Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-04-03

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 03/04/97


ΤΙΤΛΟΙ

    - Τα ελληνοτουρκικά,εκτός απο το αλβανικό, ήταν το θέμα της ιδιαίτερης συνάντησης που ειχαν το πρωι στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Θεόδωρος Πάγκαλος με τον προδρευουντα του Συμβουλιου της Ευρωπης Χανς Βαν Μιρλο.

    Πυρετωδεις διαβουλευσεις,με πολυμερεις και διμερεις συναντησεις στην Αθηνα για το Αλβανικο.

    Διαβημα διαμαρτυριας στον υπουργο Εθνικης Οικονομιας Γιαννο Παπαντωνιου για την σφιχτη εισοδηματικη πολιτικη που προσπαθει να επιβαλει η κυβερνηση στον ευρυτερο δημοσιο τομεα,εν οψει των συλλογικων διαπραγματευσεων,θα κανουν στη μια και μιση το μεσημερι οι προεδροι των Ομοσπονδιων Εργαζομενων στις ΔΕΚΟ.

    Απο διπλό έλεγχο θα περάσουν όλες οι συντάξεις και τα επιδόματα για να διερευνηθεί ποιοί εισπράτουν δύο φορές την ίδια σύνταξη ή το ίδιο επίδομα.


Ελληνο-τουρκικο

- Τα ελληνοτουρκικά,εκτός απο το αλβανικό, ήταν το θέμα της ιδιαίτερης συνάντησης που ειχαν το πρωι στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Θεόδωρος Πάγκαλος με τον προδρευουντα του Συμβουλιου της Ευρωπης Χανς Βαν Μιρλο.

Μετά την Αθήνα,ο κύριος Μίρλο θά φύγει γιά την Αγκυρα.

Εν τω μεταξύ,η Τουρκία αποδέχεται κατ'αρχήν την προταση της ολλανδικής προεδρίας για συγκρότηση "επιτροπής σοφών",για την αντιμετώπιση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων.

Αλβανικο

Πυρετωδεις διαβουλευσεις,με πολυμερεις και διμερεις συναντησεις στην Αθηνα για το Αλβανικο.

Σε εξελιξη βρισκεται τετραμερης συναντηση στο υπουργειο Εξωτερικων με τη συμμετοχή του αλβανού πρωθυπουργού Μπασκίμ Φίνο, της ηγεσίας του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, του εκπροσώπου του ΟΑΣΕ Φρανς Βρανίτσκι και του προεδρεύοντα του Συμβουλίου της Ευρωπαικής Ενωσης Βαν Μίρλο.

Αντικείμενο της συνάντησης,ειναι ο συντονισμός των κινήσεων για την αντιμετώπιση της αλβανικής κρίσης και θα γίνει με ανοιχτή ατζέντα.

Ο αλβανός πρωθυπουργός έχει στην ατζέντα του συναντήσεις στις 12 και μισή με τον προεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή και νωρίτερα με τον υπουργό Δημόσιας τάξης Γιώργο Ρωμαίο.

Χθες η Ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε την πληρη υποστήριξή της στην κυβέρνηση Φίνο,και του επεφυλαξε εντυπωσιακή υποδοχή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατα τις συνομιλίες ο κ.Σημιτης υποσχέθηκε στον αλβανό ομόλογό του οικονομική βοήθεια 20 δις, ανθρωπιστική και τεχνική βοήθεια, βοηθεια για την ανασυγκρότηση τού στρατού και της Αστυνομίας και ρύθμιση της εποχικής απασχόλησης των αλβανών εργαζομένων.

Ο κύριος Φίνο υποσχέθηκε έλεγχο τής λαθρομετανάστευσης καί προστασία τής Ελληνικής μειονότητας.

Στη Ρώμη,ο ιταλός υπουργός Αμυνας,ανακοινωσε ότι η πολυεθνική δύναμη θα αναπτυχθεί στην Αλβανία,μέχρι τις 12 Απριλίου και θα αποτελείται απο 5.000 στρατιώτες.

ΔΕΚΟ

Διαβημα διαμαρτυριας στον υπουργο Εθνικης Οικονομιας Γιαννο Παπαντωνιου για την σφιχτη εισοδηματικη πολιτικη που προσπαθει να επιβαλει η κυβερνηση στον ευρυτερο δημοσιο τομεα,εν οψει των συλλογικων διαπραγματευσεων,θα κανουν στη μια και μιση το μεσημερι οι προεδροι των Ομοσπονδιων Εργαζομενων στις ΔΕΚΟ.

