Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-06-10

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 10/06/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Η προειδοποιηση Χολπρουκ οτι η μη λυση του Κυπριακου μπορει να οδηγησει σε τραγωδια με την εμπλοκη και αλλων χωρων δεν συνιστουν πιεσεις που στρεφονται αναγκαια προς την Ελληνοκυπριακη πλευρα δηλωσε ο υπουργος Εξωτρικων της Κυπρου Γιαννακης Κασουλιδης,σχολιαζοντας τις δηλωσεις του ειδικου απεσταλμενου του Αμερικανου Προεδρου στους Φαινασιαλ Ταιμς.
  • Μαχη τα ξημερωματα ανοικτα της Κερκυρας κομαντος του λιμενικου και αλβανων μαφιοζων ...
  • Νεα συγκενυτρωση εξω απο τη Βουλη θα πραγματοποιησουν στις 5 και και μιση το απογευμα οι διαφωνουντες με τη συνθηκε Σεγκεν.
  • Ο Νικολαος Χουρδακης που συνεληφθη και κρατειται μαζι με αλλα τρια ατομα στην Ασφαλεια, ηταν συμφωνα με τις αρμοδιες διωκτικες αρχες, οι παραληπτες των περιπου εξημιση τονων χασις που κατασχεθηκε χθες σε κοντεινερ,στο 5ο τελωνειο Πειραια.


Χολπρουκ

Η προειδοποιηση Χολπρουκ οτι η μη λυση του Κυπριακου μπορει να οδηγησει σε τραγωδια με την εμπλοκη και αλλων χωρων δεν συνιστουν πιεσεις που στρεφονται αναγκαια προς την Ελληνοκυπριακη πλευρα δηλωσε ο υπουργος Εξωτρικων της Κυπρου Γιαννακης Κασουλιδης,σχολιαζοντας τις δηλωσεις του ειδικου απεσταλμενου του Αμερικανου Προεδρου στους Φαινασιαλ Ταιμς.

Ο κυριος Κασουλιδης επισης,καλεσε τον Ραουφ Ντεκτας να προσελθει με εποικοδομητικο πνευμα στις συνομιλιες με τον προεδρο της Κυπρου Γλαυκο Κληριδη που αρχιζουν τον Ιουλιο.

ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΑΛΛΒΑΝΟΙ

Μαχη τα ξημερωματα ανοικτα της Κερκυρας κομαντος του λιμενικου και αλβανων μαφιοζων ...

Ανδρες του Λιμενικου που περιπολουσαν με σκαφος εντοπισαν φουσκωτο στο οποιο επεβαιναν δυο αλβανοι μεταφεροντας 230 κιλα χασις και δυο αυτοματα καλαζνικωφ.

Κατα την ανταλλαγη πυροβολισμων οι λιμενικοι κτυπησαν τους αεροθαλαμους του φουσκωτου των αλβανων, οι οποιοι το εγκατελειψαν και βγηκαν κολυμπωντας στις αλβανικες ακτες.

ΣΕΓΚΕΝ

- Νεα συγκεντρωση εξω απο τη Βουλη θα πραγματοποιησουν στις 5 και και μιση το απογευμα οι διαφωνουντες με τη συνθηκη Σεγκεν.

Απο στιγμη σε στιγμη αναμενεται να οδηγηθουν στον εισαγγελεα οι δυο συληφθεντες στα χθεσιβραδυνα επεισοδια εξω απο τη Βουλη.

Η ψηφιση της Συνθηκης αναβληθηκε για αυριο μετα απο αιτημα για ονομαστικη ψηφοφορια που υπεβαλλαν βουλευτες των κομματων της αντιπολιτευσης.

Ως απόπειρα νομιμοποίησης του φακελώματος που ήδη υφίσταται στην Ελλάδα χαρακτηρισε τη συνθήκη Σέγκεν, μιλώντας στον ΑΝΤΕΝΑ ο Νίκος Τσιούνης, υπεύθυνος της επιτροπής κατά της Σέγκεν.

