαφων και συσκέψεων, αρχίζει αυριο για τον Κωστα Καραμανλή με αντικείμενο την τοποθετηση στελεχων στις καίριες θεσεις του κομματικου μηχανισμού.

Εντός της εβδομαδος -κατα πασα πιθανότητα την Τεταρτη - θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομαδα της ΝΔ προκειμένου να εκλεξει το νεο γραμματεα της.

Σημερα σε συνεντευξη του στην Απογευματινη της Κυριακής,ο Βαγγέλης Μειμαρακης επισημαίνει ότι πρέπει να αρχισει αμεσως ο διάλογος για την κεντροδεξία και να γίνει σε νομαρχιακο και περιφερειακο επίπεδο.

Διαθήκη

Στα δικαστήρια οδηγούν τα παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου την κ.Δημητρα Λιάννη, διεκδικώντας το σπίτι της οδου Γκύζη στο Ψυχικό, σύμφωνα με τη διαθήκη της γιαγιάς τους Σοφίας Μινέικο.

Εν τω μεταξύ,νέα διασταση δινει στην υπόθεση της διαθήκης-συμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ- η αυτοκτονία του συντακτη της διαθηκης δικηγόρου Δημήτριου Πιεράκου,ο οποίος βρέθηκε το 1990 κρεμασμένος με τη ζώνη του στην τουαλέτα κεντρικου ξενοδοχείου.

Συμφωνα με το δημοσίευμα,ενα μηνα πριν απο την αυτοκτονία του ο δικηγόρος είχε δηλώσει ότι θα δώσει στη δημνοσιότητα την διαθήκη Μινέϊκο.

Κωστάκος

Ακαριαίος ήταν ο θάνατος των τεσσαρων υπαξιωματικών της πυραυλακάτου ΚΩΣΤΑΚΟΣ και προήλθε απο τη σύγκρουση με το οχηματαγωγο ΣΑΜΑΙΝΑ και όχι απο πνιγμό, συμφωνα με την νεκροψία που έκανε χθες ο ιατροδικαστής κύριος Νόνας, αμέσως μετά των απεγκλωβισμό των πτωμάτων.

Τα πτώματα των τεσσάρων υπαξιωματικών που έμειναν εγκλωβισμέν,απο τον περασμένο Νοέμβριο μέσα στη μοιραία πυραυλάκατο,μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο ,όπου και αναγνωρίστηκαν απο τους συγγενείς τους.

Εισοδηματικά

Αλλαγές που τις χαρακτηρίζει "πρωτόγνωρες" αναμενει στο χώρο της εργασίας, ο υπουργός Εργασίας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, δίνοντας συνέχεια στο θέμα που ανοιξε ο πρωθυπουργός κατα την ομιλία του στους συνδικαλιστες του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στην εκπομπή ΡΟΥΑ ΜΑΤ και τον Θάνο Σιαφάκα που αρχίζει σε λίγο, ο κ.Παπαϊωάννου,δηλώνει πάντως,ότι όσον αφορά το ασφαλιστικό, δεν θα αλλάξουν τα όρια συνταξιοδότησης,αλλά θα αλλάξει ο τρόπος χρηματοδότησης,θα τεθεί το θέμα της ενοποίησης ομοειδών ταμείων και το θέμα της καταπολέμισης της εισφοροδιαφυγής,τόσο με την μηχανοργάνωση,όσο και με κοινό εισπρακτικό μηχανισμό.

Εν τω μεταξύ,διαρθρωτικες παρεμβάσεις στην οικονομία μέσα στο 1997,που θα επιταχύνουν την αναπτυξιακή ώθηση, προαναγγέλλει με δηλωση του στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Με δηλωσή του στην ίδια εφημερίδα,ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλης,τονίζει ότι δεν πρεπει να ληφθουν αλλα μετρα και ότι θα αντιταχθει σε κάθε φοροεισπρακτικό κύμα,αλλά θα στηρίξει τις θετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

ΤΕΕ

Στις κάλπες απο το πρωί περίπου 70 χιλιάδες πτυχιούχοι μηχανικοί της χώρας για την εκλογή της νέας Διοικησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και των 16 περιφερειακών τμημάτων.

Την ψήφο των μηχανικών διεκδικούν 13 συνδιασμοί και 4 μεμονωμένοι υποψήφιοι.

