Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-06-24

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 24/06/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Αναπόφευκτη θεωρει τη δημιουργια ενός ενιαίου κυρίαρχου κράτους στην Κυπρο στο πλαίσιο διζωνικής και δικοινοτικής Ομοσπονδίας ο ειδικος απεσταλμενος του αμερικανου προεδρου Ριτσαρντ Χολμπρουκ.
  • Εκρυθμη η κατασταση στην Αλβανια, 4 ημερες πριν απο τις εκλογες. Οι ένοπλες συμμορίες δρούν ανεξέλεγκτα και τρομοκροτούν τον κόσμο.
  • Σε πλειστηριασμό ένα ολόκληρο χωριό, η Γιάννουλη της Λάρισας...
  • Νεες διαστασεις παιρνει η υποθεση της δολοφονιας του στρατιωτη Σπυριδωνα Ρωμιοπουλου.


ΑΛΒΑΝΙΚΟ

Εκρυθμη η κατασταση στην Αλβανια, 4 ημερες πριν απο τις εκλογες.

Οι ένοπλες συμμορίες δρούν ανεξέλεγκτα και τρομοκροτούν τον κόσμο.

Η οργάνωση της Ομόνοιας καταγγέλει ότι πολλοί βορειοηπειρώτες έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και αν δεν επιστρέψουν για να ψηφίσουν δεν υπάρχει περίπτωση να εκλεγεί κανένας εκπρόσωπος της ελληνικής μειονότητας στο νέο Αλβανικό κοινοβούλιο.

Εκπροσωποι των βορειοηπειρωτικων οργανωσεων, εξαλλου, ναυλωσαν το πλοιο ΒΕΡΓΙΝΑ, προκειμενου να μεταφερει δωρεαν Αλβανους και βορειοηπειρωτες ψηφοφορους στην Αλβανια.

Το πλοιο απεπλευσε στις 4 απο τον Πειραια με προορισμό το λιμανι του Δυρραχιου. Θα ακολουθησουν και αλλα τρια δρομολόγια τις επόμενες ημερες.

Καθημερινα είναι, εν τω μεταξυ, τα επεισόδια βίας στην Αλβανια, με αποτελεσμα να καθίσταται ιδιαιτερα προβληματική και η προστασία των διεθνων παρατηρητων για τις εκλογες της επομενης Κυριακης.

Χθες στο Αργυρόκαστρο σημειώθηκε νέο κρούσμα απαγωγής Ελληνα επιχειρηματία.Αγνωστοι πήραν όμηρο τον ιδιοκτήτη φορτηγών-ψυγείων, Βάσο Μέμα

Στο Αργυρόκαστρο, επισης, αγνωστοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στα ταμεία της Κοινωνικής Πρόνοιας και άρπαξαν τα επιδόματα που προορίζονταν για 600 άπορες οικογένειες.

Τις τελευταίες 24 ώρες σε επεισόδια βίας που ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές της Αλβανίας σκοτώθηκαν δεκαπέντε άνθρωποι και τρεις τραυματίστηκαν.

ΧΟΛΜΠΡΟΥΚ

*Αναπόφευκτη θεωρει τη δημιουργια ενός ενιαίου κυρίαρχου κράτους στην Κυπρο στο πλαίσιο διζωνικής και δικοινοτικής Ομοσπονδίας ο ειδικος απεσταλμενος του αμερικανου προεδρου Ριτσαρντ Χολμπρουκ.

Ο κ.Χολμπρουκ αφηνει ανοικτο το ενδεχομενο μιας λυσης τυπου Ντειτον, η οποια ομως θα ενεργοποιηθει στο απωτερο μελλον και αφου μειωθουν οι διαφορες των δυο ηγετων της Κυπρου.

Οπως δηλωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος κ ρεππας η κυβερνηση συγκρατει το ενδιαφερον που επιδεικνυει ο κ.Χολμπρουκ και χαρακτηρισε θετικο το γεγονος οτι σκοπευει να ασχοληθει σοβαρα με το κυπριακο.

ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ-ΧΩΡΙΑ

*Σε πλειστηριασμό ένα ολόκληρο χωριό, η Γιάννουλη της Λάρισας...

