Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-08-06

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 06/08/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Μια θέση στο βάθρο των νικητών, διεκδικεί σήμερα ο Λάμπρος Παπακώστας στον τελικό του ύψους, μετά τον Κώστα Γκατσιούδη που μας χάρησε χθες το χάλκινο μετάλιο στον ακοντισμό με βολή στα 86 μέτρα και 64 εκατοστά.
  • 32 ανθρωποι διασωθηκαν απο τους 254,επιβατες και πληρωμα που επεβαιναν στο μοιραιο αεροσκαφος Μποινγκ 747 των κορεατικων αερογραμμων,που συνετριβη χθες στην νησο Γκουαμ στον Ειρηνικο.
  • Προβληματισμό στην κυβέρνηση, προκαλεί η νέα άνοδος στην τιμή του δολλαρίου, σε συνδιασμό με την αύξηση των διεθνών τιμών πετρελαίου αλλά και τον πληθωρισμό.


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ.

Μια θέση στο βάθρο των νικητών, διεκδικεί σήμερα ο Λάμπρος Παπακώστας στον τελικό του ύψους, μετά τον Κώστα Γκατσιούδη που μας χάρησε χθες το χάλκινο μετάλιο στον ακοντισμό με βολή στα 86 μέτρα και 64 εκατοστά.

Το απόγευμα, αγωνίζεται στους ημιτελικούς των 800 μέτρων ανδρών ο Παναγιώτης Στρουμπάκος που με μια εμφάνιση -εκπληξη χθες, πέρασε δεύτερος στην προκριματική κούρσα.

Οι υπόλοιπες ελληνικές παρουσίες σήμερα, είναι Ο Πρόδρομος Κορκίζογλου στα υπόλοιπα πέντε αγωνίσματα του δεκάθλου ο Χρήστος Μελέτογλου στα προκριματικά του τριπλούν η Θεώνη Κωστοπούλου στα προκριματικά των 800 μέτρων γυναικών, οι Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Ναυπλιώτης και Θωμάς Σμπώκος στα προκριματικά των 200 μέτρων και η Κατερίνα Κόφφα στα προκριματικά των 200 μέτρων.

Εκτός απο το ύψος, άλλους τρείς τελικούς έχουμε απόψε χωρίς όμως ελληνική συμμετοχή.

Τα 3 χιλιάδες μέτρα στίπλ, τα 1500 μέτρα και τα 10 χιλιάδες μέτρα ανδρών.

Ευχάριστη έκπληξη, αποτέλεσε χθες, το θέαμα των κερκίδων συγκέντρωσαν πολύ περισσότερους φιλάθλους απ' ό,τι τις προηγουμενες μέρες, αλλά και οι δηλώσεις του Χουάν Αντόνιο Σάμαραγκ ο οποίος χαρακτήρισε άδικη την επίθεση που δέχεται η Ελλάδα για το θέμα, προσθέτοντας ότι η διοργάνωση του Αθήνα '97 ειναι καλύτερη από αυτή του Γκέτενμποργκ.

ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ

32 ανθρωποι διασωθηκαν απο τους 254,επιβατες και πληρωμα που επεβαιναν στο μοιραιο αεροσκαφος Μποινγκ 747 των κορεατικων αερογραμμων,που συνετριβη χθες στην νησο Γκουαμ στον Ειρηνικο.

Στο σημειο της συντριβης βρεθηκε το μαύρο κουτί του αεροσκάφους όπως τονίζει η νεοζηλανδικη Ραδιοφωνία, επικαλούμενη εκπρόσωπο του αεροδρομίου της Γκουάμ.

Οπως δηλωσε ο κυβερνητης της Γκουαμ,το αεροσκάφος προτού συντριβεί στο έδαφος, χτύπησε έναν αγωγό μεταφοράς καυσίμων του αμερικανικού ναυτικού.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Προβληματισμό στην κυβέρνηση, προκαλεί η νέα άνοδος στην τιμή του δολλαρίου, σε συνδιασμό με την αύξηση των διεθνών τιμών πετρελαίου αλλά και τον πληθωρισμό.

Ηδη, μελετάται η προταση να υπάρξει νέα μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης ώστε να συγκρατηθεί η τιμή των καυσίμων, σύμφωνα με πληροφορίες όμως, στην πρόταση αντιδρά το υπουργείο Οικονομικών.

ΚΑΡΤΕΣ

Τη χορήγηση προσωρινών αδειών εργασίας στους αλβανούς λαθρομετανάστες, συμφώνησαν χθες έλληνες και αλβανοί αξιωματούχοι, στα Τίρανα.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η παροχή βοήθειας από την Αλβανία για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας με λίστες εγκληματιών που δρούν στη χώρα μας.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Η εξομάλυνση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων εξαρτάται απο το εάν η Αγκυρα αποδεχθεί να προσφύγει στη Χάγη για τα Ιμια και την υφαλοκρυπίδα, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος στην εφημερίδα Ουάσιγκτον Πόστ, η οποία αναφέρει και πληροφορίες της, για ενδεχόμενη συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τον Μεσούτ Γιλμάζ το Νοέμβριο, στην Κρήτη.

