Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-06-25

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 25/06/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Τεταμενη κατασταση στην Αλβανια εν οψει των εκλογων της Κυριακης.
  • Ιδιομορφο χαρακτηριζεται απο υποψηφιους και εκπαιδευτικους το θεμα της Εκθεσης στο οποιο διαγωνισθηκαν οι μαθητες της 1ης,2ης και 3ης δέσμης.
  • Στο χωρο της Υγειας οι κινητοποιησεις κλιμακωνονται.
  • Στην Αλεξανδρουπολη βρισκεται απο το πρωι ο πατερας του δολοφονηθεντος στρατιωτη Σπυρου Ρωμιοπουλου και συναντηθηκε με τον ταξιαρχο Πατσαλιακα.Πριν απο λιγο ο κ.Ρωμιοπουλος τελεσε τρισαγιο στο σημειο που βρεθηκε νεκρος ο στρατιωτης.


ΑΛΒΑΝΙΑ

Τεταμενη κατασταση στην Αλβανια εν οψει των εκλογων της Κυριακης.

Στα χερια Αλβανων μμαφιοζων παραμενει ο βορειοηπειρωτης επιχειρηματιας - ιδιοκτητη φορτηγων ψυγειων Βασος Μέμας, ο οποιος απηχθη στο Αργυροκαστρο.

Τις τελευταίες 24 ώρες σε επεισόδια βίας που ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές της Αλβανίας σκοτώθηκαν δεκαπέντε και τρεις τραυματίστηκαν.

ΕΚΘΕΣΗ

- Ιδιομορφο χαρακτηριζεται απο υποψηφιους και εκπαιδευτικους το θεμα της Εκθεσης στο οποιο διαγωνισθηκαν οι μαθητες της 1ης,2ης και 3ης δέσμης.

Το θεμα χαρακτηριζεται απο ασαφεια δηλωσε στον Αντεννα η φιλολογος- εκθεσιολογος Παντοφιλη Βαρβαρηγου που ειναι μελος της Ομοσπονδιας Επαγγελματιων Φροντιστων Ελλαδος.

Η Ομοσπονδια Επαγγελματιών φροντιστών Ελλάδας με τους οποίους επικοινώνησε ο ΑΝΤ-1,εκτιμά ότι το θέμα τεριάζει στους εφήβους απο την αποψη των εννοιων που πραγματευεται ωστοσο εκφραζει επιφυλαξεις για το εαν η διατυπωση είναι αρκετά καθοδηγητική ωστε να μπορέσουν οι υποψήφιοι να το αναπτυξουν.

Το θεμα στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι εχει ως εξης:

"Ενας μαθητης,μελος της Βουλης των εφηβων,στην προχθεσινη αγόρευσή του ειπε και τα εξης:Και αν η σημερινη κοινωνια επιβαλλει τον συντηρητισμό,εμας θα μας επιτρέψετε να ονειρευόμαστε.

Σε αυτην την φραση υπαρχει μια διαπιστωση.Η επιβολη του συντηρητισμου απο την κοινωνια και ενα αντιπαλο δέος,το ονειρο.

Ποιος ειναι ο ρολος σας σε μια τετοια κοινωνια; Νομιζετε οτι τα ονειρα σας μπορουν να δρασουν επαναστατικα απεναντι σε αυτην την επιβολή;

Το θεμα της Εκθεσης στο οποιο διαγωνιζονται οι υποψηφιοι των Τεχνικων Επαγγελματικων Λυκειων ειναι το εξης..

Ενα απο τα σημαντικα προβληματα των νεων ειναι η επιλογη του επαγγελματος.Κατα την γνωμη σας ποια κριτηρια πρεπει να λαμβανονται υποψιν.Ποια η συμβολη της ορθης εκλογης στην προκοπη του ατομου και στην προοδο του κοινωνικου συνολου.

