Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-05-12

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 12/05/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Κατηγορηματικη διαψευση απο τον υπουργο Αμυνας Ακη Τσοχατζοπουλο των πληροφοριων που εφεραν την Ελλαδα να συμφωνει με την κινηση των τουρκικων στρατιωτικων αεροπλανων στον ελληνικο εναεριο χωρο ,χωρις να υποβαλουν σχεδια πτησης.
  • Αλλαγες απο σημερα στην κυκλοφορια των οχηματων στον κομβο Συγγρου Καλλιροης λογω εργων ανακατασκευης στη γεφυρα που θα διαρκεσουν τρεις μηνες.
  • Ανησυχητικες διαστασεις προσλαμβανει η αυξηση των εποχιακων αλλεργιων στη χωρα μας και ιδιαιτερα στα αστικα κεντρα.
  • Νεα προταση θα καταθεσει η Νεα Δημοκρατια για αναθεωρηση του Συνταγματος οπως προανηγγειλε σημερα ο προεδρος του κομματςο Κωστας Καραμανλης.


Ελληνοτουρκικο

Κατηγορηματικη διαψευση απο τον υπουργο Αμυνας Ακη Τσοχατζοπουλο των πληροφοριων που εφεραν την Ελλαδα να συμφωνει με την κινηση των τουρκικων στρατιωτικων αεροπλανων στον ελληνικο εναεριο χωρο ,χωρις να υποβαλουν σχεδια πτησης.

Αμεσως μετα τη συναντηση που ειχε με τον Πρωθυπουργο ο κυριος Τσοχατζοπουλος δηλωσε οτι,τα αναγραφομενα και θρυλλουμενα περι διαπραγματευσης του χωρου ευθυνης του FIR Αθηνων ειναι εκτος πραγματικοτητας. Οποιος θελει να κινηθει στον ελληνικο εναεριο χωρο θα πρεπει να υποβαλει σχεδιο πτησης και θα μπορει να κινηθει ελευθερα.

ο κ.Τσοχατζόπουλος μετα τη συναντηση αναχωρησε για το Παρίσι,όπου θα πάρει μέρος στη Συνοδο των Υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας της Δυτικο-ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στο περιθώριο της συνόδου θεωρείται πολύ πιθανή συναντηση Πάγκαλου- Τσιλέρ, αύριο.

Σημείο αιχμής της συνόδου θα αποτελέσει το αίτημα της Τουρκίας να συμμετέχει και με δικαίωμα βέτο, στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για αποστολές της Δυτικοευρωπαικής Ενωσης, με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ.

ΡΟΣΙΝΙΟΛ

Αλλαγες απο σημερα στην κυκλοφορια των οχηματων στον κομβο Συγγρου Καλλιροης λογω εργων ανακατασκευης στη γεφυρα που θα διαρκεσουν τρεις μηνες.

Η κυκλοφορια των οχηματων απο Καλλιροης προς Συγγρου γινεται μεσω της οδου Βουρβαχη.Απο Καλλιροης προς Αθηνα μεσω του παραδρομου Γρηγοριου Λαμπρακη και κατω απο την γεφυρα Λαγουμιτζη ή απο Κουκακι μεσω της οδου Δημητρακοπουλου.

Απο το πρωι εκλεισε και η γεφυρα Ροσινιολ στο ρευμα απο Πειραια προς Λαμια για να γίνει η προετοιμασία της παράκαμψης.

Η κατεδάφιση της γέφυρας, θα αρχίσει την Πέμπτη.

ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Ανησυχητικες διαστασεις προσλαμβανει η αυξηση των εποχιακων αλλεργιων στη χωρα μας και ιδιαιτερα στα αστικα κεντρα.

συμφωνα με τα τελευταια στοιχεια απο εποχιακη αλλεργια πασχουν οι 2 στους 10 πολιτες ,ενω το 93 η αναλογια ηταν μολις 1 προς 10.

Οι ειδικοι αποδιδουν την αυξηση αυτη στην ατμασφαιρικη ρυπανση.

ΒΑΚΡΙΝΟΣ

- Κρεμασμενος βρεθηκε το πρωι στις φυλακες Κορυδαλλου ο οδηγος ταξι Δημητρης Βακρινος που ειχε χαρακτηριστει ως ο δολοφονος με το κρανος.

