Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-06-11

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 11/06/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Φρακαρισμένες οι οδικές αρτηρίες γύρω από το Σύνταγμα, καθώς από χθες εκατοντάδες πολίτες και ιερωμένοι που διαφωνούν με τη συνθήκη του Σένγκεν παραμένουν έξω από τη Βουλή έχοντας κλείσει και τα δύο ρεύματα της Βασιλίσης Σοφίας ενώ ακινητοποιημένα είναι και τα τρόλεϋ.
  • Σήμερα θα στείλει την επιστολή του προς την κυβέρνηση με τις τέσσερις προτάσεις του για την σωτηρία της Αθήνας από τον εφιάλτη των σκουπιδιών,ο δήμαρχος Αθηναίων,Δημήτρης Αβραμόπουλος,όπως δήλωσε ο ίδιος στην ΠΡΩΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ και τον Τέρενς Κουϊκ.
  • Σκληρή επίθεση κατά των εκσυγχρονιστών εξαπολύει το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Δασκαλάκης.
  • Στοιχεία φορολογουμένων που απέκρυψαν από την εφορία ακίνητα, αυτοκίνητα, εισοδήματα από ενοίκια και σκάφη αναψυχής,θα δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα, όπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή,ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρύς.


Σένγκεν

Χάος στο κέντρο της Αθήνας.

Φρακαρισμένες οι οδικές αρτηρίες γύρω από το Σύνταγμα, καθώς από χθες εκατοντάδες πολίτες και ιερωμένοι που διαφωνούν με τη συνθήκη του Σένγκεν παραμένουν έξω από τη Βουλή έχοντας κλείσει και τα δύο ρεύματα της Βασιλίσης Σοφίας ενώ ακινητοποιημένα είναι και τα τρόλεϋ.

Εξω από τη Βουλή έχουν παραταχθεί και ισχύρες δυνάμεις της αστυνομίας για την αποτροπή επεισοδίων

Πριν λίγο ο αστυφύλακας Γεώργιος Τριανταφυλλόπουλος εκγατέλειψε την υπηρεσία του, και υπό τις έντονες επεφημείες του πλήθους των συγκεντρωμένων ανακοίνωσε ότι θέλει να γίνει Μοναχός.

Η κύρωση της επίμαχης συνθήκης θα γίνει σήμερα απο τη Βουλή, με ονομαστική ψηφοφορία,ενω με πρωτοβουλία βουλευτών της ΝΔ, άρχισε η συλλογή των 120 υπογραφών που απαιτούνται για την διεξαγωγή δημοψήφισματος.

Σύμφωνα με τα σημερινά ΝΕΑ,που επικαλούνται έγγραφο του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή, ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι ελληνικές αρχές χρησιμοποιούν το νέο σύστημα πληροφοριών, που προβλέπεται από τη συνθήκη.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε πάντως ότι η χώρα μας δεν έχει ακόμη προχωρήσει στη συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής ελέχγου των πληροφοριών η οποία θα προστατεύει τους πολίτες και δέσμευτηκε ότι κάτι τέτοιο θα γίνει στο μέλλον

Αβραμόπουλος

Σήμερα θα στείλει την επιστολή του προς την κυβέρνηση με τις τέσσερις προτάσεις του για την σωτηρία της Αθήνας από τον εφιάλτη των σκουπιδιών,ο δήμαρχος Αθηναίων,Δημήτρης Αβραμόπουλος,όπως δήλωσε ο ίδιος στην ΠΡΩΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ και τον Τέρενς Κουϊκ.

Στις προτάσεις του περιλαμβάνεται η πρόθεση του για λειτουργία εργοστασίου που θα επεξεργάζεται τα απορρίματα του Δήμου Αθηναίων,μετά την αδυναμία της κυβέρνησης να δώσει λύση.

Επίσης,ζητά οι απεργίες που έχουν επιπτώσεις στη δημόσια υγεία να πραγματοποιούνται με τρίμηνη προειδοποίηση, και να αλλάξει το καθεστώς που αφορά στις συλλογικές συμβάσεις, προκειμένου αυτές να υπογράφονται μεταξύ ΚΕΔΚΕ και εργαζομένων και όχι μεταξύ υπουργείου και εργαζομένων.