Στις τρεις το μεσημερι,το Ραδιόφωνο το ΑΝΤ_1,σε συνεργαία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Φροντιστών Ελλάδας , θα δώσει την απάντηση στο θεμα που δόθηκε στις τρείς πρώτες δέσμες.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ

Στην Αλεξανδρουπολη βρισκεται απο το πρωι ο πατερας του δολοφονηθεντος στρατιωτη Σπυρου Ρωμιοπουλου και συναντηθηκε με τον ταξιαρχο Πατσαλιακα.Πριν απο λιγο ο κ.Ρωμιοπουλος τελεσε τρισαγιο στο σημειο που βρεθηκε νεκρος ο στρατιωτης.

Ο εισαγγελεας του διαρκους Στρατοδικειου Ξανθης εχει ζητησει εκταφη του πτωματος για νεα νεκροτομη ενω συμφωνα με δημοσιευματα μαρτυρας που κατεθεσε για την υποθεση φωτογραφιζει τον δολοφονο του Σπυρου Ρωμιοπουλου.

Οι ανακριτικές αρχές ερευνούν και άλλους θανάτους στρατιωτων τα τελευταία χρόνια, σε στρατόπεδα της περιοχής.

ΙΑΤΡΙΚΟΑΠΕΡΓΙΑΚΟ

Στο χωρο της Υγειας οι κινητοποιησεις κλιμακωνονται.

Αυριο αρχιζουν οι 48ωρες επαναλαμβανομενες απεργιες των νοσοκομειακων γιατρων ολης της χωρας,ενω οι νοσοκομειακοι γιατροι Αθηνας και Πειραια αρχιζουν απο αυριο πενθημερη απεργια , οπως και οι ειδικευομενοι Αθηνας - Πειραια.

Απο σημερα και εως την Παρασκευη οι γιατροι της Θεσσαλονικης συμμετεχουν στις κινητοποιησεις με τετραωρες στασεις εργασιας.

Απο προχθες στο Γενικο Κρατικο Νικαιας γινονται δεκτα μονο τα βαρια περιστατικα, λογω της απεργίας διαρκείας των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Τη δημιουργία φορέα διαχείρισης των δαπανών υγειας κατά μεγάλες κατηγορίες ταμείων, πρότεινε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, σημειώνοντας ότι αν δεν γινόταν η ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων, που άγγιξε το ποσό των 192 δισ, θα μπορούσαμε να φτάσουμε τους στόχους του Μάαστριχτ για το '97.

Βασω Παπανδρέου

Σαλος στη κυβερνηση απο τα μετωπα που ανοιξε η Βασω Παπανδρεου με τον Γιαννο Παπαντωνιου και τον Χαρη Καστανιδη,αλλα και την καλυψη του υπουργου Εθνικης Οικονομιας απο τον κυβερνητικο εκπροσωπο.

Παρα τη δηλωση του Γιαννου Παπαντωνιου οτι η δεν προκειται να επιβληθει εκτακτη εισφορα στα κερδη των επιχειρησεων,η υπουργος Αναπτυξης επανεφερε την προταση της ενα ποσοστο των κερδων των επιχειρησεων να συγκεντρωθει σε ειδικο λογαριασμο για την απασχοληση.

Ο κυβερνητικος εκπροσωπος,μετα απο συννενοηση, συμφωνα με πληροφοριες,με τον Πρωθυπουργο,δηλωσε πως η κυβερνηση δεν αντιμετωπιζει θεμα εκτακτης εισφορας.

Η κ.Παπανδρέου έβαλε και κατά του συναδέλφου της Χάρη Καστανίδη,για τον τρόπο που χειρίζεται τα ζητήματα της Ολυμπιακής με αφορμή την πρόσφατη απεργία,ενω κάνοντας αναφορά και στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της εταιρείας..

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την ειρωνική απάντηση κύκλων του υπουργείου Μεταφορών, οι οποίοι ανέφεραν πως η πρότασή της για ιδιωτικοποιηση της Ολυμπιακής θα ήταν πιο σοβαρή, εαν η κ.Παπανδρέου μπορουσε να επιδείξει έστω και μία επιχείρηση του δικού της τομέα που να έχει ιδιωτικοποιηθεί.