Εδω και μια πενταετια, μετα την εγκατασταση εκει 200 τσιγανων, 20 με 30 οικογενειες ειχαν προστριβες μαζί τους και τους κατηγορουν για παρανομες δραστηριοτητες.

Ετσι εφτασαν στη λυση του πλειστηριασμου.

Ηδη έχει αρχίσει η καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων των τσιγγάνων,ωστε να αποζημιωθουν και να φύγουν. Οι τσιγγάνοι ζητούν 800 εκατομμύρια, αλλά και αντιπροτείνουν να αποζημιώσουν αυτοί με ενα δισεκατομμύριο δραχμες τις 20 με 30 οικογενεις ντόπιων ωστε να εγκαταλειψουν το χωριο και να συνεχισουν -οπως υποστηρίζουν- να συμβιώνουν αρμονικα με τους υπολοιπους 3.000 κατοικους.

Πρόθυμοι να αποζημιωθούν και να φυγουν είναι και οι τσιγγάνοι που κατοικούν στον Τύρναβο και μάλιστα γινονται σχετικές διαπραγματευσεις.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ

Νεες διαστασεις παιρνει η υποθεση της δολοφονιας του στρατιωτη Σπυριδωνα Ρωμιοπουλου.

Συμφωνα με πληροφοριες του ΑΝΤΕΝΝΑ ο στρατιωτικος εισαγγελέας ανέθεσε την υπόθεση σε ανακριτή ο οποίος ενδέχεται να ζητησει εκταφη του πτωματος ενώ απόψε μεταβαίνει στο Σουφλι ο πατερας του στρατιωτη.

Ο ανακριτής ενδέχεται να ζητησει εξεταση του πτωματος απο 5 πανεπιστημιακους καθηγητες ιατροδικαστες καθως εξακολουθει να υπαρχουν διαφορετικες αποψεις απο την Ελενη Ζαγγελιδου που εκανε πρωτη τη νεκροψια και των ιατροδικαστων κυριων Νονα και Κουτσαυτη που διαπιστωσαν οτι ο στρατιωτης δολοφονηθηκε.

Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της εξέφρασε σήμερα τη λύπη της για το θάνατο του στρατιώτη και επανέλεβε ότι ενδιαφερεται να λαμψει η αληθεια για αυτο και θα αξιοποιησει καθε δυνατοτητα ωστε να συνεχισθουν και να ολοκληρωθουν οι σχετικες ερευνες το συντομοτερο δυνατον.

Ρωμαιος

Ποθεν εσχες για τους αστυνομικους προβλεπει νομοσχεδιο που κατατιθεται εντος των ημερων στη βουλη.

Την ανακοινωση εκανε σημερα ο υπουργος δημοσιας ταξης Γιωργος Ρωμαιος με αφορμη και τα νεα κρουσματα διαφθορας στην αστυνομια που ηρθαν στη δημοσιοτητα

Οπως μαλιστα τονισε ο υπουργος το προβλημα απασχολει εντονα την ηγεσια του υπουργειου που αναμενεται να προωθησει και αλλα μετρα για την αντιμετωπιση του καθως -οπως ειπε- το μετρο του ποθεν εσχες δεν ειναι αρκετο.

Στο σχεδιο νομου που θα κατατεθει στο θερινο τμημα της βουλης περιλαμβανεται και αρθρο το οποιο προβλεπει την διενεργια Ενορκης Διοικητικης Εξετασης κατα αστυνομικων απο εισαγγελεις

Με τον τροπο αυτο οπως ειπε ο κ.Ρωμαιος θα παρακαμφθει το θεμα της συναδελφικης αλλυλελλεγγυης μεταξυ των αστυνομικων ενω ελπιζεται οτι οι πολιτες θα μιλουν με μεγαλυτερη ευκολια στους δικαστικους λειτουργους.

Αφορμη για τις σχετικες ανακοινωσεις εδωσαν τα νεα περιστατικα διαφθορα αστυνμικων στον πειριαι και στον Πυργο.