Η συνθηκη δεν εχει καμια σχεση με το 666,προκειται για δυσοιδαιμονια τονισε μιλωντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ η Μαριτε Γιαννακου Κουτσικου.

Εν τω μεταξύ, εκθεση του Ευρωκοινοβουλίου, αναφέρει ότι από την εφαρμογή της Σέγκεν σε άλλες ευρωπαικές χώρες, προκύπτει πως δεν παρέχονται εχέγγυα για την προστασία των πολιτων και δεν υπάρχει διαφάνεια και δημοκρατικος ελέγχος.

ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΗ

*Προταση για την Συναντηση Κορυφης των χωρων της ευρυτερης Νοτιο-ανατολικης Ευρωπης το 98, υπεβαλαν απο κοινου στη Διαβαλκανικη συναντηση που γινεται στη Θεσσαλονικη ο Θοδωρος Παγκαλος και ο υφυπουργος Εξωτερικων της Ρωσιας Νικολαι Αθανασεφσκι.

ΧΑΣΙΣ

*Ο Νικολαος Χουρδακης που συνεληφθη και κρατειται μαζι με αλλα τρια ατομα στην Ασφαλεια, ηταν συμφωνα με τις αρμοδιες διωκτικες αρχες, οι παραληπτες των περιπου εξημιση τονων χασις που κατασχεθηκε χθες σε κοντεινερ,στο 5ο τελωνειο Πειραια.

Ο Χουρδακης θα παραλαμβανε τα ναρκωτικα με το ψευδωνυμο Δημητρης Φουρικης για λογαριασμο εταιρειας- Μαϊμου με εδρα τα στα Νεα Λιοσια.

Τα ναρκωτικα μεταφερθηκαν στον Πειραια απο το Πακισταν,μεσω Αιγυπτου κρυμενα σε πετσετες και παραμενει αγνωστος ο αποστολεας.

ΔΡΥΣ

Αυριο θα ανακοινωθουν απο το υπουργειο Οικονομικων τα στοιχεια με τις παραβασεις που προεκυψαν απο την διασταυρωση στοιχειων για τους ιδιοκτητες που δεν δηλωσαν ενοικια και σκαφη αναψυχης δηλωσε στη Βουλη ο υφυπουργος Γιωργος Δρυς ενημερωνοντας τα μελη της κοινοβουλευτικης εοπιτροπης για την πορεια εκτελεσης του προυπολογισμου.

Εντος του Ιουνιου θα δοθουν και τα στοιχεια για τη διασταυρωση των στοιχειων για τα τιμολογια απο τα οποια προκυπτει και ενοχη εφοριακων που εδιναν παρανομα διατρητα τιμολογια.

Ο κ.Δρυς ανεφερε ακομη οτι δεν προκειται να επαναληφθουν ρυθμισεις χρεων οπως εγινε τα προηγουμενα χρονια και δεν προκειται να επιβληθουν νεα φορολογικα μετρα μεσα στο 1997.

Οσον αφορα τα εσοδα ο κ.Δρυς ειπε οτι το πρωτο 5μηνο αυξηθηκαν κατα 11,8% σε σχεση με το 96.

Ο Γιωργος Σουφλιας προεβλεψε οτι η στερηση εσοδων φετος θα φτασει ντα 350 με 400 δισεκατομμυρια δραχμες.

Ματθιας

Εντονες αντιδρασεις απο υπουργειο Δικαιοσυνης και Ενωσεις δικαστικων στις δηλωσεις του προέδρου του Αρείου Πάγου Στέφανου Ματθία περί ανώριμων δικαστών και υπολειτουργιας της Δικαιοσυνης.

Αναχρονιστικές χαρακτήρισε τις απόψεις του κ. Ματθία ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Κώστας Νταιλιάνας,ενω ο προεδρος της Ενωσης δικαστων και Εισαγγελεων Κωνσταντινος Λυμπεροπουλος μιλωντας στον Αντεννα διαφωνησε με τις επισημανσεις Ματθια και υποστηριξε οτι η δικαιοσυνη δεν εχει προβλημα λειτουργιας.