Ηταν κρεμασμενος απο τα κορδονια των παπουτσιων του στα λουτρα της 3ης πτερυγας των φυλακων Κορυδαλου.

Οπως δηλωσε στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο εισαγγελεας φυλακων Κορυδαλλου Ιωαννης Δαδουκης, ο Βακρινος βρισκοταν στην απομονωση και κατω απο ψυχιατρικη παρακολουθηση.

Ο Βακρινος ειχε συλληφθει πριν απο ενα περιπου μηνα και ειχε ομολογησει 5 δολοφονίες,6 απόπειρες φόνου και πολλές ληστείες.

Ν.Δ

Νεα προταση θα καταθεσει η Νεα Δημοκρατια για αναθεωρηση του Συνταγματος οπως προανηγγειλε σημερα ο προεδρος του κομματςο Κωστας Καραμανλης.

Ο κ.Καραμανλης ειπε οτι ειναι μεγαληγ αναγκη να νανεωθει η δημοσιος βιος με μεγαλες και τολμηρες πρωτοβουλιες και χρησιμοποιησε σκληρη γλωσσα για την κιυβερνηση.

Υπαρχει οπως ειπε μονικμη διγλωσια και υποκρισια και ανεφερε [πως στην πραξη το ΠΑΣΟΚ περιφρονει τον εκσυγχρονισμο.

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Τα μετρα για την προληψη και καταστολη των πυρκαγιων ενοψει του θερους οριστικοποιει το Διυπουργικο Συντονιστικο οργανο που συνεδριαζει αυτη την ωρα στο υπουργειο Γεωργιας.

συμφωνα με πληροφοριες στα πυροσβεστικα αεροπλανα θα προστεθουν 4 Καναντερ και 12 Γκρουμαν.

ΜΗΝΥΣΗ

- Ο Συλλογος το Χαμογελο του Παιδιου κατεθεσε μηνυση κατα παντος υπευθυνου κρατικου λειτουργου γιατι ακομη δεν εχει εφαρμοστει ο θεσμος του σχολικου τροχονομου παροτι εχει ψηφιστει απο το 19992.

ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Ανησυχητικες διαστασεις προσλαμβανει η αυξηση των εποχιακων αλλεργιων στη χωρα μας και ιδιαιτερα στα αστικα κεντρα.

συμφωνα με τα τελευταια στοιχεια απο εποχιακη αλλεργια πασχουν οι 2 στους 10 πολιτες ,ενω το 93 η αναλογια ηταν μολις 1 προς 10.

Οι ειδικοι αποδιδουν την αυξηση αυτη στην ατμασφαιρικη ρυπανση.

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Ορατος γινεται ο κινδυνος των σκουπιδιων για την Αθηνα μετα την αποφαση που ελαβαν πριν απο λιγο οι εργαζομενοι στη διαχειριση των απορριματων των Δημων και των κοινοτητων Αττικης,να συνεχισουν την απεργια που αρχισαν το Σαββατο εως την Τεταρτη.

Οι εργαζομενοι,οι οποιοι εχουν κλεισει την χωματερη των Ανω Λιοσιων και ζητουν συναντηση με τον υπουργο Εσωτερικων, διαμαρτυρονται γιατι δεν περιλαμβανεται η μονιμοποιηση 100 υπαλληλων με αυτεπιστασια στο νομοσχεδιο του υπουργειου Εσωτερικων,που θα ψηφιστει την Τεταρτη στην Βουλη.

Ο προεδρος των εργαζομενων Γιωργος Χαρδάς,μιλωντας στην Πρωινη γραμμη και τον Τερενς Κουικ, δηλωσε οτι ενω αν και ο νόμος προβλεπει την μονιμοποιηση των συμβασιουχων με ενα χρονο εργασια,πολλοι απο τους 100 που δεν προσλαμβανονται εργαζονται 4 ή 5 χρονια.

ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

- Σε λιγο αναμενεται να αρχισει στο Αυτοφωρο Θεσσαλονικης η δικη του ηθοποιου Λακη Λαζοπουλου που κατηγορειται οτι ανοιξε το θεατρο και εδωσε παραστασεις,παροτι το ειχε σφραγισει η αστυνομια γιατι δεν πληρουσε τους ορους ασφαλειας.