Στο τμημα αλλοδαπων του Πειραια ξηλωθηκαν πεντε αστυνομικοι μεταξυ των οποιων ο διοικητης γιατι απελευθερωσαν τουλαχιστον 22 λαθρομεταναστες εναντι αδρας αμοιβης.

Στο Πυργο τεθηκε σε διαθεσιμοτητα αστυνομος της ασφαλειας που κατηγορειται οτι εκβιαζε καταστηματαρχες.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Στη μάχη των γενικών εξετάσεων ρίχνονται από αύριο 170 χιλιάδες υποψήφιοι για μια θέση στα Ανώτατα και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

"Ολα είναι έτοιμα για την αυριανή πρεμιέρα" διαβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας, ευχήθηκε καλη επιτυχια στους υποψηφιους, συνέστησε ψυχραιμία σ'αυτούς και στους γονείες τους κι επισημανε οτι οι εξετασεις αυτές δεν ειναι η μοναδικη ευκαιρια που εχουν μπροστα τους τα νέα παιδιά.

Αύριο, θα εξεταστούν στο μάθημα της Εκθεσης, οι υποψήφιοι της Πρώτης, Δεύτερης και Τρίτης δέσμης.

Οι υποψηφιοι για τα μαθηματα των δεσμων θα πρεπει να εχουν παει αυριο στα εξεταστικα κεντρα το αργοτερο μεχρι τις 7 το πρωι.

Οι αποφοιτοι των τενχικων επαγγελματικων λυκειων οι οποιοι για πρωτη φορα φετος θα εισαχθουν στα ΤΕΙ με εξετασεις θα πρεπει να ειναι στα εξεταστικα τους κεντρα το αργοτερο μεχρι τις 9 και μιση το πρωι.

Λόγω των εξετάσεων δεν θα ισχύουν από αύριο μέχρι τις 9 Ιουλίου τα περιοριστικά μέτρα του δακτυλίου για τους υποψήφιους τους γονείς τους και τους εξεταστές.

Ολοι οι υποψηφιοι Θα πρεπει να εχουν μαζι τους το δελτιο εξεταζομενου , την αστυνομικη τους ταυτοτητα η αλλο επισημο εγγραφο , στυλο (μπλε ή μαυρο) γομμολαστιχα και γεωμετρικα οργανα στα αναλογα μαθηματα.

Απαγορευεται η χρηση διορθωτικου υγρου τυπου μπλανκο, κομπιουτερακια, κινητο τηλεφωνο ενω λογω ζεστης θα μπορουν να εχουν μαζι τους ενα μπουκαλι με νερο η αναψυκτικο.

Σε μηνυμα του προς τους υποψηφιους ο προεδρος της ΝΔ Κωστας Καραμανλης επισημαινει ότι συμμεριζεται την αγωνια αλλα και τη δυσπιστια τους για το απροσωπο,οπως αναφέρει,εξεταστικο συστημα, και τους καλει να μοιρασθουν μαζι του το οραμα να αλλαξουν οτι κρατα δεσμιες τις δημιουργικες δυναμεις, να χτισουν μαζι την Ελλαδα του αυριο.

Ηλεκτρολογοι

Την αρση του προεδρικου διαταγματος με το οποιο αλλαζει ο τροπος χορηγησης της επικουρικης τους συνταξης ζητουν οι ηλεκτρολογοι Ελλαδος οι οποιοι εχουν προσφυγει για το σκοπο αυτο στη δικαιοσυνη

Συμφωνα με προεδρικο διαταγμα που εξεδωσε απο το Σεπτεμβριο του 96 ο υφυπουργος εργασιας Νικος Φαρμακης η επικουρικη συνταξη οριζεται με βαση τα 10 ημερομισθια του ειδικευμενου ηλεκτρολογου κι ετσι υπολογιζεται οτι η συνταξη θα μειωθει κατα 50%.

Τα μελη των σωματειων ηλεκτρολογων αναμεσα στα οποια ειναι και τα σωματεια των εργαζομενων στο ΕΚΑ στην ολυμπιακη αεροπορια στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και στον ΟΑΣΑ υποστηριξαν οτι ο κ.Φαρμακης προχωρησε στην εκδοση του σχετικου διαταγματος εχοντας υπο οψιν αμφβισβητουμενα στοιχεια.