Ο κ.Αβραμόπουλος,αποκάλυψε ακόμη,ότι τις αποφάσεις του εάν θα διεκδικήσει την δημαρχία της Αθήνας,στις εκλογές του φθινοπώροπυ του 98,θα τις ανακοινώσει του χρόνου τον Μάϊο.

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Σκληρή επίθεση κατά των εκσυγχρονιστών εξαπολύει το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Δασκαλάκης.

Με άρθρο του στην εφημερίδα ΑΘΗΝΑΙΚΗ, ο κ. Δασκαλάκης τους κατηγορεί για υποταγή στον νεοφιλελευθερισμό και αποκλεισμό όποιων αντιστέκονται.

Προσθέτει χαρακτηριστικά ότι η Ενοποίηση της Ευρώπης δεν πρέπει να περάσει μέσα από την εξαθλίωση των λαϊκών στρωμμάτων καθώς και ότι η ελληνική κοινωνία δεν δέχεται το μονόδρομο της συμφωνίας των τραπεζιτών, με το πασπάλισμα του δήθεν κοινωνικού διαλόγου.

Σημίτης -Στεφανόπουλος

Συνάντηση αυτή την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο, Στεφανόπουλου-Σημίτη.

Ο πρωθυπουργός ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα εσωτερικά και εξωτερικά θέματα και ιδιαίτερα για τις συναντήσεις που είχε με ευρωπαίους ηγέτες στη Σουηδία.

Στις 12,ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό Εθνικής οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου.

ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Συγκέντρωση στην Ομόνοια, πραγματοποιούν αυτή την ώρα, οι πτυχιούχοι και οι σπουδαστές Λογιστικής ΤΕΙ που διαφωνούν με νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Στις έξι το απόγευμα, θα κάνουν συγκέντρωση στην Πλατεία Κάνιγγος, οι πυροσβέστες.

Οικονομικό

Στοιχεία φορολογουμένων που απέκρυψαν από την εφορία ακίνητα, αυτοκίνητα, εισοδήματα από ενοίκια και σκάφη αναψυχής,θα δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα, όπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή,ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρύς.

Επίσης,μέχρι το τέλος του μήνα θα δοθούν και στοιχεία για εφοριακούς που έδιναν παράνομα διάτρητα τιμολόγια.

Ο υφυπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες ρυθμίσεις χρεών προς το Δημόσιο,ενω διαβεβαίωσε ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι,μέσα στο 1997.Παραδέχτηκε,πάντως,ότι θα υπάρχει υστέρηση εσόδων στον Προϋπολογισμό,ύψους τουλάχιστον 130 δισεκατομυρίων.

Τέλος,ανακοίνωσε την έναρξη φορολογικών ελέγχων σε 460 ιδιωτικές επιχειρήσεις,καθώς και σε προβληματικές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις.

ΧΑΣΙΣ

Στον εισαγγελέα οδηγούνται το μεσημέρι τρεις Αλβανοί,που συνελήφθησαν στην Φλώρινα, την ώρα που προσπαθούσαν να πουλήσουν ,23 κιλά και 590 γραμμάρια χασίς σε φούντα,σε αστυνομικό που εμφανίστηκε ως αγοραστής.

Πρόκειται για τα αδέλφια Τζιάνι και Φατμίρ Ζαρίτσι 22 και 26 χρόνων αντίστοιχα και τον Αντί Σόσαρι 21 χρόνων.

10 κιλά και 800 γραμμάρια χασίς μετέφερε στην χώρα μας και ο 18χρονος αλβανός οδηγός βυτιοφόρου διεθνών μεταφορών,Αρμέν Τάφτα,που συνελήφθη χθες έξω από την Θεσσαλονίκη καθώς και οι δύο Ελληνες από την Ημαθία, Σαράντης Μουρμούρης 25 χρόνων και ο 26χρονος Αντώνης Καραβάρας,που είχαν αγοράσει το χασίς από τον 22χρονο αλβανό Αρτανέκου Ματέϊ,δίνοντάς του 800 μάρκα και ένα αυτοκίνητο.