Ο Μιλτιαδης Εβερτ δηλωσε πριν απο λιγο οτι η συλληψη Λαζοπουλου υποβαθμιζει το κυρος του θεσμου και των εκδηλωσεων της πολιτιστικης πρωτευουσας και την πολιτισμικη εικονα της Ελλαδας διεθνως.

ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Εικοσιτεραωρη απεργια πραγματοποιουν σημερα οι νοσηλευτες με αφορμη τον εορτασμο της Παγκόσμια Ημέρα της Νοσηλεύτριας.

Οι νοσηλεύτριες, ζητούν,μεταξύ άλλων,προσλήψεις για κάλυψη των 9000 κενων οργανικών θέσεων.

ΔΙΕΘΝΗ

- Ισλαμιστής φοιτητής εισέβαλε σήμερα στα γραφεία μιας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Τουρκίας, τραυματίζοντας δύο εργαζόμενους. Το τηλεοπτικό κανάλι Kanal D, που ανήκει στο ίδιο συγκρότημα με την μαζικής κυκλοφορίας εφημερίδα Hurriyet, έδειξε εικόνες της γυάλινης εισόδου του κτιρίου, όπου στεγάζεται η εφημερίδα, που ήταν διάτρητη από σφαίρες.

"Ισοπαλία" ανάμεσα στους δύο μεγάλους πολιτικούς συνασπισμούς στην Ιταλία θεωρούν σήμερα οι αναλυτές το αποτέλεσμα του χθεσινού δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών,καθώς και οι δύο πλευρές κατήγαγαν σημαντικές νίκες.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα θα βρίσκονται στο κέντρο της εξωτερικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης του Εργατικού Κόμματος, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ρόμπιν Κουκ σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο του BBC.

Ανθρωπιστική και οικονομική βοήθεια ύψους 627.000 δολαρίων θα παράσχει η Ιαπωνία στο Ιράν που επλήγη το περασμένο Σάββατο από τον ισχυρό σεισμό των 7,1 Ρίχτερ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 2.400 άνθρωποι ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Επιδεινώνεται η κατάσταση στην Αυλώνα, στην Αλβανία. Η πόλη βρίσκεται στον κλοιό των ένοπλων αντιπαραθέσεων μεταξύ των ληστρικών συμμοριών, που επιδιώκουν να αναλάβουν τον έλεγχο της πόλης, αλλά και να διευρύνουν τις ζώνες επιρροής στην ευρύτερη περιοχή.

Τελικά ο σουπερ ηλεκτρονικός υπολογιστής Ντιπ Μπλού νικησε στην εκτη και τελευταια παρτίδα τον παγκόσμιο πρωταθλητή σκακιου Γκάρι Κασπάροφ.

Ο ρώσος Πρόεδρος, Μπορίς Γέλτσιν και ο τσετσένος ηγέτης, Ασλάν Μασκάντοφ συναντώνται αυτή την ώρα στο Κρεμλίνο, όπου ενδέχεται να υπογραφεί πολιτική συμφωνία με στόχο τη μετατροπή της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε τον περασμένο χρόνο σε συμφωνία για τη διαρκή ειρήνη στην Τσετσενία.

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πόλη Εσκίρχεν,στη δυτική Γερμανία, ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Η αξια των συναλλαγών έφθασε τα 25,6 δισεκατομμύρια δραχμές.

Ο Γενικός Δεικτης Τιμών έκλεισε στις 1.544,47 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,45 τοις εκατό.

Από τις 259 μετοχές που διακινήθηκαν.

* 123 παρουσίασαν άνοδο
* 25 παρέμειναν σταθερές και
* 111 υποχώρησαν.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις Μαϊου ως εξής.

    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING

    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ.........269,1    276,5    272,3
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ......157,2    161,5    159,0
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ.........437,2    449,1    442,3
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......185,5    190,6    187,7
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ........46,6     47,9     47,1
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.....217,6    223,5    220,1
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ......194,6    199,9    196,9
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..209,3    215,0    211,7
    E.C.U................306,0    314,3    309,6

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Monday, 12 May 1997 - 16:03:13 UTC