Καψόνι

Με οριστική αποβολή τιμωρήθηκαν 4 δόκιμοι υπαξιωματικοί, οι οποίοι εν ονόματι του παλιού εθίμου του καψονιού, ξυλοκόπησαν και βασάνισαν πρωτοετή συνάδελφό τους.

Το συμβάν που αποκάλυψε χθες ο ΑΝΤ-1,έγινε στη σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας στο Τατόϊ.

Ο νεαρος δόκιμος κατήγγειλε το περιστατικό στον διοικητή του,ο οποίος ενημέρωσε τον Αρχηγό ΓΕΑ.

Με εντολή του υπουργου Αμυνας,οι τέσσερεις, παρά τις πιέσεις απο πολιτικούς, επιβλήθηκαν οι ποινές, ενω την υπόθεση ανέλαβε και ο εισαγγελέας του Αεροδικείου.

Ωστόσο,ο ένας εκ των τεσσάρων είναι τωρα σπουδαστής της Σχολής Ευελπίδων.

Πολυτεχνείο

- Επεισόδια τη νυχτα στο χώρο γύρω απο το πολυτεχνείο, απο ομάδα νεαρών που παρακολουθούσαν συναυλία αλληλεγγύης προς την Αλβανία.

Τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο των σχολών Πετρά, πυρπόλησαν 6 αυτοκίνητα και επετεθηκαν με μολοτωφ εναντιων των ΜΑΤ, ενω στη συνέχεια μπηκαν στο Πολυτεχνειο,το οποίο εγκατέλειψαν στη μία και μισή τη νύχτα.

18 ατομα προσηχθησαν στην ασφαλεια τα οποια στη συνεχεια αφεθησαν ελευθερα αφου δεν προεκυψε η συμμετοχη τους στα επεισοδια.

Εφορίες

Ανοικτά για άλλη μιά ωρα τα κεντρικα ταχυδρομεια για την καταθεση των φορολογικων δηλωσεων.

Ετσι,ανοιχτα ειναι σημερα το κεντρικο ταχυδρομειο στην οδο Αιολου, στην πλατεια Συνταγματος, Καποδιστριου και 3ης Σεπτεμβριου, Περιπτερο Ακροπολης, Ανατολικου Αεροδρομιου, κεντρικο Πειραια , Κεντρικο θεσσαλονικης και τροχοταχυδρομειο Ισθμου Κορινθου.

Για οσους και παλι δεν προλαβουν αυριο,οι εφορίες θα παραλαμβάνουν τις δηλώσεις έως τις 8 το βράδι ενω εως την ιδια ωρα θα μεινουν ανοιχτα και πολλα κεντρικα ταχυδρομεια σε ολη τη χωρα.

Βομβα φαρσα

Αεροπλάνο των κυπριακών αερογραμμών που εκτελούσε πτήση απο το Λονδίνο στην Κύπρο, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας, ύστερα απο τηλεφώνημα ότι σε αυτό υπήρχε βόμβα.

Πρόκειται για την πτήση 333 με 184 επιβάτες, η οποία αναμενόταν στην Κύπρο, γύρω στις 6.30 το πρωί.

Η πληροφορία για την απειλή ύπαρξης βόμβας δόθηκε στον κυβερνήτη, όταν το αεροπλάνο πετούσε πάνω απο τη Θεσσαλονίκη. Το απειλητικό τηλεφώνημα έγινε στον Πύργο Ελέγχου του Λονδίνου. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού για έρευνες και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για φάρσα. Το αεροπλάνο στη συνέχεια αναχώρησε για τη Λευκωσία.

Διεθνη

Στην Υεμενη Δυο δάσκαλοι σκοτώθηκαν και έξι μαθητές τραυματίσθηκαν σήμερα απο τις βολές αυτομάτου όλπου ενος άνδρα που άρχισε να πυροβολεί εναντίον εκατοντάδων παιδιών δύο γειτονικών σχολείων στην Σανάα, πρωτεύουσα της χωρας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο ένοπλος ηταν ένας δυσαρεστημένος πρώην οδηγός λεωφορείου του ενός σχολείου, ο οποίος άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως έναντιον των παιδιών ηλικίας απο 6 εως 18 χρόνων και των δασκαλων τους στο προαύλιο των εκπαιδευτηριών πριν την έναρξη των πρωινών μαθημάτων.

Η αστυνομία της Υεμένης συνέλαβε τον ένοπλο έξω απο το δεύτερο σχολείο.

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Sunday, 30 March 1997 - 15:28:59 UTC