Αξιωσημείωτο,είναι πάντως ότι και στις δύο περιπτωσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μεταφέροντας την αποψη του πρωθυπουργού άφησε ακάλυπτη της υπουργό Ανάπτυξης.

Για το θέμα της έκτακτης εισφοράς,επανέλαβε ότι ισχύει η δηλωση Παπαντωνίου, ότι δεν αντιμετωπίζεται τέτοιο θέμα,ενω για το θέμα της Ολυμπιακής τόνισε ότι την πολιτική στον χώρο των μεταφορων ασκεί ο αρμοδιος υπουργός.

ΑΕΡΟΠΛΟΙΑ

*Μεχρι και αύριο θα συνεχισΘει η ταλαιπωρια των ταξιδιωτων στο αεροδρομιο του Ελληνικου απο τις ματαιωσεις δρομολογιων εσωτερικου και τις καθυστερησεις των πτησεων της Ολυμπιακης αεροπλοιας.

Για σημερα ακυρώνονται 10 πτησεις προς Κοζανη - Καστορια ,Μυκονο,Κυθηρα , Παρο,Λερο Μηλο,Σκιαθο,Συρο και η πτηση προς Σητεια -Κασο - Καρπαθο.

Την Πεμπτη θα ακυρωθουν αλλες 10 πτησεις.

ΕΟΦ

Την διακινηση και διαθεση άλλων 66 σκευασματων εισαγωγης που κυκλοφορουσαν παρανομα στη χωρα μας ως συμπληρωματα διατροφης ή ως προιοντα ειδικης διατροφης,απαγορευσε ο ΕΟΦ.

Μερικα απο αυτα τα προιντα περιεχουν εφεδρινη καφεϊνη,καρνιτινη,μελατονινη, βιταμινες σε μεγαλες δοσεις και αναβολικα και προκαλουν προβληματα στο καρδιαγγειακο και στο κεντρικο νευρικο συστημα.

Ο ΕΟΦ εχει εντοπισει επισης οτι μεσω Ιντερνετ και ταχυδρομειου,προωθουνται συναφή προϊοντα και άλλα φαρμακα και εφιστα την προσοχη στο κοινο, χαρακτηριζοντας επικινδυνο αυτον τον τροπο χρησης των φαρμακων.

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

- Εντονα αντιδρούν δήμαρχοι και κοινοτάρχες, στην εφαρμογή του σχεδίου ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ που αφορά στις συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων, όπως προκύπτει από την έρευνα του ραδιοφώνου του ΑΝΤ.

Σημείο αιχμής η έδρα και η ονομασία των δήμων που θα δημιουργηθούν.

Θα τηρηθουν απαρεγκλίτως οι προϋποθέσεις που τίθενται με το σχέδιο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, δήλωσε στον ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Εσωτερικών,Λάμπρος Παπαδήμας.

ΒΙΒΛΙΑ

Στα αζήτητα, 11 δισεκατομμύρια δραχμές από ευρωπαικά κονδύλια, για δημιουργία σχολικών βιβλιοθηκών απο την Ελλαδα.

Οπως προκύπτει, από απάντηση του επιτρόπου της Ευρωπαικής Επιτροπής κ. Φλύνν, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του Συνασπισμού Αλέκου Αλαβάνου, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει απορροφήσει τα 11 δισ. που δικαιούται, την τριετία 94 -95 -96.

ΑΚΗΣ

- Απέρριψε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, τις προτασεις των αμερικανών για δημιουργία αεροδιαδρόμων στο Αιγαίο, για την εξυπηρέτηση των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών.

Το θεμα εθεσαν στον κ.Τσοχατζοπουλο τοσο ο αμερικανος υπουργος Αμυνας Μπιλ Κοεν οσο και ο υφυπουργος κ.Λόνταλ.

Διαλογος

Με την ανταγωνιστικότητα θα ασχοληθεί η Συντονιστική γραμματεία Κοινωνικού Διαλόγου που συνεδριαζει το μεσημερι για τριτη φορα.

Συμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θά προτείνει τιμαριθμοποίηση τής φορολογικής κλίμακας χωρίς όμως νά προσδιορισει άν θά πρόκειται γιά γενική τιμαριθμοποίηση ή μόνο γιά τά χαμηλά εισοδήματα.