ΟΙ ηλεκτρολογοι ζητουν ακομη τον ορισμο ορκωτων λογιστων για τον οικονομικο ελεχγο των τελευταιων ετων στο ταμειο τους αλλα και την εκπονηση μελετης εξυγιανσης και βιωσιμοτηας του ταμειου

ΟΤΟΕ

Προληπτικα μετρα για την αποφυγη ληστειων στις Τραπεζες ζηταει η ΟΤΟΕ και απειλει με κινητοποιησεις σε περιπτωση που το Υπουργειο Δημοσιας Ταξης δεν λαβει αμεσα μετρα.

Συμφωνα με τα στοιχεια της Ομοσπονδιας , απο την αρχη του ετους συνολικα εχουν γινει 15 ληστειες , με εναν τραυματισμο και συνολική λεία περιπου 104 εκατομμυρίων δραχμών.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Εταιρεία διαχείρισης κινητών αξιών του δημοσίου δημιουργεί το υπουργείο Οικονομικών, εξέλιξη η οποία θα βοηθήσει στη μείωση του δημοσίου χρέους.

Αυτό ανακοινώνει αύριο ο υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης καθώς η κυβέρνηση αποσκοπεί να πιάσει τους στόχους του Μάαστριχτ στο θέμα των ελλειμμάτων.

Σπατα

Ικανοποιτικα και με εντατικους ρυθμους προχωρουν τα εργα που εχουν αρχισει εδω κι ενα χρονο στο νεο διεθνες αεροδρομιο στα Σπατα τονισε σημερα σε επισκεψη του στο εργοταξιο ο υπουργος ΠΕΧΩΔΕ Κωστας Λαλιωτης.

Οπως ειπε ο κ. Λαλιωτης το νεο αεροδρομιο προυπολογισμου 685 δισ δρχ θα λειτουργησει συμφωνα με τη συμβαση το Φεβρουαριου του 2001, ημερομηνια που θα κλεισει το ανατολικο αεροδρομιο στο ελληνικο.

Τα εξη χιλιαδες στρεμματα της εκτασης του ελληνικου θα μετατραπουν σε μητροπολιτικη ζωνη πρασινου ενω οπως ειπε ο κ.Λαλιωτης ενδεχεται να υπαρξει εκει μια ηπια οικιστικη αναπτυξη.

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

- Σημαντικες αντιδρασεις απο δημαρχους και κοινοταρχες συναντα η εφαρμογη απο το υπουργειο Εσωτερικων του σχεδιου ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ για τις συνενωσεις δημων και κοινοτητων οπως προκυπτει απο την σχετικη ερευνα του ραδιοφωνου του ΑΝΤΕΝΝΑ.

Κυριο σημειο των αντιδρασεων ειναι η εδρα και η ονομασια των δημων που θα δημιουργηθουν.

Ο δημαρχος Νεας Σαντας Κιλικις μιλωντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ προανηγγειλε κλεισιμο δρομων με τρακτερ και μηχανηματα ενω ο δημαρχος Νεας Επιδαυρου θα προσφυγει στο Ευρωπαικο Δικαστηριο.

Θα τρηρηθουν απαρεγκλητα οι προυποθεσεις που τιθενται με το σχεδιο Καποδιστριας δηλωσε στον ΑΝΤ1 ο Υφυπουργος Εσωτερικων Λαμπρος Παπαδημας.

ΕΦΟΡΙΑ-ΠΟΙΝΕΣ

- *Τσουχτερα προστιμα και πολυετεις φυλακισεις περιμένουν τους φοροφυγαδες, κυρίως οσους δεν καταβάλλουν το Φ.ΠΑ προβλεπει το νεο ποινολογιο της Εφοριας.

Η αποκρυψη εισοδηματος θα τιμωρειται με φυλακιση μεχρι και 10 χρόνια, η δε κατοχη διπλου αριθμου Φορολογικου Μητρωου επιφερει προστιμο εως και 10 εκατομμυρια δραχμες.

ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

- Νεα κρουσματα διαφθορας συγκλονιζουν την αστυνομια.