Στις 12,οι συνδικαλιστες στις δημοσιες επιχειρησεις και συναδελφοι τους της ΓΣΕΕ θα δωσουν συνεντευξη τυπου αναπτυσσοντας τις θεσεις των εργαζομενων τοσο ως προς τις αυξησεις μισθων οσο και ως προς το ασφαλιστικο που ανοιγει η κυβερνηση στο πλαισιο του Κοινωνικου διαλογου.

Τα θεματα του κοινωνικου διαλογου θα απασχολησουν το απογευμα και τον Τομεα κοινωνικης πολιτικης του Πασοκ που θα συναδριασει με τη συμμετοχη του υπουργου Εργασιας Μιλτιαδη Παπαιωαννου.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Απο διπλό έλεγχο θα περάσουν όλες οι συντάξεις και τα επιδόματα για να διερευνηθεί ποιοί εισπράτουν δύο φορές την ίδια σύνταξη ή το ίδιο επίδομα.

Ακομη,με το ειδικό μητρώο ασφαλισμένων θα μπλοκαριστούν και όλα τα διπλά βιβλιάρια ασθενείας που κυκλοφορουν στο Δημοσιο.

Εξ'αλλου από κόσκινο θα περάσουν και οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων για να εντοπισθούν όσοι παίρνουν διπλους μισθούς ή επιδόματα που δεν δικαιούνται.

ΟΤΕ

Η δεύτερη φάση τής μετοχοποίησης τού ΟΤΕ μέσω τού Χρηματιστηρίου Αθηνών, πού αφορά ποσοστό 12 έως 14% τών μετοχών τού οργανισμού,θα συζητηθεί αυριο στο υπουργικό συμβούλιο.

Οσον αφορά στήν κινητή τηλεφωνία,τό πρώτο κινητό τηλέφωνο τού ΟΤΕ θά παρουσιασθεί τό Σεπτέμβριο στή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ

Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι αρχαιολόγοι πού εργάζονται στόν ιδιωτικό τομέα καί τούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοικησης διεκδικώντας από τήν εταιρία Αττικό Μετρό νά χρηματοδοτήσει τή μελέτη αρχαιολογικού υλικού πού έρχεται στό φώς από τίς εργασίες κατασκευής τού ΜΕΤΡΟ.

Τρολευ

Χωρίς τρόλλευ σήμερα και έως τίς 4 τό απόγευμα η Αθηνα λόγω τής Γενικής Συνέλευσης τών εργαζομένων στόν ΗΛΠΑΠ.

Σαμος

Στη Σαμο αρχιζει σημερα η δικη για τις πυρκαγιες της Ικαριας το καλοκαιρι του 93 που στοιχισαν τη ζωη σε 13 κατοικους του νησιου.

Κατηγορουμενοι για ανθρωποκτονια απο αμελεια κατα συρροη ειναι ο τοτε αλλα και νυν δημαρχος Αγιου Κηρυκου Γιωργος Κριτικος ο τοτε δασονομος Στυλιανος Τζουρτζιώτης ο δημοτικος υπαλληλος Δημητρης Χρηστιάς ο εργολαβος Ηλιας Πλουτής και τα μελη του συνεργειου του κυριοι Καλαμπόγιας και Βαρδαρός οι οποιοι κατηγορουνται οτι εβαλαν τη φωτια

ΝΗΣΙΑ

Αποκομμενα για 10 ημερες παραμενουν τα νησια Κάσος,Καρπαθος,και Χάλκη λογω βλαβης του πλοιου Νταλιάνα που συνεδεε τα τρια νησια με την Ροδο αλλά και τον Πειραια.

Ο νομαρχιακος συμβουλος Κάσου,Νικήτας Βρεττός, μιλωντας στην Πρωινη Γραμμη και τον Τερενς Κουικ κατήγγειλε για μια ακομη φορα,οτι τα νησια αυτα εχουν ξεχαστει απο την πολιτεια.

(Ο κ. Βρεττος επεσημανε οτι το πλοιο επρεπε να ειχε αντικατασταθει,αλλα αρνειται ο πλοιοκτητης του Νταλιανα.)

