Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-06-23

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 23/06/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Οι αντιπαραθεσεις μεταξυ των μελων της οικογενειας του Ανδρεα Παπανδρεου κυριαρχησαν και κατα το χθεσινο ετησιο μνημοσυνο του ιδρυτη του ΠΑΣΟΚ.
  • Πολιτική συμφωνία οτι θα σεβαστούν το αποτέλεσμα των εκλογών αναμένεται να υπογράψουν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της Αλβανίας που συναντώνται σημερα στη Ρωμη.
  • Στο Γενικο Επιτελειο Στρατου βρισκεται εδω και μια ωρα ο πατερας του στρατιωτη Σπυρου Ρωμιοπουλου και ζητα εξηγησεις για τη δολοφονια του γιου του που παιρνει διαστασεις σκανδαλου μετα το πρωτο πορισμα-κουκουλωμα- της ιατροδικαστου Ελενης Ζαγκελιδου στο νοσοκομειο Αλεξανδρουπολης.
  • Δικάζονται σήμερα απο το τριμελες Εφετειο κακουργημάτων ο Γιώργος Μπαλάφας και η σύντροφος του Βασιλική Μίχου, με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών.


Ανδρεας

Οι αντιπαραθεσεις μεταξυ των μελων της οικογενειας του Ανδρεα Παπανδρεου κυριαρχησαν και κατα το χθεσινο ετησιο μνημοσυνο του ιδρυτη του ΠΑΣΟΚ.

Οι αποδοκιμασιες συγκεντρωμενων στο πρωτο νεκροταφειο κατα του Θοδωρου Κατσανέβα προκαλεσαν την αντιδραση της συζυγου του Σοφίας η οποια δηλωσε οτι δεν θα ξαναλαβει μέρος σε δήθεν ενωτικά μνημόσυνα και αφσε αιχμες κατα της Δημητρας Λιανη οτι χρησιμοποιει τον Ανδρεα Παπανδρεου για ιδιοτελεις σκοπους.

Σημερα η κυρια Παπανδρεου θα παραστει σε εκδηλωση σστη μνημη του Ανδρεα Παπανδρεου που οργανωνει ο Οικονομικο επιμελητηριο Χαλκιδας.

Ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή του σήμερα στο ΕΘΝΟΣ, τονίζει ότι ορισμένοι, αντί να τιμούν τον Ανδρέα Παπανδρέου, προσπαθούν να τον εκμεταλλευτούν ακόμη και μετά θάνατον.

Εν τω μεταξύ, στον Εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα ο 52χρονος Δημήτρης Ρέλος, που κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος επειδή προσπάθησε χθες να ρίξει αυγά κατά αστυνομικών, έξω από το Μέγαρο Μουσικής.

Αλβανια

Πολιτική συμφωνία οτι θα σεβαστούν το αποτέλεσμα των εκλογών αναμένεται να υπογράψουν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της Αλβανίας που συναντώνται σημερα στη Ρωμη.

Τη νυχτα,αγνωστοι διερρηξαν το ελληνικο προξενειο στο Αργυροκαστρο και αφησαν μια χειρομβοβιδα μεσα μια χειρομβοβιδα την οποια βρηκαν οι υπαλληλοι το πρωι.

Προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιώμάτων και της Ομόνοιας θα γίνει σημερα στις 8 το βραδυ στη λεωφορο Νίκης στην θεσσαλονίκη, κατω απο τα γραφεια της Ηπειρωτικής Εστιας.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ

Στο Γενικο Επιτελειο Στρατου βρισκεται εδω και μια ωρα ο πατερας του στρατιωτη Σπυρου Ρωμιοπουλου και ζητα εξηγησεις για τη δολοφονια του γιου του που παιρνει διαστασεις σκανδαλου μετα το πρωτο πορισμα-κουκουλωμα- της ιατροδικαστου Ελενης Ζαγκελιδου στο νοσοκομειο Αλεξανδρουπολης.

Ο υπουργος Αμυνας Ακης Τσοχατζοπουλος διαβεβαιωσε οτι θα διαλευκανθει πληρως η υποθεση. Στον Εβρο βρίσκεται, ανώτατος αξιωματικός του στρατού με εντολή του υπουργού Αμυνας προκειμένου να διεξάγει διοικητική έρευνα.