Στο τμημα αλλοδαπων του Πειραια ξηλωθηκε πεντε αστυνομικοι μεταξυ των οποιων ο διοικητης γιατι απελευθερωσαν τουλαχιστον 22 λαθρομεταναστες εναντι αδρας αμοιβης.

Στο Πυργο τεθηκε σε διαθεσιμοτητα αστυνομος της ασφαλειας που κατηγορειται οτι εκβιαζε καταστηματαρχες.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

- Οι τελικες αποφασεις για το Ιδρυμα Ανδρεα Παπανδρεου που θα συσταθει απο το ΠΑΣΟΚ θα ληφθουν στην συνεδριαση της Πολιτικης Γραμματειας του κομματος που θα συνεδριασει στις 7 το απογευμα στου Μαξιμου υπο τον κ.Σημιτη.

Εντωμεταξυ,τη διενεργεια προκαταρκτικης εξετασης διεταξε ο προισταμενος της εισαγγελιας Πρωτοδικων κ.Κανελλοπουλος για τα οσαν αναφερει ο δημοσιογραφος Νικος Κακαουνακης σε συνεντευξη του στο περιοδικο ΚΛΙΚ.

Μεταξυ αλλων αναφερει οτι η κ.Μαργαριτα πηρε 3 δισεκατομμυρια δραχμες για να δωσει το διαζυγιο στον Ανδρεα Παπανδρεου ενω 600 εκατομμυρια δοθηκαν στην φιλη της Δημητρας Λιανη Βουλα Τουρλουμουση για να μην εκδωσει βιβιλιο.

ΝΔ

Σε εξελιξη απο το πρωι στη Ρηγιλλης η συνεδριαση της Εκτελεστικης επιτροπης της ΝΔ που ασχολειται με τα αποτελεσματα της διακυβερνητικης στο Αμστερνταμ, την αναθεωρηση του Συνταγματος και την κομματικη αναδιοργανωση.

Στις 7 το απογευμα ο κ.Μητσοτακης θα συναντηθει με τον Θεοδωρο Παγκαλο και θα τον ενημερωσει για το ταξιδι του στην Τουρκια.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Στις 7 το απογευμα ο κ.Μητσοτακης θα συναντηθει με τον Θεοδωρο Παγκαλο και θα τον ενημερωσει για το ταξιδι του στην Τουρκια.

ΑΠΑΓΩΓΗ

- Νέα απαγωγή Ελληνα επιχειρηματία έγινε χθες στο Αργυρόκαστρο. Αγνωστοι απήγαγαν τον ιδιοκτήτη φορτηγών-ψυγείων, Βάσο Μέμα. Επίσης άγνωστοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στα ταμεία της Κοινωνικής Πρόνοιας και αφαίρεσαν τα επιδόματα που προορίζονταν για 600 άπορες οικογένειες.

Υγεια

Κλιμακωνονται οι κινητοποιησεις στο χωρο της υγειας.

Στο γενικο Κρατικο Νοσοκομειο Νικαιας οι γιατροι εχουν προχωρησει απο χθες σε απεργια διαρκειας και στο νοσοκομειο γινονται δεκτά μονο τα βαριά περιστατικά.

Την Πεμπτη αρχιζουν οι 48ωρες επαναλαμβανομενες απεργιες των νοσοκομειακων γιατρων ολης της χωρας και η πενθημερη απεργια των ειδικευομενων γιατρων Αθηνας και Πειραια που διαμαρτυρονται για το νομοσχεδιο για το ΕΣΥ που εχει κατατεθει στη Βουλη.

Με τετραωρες στασεις απο αυριο εως την Παρασκευη συμμετεχουν στις κινητοποιησεις οι νοσοκομειακοι γιατροι της Θεσσαλονικης.

Λιστες

Τη Δευτερα θα παραδοθει στο υπουργειο δημοσιας ταξης το πορισμα της ενορκης διοικητικης εξετασης για τις λεγομενες λιστες της ντροπης που συνετασαν αστυνομικοι οι οποιοι φακελωναν συναδεφλους τους.

Μετα την ολοκληρωση της εξετασης αναμενεται να επιβληθουν διοικητικες κυρωσεις εναντιον των αστυνομικων που συνεταξαν τις λιστες ενω η υποθεση θα παραπεμφθη και στη δικαιοσυνη.