Με τις διαπιστωσεις Ματθια συμφωνησαν οι δικηγοροι,ενω ο προεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ Αντωνης Σαμαρας ανεφερε οτι μονο η αναδειξη της ηγεσιας της δικαιοσυνης απο τους δικαστες θα βαλει τελος στη καχυποψια και τους ψιθυρους.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

- *Προ Ημερησιας Διαταξεως συζητηση αποψε στη Βουλη για τον κοινωνικο διαλογο.

Αυριο το πρωι ο προεδρος της Δημοκρατιας Κωνσταντινος Στεφανοπυολος θα ενημερωθει απο τον πρωθυπουργο Κωστα Σημιτη.

ΕΙΣ. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Ποινικη Διωξη για σταση , υποκινηση σε σταση και προκληση σε διαπραξη πλημμεληματων ασκησε ο Εισαγγελεας σε βαρος του 46χρονου Παναγιωτη Λεμπεση για τα χθεσινα επεισοδια εξω απο τη Βουλη.Ο Λεμπεσης παραπεμφθηκε σε τακτικο ανακριτη.

Η ιδια διωξη ασκηθηκε και σε βαρος του Πατερα Μάξιμου που τραυματιστηκε στα επεισοδια και νοσηλευεται φρουρουμενος.

Παιδεια

ΑΕΙ και ΤΕΙ υπο καταληψη σημερα απο τους τους Υπαλληλους στη Διοικηση της Εκαιδευσης του Υπουργειου Παιδειας.

Στη Θεσσαλονικη η συμβολικη καταληψη του Αριστοτελειου κρατησε δυο ωρες.

Κυριο αιτημα τους να τους καταβληθει το επιδομα Γενικων Εξετασεων, εων εχουν προγραμματισει για την Πεμπτη τριωρη σταση εργασιας.

Ο Υπουργος Παιδειας τους εχει παντως παραπεμψει στο Υπουργειο Οικονομικων.

Οι Υπαλληλοι υποστηριζουν οτι δεν εχουν μιλησει για απεργια μεσα στις Γενικες Εξετασεις, καθως πιστευουν οτι μεχρι τοτε θα εχει βρεθει λυση. Δεν αποκλειουν ωστοσο περαιτερω κινητοποιησεις.

ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ ΑΒΡΑΜΟ

Την προθεση του να κατασκευασει εργοστασιο ανακυκλωσης , που θα επεξεργαζεται τα απορριματα του Δημου Αθηναιων εξηγγειλε σημερα ο Δημαρχος Αθηναιων Δημητρης Αβραμοπουλος. Ο κ.Αβραμοπουλος υποστηριξε οτι η αναγκη αυτη προερχεται μετα απο την αδυναμια της Κυβερνησης και της Τοπικης Αυτοδιοικησης να δωσουν οριστικη λυση στο ζητημα των απορριματων.

Ακομη ο κυριος Αβραμοπουλος στο πλαισιο της πρωτοβουλιας για αντιμετωπιση του προβληματος ζητα την τροποποιηση του νομου πλαισιου για τις απεργιακες κινητοποιησεις ωστε καμμια απεργια που θα αφορα στη δημοσια υγεια να μην γινεται χωρις προειδοποιηση τρεις μηνες πριν.

Τελος ο Δημαρχος Αθηναιων ζητησε αλλαγη και για τις συλλογικες συμβασεις ωστε αυτες να υπογραφονται μεταξυ ΚΕΔΚΕ και εργαζομενων και οχι μεταξυ υπουργειου και εργαζομενων.

ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ

Αναδιαπραγματευση δανειου μπορουν να κανουν οσοι ειχαν παρει στεγαστικο δανειο απο την ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ τραπεζα με παλαιο υψηλο επιτοκιο.