Καρτες

Την υπαρξη προβληματος στην εκδοση των Πιστωτικων Καρτων,καθως σε πολλες περιπτωσεις τιθενται στον καταναλωτη καταχρηστικοι οροι,παραδεχθηκαν οι εκπροσωποι των Τραπεζων που συναντηθηκαν το πρωι με τον υφυπουργο Αναπτυξης Μιχαλη Χρυσοχοιδη.

Ακομη,προανηγγειλαν μειωση των επιτοκιων εξοφλησης των Πιστωτικων Καρτων και μετρα προστασιας του καταναλωτη.

Εντος της ημερας πιθανοτατα το υπουργειο Αναπτυξης θα προβει σε ανακοινωσεις για για τις αγορες με δοσεις.

Ληστειες

- 3 εκ δρχ. η λεια του ενοπλου που εισεβαλε στις 8 και 10 το πρωι στο υποκαταστημα της Ιονικης τραπεζας στην οδο Βεϊκου 46 στο Γαλατσι.

Λιγο πριν διαφυγει με μοτοσυκλετα ο ληστης ανταλλαξε πυρβολισμους με τον φρουρο της τραπεζας κατα τους οποιους ενδεχεται να τραυματισθηκε.

Νωριτερα δυο ενοπλοι κουκουλοφοροι αρπαξαν 3,5 εκ δρχ απο τον βιοτέχνη Μιχάλη Ζερβινη, 48 χρονων,την ώρα που εβγαινε απο το σπιτι του στην οδο Δογανης 22 στη Δραπετσώνα.

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

Αρχισε πριν λιγο η κατεδαφιση μαντροτοιχου οικοπεδου του Ιωαννη Μέγα στην κοιτη του Κηφισου στο υψος των Μελισσιων,ενω παραλληλα οι μπουλντοζες αφαιρουν και μπαζα απο το ρεμα Μελισσιων που ειχαν ριχθει απο το ιδιο ιδιοκτητη.

φλας-εξωτερικα

Νεα,προσθετη ενταση αναμενεται να προσθεσει στη Μεση Ανατολη αποφαση της Ισραηλινης Κυβερνησης να επεκτεινει και αλλους οικισμους σε περιοχες των Παλαιστινιων - εκτος απο εκεινον της Ανατολικης Ιερουσαλημ.

Ο Προεδρος Κλιντον,εν τω μεταξυ,προσπαθει να οργανωσει νεα συναντηση κορυφης μεταξυ Ισραηλινων και Παλαιστινιων.Την Δευτερα θα συναντηθει με τον Πρωθυπουργο Νετανιαχου,ενω μια μερα ενωριτερα ο Νετανιαχου θα συναντηθει στις ΗΠΑ με τον Ιορδανο μοναρχη Χουσειν.

Υπόγειο καταφύγιο για την προστασία των ηγετών της - στην περίπτωση επίθεσης με πυρηνικά όπλα εναντίον της- κατασκευάζει η Ρωσία,συμφωνα με ανακοίνωση του Αμερικανικου Πεντάγωνου,το οποιο ομως δεν χαρακτηριζει το γεγονος αυτο ως ''απειλη''.

Υπο κατασκευή βρισκεται και νέα σήραγγα διαφυγής, που συνδέει έναν σταθμό του μοσχοβίτικου μετρό με την έπαυλη του Προέδρου Μπόρις Γέλτσιν -21 χλμ έξω από τη Μόσχα.

Διπλα θεραπευτικη ειναι η δραση της ασπιρινης στον ανθρωπο -υποστηριζει μελετη ιατρων του Νοσοκομειου της Βοστωνης που ξεκινησε απο το 1982.

Συμφωνα με αυτη,η ασπιρινη οχι μονο βοηθα στην διαλυση των θρομβων του αιματος,αλλα καταπολεμα μικρολοιμωξεις που ενδεχεται να υπαρχουν στις αρτηριες και οι οποιες ανιχνευονται μονο με ειδικες εξετασεις.

Ανοιξιάτικο κύμα κακοκαιρίας -το χειρότερο των τελευταίων ετών- με χιονοπτώσεις ρεκόρ για την εποχή πληττει την περιοχή της Βοστώνης στις Ηνωμενες Πολιτειες.

Οι χιονοπτωσεις - υψους 85 εκατοστων- έχουν παραλύσει την κυκλοφορία,τις αεροπορικές συγκοινωνίες και έχουν προκαλέσει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε δεκαδες χιλιάδες σπίτια.

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Thursday, 3 April 1997 - 10:03:14 UTC