Φωτια Λυκαβητος

Στο ανακριτικο τμημα της πυροσβεστικης υπηρεσιας κρατειται η Ευαγγελια Μπουρναζου 50 χρονων η οποια στην προσπαθεια της να αυτοπυρποληθει στις 12 το μεσημερι πισω απο το θεατρο του Λυκαβητου εβαλε φωτια σε πευκοφυτη εκταση.

Η Μπουρναζου η οποια εχει νοσηλευθει πολλες φορες στο παρελθον σε ψυχιατρικες κλινικες υπεστη ελαφρα εγκαυματα στα χερια και στα ποδια ενω απο την πυρκαγια που εκδηλωθηκε καηκε ενα στρεμμα με πευκα και θαμνους.

ΔΙΕΘΝΗ

Νέα απαγωγή Ελληνα επιχειρηματία έγινε χθες στο Αργυρόκαστρο. Αγνωστοι απήγαγαν τον ιδιοκτήτη φορτηγών-ψυγείων, Βάσο Μέμα. Επίσης άγνωστοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στα ταμεία της Κοινωνικής Πρόνοιας και αφαίρεσαν τα επιδόματα που προορίζονταν για 600 άπορες οικογένειες.

Στην Τουρκία,συναντήσεις με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης άρχισε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ,στο πλαίσιο των προσπαθειών του γιά σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας βάσης, χωρίς τη συμμετοχή του ισλαμικού Κόμματος της Ευημερίας. Ηδη συναντήθηκε με τον Μπουλέντ Ετσεβίτ,ο οποίος υποσχέθηκε να στηρίξει τις προσπάθειες του Γιλμάζ.

Η ρωσική κυβέρνηση ζήτησε από τον πρόεδρο Μπόρις Γέλτσιν να απολύσει τον υπουργό Δικαιοσύνης Κοβαλιόφ, μετά τον σάλο που προκάλεσε η προβολή βιντεοταινίας στην οποία ο υπουργός εικονιζόταν σε σάουνα με γυμνές γυναίκες.

Συνεχίζεται η βία στην Αλγερία δυστυχώς και μετά τις πρόσφατες εκλογές.Χθες τη νύκτα σφαγιάστηκαν είκοσι τέσσερα μέλη μιας οικογένειας από ενόπλους ισλαμιστές στο χωριό Μουτίντια στα περίχωρα του Αλγερίου. Οι ισλαμιστές σκότωσαν 14 άνδρες, 8 γυναίκες και δυό μικρά παιδιά.

πρωθυπουργός της Καμπότζης Νοροντόμ Ραναρίντ απηύθυνε προειδοποίηση στη πτέρυγα των Ερυθρών Χμερ να παραδώσουν τον Πολ Ποτ στις αρχές αν θέλουν να εξασφαλίσουν αμνηστία από τη κυβέρνηση.

Μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητές,τη "γιαγιά των ανταρτών" έχασαν χθες οι αντάρτες Ζαπατίστας,που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ιθαγενών στην πολιτεία Τσιάπας του Μεξικού.Η Δόνα Ερμίνια πέθανε σε ηλικία 116 ετών.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Η αξια των συναλλαγών έφθασε τα 640,7 δισεκατομμύρια δραχμές.

Ο Γενικός Δεικτης Τιμών έκλεισε στις 1467,92 μονάδες, σημειώνοντας πτώση κατά 2,16 τοις εκατό.

Από τις 243 μετοχές που διακινήθηκαν.

* 62 παρουσίασαν άνοδο
* 26 παρέμειναν σταθερές και
* 155 υποχώρησαν.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις Ιουνιου ως εξής.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING

    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 269,3    275,3    272,5
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 156,0    159,5    157,8
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 446,5    456,4    451,7
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 187,3    191,4    189,4
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  46,2     47,2     46,7
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 233,4    238,6    236,1
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 193,3    197,6    195,6
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..202,1    206,6    204,4
    E.C.U............... 305,6    314,0    309,2

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Tuesday, 24 June 1997 - 16:03:24 UTC