Γκάλοπ

Μπροστά η Νέα Δημοκρατία,σχεδόν κατά πέντε μονάδες από το ΠΑΣΟΚ,σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Εμ Αρ Μπί.

Σύμφωνα με το γκάλοπ, ως προς την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31%, και το ΠΑΣΟΚ 26,4%.

Ακολουθούν,το ΔΗΚΚΙ με 5%,ο Συνασπισμός με 4,8,το ΚΚΕ με 4,5 και η Πολιτική Ανοιξη με 2,1%.

Το 9,4 τοις εκατό δηλώνει ότι θα ψήφιζε λευκό-άκυρο.

Πρώτος σε δημοτικότητα έρχεται ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος με ποσοστό 52 τοις εκατό και ακολουθούν ο Κώστας Καραμανλής με 44,8 %, ο Δημήτρης Τσοβόλας με 42 %, ο Κώστας Σημίτης με 41,4 %, ο Αντώνης Σαμαράς με 21,5% και η Αλέκα Παπαρήγα με 19,7%.

Κτηματική

Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για στεγαστικά δάνεια από τη Κτηματική Τράπεζα που μείωσε στο 11,4% το σταθερό επιτόκιο για τα πρώτα 5 χρόνια.

Παράλληλα Θα χορηγήσει νέα δάνεια με χαμηλό επιτόκιο για την αποπληρωμή παλαιών , λαμβάνοντας υπόψιν το εισόδημα, την οικογενειακή κατάσταση και τη συνέπεια του δανειολήπτη.

ΦΑΡΜΑΚΑ

Η ανακοστολόγηση 7.500 φαρμάκων, εξετάζεται αυτή την ώρα, σε κοινή σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, με τη συμμετοχή του Γιάννου Παπαντωνίου, της Βάσως Παπανδρέου και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

ΟΤΕ

Αρχίζει σήμερα η διαδικασία εισαγωγής του δεύτερου πακέτου μετοχών του ΟΤΕ.

Η τιμή της μετοχής θα κυμανθεί από 6.200 έως 6.900 δραχμες για τους θεσμικούς επενδυτές και από 6.000 έως 6.700 για τους ιδιώτες.

Απο σήμερα έως και την Παρασκευή γίνονται οι εγγραφές ενδιαφέροντος για τους επενδυτες,στις τράπεζες και τις χρηματιστηριακές εταιρείες.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ

Διακόπτεται σημερα απο τις 10 το βραδυ και εως την λήξη της βαρδιας,η κυκλοφορια του ηλεκτρικου στο τμημα μεταξυ των σταθμων Ομονοίας-Ανω Πατησίων, λόγω έργων στον σταθμό Αττικής.

Την ίδια ώρα,η κυκλοφορία των συρμών θα γίνεται κανονικά στα τμήματα μεταξύ των σταθμών Πειραιά- Ομόνοιας και Ανω Πατησίων-Κηφισιάς.

ΜΟΝΣΕΛΑΣ

Δικάζεται σήμερα σε δεύτερο βαθμό από το Κακουργιοδικείο, ο Ματθαίος Μονσελάς που κατηγορείται για τη δολοφονία της Γιόλας Βαγενά τον Ιανουάριο του '94.

(Η υπόθεση είχε συγκλονήσει την κοινή γνώμη, καθώς η Βαγενά είχε πείσει τον Μονσελά να δώσει τέλος στη ζωή της. Στην πρώτη δίκη, ο δράστης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών.)

Κτηματολόγιο

Λήγει την προσεχή Τρίτη η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη των ιδιοκτησιών στο Εθνικό Κτηματολόγιο σε 34 Δήμους της χώρας,μεταξύ των οποίων ο Γέρακας Αττικής, η Θεσσαλονίκη,το Μεσσολόγι, η Λευκάδα, ο Αγιος Νικόλαος Λασιθίου, η Αλλόνησος, η Χίος και η Πάτμος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι αιτήσεις ανέρχονται μέχρι στιγμής στις 500 χιλιάδες και αφορούν κυρίως σπίτια, οικόπεδα και αγροτεμάχια.

Σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής των αιτήσεων, δεν αποκλείεται να επιβληθούν χρηματικά πρόστιμα.

ΡΟΣΙΝΙΟΛ

Αλλαγές και πάλι από αύριο στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο ύψος του κόμβου της Ροσινιόλ.

Η κυκλοφορία κατά μήκος της Εθνικής από Πειραία προς Λαμία,και αντίστροφα, θα διεξάγεται σε τρεις ισόπεδες λωρίδες,δηλαδή όπως γινόταν και πριν την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης των δύο γεφυρών.

Αίγιο

Δικάζονται σήμερα στο τριμελές πλημελειοδικείο Αιγίου,22 αγρότες που είχαν πάρει μέρος στις κινητοποιήσεις του περασμένου Δεκεμβρίου.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο το δικαστικό μέγαρο της πόλης.

ΔΙΕΘΝΗ

Την ανάγκη να υπάρξει μιά νέα ερμηνεία της συνθήκης του Μάαστριχτ, υποστηρίζει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ Ντ` Εστέν σε σημερινή συνέντευξή του στους Τάιμς της Νέας Υόρκης,και τονίζει ότι καμμία χώρα δεν μπορεί να εκπληρώσει τα αυστηρά της κριτήρια αν δεν καταφύγει σε λογιστικά τεχνάσματα.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση του Λιονέλ Ζοσπέν πιέζεται από εταίρους της στην Ε.Ε. να δεχθεί χωρίς τροποποιήσεις τη συμφωνία για εφαρμογή του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος,εν όψει της συνόδου κορυφης του Αμστερνταμ.Η νέα γαλλική κυβέρνηση ζητά να περιληφθεί ένας όρος για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Το επιτελείο των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να δημιουργήσει μιά "ζώνη ασφαλείας" στο βόρειο Ιράκ, όπου όμως συνεχίζονται οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού εναντίον των Κούρδων.

Κοντά στη παραγωγή ενός εμβολίου γιά τη θεραπεία του μελανώματος βρίσκονται αυστραλοί επιστήμονες. Σύμφωνα με ανακοίνωση τους σε λίγα χρόνια το εμβόλιο για τον καρκίνο του δέρματος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως στους ασθενείς.

Γενικεύονται οι συγκρούσεις στη πρωτεύουσα του Κονγκό Μπραζαβίλ μεταξύ υποστηρικτών του πρώην προέδρου Νγκουέσο και δυνάμεων του τακτικού στρατού.Η Γαλλία μεσολαβεί προκειμένου να επιβληθεί κατάπαυση του πυρός,ενώ Γάλλοι στρατιώτες έχουν αναλάβει την απομάκρυνση των ξένων πολιτών.

Περίπου τρεισήμισυ χιλιάδες παιδιά, που ανήκουν σε ινδιάνικες φυλές της Βολιβίας εξαφανίζονται κάθε μήνα ,μέσω της παράνομης δραστηριότητας κυκλωμάτων της διεθνούς μάφιας σε συνεργασία με τοπικές ομάδες κακοποιών, καταγγέλει ανθρωπιστική οργάνωση. Τα κυκλώματα αυτά επιδίδονται στο εμπόριο παιδικών οργάνων ή στην σωματεμπορία,κερδίζοντας τεράστια ποσά.

ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ

Οι εμπορικές τράπεζες σήμερα πωλούν:

    Δολλάριο ΗΠΑ...............276,89  δραχμες
    Δολλάριο Καναδά ...........199,44     #
    Δολλαριο Αυστραλιας........210,94     #
    Μάρκο .....................161,61     #
    Γαλλικο φράγκο .............47,79     #
    Ελβετικο  φράγκο...........191,83     #
    Στερλίνα...................453,44     #
    Εκατό  λιρέτες .............16,34     #
    Εκατό γιεν.................246,13     #
    Εκιού .....................314,57     #

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Wednesday, 11 June 1997 - 10:03:12 UTC