Ο κ. Πάγκαλος αναφέρει πώς η χωρα μας θα άρει το βέτο για την χρηματοδότηση της Τουρκίας απο την Ευρωπαική Ενωση, εάν υπάρξει προσφυγη της Αγκυρας στη Χάγη για τα Ιμια και προειδοποιεί πώς εάν δεν επιλυθεί το Κυπριακό, η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει δεκτή στην Ενωμένη Ευρώπη.

Με αποχωρηση απο το δευτερο γυρο των απ'ευθείας συνομιλιών στο Μοντρε απειλεί ο Ραουφ Ντεκτας εαν προχωρησουν οι ενταξιακες διαπραγματευσεις της Κυπρου. Σήμερα αναμενεται στο ψευδοκρατος, ο ΥΠΕΞ, της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ, για συνομιλίες με τον Ντεκτας.

ΛΑΙΚΟ

Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας κατά του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Λαικού Νοσοκομείου, για έκεθση σε κίνδυνο της ζωής των ασθενών.

Προηγήθηκαν καταγγελίες και μηνυτήρια αναφορά γιατρού, συμφωνα με την οποία, τέσσερις ασθενείς πέθαναν κατά την ανακατασκευή του ακτινολογικού τμήματος του νοσοκομείου, λόγω έλλειψης μέτρων προστασίας.

ΣΗΜΑ

Τους τάφους των πρώτων πεσόντων του Πελοποννησιακού πολέμου, φαίνεται ότι αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη στο κέντρο της Αθήνας.

Στο οικόπεδο της οδού Σαλαμίνος κοντά στην Ιερά Οδό, οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν τμήμα του δημοσίου σήματος, του χώρου δηλαδή, όπου οι Αθηναίοι έθαβαν τους νεκρούς τους.

ΠΛΟΙΟ.

Φωτιά ξέσπασε χθες στο εμπορικό πλοίο Λεόν, με σημαία Παναμά, ενώ έπλεε στην Νότια Ερυθρά θάλασσα.

Στο πλοίο, επέβαιναν ένας έλληνας ναυτικός, ο καπετάνιος Πέτρος Παπαποστόλου και άλλοι 25 αλλοδαποί ναυτικοί, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Και οι δάσκαλοι,μετά τους καθηγητές, μπαίνουν στο χορό των αντιδράσεων για τις αλλαγές που εξήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας. Διαφωνούν με την κατάργηση της επετηρίδας, ζητούν μαζικές προσλήψεις και απειλούν με κινητοποιήσεις απο το Σεπτέμβριο.

ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ

Στερνό αντίο στον Γρηγόρη Γιάνναρο. Σήμερα στις τέσσερις και μισή η κηδεία του, από το πρώτο νεκροταφείο.

ΠΑΝΟΥ.

Στις φυλακές Κομμοτηνής βρίσκεται από χθες, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Ακης Πάνου, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ξάνθης η οποία διέταξε την προφυλάκισή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ο Ακης Πάνου, δήλωσε μετανιωμένος και ισχυρίστηκε ότι απλώς ήθελε να τρομοκρατήσει το Σωτήρη Γιαλαμά.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ.

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε χθές και ο ανθυπαστυνόμος Δημήτρης Τσαγκράκος, που κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή Πειραιά για τη δολοφονία 26χρονου Ηλία Μέξη, εξω απο το τμήμα μεταγωγών στον Πειραιά.

ΧΙΡΟΣΙΜΑ

Θλιβερη επετειος σημερα για την Χιροσιμα αλλα και για ολο τον κοσμο.

Συμπληρωνονται 52 χρονια απο την ριψη της ατομικής βόμβας στις 6 Αυγούστου 1945.

Περιπου 45,000 άνθρωποι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις,ενω ο ιάπωνας Πρωθυπουργός Ριουτάρου Χασιμότο ζητησε για αλλη μια φορα την απόσυρση όλων των πυρηνικών όπλων.

Τα θύματα της βόμβας, που είτε βρήκαν τον θάνατο ακαριαία ή ξεψύχησαν τους επόμενους μήνες από την έκθεσή τους στη Ραδιενέργεια ανέρχονται σε 140,000.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 6 Αυγούστου ως εξής.

    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 289,6    297,5    293,0
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 154,0    158,2    155,8
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 471,2    484,1    476,7
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 188,9    194,1    191,1
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  45,6     46,9     46,1
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 244,7    251,4    247,6
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 209,8    215,5    212,3
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..213,9    219,7    216,3
    E.C.U............... 304,3    312,7    307,9

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Wednesday, 6 August 1997 - 11:18:58 UTC