Η διοικηση της τραπεζας ανακοινωσε ακομη οτι για την χορηγηση στεγαστικων δανειων θα λαμβανονται υποψιν το εισοδημα η οικογενειακη κατασταση και η συνεπεια του δανειοληπτη.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι ερχομενες δημοτικες εκλογες θα γινουν με το νεο χαρτη που θα προκυψει απο τη συνενωση δημων και κοινοτητων δηλωσε ο υπουργος Δημοσιας Διοικησης Αλεκος Παπαδοπουλος.

Ο κ.Παπαδοπουλος παραβρεθηκε στη συναντηση του πρωθυπουργου με τον δημαρχο Αθηναιων Δημητρη Αβραμοπουλο για την οικονομικη ενισχυση του δημου.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Την ενοποιηση των Κεντρων Επαγγελματικης Καταρτισης σε επιπεδο νομων εξηγγειλε ο υπουργος Δημοσιας Διοικησης Αλεκος Παπαδοπουλος μιλωντας στην Ημεριδα της Ενωσης Αναπτυξιακων Εταιριων τοπικης Αυτοδιοικησης.

Ο υπουργος ανεφερε επισης οτι σε καθε νομο θα συγκροτηθει μια αναπτυξιακη εταιρια στην οποια θα συμμετεχουν ολοι οι τοπικοι φορεις.

ΒΟΥΛΗ

- Προ Ημερησιας Διαταξεως Συζητηση το απογευμα στη Βουλη για τον κοινωνικο διαλογο.

Αυριο το πρωι ο προεδρος της Δημοκρατιας κΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς Στεφανοπυολος θα συναντηθει με τον πρωθυπουργο Κωστα Σημιτη.

ΜΑΝΤΕΛΗΣ

- Καλυτερη εξυπηρετηση του πολιτη και κοσμια συμπεριφορα ζητα απο τους δημοσιους υπαλληλους ο υφυπουργος Εσωτερικων Τασος Μαντελης.

Με εγκυκλιο του προς ολες τις δημοσιες υπηρεσιες και απευθυνομενος ιδιαιτερα στις υπηρεσιες υγειας νοσοκομεια και τα νοσοκομεια ζητα να λειτουργησει συστημα με αριθμους προτεραιοτητας, τοποθετηση καθισματων στους χωρους αναμονης και να διαμορφωθει ενα κοινο ωραριο εισοδου των πολιτων στις ομοειδεις υπηρεσιες.

ΣΧΙΣΤΟ

*Aπό σήμερα και για δυόμιση μήνες ,λόγω εργων στη Λεωφόρου Σχιστού- Σκαραμαγκά,οι οδηγοι θα εξυπηρετουνται με παρακάμψεις από τμήματα του δρόμου και θα πρεπει να ειναι ιδιαιτερα προσεκτικοι.

ΜΑΣΤΟΣ

- Νεα οπλα στη μαχη για την αντιμετωπιση του καρκινου του μαστου εχουν τωρα οι επιστημονες έχουν τώρα τη Μαγνητικη και τη βιομαγνητικη Μαστογραφική εξεταση...

Πρόκειται για τις πλεον εξελιγμενες μεθόδους διαγνωσης , χωρις την επικίνδυνη ακτινοβολια , οπως αναφερθηκε σημερα σε συνεντυξη Τυπου, ενοψει του 6ου Πανελληνιου Συνεδριου μαστολογιας.

Συμφωνα με τους επιστημονες τα τελευταια χρονια ο καρκινος του μαστου κτυπα ολο και νεαρώτερες γυναικες

Επισης, καθε χρονο υπολογιζονται σε 4.500 χιλιαδες οι ελληνιδες που πρωτοεμφανιζουν καρκινο του μαστου και οι ειδικοι συστήνουν οπωσδηποτε μαστογραφια μετα την ηλικια των τριανταπεντε χρονων

Φαρμακα

Να διακοψουν τη χορήγηση φαρμάκων στους Ασφαλισμένους του δημοσίου, άν ως τις 15 Ιουλίου το κρατος δέν εξοφλήσει τις οφειλές ύψους τεσσάρων δισεκατομμυριων δραχμών απειλουν οι φαρμακοποιοι.