Οι συνεδριάσεις τής συντονιστικής γραμματείας τού Κοινωνικού διαλόγου πού αφορούν στό 3πτυχο ανάπτυξη - ανταγωνιστικότητα - απασχόληση , θά ολοκληρωθούν τή 1η Ιουλίου.

ΔΙΕΘΝΗ

Συνέντευξη τύπου δίνει σε λίγη ώρα στο κτίριο της βουλής ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, σχετικά με τις προσπάθειες του να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού χωρίς την συμμετοχή των ισλαμιστών.

Ο Γιλμάζ πρέπει έως τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας να παρουσιάσει στον Ντεμιρέλ την σύνθεση της κυβέρνησής του.Μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να αποσπάσει την υποστήριξη δύο κεντροαριστερών και ενός ακροδεξιού κόμματος, υπολείπεται ωστόσο της απόλυτης πλειοψηφίας που απαιτείται για την εξασφάλιση της ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Σήμερα παραιτήθηκε ένας ακόμη βουλευτής του κόμματος της Τσιλλέρ.Πάντως ο ισλαμιστής υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ερμπακάν επανέλαβε σήμερα ότι τα σχέδια για ένα κυβερνητικό συνασπισμό χωρίς τους ισλαμιστές θα αποτύχουν και θα ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή του κόμματός του στην εξουσία.

Στη Κωνσταντινούπολη,ενοπλοι ανοιξαν πυρ εναντιον του κτιριου του ιδιωτικου τηλεοπτικου σταθμου Ιντερσταρ,χωρίς ευτυχως να υπάρξουν θύματα. Πρόκειται για τη 5η επιθεση εναντίον μέσων ενημερωσης τους τελευταιους 2 μηνες.

Στην Αυστρία δύο τραίνα των κρατικών σιδηροδρόμων συγκρούστηκαν μετωπικά χθές, 30 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Λίντζ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 94 άνθρωποι,εκ των οποίων 30 είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και πολλά παιδιά που επέστρεφαν από σχολική εκδρομή.

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκαν χθες στο Κεμπέκ του Καναδά, κατά τον εορτασμό της εθνικής γιορτης του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή. Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν τουλάχιστον 111 άτομα,που πετούσαν μπουκάλια και πέτρες σε βιτρίνες καταστημάτων. 48 άτομα συνελήφθησαν και στο Μόντρεαλ για πρόκληση επεισοδίων και βανδαλισμών.

Σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας έθεσε η Κίνα τα στρατεύματα της στην επαρχία Σιντζάν, που κατοικείται απο τους μουσουλμάνους Ουιγούρους, λίγες ημέρες πρίν απο την επιστροφή του Χόνγκ Κονγκ απο τη Μεγάλη Βρετανία στο Πεκίνο.

Τον περασμένο Φεβρουάριο αυτοσχέδιες βόμβες είχαν εκραγεί στην πρωτεύουσα της επαρχίας Ουρούμκι, προκαλώντας το θάνατο 9 ανθρώπων, την περίοδο του θανάτου του ιστορικού ηγέτη της Κίνας, Ντένγκ Σιαοπίνγκ.

Καύσωνας πλήττει τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ,και τις τελευταίες μέρες έχασαν τη ζωή τους 4 άνθρωποι στο Σικάγο.

ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ

Οι εμπορικές τράπεζες σήμερα πωλούν:

    Δολλάριο ΗΠΑ...............275,97  δραχμες
    Δολλάριο Καναδά ...........198,85     #
    Δολλαριο Αυστραλιας........206,93     #
    Μάρκο .....................160,08     #
    Γαλλικο φράγκο .............47,43     #
    Ελβετικο  φράγκο...........192,16     #
    Στερλίνα...................461,01     #
    Εκατό  λιρέτες .............16,38     #
    Εκατό γιεν.................240,72     #
    Εκιού .....................313,77     #

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Wednesday, 25 June 1997 - 11:03:17 UTC