Παράλληλα, έχει σταλεί δείγμα των σπλάχνων του για εξέταση, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο πατερας του στρατιωτη υποστηριζει οτι ο γιος του δολοφονηθηκε γιατι ειδε κατι που δεν αρεσε στον διοικητη της μοναδας.

ΜΠΑΛΑΦΑΣ

*Δικάζονται σήμερα απο το τριμελες Εφετειο κακουργημάτων ο Γιώργος Μπαλάφας και η σύντροφος του Βασιλική Μίχου, με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών.

Πρόκειται για την υπόθεση των έξι κιλων χασίς που η αστυνομία ανέφερε οτι βρέθηκαν στο σπίτι τους, κατά τη σύλληψη τους το Νοέμβριο του 92 και που οι κατηγορουμενοι υποστηρίζουν οτι προκειται για σκευωρια της αστυνομιας.

Το Δικαστηριο συνέρχεται στις γυναικείες φυλακες Κορυδαλλου,ο δε Μπαλάφας εκτιει ήδη δεκαετη καθειρξη για τα οπλα που βρεθηκαν στο διαμερισμα του στα Σεπολια.

ΟΥΖΟΝΕΚΡΟΣ

Στη Νεα Μηχανιωνα Θεσσαλονικης πνιγηκε ο 73χρονος Περικλης Προβιδης οταν στην προσπάθειά του να σώσει μιά κατσίκα έπεσε σε φράτιο γεμάτο υγρά απο απόσταξη ούζου.

ΓΙΑΤΡΟΙ

Μονον τα εκτακτα περιστατικα εξυπηρετουνται στο Γενικο Κρατικο νοσοκομειο Νικαιας λογω της απεργιας διαρκειας που αρχισαν απο σημερα οι γιατροι του νοσοκομειου που ζητουν αλλαγή του συστήματος εφημεριών και κατασκευή νέας πτέρυγας επειγόντων περιστατικών.

Στον χορό των απεργιών μπαίνουν απο την Πέμπτη και οι γιατροί όλης της χώρας,με τέσσερεις 48ωρες απεργίες,ενω πενθήμερη απεργία αρχιζουν την ίδια μέρα και οι νοσοκομειακοί,καθώς και οι ειδικευόμενοι γιατροί Αθήνας Πειραιά.

Στις 2 και 3 Ιουλιου θα μεινουν κλειστα τα φαρμακεια της χωρας.

ΤΡΟΧΑΙΟ

*Σκοτωθηκε σε τροχαιο δυστυχημα τα ξημερωματα ο πρωην βουλευτης της ΝΔ Αρχελαος Ιακωβιδης 61 χρονων , γεωπονος απο τη Βεροια ,οταν το ΙΧ που οδηγουσε ξεφυγε απο την πορεία του και ανατραπηκε, στο 58ο χιλιομετρο της Εθνικης οδου Θεσσαλονικης -Βεροιας.

Νεκρη ανασυρθηκε και η συνεπιβατης του Κωνσταντινα Λιολιου 49 χρονων επισης απο τη Βεροια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

Σε εξελιξη συσκεψη της διοικησης της Ολυμπιακης εδω και μια ωρα για το χαος που επικρατει στα δρομολογια της Ολυμπιακης Αεροπλοιας εξαιτιας της λευκης απεργιας των μηχανικων που διεκδικουν μεγαλυτερες αυξησεις στους μισθους τους.

Σημερα ακυρωθηκαν 19 πτησεις και δεν πραγματοποιηθηκαν τα πρωινα δρομολογια για Σκιαθο, Ζακυνθο, Παρο, Ναξο , Χιο και Σαμο ενω καθυστερησεις μεχρι και 2 ωρες εχουν σημειωθει σε αλλες πτησεις για Συρο, Μηλο, Λερο και Παρο.

Ο υπουργος μεταφορων Χαρης Καστανιδης εδωσε εντολη ακομη και για απόλυση οσων παραβιάζουν την σύμβαση εργασιας,ενω η διοικηση της Ολυμπιακης αεροπλοιας ζητει παρεμβαση της δικαιοσυνης για παρακολυση συγκοινωνιων.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, θα πρέπει να επικοινωνούν πρωτα με την Ολυμπιακή για να αποφυγουν την ταλαιπωρια.

ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ

Τραγικο θανατο απο αναθυμιασεις βρηκε τα μεσανυχτα στο χωριο Πέτρα Ζαγoρίου, η 77χρονη Χαρικλεια Ζώμπρα,οταν επιασε φωτια ο σταβλος που ηταν διπλα στο σπιτι της.

Ελαφρα εγκαυματα στο προσωπο επαθε ο γιος της στην προσπαθεια του να σβησει τη φωτια.

ΕΦΗΒΟΙ

Εξω από τα δόντια, τα είπαν χθες οι 350 μαθητές της Βουλής των Εφήβων.

Οι μαθητές που συνεδρίασαν σε επιτροπές, επεσήμαναν την ανάγκη να προετοιμάζονται μέσα από την εκπαίδευση στα σχολεία ώστε να αντιστέκονται στον εφιάλτη των ναρκωτικών ενώ μεταξύ άλλων, πρότειναν να καθιερωθεί θανατική ποινή για τους εμπόρους.

Ζήτησαν μέτρα κατά της ανεργίας και κίνητρα για να παραμείνουν στον τόπο τους.

Για το περιβάλλον, οι νέοι βουλευτές επεσήμαναν ότι είναι άδικο να κατεδαφίζονται παραπήγματα και να μένουν άθικτες οι βίλες.

Αναφερέμενοι στα εθνικά θέματα, ζήτησαν δίκαιη λύση στο Κυπριακό και δυναμικότερη στάση της χώρας μας στα ελληνοτουρκικά και το Σκοπιανό.

ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση με ηγετικά στελέχη του κόμματος του για να διαμορφώσει την στρατηγική του για τη συγκρότηση ενός βιώσιμου κυβερνητικού συνασπισμού χωρίς τους ισλαμιστές έχει στην Αγκυρα ο εντολοδόχος πρωθυπυργός της Τουρκίας Μεσουτ Γιλμάζ.

Οκτώ νεκροί,30 τραυματίες και δεκάδες ακόμη παγιδευμένοι είναι ο απολογισμός έκρηξης σε υπόγεια στοά ανθρακωρυχίου στο Ιράν.

Ο 49χρονος Χοακίν Αλμουνία είναι ο νέος γενικός Γραμματέας του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος της Ισπανίας,ύστερα από την απόφαση του του Φελίππε Γκονζάλεθ αποχωρήσει από την ηγεσία του.

Σε κατασκήνωση της νότιας Ρωσίας,από πυρκαϊά που ξέσπασε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία,4 μαθήτριες έχασαν τη ζωή τους και άλλες τρεις νοσηλεύονται με εγκαύματα.Οι αρχές κάνουν έρευνες για να εξακριβώσουν τα αίτια της πυρκαϊάς.

Ινδία και Πακιστάν κατέληξαν σε συμφωνία που στοχεύει να μειωθεί η ένταση μεταξύ των δύο χωρών και να αποτραπούν οι προκλήσεις στις περιοχές Τζαμού και Κασμίρ.

Στις Ανδεις,κοντά στα σύνορα Χιλής-Αργεντινής, συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης τουλάχιστον 200 ατόμων,που έχουν αποκλεισθεί σε ένα μεθωριακό φυλάκιο,λόγω σφοδρής χιονοθύελλας,που επικρατεί τις τελευταίες μέρες και έχει προκαλέσει τεράστιες πλημμυρες σε πολλά σημεία της Χιλής.

ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ

Οι εμπορικές τράπεζες σήμερα πωλούν:

    Δολλάριο ΗΠΑ...............277,03  δραχμες
    Δολλάριο Καναδά ...........199,79     #
    Δολλαριο Αυστραλιας........207,59     #
    Μάρκο .....................160,43     #
    Γαλλικο φράγκο .............47,52     #
    Ελβετικο  φράγκο...........192,54     #
    Στερλίνα...................456,68     #
    Εκατό  λιρέτες .............16,39     #
    Εκατό γιεν.................242,58     #
    Εκιού .....................313,88     #

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Monday, 23 June 1997 - 11:03:12 UTC