Τάσσονται κατά των νέων ρυθμίσεων της κυβέρνησης και προβλεπουν θεαματικές αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων.

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών,κ. Βαγιωνάς κατήγγειλε ότι κυκλοφορούν 400 χιλιάδες παράνομα βιβλιάρια απορίας,πολλά απο τα οποία-όπως είπε- εκδόθηκαν κάτω από περίεργες συνθήκες.

ΔΙΕΘΝΗ

- Ο τουρκικός στρατός εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει "ζώνη ασφαλείας" στο βόρειο Ιράκ, όπου πραγματοποιεί από τις 14 Μαίου μεγάλης έκτασης εκκαθαριστική επιχείρηση κατά των ανταρτών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ).

Τη πρώτη εργατική διαδήλωση αντιμετωπίζει σήμερα η νέα γαλλική κυβέρνηση του Λιονέλ Ζοσπέν.Τα συνδικάτα εργαζομένων πραγματοποιούν στο Παρίσι διαμαρτυρία για την αυξανόμενη ανεργία στην Ευρώπη,ενόψει της συνόδου κορυφής της Ε.Ε την ερχόμενη βδομάδα στο Αμστερνταμ. Χθες οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης συμφωνησαν ότι πρέπει να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για τη νομισματική ενοποίηση,όπως προβλέπει η συνθήκη του Μάαστριχτ,παρά τις επιφυλάξεις που διατύπωσε η Γαλλία,ζητώντας ελαστικοποίηση των κριτηρίων.

Εφημερίδα της Μελβούρνης αποκαλύπτει σήμερα ότι παιδιά ορφανά και ιθαγενών της Αυστραλίας χρησιμοποιήθηκαν για πειράματα νέων εμβολίων κατά τη περίοδο ύστερα από το Β παγκόσμιο πόλεμο έως το 1970.

Στη Τουρκία, η επιβίωση της κυβέρνησης Ερμπακάν- Τσιλλέρ γίνεται πιό δύσκολη,καθώς χθες το μικρό κόμμα της Μεγάλης ενωσης απέσυρε την υποστηριξη του από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Στη Σρι Λάνκα,οι αντάρτες Ταμίλ κατάφεραν να διασπάσουν τις αμυντικές γραμμές του κυβερνητικού στρατού και ανατίναξαν αποθήκη πυρομαχικών και μία γέφυρα στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Στο Παρίσι,ο γάλλος πρόεδρος Σιράκ δήλωσε ότι πέτυχε κατ αρχήν συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στο Κονγκό,όπου συνεχίζονται οι συγκρούσεις αλλά και η απομάκρυνση των ξένων υπηκόων.

Ο Κένεθ Κλάρκ,πρώην υπουργός οικονομικών της Βρετανίας,θεωρείται ότι θα είναι ο νικητής του σημερινού πρώτου γύρου της ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου ηγέτη του συντηρητικού κόμματος της Βρετανίας.

Στην έλλειψη ενός ενζύμου,το οποίο βοηθά στην ανάπτυξη ορισμένων πρωτεϊνών, οφείλεται η γήρανση των κυττάρων και η μη επαρκής ανάπτυξη,σύμφωνα με μελέτη επιστημονικής ομάδας του Ιδρύματος Καρδιαγγειακών παθήσεων Γκλαντστόουν του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 11 Ιουνιου ως εξής.

    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING

    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 270,5    277,9    273,6
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 157,3    161,6    159,1
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 441,8    453,9    447,0
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 187,6    192,7    189,8
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  46,5     47,8     47,1
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 240,3    246,9    243,1
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 194,6    199,9    196,9
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..205,4    211,0    207,8
    E.C.U............... 306,2    314,6    309,8

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Tuesday, 10 June 1997 - 16:03:14 UTC