Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-04-13

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 13/04/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Τα ελληνοτουρκικα και τα υπολοιπα εθνικα θεματα θα εξετασθουν στην αυριανη συσκεψη του Πρωθυπουργου Κωστα Σημιτη με τη πολιτικη ηγεσια του υπουργειου Εξωτερικων.
  • Προβάδισμα πέντε εκατοστιαίων μονάδων έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκοπηση της εταιρείας ΑΛΚΟ στο Λεκανοπέδιο της Αττικής που διενεργήθει απο 4 εως 8 Απριλιου και παρουσιαζει η εφημερίδα ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.
  • Μαυρη τρυπα 800 δισεκατομμυρίων δραχμών στον προυπολογισμο που δημιουργείται από την κατάπτωση των εγγυήσεων που παίρνουν από το Δημόσιο αρκετές ΔΕΚΟ, ανακάλυψε η κυβέρνηση συμφωνα με την εφημεριδα το ΒΗΜΑ.
  • Με κοινή ανακοίνωση, τα παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργος, Σοφία, Νίκος και Ανδρέας καθώς η χήρα του Δημητρα Λιάνη αντέδρασαν στην έκκληση 95 βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, να προστατευθεί η μνήμη του ιδρυτή του κόμματος.


ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τα ελληνοτουρκικα και τα υπολοιπα εθνικα θεματα θα εξετασθουν στην αυριανη συσκεψη του Πρωθυπουργου Κωστα Σημιτη με τη πολιτικη ηγεσια του υπουργειου Εξωτερικων.

Εν τω μεταξυ παρα την αλλαγη κλιματος που παρατηρειται το τελευταιο διαστημα στις ελληνοτουρκικες σχεσεις οι προκλητικες αξιωσεις της Τουρκιας στο Αιγαιο διατηρουνται.

Ο επικεφαλης της Τουρκικης αντιπροσωπιας στο ΝΑΤΟ Τουγκαι Ετσερι σε επιστολη του προς τον γενικο γραμματεα της Ατλαντικης Συμμαχιας Χαβιε Σολανα , στις 27 Μαρτιου,που αποκαλυπτει η Κυριακατικη Ελευθεροτυπια, ισχυριζεται οτι δεν υπαρχουν θαλασσια συνορα στο Αιγαιο Πελαγος.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ

Προβάδισμα πέντε εκατοστιαίων μονάδων έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκοπηση της εταιρείας ΑΛΚΟ στο Λεκανοπέδιο της Αττικής που διενεργήθει απο 4 εως 8 Απριλιου και παρουσιαζει η εφημερίδα ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

"Υπάρχει χρόνος μέχρι τις εκλογές για να διορθώσει η κυβέρνηση κάποιες πολιτικές της", δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Χαραλαμπόπουλος.

"Στη Νέα Δημοκρατία εναπόκειται να αυξήσει τη διαφορά και να κερδίσει οριστικά την εμποστοσύνη του ελληνικού λαού", σχολίασε απο την πλευρα του στο ραδιοφωνο του ΑΝΤ1 ο βουλευτής της ΝΔ Προκοπης Παυλοπουλος.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Μαυρη τρυπα 800 δισεκατομμυρίων δραχμών στον προυπολογισμο που δημιουργείται από την κατάπτωση των εγγυήσεων που παίρνουν από το Δημόσιο αρκετές ΔΕΚΟ, ανακάλυψε η κυβέρνηση συμφωνα με την εφημεριδα το ΒΗΜΑ.

Για να μην χρειασθει να ληφθουν προσθετα μετρα,η κυβερνηση προσδοκα αυξηση των εσοδων,που επισης παρουσιαζουν υστερηση,κυριως απο το περιορισμο της φοροδιαφυγης.

Αυριο η μεθαυριο θα αποσταλουν στους φορεις οι κυβερνητικες προτασεις για τον κοινωνικο διαλογο.

ΑΛΒΑΝΙΚΟ

- Αεροπορικως απο τη Θεσσαλονικη,θα μεταφερθει την Τριτη στην Αλβανια η ελληνικη στρατιωτικη αποστολη οπως διευκρινισε απο την Θεσσαλονικη ο υπουργος Αμυνας Ακης Τσοχατζοπουλος.

Ο Αρχηγος του ΓΕΣ Αντιστρατηγος Παραγιουδακης επιθεωρησε σημερα το 601 Ταγμα Πεζικου στη Νεα Σαντα Κιλκις.

Μεθαυριο θα αναπτυχθει στην Αλβανια και το κυριο σωμα της πολυεθνικής ειρηνευτικης δυναμης, ενω νωρις το πρωι εφθασαν στο λιμανι του Αυλωνα και οι πρωτοι Γαλλοι στρατιωτες.

Σειρα συναντησεων κατα την επισκεψη του στην Αλβανια ειχε σημερα ο Ιταλος πρωθυπουργος Ρομανο Προντι

Συναντήθηκε με τον Αλβανό πρωθυπουργό Μπασκίν Φίνο, με επιτροπη των εξεγερθεντων και με εκπροσωπους της τοπικης αυτοδιοικησης ενω ειχε συνομιλιες και με τον Σαλί Μπερίσα

Ο Ιταλος πρωθυπουργος υποσχεθηκε οτι πολυ συντομα θα ανοιξει Ιταλικο προξενειο στην Αυλωνα ενω κατά την επίσκεψή του στον Αυλώνα, ο Ιταλός πρωθυπουργός εξέφρασε τη λύπη του για το ναυάγιο του αλβανικού πλοίου στην Αδριατική και ζήτησε από τους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δημαρχείο, να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Αύριο αρχίζει στα Τίρανα και η τριήμερη επίσκεψη εξαμελούς αντιπροσωπείας Τούρκων βουλευτών, ενώ από το τουρκικό κοινοβούλιο εγκρίθηκε ομόφωνα η συμμετοχή 500 Τούρκων στρατιωτών στην πολυθενική δύναμη.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Με κοινή ανακοίνωση, τα παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργος, Σοφία, Νίκος και Ανδρέας καθώς η χήρα του Δημητρα Λιάνη αντέδρασαν στην έκκληση 95 βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, να προστατευθεί η μνήμη του ιδρυτή του κόμματος.

Στην ανακοινωση,κανουν λογο για παραφιλολογια σχετικα με το θέμα του ταφου του Ανδρεα Παπανδρεου, και δηλωνουν οτι αντιθετα με τα λεγομενα, εχουν μεταξυ τους στενη συνεργασια και για το μνημειο του Ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για το μνημοσυνο στην ετησια επετειο του θανατου του.

Ο Ακης Τσοχατζοπουλος δηλωσε σημερα απο τη Θεσσαλονικη οτι δεν χρειαζεται να ζητα κανενας προστασια για τη μνημη του Ανδρεα Παπανδρεου γιατι αυτη ειναι δεδομενη στη συνειδηση του ελληνικου λαου.

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

Μονιμοποιούνται εντός του Μαϊου με νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών 11 χιλιάδες εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με το ίδιο νομοσχέδιο μετατάσσονται περίπου 1000 υπάλληλοι ορισμένου η αορίστου χρόνου στα 491 συμβούλια περιοχής, ενώ άλλοι πέντε χιλιάδες εργαζόμενοι σε κρατικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, μετατάσσονται σε Νομικά πρόσωπα του δημοσίου.

Μεγαλης κλιμακας αλλαγες αναμενονται και στον εργασιακο καθεστως των δημοσιων υπαλληλων . Συμφωνα με τον νεο δημοσιουπαλληλικο κωδικα αυξανονται οι ημερες αδείας, διευρυνεται η βαθμολογικη κλιμακα, περιοριζονται οι αποσπασεις προσωπικού και απλοποιούνται οι διαδικασίες απολύσης για τους υπαλλήλους που συλλαμβάνονται να δωροδοκούνται.

ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Φρουρούμενη στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα νοσηλεύεται η 18χρονη Ιωάννα Μερτίρη, που πέταξε στο φωταγωγό πολυκατοικίας στην Κυψέλη το νεογέννητο κοριτσάκι της.

Το βρέφος εξεπνευσε λογω εγκεφαλικης αιμοραγιας απο την πτωση του στο φωταγωγο, λιγο μετα την μεταφορα του στο νοσοκομειο Παιδων Αγια Σοφια.

Σόκ στην Κοινή Γνώμη προκαλεί και η κακοποίηση 10χρονου αγοριού στον Βύρωνα από τον ίδιο τον πατέρα του, με σιδηρολοστό. Το περιστατικό κατήγγειλε η γυναίκα που συζούσε με τον πατέρα. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού με κακώσεις στο πρόσωπο και στο σώμα, αλλά ευτυχώς διέφυγε τον κίνδυνο.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Αλλοι δύο νέοι άνθρωποι επεσαν το τελευταίο διήμερο θύματα του λευκού θανάτου ανεβάζοντας σε 15 τους νεκρούς από ναρκωτικά μόνο τον Απρίλιο.

Ο υπουργος Δημοσιας Ταξης Γιωργος Ρωμαιος σε συνεντευξη του στην Απογευματινη της Κυριακης αποδιδει την εξαρση των ναρκωτικων που παρατηρειται το τελευταιο διαστημα, στους νεους δρομους που εχουν δημιουργηθει στα Βαλκανια, και τις εισαγωγές ηρωίνης απο την Αλβανια και τα Σκοπια.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Ρωμαίος δεν αρνείται τα συμπτώματα διαφθοράς στο Σώμα των Αστυνομικών.

Αποκαλύπτει ότι εφεξής η διερεύνηση των σοβαρών καταγγελιών θα ανατίθεται σε εισαγγελείς, καθιερώνεται το πόθεν έσχες και για τους αστυνομικούς, ενώ μελετάται ο εσωτερικός έλεγχος.

ΦΑΝΑΡΙΑ

Νέο πρόγραμμα σηματοδότησης ετοιμάζει το ΥΠΕΧΩΔΕ μεχρι το τελος του 1998.

Αντικαθιστά φανάρια και θέτει σε λειτουργία κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή με τον οποίο θα ελέγχεται η κίνηση, αλλά και ο φόρτος των οχημάτων σε κεντρικές αρτηρίες.

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Sunday, 13 April 1997 - 17:03:12 UTC